Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ελλάδας: Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η 4η φάση

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:22

Τέσσερις αναμετρήσεις για τους "32" του Κυπέλλου Ελλάδας, με τις ομάδες να ψάχνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Φαβορί, αουτσάιντερ, διαφορά κατηγορίας και στοιχηματικές επιλογές με αξία.

Κύπελλο Ελλάδας: Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η 4η φάση

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΚΗΦΙΣΙΑ - ΛΑΜΙΑ

Το ματς δεν θα διεξαχθεί στο Ζηρίνειο τη φυσική έδρα της Κηφισιάς, αλλά στη Ριζούπολη. Εκεί η ομάδα από τα βόρεια προάστια θα επιδιώξει να δώσει συνέχεα στα θετικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της περιόδου. Στο Κύπελλο άλλωστε κατέγραψε φέτος την ιστορική νίκη με 14-0 επί του Διαγόρα Ραχών Ικαρίας. Έπεσε φέτος στη Σούπερ Λιγκ 2 θέλει να ανέβει άμεσα στην πρώτη κατηγορία και στην κατεύθυνση αυτή, κέρδισε εύκολα στην πρεμιέρα στο Άργος με 2-0 τον νεοφώτιστο Παναργειακό. Πολύ ποιοτικό το ρόστερ, είναι το νούμερο ένα φαβορί για την άνοδο, υπό την καθοδήγηση του Αργεντινού κόουτς Σεμπαστιάν Λέτο.

Η Λαμία ξεκίνησε εξαιρετικά με νίκη στο Αγρίνιο και ισοπαλία στην Νέα Φιλαδέλφεια, ακολούθησαν δύο ματς χωρίς να σκοράρει στο γήπεδο της και ήρθε και η ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, παρουσιάζοντας προβλήματα. Θα προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση στο Κύπελλο, έχοντας πάντως βασικό στόχο την πορεία στο πρωτάθλημα. Ο Σατσιάς καλείται να βρει λύσεις και ειδικά στα γκολ που δέχεται σε ορισμένα παιχνίδια η ομάδα του και αναμένεται να κάνει αλλαγές, άλλωστε ακολουθεί ο αγώνας πρωταθλήματος με τον Πανσερραϊκό, που είναι σημαντικός. Από πρόβλημα προέρχεται ο αμυντικός Ντεντάκης.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στόχος της Λαμίας ξεκάθαρα η παραμονή στην Σούπερ Λιγκ. Εκεί είναι το μυαλό όλων και οποιαδήποτε πορεία στο Κύπελλο καλοδεχούμενη αλλά όχι αυτοσκοπός. Βέβαια και η Κηφισιά το μυαλό της το έχει στην άνοδο, καθώς θέλει να επιστρέψει στην Α' Εθνική. Έχει την ποιότητα η ομάδα των βορείων προαστίων να χτυπήσει την πρόκριση. Δελεάζει η τιμή του άσου. 1 σε απόδοση 3.05 από την Betsson.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ

Η Ζάκυνθος είναι μια από τις ομάδες Γ’ Εθνικής που συνεχίζει στη διοργάνωση και θεωρητικά έχει την ευκαιρία να προχωρήσει. Υποδέχεται άλλωστε μία ομάδα με την οποία αγωνιζόταν στην ίδια κατηγορία μέχρι πριν από λίγους μήνες. Οι νησιώτες θα έχουν στο πλευρό τον κόσμο τους, έγινε η σχετική καμπάνια. Η Ζάκυνθος είναι μια φουλ επιθετικογενής ομάδα. Και στα τρία ματς Κυπέλλου που έδωσε πέτυχε συνολικά εννιά γκολ. Επιπλέον, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής νίκης εύκολα τον Αστέρα Πετριτή Κέρκυρα με 3-1. Δεν θα αλλάξει ενδεκάδα ο Στάθης Καραμαλίκης.

Ο Παναργειακός επέστρεψε έπειτα από 27 χρόνια στην Β’ Εθνική και εκεί έχει στρέψει την προσοχή του, αφού θέλει να μείνει στην κατηγορία. Στο Κύπελλο απολαμβάνει την πορεία του και δίχως άγχος θα αγωνιστεί στην Ζάκυνθο για να επιβάλλει την ποιοτική ανωτερότητά του. Ο έμπειρος κόουτς Γιώργος Βαζάκας παρέμεινε στο τιμόνι, ενώ έγιναν και σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν είχε τύχη κόντρα στην πανίσχυρη Κηφισιά από την οποία ηττήθηκε με 2-0. Όλοι οι βασικοί παίκτες των πράσινων είναι διαθέσιμοι για την αποστολή στο νησί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν το ματς το παίξουν σοβαρά τότε θα απολαύσουμε μια δυνατή μονομαχία. Το θέμα είναι αν θα γίνει μεγάλο ροτέισον ελέω πρωταθλήματος. Υπάρχει διαφορά κατηγορίας, καθώς ο Παναργειακός αγωνίζεται στην Σούπερ Λιγκ 2 και η Ζάκυνθος στη Γ' Εθνική. Αν λοιπόν δουν με προσοχή το ματς του Κυπέλλου και οι δύο ομάδες, τότε θα δούμε "μάχη" με λίγα γκολ. Under 2.5 σε απόδοση 2.20 από την Betsson.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Η Νέα Ιωνία είναι υποχρεωμένη να αγωνιστεί ξανά μακριά από τη φυσική της έδρα όπου γίνονται έργα και θα παίξει ξανά στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί θα επιδιώξουν οι περσινοί νταμπλούχοι Αθήνας να δώσουν συνέχεια και στην πορεία τους στο Κύπελλο, αν και η προσοχή τους στρέφεται κατά βάση στη Γ’ Εθνική. Ο έμπειρος επιθετικός Βαγγέλης Πλατέλλας κάνει την διαφορά στην ομάδα από τα βόρια προάστια. Στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι με τον Εθνικό. Πλήρης η αποστολή για τον κόουτς Ισίδωρο Σταυριανό.

Ο Πανιώνιος επέστρεψε έπειτα από πέτρινα χρόνια στην Γ’ Εθνική στη Σούπερ Λιγκ 2 και εκεί είναι περισσότερο στραμμένο το ενδιαφέρον. Έκανε πρεμιέρα την Δευτέρα στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα Β’ (0-0), έχει λιγότερο χρόνο ξεκούρασης από τον αντίπαλό του, αλλά σαφώς πιο ποιοτικό ρόστερ έπειτα και από τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι. Φυσικά για μια ομάδα ου βεληνεκούς του Πανιώνιου και το Κύπελλο αποτελεί στόχο στη φετινή σεζόν. Θέλει να αξιοποιήσει την διαφορά κατηγορία και την ουδέτερη έδρα. Όλοι οι βασικοί παίκτες είναι στη διάθεση του προπονητή Αντώνη Νικοπολίδη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Πανιώνιος μετά από τέσσερα χρόνια στην Γ' Εθνική επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Στόχος φυσικά να γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κόντρα στη Νέα Ιωνία, που στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής κράτησε στο 1-1 το φαβορί για άνοδο Εθνικό, δεν θα έχει εύκολο έργο. Πολύ χαμηλά το διπλό και θα πάμε με μια... βομβίτσα. Πρόκριση Πανιωνίου στα πέναλτι σε απόδοση 19.00 από την Novibet.

ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Η Λάρισα άλλαξε προπονητή και μαζί σελίδα στη φετινή της πορείας, καθώς λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος αποχώρησε ο επί διετία κόουτς Παύλος Δερμιτζάκης και ανέλαβε ο Αλέκος Βοσνιάδης για να την οδηγήσει στην Σούπερ Λίγκα. Η αρχή έγινε έστω και δύσκολα στην αναμέτρηση με την νεοφώτιστη Καβάλα της οποίας η ΑΕΛ επιβλήθηκε με 2-1. Κλασική ομάδα Κυπέλλου η Λάρισα, έχει άλλωστε σηκώσει δύο κούπες και θέλει και φέτος να τα πάει εξόδου καλά. Δεν την… τρομάζει το μέγεθος του Πανσερραϊκού, θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό της. Δεν θα αλλάξει ενδεκάδα ο κόουτς Βοσνιάδης

Ο Πανσερραϊκός δεν απέφυγε την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, παραμένει μόνος στην τελευταία θέση, χωρίς νίκη, αλλά στο ντεμπούτο του Φεράντο στον πάγκο του ήταν εμφανής η διάθεση του να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού και ήταν ανταγωνιστικός. Το Κύπελλο δεν αποτελεί βασικό στόχο, αλλά θα παλέψει για την πρόκριση. Ο νέος προπονητής των φιλοξενούμενων πρέπει να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία, καθώς ο Πανσερραϊκός έχει δεχθεί γκολ σε όλους τους αγώνες του και τουλάχιστον δύο στους τέσσερις από τους πέντε. Από προβλήματα προέρχονται ο αμυντικός Βαγκέ και οι μέσοι Καπτούμ, Ζελέν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Λάρισα θέλει να πάρει την άνοδο για την Super League, ενώ ο Πανσερραϊκός να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία. Φέτος η ΑΕΛ έχτισε ένα δυνατό ρόστερ και κόντρα στα "λιοντάρια" θα μετρήσει τις δυνάμεις της. Αναμένουμε "μάχη" και κλειστό ματς. Under 2.5 σε απόδοση 1.74 από την Betsson.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr