Ποδόσφαιρο

Β' Νορβηγίας: Aσταμάτητη η Μος!

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:33

Επτά παιχνίδια φιλοξενεί το σημερινό κουπόνι από τη 2η κατηγορία της Νορβηγίας, με έντονο ενδιαφέρον σε πολύ αμφίρροπες αναμετρήσεις. 

Β' Νορβηγίας: Aσταμάτητη η Μος!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Β' Νορβηγίας.

ΕΓΚΕΡΣΟΥΝΤ – ΣΤΑΜΠΑΕΚ

Η Έγκερσουντ, έχασε εντός από τη Ράνχαϊμ και δείχνει να δυσκολεύεται σε κρίσιμο σημείο της σεζόν, καθώς έχει δύο σερί ήττες, αλλά και τρεις στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Η ομάδα του Κίελ Του, έχασε έδαφος στη μάχη για την απ' ευθείας άνοδο, ενώ ακόμα και τα πλέι - οφ δεν είναι σίγουρα. Δέχεται πλέον γκολ σε οκτώ σερί αγωνιστικές, ενώ ακόμα και εντός έδρας, έχει κρατήσει μόνο μία ανέπαφη εστία σε 11 ματς, δεχόμενη γκολ και στα τελευταία έξι.

Η Στάμπαεκ έχασε εντός από τη Σταρτ και μετά από τρεις σερί ήττες, αλλά και τέσσερα συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη, η διοίκηση αποφάσισε να απολύσει τον προπονητή Μπομπ Μπράντλι, πριν χαθεί η μάχη για την είσοδο στα πλέι - οφ. Αντικαταστάτης ο Μπιορν Χέλγκε Ρίισε, μέχρι πρότινος υπεύθυνος ανάπτυξης των ακαδημιών, που θα κάνει ντεμπούτο με Έγκερσουντ. Έχει πλέον μόνο δύο νίκες σε επτά αγωνιστικές πρωταθλήματος, ενώ έχει κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία εννέα ταξίδια της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παίζουν δύο από τις καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος, ακόμα και αν η Στάμπαεκ δεν είναι στα καλύτερά της. Πάντως άλλαξε προπονητή και περιμένουμε αντίδραση. Over 2.5 (1.80) στη Betsson.

ΛΕΒΑΝΓΚΕΡ – ΛΙΝ

Η Λεβάνγκερ, λύγισε στο τέλος εντός έδρας από τη Ράουφος και έμεινε δεύτερη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη, ενώ με μόνο ένα τρίποντο στα τελευταία εννέα ματς, πλέον πλησιάζει επικίνδυνα την ουρά. Η ομάδα του Περ Ρένινγκ, έχει τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (10), εκ των οποίων οι εννέα είναι με γκολ - γκολ, ενώ έχει κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία δέκα εντός. Έχει έφεση στο under 2.5 τελευταία, με έξι στα τελευταία οκτώ ματς ανεξαρτήτως έδρας.

Η Λιν, επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές και μπαίνοντας στη ζώνη πλέι - οφ. Η ομάδα του Γιάν Χάλβορσεν, έχει μία ήττα σε οκτώ αγωνιστικές, αλλά οι τρεις ισοπαλίες που έχει στις τελευταίες πέντε, δεν της έχουν επιτρέψει να ανέβει παραπάνω στη βαθμολογία. Έχει μόνο τέσσερα διπλά στη σεζόν, αλλά τα τρία από αυτά, είναι στα έξι τελευταία ταξίδια της, στα οποία πάντα σκοράρει. Οι έξι από τις οκτώ νίκες της φέτος, ήταν με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εδώ και καιρό η Λεβάνγκερ δεν βλέπεται, ενώ η Λιν θα προσπαθήσει να κινηθεί για τη νίκη, όπως έκανε και με τη Σόντγκαλ. Under 3.5 (1.50) στη Βetsson.

ΜΙΟΝΤΑΛΕΝ - ΚΟΝΓΚΣΒΙΝΓΚΕΡ

Η Μιοντάλεν κατέρρευσε στην έδρα της Ασάνε και μπήκε στη ζώνη του απ' ευθείας υποβιβασμού, με έναν βαθμό σε τρεις αγωνιστικές και δύο νίκες σε δέκα αγωνιστικές. Η ομάδα του Κέβιν Νίκολ, πλήρωσε το over 2.5 μετά από επτά σερί παιχνίδια, ενώ εντός έδρας, έχει πρόβλημα πλέον, έχοντας κερδίσει εκεί μόνο δύο από τα τελευταία επτά. Η άμυνά της δεν είναι τόσο κακή, πρώτη φορά έχασε με τόσο μεγάλο σκορ, αλλά η επίθεσή της είναι η τρίτη χειρότερη στην κατηγορία.

Η Κόνγκσβινγκερ, όπως και η προσεχής αντίπαλός της, προέρχεται από πεντάρα εις βάρος της και δεν έχει νίκη τρεις αγώνες, ενώ έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία 12 παιχνίδια της, με αποτέλεσμα να παραμένει εκτός της ζώνης πλέι – οφ, αν και είναι ακόμα μέσα στο κόλπο. Η ομάδα του Γιάν Βένμπεργκ, δεν είναι απειλητική ούτε εκτός έδρας, τελευταία, καθώς βρίσκεται χωρίς διπλό έξι σερί ταξίδια. Έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό ισοπαλιών στο πρωτάθλημα, με εννιά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ υψηλά τα κίνητρα των δύο ομάδων από εδώ και πέρα και σίγουρα θα κυνηγήσουν τη νίκη. Εκτός έδρας η Κόνγκσβινγκερ συνηθίζει να δέχεται γκολ πιο εύκολα. Goal/goal (1.55) στη Βetsson.

ΜΟΣ – ΣΑΝΤΝΕΣ

Οι δύο πρωτοπόροι έχασαν πόντους στην τελευταία αγωνιστική, αλλά η Μος δεν το εκμεταλλεύτηκε, καθώς λύγισε στην έδρα της Ράνχαϊμ, παρά το γεγονός ότι έχασε μεγάλες ευκαιρίες. Δεν έχει περιθώρια απωλειών με Σάντνες, την επόμενη αγωνιστική παίζει στην έδρα της δεύτερης Μπρίνε. Η ομάδα του Τόμας Μίρε, είναι χωρίς νίκη και γκολ δύο σερί αγώνες, ενώ έχει κερδίσει έναν από τους τελευταίους τέσσερις. Στην έδρα της, έχει κερδίσει έξι από τα τελευταία επτά ματς, τα πέντε χωρίς να δεχτεί γκολ.

Η Σάντνες, κέρδισε τη Σόγκνταλ και επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε σερί ήττες. H oμάδα του Στέιναρ Νίλσεν, παραμένει όμως τελευταία και έχει οκτώ πόντους διαφορά από τα μπαράζ παραμονής και εννέα από την απ' ευθείας σωτηρία. Έχει κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία 15 ματς στην κατηγορία, ενώ έχει τη χειρότερη επίθεση και άμυνα. Έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία 17 εκτός έδρας παιχνίδια της, αλλά το μοναδικό της διπλό είναι πρόσφατο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μος στα τελευταία επτά παιχνίδια της εντός έδρας, μετράει 6 νίκες και 1 ήττα. Αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά εξού και σήμερα οι τιμές του άσου. 1 (1.50) στη Betsson.

ΡΑΟΥΦΟΣ - ΡΑΝΧΑΙΜ ΙΛ

Η Ράουφος, πέρασε και από την έδρα της Λεβάνγκερ και είναι η πιο φορμαρισμένη στην κατηγορία, με πέντε συνεχόμενες νίκες, που την έχουν βάλει στη ζώνη των πλέι - οφ. Η ομάδα του Γιόργκεν Βόλεμαρκ, κράτησε μάλιστα ανέπαφη την εστία της, για πρώτη φορά μετά από επτά αγωνιστικές. Πρέπει όμως να σκοράρει περισσότερο, καθώς παρά τη βαθμολογική της θέση, έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση. Οι τελευταίες δύο εντός έδρας νίκες της ήταν παρόμοιες, με τον Χούσταντ να σκοράρει σε αμφότερες.

Η Ράνχαϊμ, κέρδισε δεύτερο σερί παιχνίδι και τρίτο στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (όλα χωρίς να δεχτεί γκολ), αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν ο στόχος είναι να διεκδικήσει πλέι - οφ, είναι να αποφύγει τα μπαράζ παραμονής. Η ομάδα του Κάρε Ινγκεμπρίγκτσεν, έχει μόνο μία ισοπαλία στα τελευταία 11 παιχνίδια της, ενώ σε μεγάλη φόρμα είναι ο Γιονγκγιόνγκ, με γκολ σε τρεις σερί αγωνιστικές. Έχει μόνο τρία διπλά σε όλη τη σεζόν, όλα όμως ήταν στα τρία τελευταία ταξίδια της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τρομερά αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες είναι εξαιρετικές το τελευταίο διάστημα. Θα στηρίξουμε τους γηπεδούχους όμως αφού εντός είναι ικανότατοι. 1 (2.90) στη Betsson.

ΣΟΓΚΝΤΑΛ – ΜΠΡΙΝΕ

Η Σόγκνταλ, έχασε στην έδρα της Σάντνες και συνεχίζει την ελεύθερη πτώση, με πέντε σερί ήττες (δύο σερί με 0-1) και έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη. Η ομάδα του Τόρε Άντρε Φλο, δεν έχει χάσει ακόμα τη μάχη για την είσοδο στα πλέι - οφ, αλλά αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να μπλέξει ακόμα και σε μάχη παραμονής. Οι πέντε από τις οκτώ νίκες της στο πρωτάθλημα είναι εντός έδρας, αλλά κι εκεί έχει κερδίσει πλέον μόνο δύο στα τελευταία οκτώ ματς.

Η Μπρίνε, απέσπασε πόντο από την πρωτοπόρο Βαλερένγκα στο ντέρμπι κορυφής και παραμένει σε απόσταση σχετικής ασφάλειας, σε θέση απ' ευθείας ανόδου. Η ομάδα του Κέβιν Κνάπεν είναι αήττητη δέκα αγωνιστικές, αλλά ενώ έχει τον δεύτερο μικρότερο αριθμό ισοπαλιών στο πρωτάθλημα, με 4, οι 3 από αυτές είναι στην τελευταία πεντάδα αγώνων και μάλιστα με σκορ 1-1. Πάντως, οι τέσσερις από τις πέντε τελευταίες νίκες της, ήταν εκτός έδρας, ενώ ο Σκρίβεν, σκοράρει σε τρία σερί ταξίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τρομερή η Μπρίνε εκτός έδρας, που μεταμορφώνεται προς το καλύτερο όταν παίζει σε εχθρικό έδαφος. Η Σόντγκαλ δεν βλέπεται και θεωρούμε πως έχει μηδαμινές πιθανότητες σήμερα για τη νίκη, παρόλο που οι αποδόσεις λένε άλλα. 2 (2.35) στη Betsson.

ΣΤΑΡΤ - ΑΣΑΝΕ

Η Σταρτ πέρασε από την έδρα της Στάμπαεκ και είναι αήττητη τρεις αγωνιστικές, με δύο εκτός έδρας νίκες με σκορ 3-2. Η ομάδα του Άζαρ Κάραντας όμως είναι ακόμα σε θέση μπαράζ παραμονής και δεν έχει εξασφαλίσει τίποτα. Έχει χάσει πλέον μόνο ένα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Εντός έδρας, είναι σαφώς πιο μαχητική, καθώς έχει χάσει εκεί μόνο τρία από τα τελευταία δέκα ματς, σκοράροντας στα τελευταία οκτώ και κερδίζοντας τα τέσσερα από αυτά.

Η Ασάνε, έδειξε τον καλύτερο και τον χειρότερο εαυτό της μέσα σε πέντε μέρες, καθώς μετά την πεντάρα που έφαγε από τη Βαλερένγκα, κέρδισε η ίδια τη Μιοντάλεν με πεντάρα. Η ομάδα του Έιρικ Μπάκε, είναι πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη παρά σε αυτή των πλέι - οφ, αλλά αισιοδοξεί, καθώς έχει χάσει μόνο από την πρωτοπόρο στα τελευταία πέντε. Έχει μόνο δύο διπλά στα τελευταία 14 ταξίδια της, αμφότερα όμως στα πέντε πιο πρόσφατα και μάλιστα με μεγάλα σκορ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τρομερή αυτοποεποίθηση έχουν οι δύο ομάδες που παίζουν ανοιχτά και σκοράρουν κατά κόρον. Over 3.5 (2.20) στη Betsson.

Βαθμολογία -

24/09/20241. Division: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Βαλερένγκα Βαλερένγκα 52 23 16 4 3 62 24 38
2 Μπρίνε Μπρίνε 43 23 13 4 6 36 22 14
3 Μος Μος 39 23 12 3 8 36 31 5
4 Έγκερσουντ Έγκερσουντ 35 22 10 5 7 45 43 2
5 Ράουφος Ράουφος 35 23 10 5 8 27 26 1
6 Λιν Λιν 33 22 8 9 5 44 30 14
7 Στάμπαεκ Στάμπαεκ 33 23 9 6 8 47 46 1
8 Κόνγκσβινγκερ Κόνγκσβινγκερ 33 23 8 9 6 36 41 -5
9 Σόγκνταλ Σόγκνταλ 30 23 8 6 9 31 29 2
10 Ρανχάιμ ΙΛ Ρανχάιμ ΙΛ 30 23 8 6 9 36 35 1
11 Ασάνε Ασάνε 27 23 7 6 10 34 40 -6
12 Λεβάνγκερ Λεβάνγκερ 25 23 5 10 8 34 33 1
13 Άαλεσουντ Άαλεσουντ 25 23 7 4 12 31 39 -8
14 Σταρτ Σταρτ 24 23 6 6 11 32 46 -14
15 Μιοντάλεν Μιοντάλεν 22 23 5 7 11 29 41 -12
16 Σάντνες Σάντνες 16 23 4 4 15 21 55 -34
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr