Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ελλάδας: Τα βλέματα σε Λιβαδειά και Ηράκλειο

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Τα ντέρμπι Λεβαδειακός-Ατρόμητος και ΟΦΗ-Παναιτωλικός ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας. Τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ, με παράταση ή και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας ενώ δεν θα υπάρχει VAR.

Κύπελλο Ελλάδας: Τα βλέματα σε Λιβαδειά και Ηράκλειο

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ-ΒΟΛΟΣ

Ο Απόλλων Κρύας Βρύσης έκανε την μεγάλη έκπληξη στον προηγούμενο γύρο και απέκλεισε την Νίκη Βόλου που συμμετείχε στη Σούπερ Λίγκα. Τώρα θα επιδιώξει να κάνει το ίδιο και με τον Βόλο, με την οποίο την χωρίζουν δύο κατηγορίες. Φέτος ανέβηκε στην Γ’ Εθνική, ως νταμπλούχος Πέλλας.
Ο «πρίγκηπας του κάμπου» έκανε ξεκίνημα με το δεξί και στην Γ’ Εθνική αφού νίκησε στην Αλεξανδρούπολη με 1-0. Και στα τρία ματς του Κυπέλλου νίκησε ως γηπεδούχος με γκολ-γκολ. Δεν θα αλλάξει την πετυχημένη ενδεκάδα ο κόουτς των «ροσονέρι» Δημήτρης Βοτάρης.
Στον προηγούμενο γύρο ο Απόλλων επιβλήθηκε της Νίκη Βόλου με 2-1, χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Καράμπελας (18’) και Τσερίκου (58’). Μείωσε ο Τζιώρας (72’).

Ο Βόλος ξεκίνησε με δύσκολο πρόγραμμα στο πρωτάθλημα, καθώς στις πέντε πρώτες αγωνιστικές έχει αντιμετωπίσει Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά είναι εμφανές ακόμη ότι ψάχνεται, έχοντας σκαμπανεβάσματα. Προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχθεί εννέα γκολ σ’ αυτό το διάστημα και μία νίκη- πρόκριση θα τον βοηθήσει και ψυχολογικά. Έχει μπροστά του το σημαντικό ματς εντός έδρας με την Καλλιθέα και είναι λογικό να γίνουν κάποιες αλλαγές από τον Γκόμεζ. Δεδομένη είναι η απουσία του τιμωρημένου μπακ Φεράρι, από πρόβλημα προέρχεται ο μέσος Ντε Καμπς.
Πέρυσι, ο Βόλος έφτασε μέχρι τους «16», όπου αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ με δύο ήττες (0-1 και 0-2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λογικό φαβορί ο Βόλος που προφανώς υπερτερεί σε όλους τους τομείς, όμως βάση της καλής ψυχολογίας που έχουν οι γηπεδούχοι μετά το νικηφόρο ξεκίνημα στη Γ' Εθνική, αλλά και με τον κόσμο τους να τους υποστηρίζει, αξίζει να τους «δώσουμε» ένα γκολ. 2 και GG στο 2,57 από την Betsson

ΕΘΝΙΚΟΣ- ΑΡΗΣ

Ο Εθνικός είναι υποχρεωμένος να αλλάζει έδρες και στη φετινή περίοδο. Στον προηγούμενο γύρο έπαιξε στο Μοσχάτο, τώρα θα φιλοξενήσει στο «Ελ Πάσο» της Καλλιθέας τον Άρη. Στη Γ’ Εθνική και φέτος αγωνίζονται οι πειραιώτες βάζουν ψηλά τον πήχη, θέλουν την άνοδο. Ευχάριστη πολυτέλεια το Κύπελλο για να θυμούνται τα παλιά.
Η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε στο πρωτάθλημα με πολύ δύσκολη αποστολή και εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Νέα Ιωνία. Συνεχώς γκολ-γκολ, αφού και στα τρία ματς Κυπέλλου κέρδισε δεχόμενος γκολ. Πλήρης η αποστολή για τον κοουτς Βαγγέλη Χαντέ.
Στον προηγούμενο γύρο βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στον Μανδραϊκό (11’ Χαλβατζίου) αλλά γύρισε το ματς με γκολ που πέτυχαν ο Γεωργούσης στο 66’ και ο Ποτουρίδης στο 76’

Ο Άρης πέτυχε πολύ σημαντική νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, στη δύσκολη προσπάθεια που έχει για να μπει στα πλέι οφ 1-4. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παίρνει βοήθεια από τις μεταγραφές, ενώ έχει και φέτος στόχο τη διάκριση στο Κύπελλο, όπου πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό. Για τον Άρη τα ντέρμπι στο πρωτάθλημα συνεχίζονται, καθώς την Κυριακή θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και είναι δεδομένο ότι ο Μάντζιος θα κάνει ροτέισον. Επιστρέφει από τιμωρία ο εξτρέμ Σουλεϊμάνοφ, αλλά είναι αμφίβολος.
Πέρυσι, ο Άρης έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, που έγινε στο Πανθεσσαλικό, όπου ηττήθηκε 1-0 από τον Παναθηναϊκό.

EKTIMHΣΗ: Για τον Εθνικό, με τις συνθήκες που αγωνίζεται, είναι ευτύχημα που έφτασε ως εδώ. Από την άλλη ο Μάντζιος, με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης προ των πυλών, θα θελήσει σίγουρα να ξεκουράσει - προφυλάξει κάποιους βασικούς παίκτες αλλά είναι δεδομένο ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.
2/2 ημίχ/τελ. και over 2,5 στο 2,22 από την Betsson

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Πολύ δύσκολο καλοκαίρι πέρασε ο ΠΑΣ αλλά γρήγορα βρήκε τον βηματισμό του. Η ιδιοκτησία παραμένει στη θέση της, ενώ ήρθε ο Αυστριακός κόουτς Ρενέ Πομς και συμμάζεψε άμεσα και αγωνιστικά την ομάδα των Ιωαννίνων. Έβαλε... 18 γκολ σε δύο ματς Κυπέλλου κόντρα σε χαμηλής δυναμικής αντιπάλους, τώρα θα τεστάρει δυνάμεις στο παραδοσιακό ντέρμπι της δυτικής Ελλάδας.
Νικηφόρο και το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όπου πήρε διπλό στην Κατερίνη με 1-0 επί του νεοφώτιστου Εθνικού Κεραμιδίου. Κράτησε ξανά καθαρή εστία εκεί εστίασε τα μπράβο ο κόουτς Πομς. Ο νεοαποκτηθείς μέσος Βουτσάς υπέστη ρήξη χιαστού.
Δεν χωρά κριτική για την πανεύκολη νίκη-πρόκριση του ΠΑΣ στον προηγούμενο γύρο, στο Κρανίδι επί της γηπεδούχου Ερμιονίδας, την οποία συνέθλιψε με 7-0.

Η Παναχαϊκή έπειτα από το περσινό μεταβατικό στάδιο θέλει να κάνει πορεία ανάλογη της ιστορίας και της ποιότητάς της. Γέμισε το ρόστερ με παίκτες πρώτης γραμμής ενώ κράτησε και τον κόουτς Γιάννη Τάτση. Θέλει φυσικά να προχωρήσει και στο Κύπελλο θα αγωνιστεί με ολα τα όπλα της στους Ζωσιμάδες.
Το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 πάντως εξελίχθηκε σε ψυχρολουσία για τους «ροσονέρι». Υποδέχθηκε την ΑΕΚ Β’ και με πολύ άγχος και έλλειμμα στη δημιουργία ηττήθηκε με 1-0 στο Παμπελοποννησιακό με 1-0. Ζητούμενο η ψυχολογική διαχεότιση από τον κόουτς Τατση. Χτύπησε ο επιθετικός Πατρινός.
Στον προηγούμενο γύρο υποδέχθηκε την Καλαμάτα και έπειτα από ένα σκληρό ματς που έληξε 0-0, κατάφερε να επικρατήσει στην παράταση με 1-0 με γκολ του Ζέκοφ (110’).

EKTIMHΣΗ: Ο ΠΑΣ έχει την έδρα αλλά η ενισχυμένη Παναχαϊκή θα πάει στα Γιάννενα αποφασισμένη να δώσει μάχη. Πολύ πιθανό να μη αποδειχτούν αρκετά τα 90 λεπτά για να κριθεί το εισιτήριο.
1Χ και GG στο 2,49 από την Betsson


ΑΙΓΑΛΕΩ-ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ

Στο Αιγάλεω είναι αποφασισμένοι να κάνουν βήματα βελτίωσης σε σχέση με την περασμένη σεζόν που έδωσαν μάχη για να μείνουν στην κατηγορία. Έγιναν κινήσεις εξορθολογισμού στο ρόστερ, που φαίνεται πληρέστερο και ποιοτικότερο φέτος, ενώ παραμένει στη θέση του ο κόουτς Απόστολος Χαραλαμπίδης που έβαλε πέρσι μεσούσης της σεζόν σε μια τάξη το Σίτι.
Το πρώτο δείγμα γραφής είναι αναμφίβολα θετικό για την ομάδα από τα δυτικά προάστια. Νίκη στο Κύπελλο, στα πέναλτι επί του πολύ ισχυρού Ηρακλή, νίκη και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2 στην Ηλιούπολη με 3-1. Χαμόγελα κυριαρχούν στους κυανόλευκους, πλήρης η αποστολή.
Στον προηγούμενο γύρο έγινε μάχη με τον Ηρακλή όπου το ματς και η παράταση έληξαν 1-1 και το Αιγάλεω προκρίθηκε στα πέναλτι με 4-3.

Ο Καμπανιακός πέρυσι σώθηκε οριακά στη Σούπερ Λίγκ 2 και φέτος θέλει να κάνει βήματα προόδου. Κράτησε τον βασικό κορμό, έξανε και μεταγαρφές ενώ πήρε στον πάγκο και τον Κώστα Γεωργιάδη που πέρσι ανέβασε τον Πανιώνιο. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στην Χαλάστρα για μια πετυχημένη σεζόν, στο Κύπελλο αποτελεί μια ευχάριστη πολυτέλεια.
Εξαιρετικό το ξεκίνημα στη σεζόν με δύο νίκες στο Κύπελλο και μία ακόμα στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής όπου επικράτησε της Νίκης Βόλου με 2-0. Η μάδα της Θεσσαλονίκης κρατά χαμηλό τέμπο στου αγώνες της και προσέχει ιδιαίτερα την άμυνά της. Πλήρης η αποστολή για την Αθήνα.
Στον προηγούμενο γύρο, σε ματς λίγων ευκαιριών αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την Ηλιούπολη, αλλά πέτυχε το γκολ στην παράταση του Κολλαρά (105’) και πήρε την πρόκριση με 1-0.

EKTIΜΗΣΗ: Ενθουσιασμός επικρατεί και στις δύο ομάδες που έχουν ξεκινήσει άκρως επιτυχημένα τη σεζόν μετά την περυσινή δραματική προσπάθεια για τη σωτηρία τους. Στο Αιγάλεω αναμένεται θερμή ατμόσφαιρα, κάτι που θα δώσει έξτρα κίνητρο στους γηπεδούχους. Αγωνιστικά πάντως, είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε φαβορί. Πάμε συντηρητικά. 1Χ και NG στο 2,18 από την Betsson


ΔΙΑΓΟΡΑΣ- ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Ο Διαγορας καλείται πέρα από την απαιτητική αποστολή κόντρα στην ανώτερης κατηγορίας Καλλιθέα, να διαχειριστεί και την δεδομένη κόπωση αφού δύο ημέρες νωρίτερα έκανε πρεμιέρα στη Σούπερ Λιγκ 2 αγωνιζόμενη με τον Μακεδονικό Τουλάχιστον δεν είχε μετακίνηση από το νησί της Ρόδου.
Ο πολύπειρος κόουτς Θωμάς Γράφας έμεινε στον πάγκο των κυανέρυθρων, όπως και ο βασικός κορμός της ομάδας που πέρσι πέτυχε με άνεση τον στόχο της παραμονή στη Σούπερ Λίγ 2. Φέτος θέλει το βήμα παραπάνω μένει να διαπιστωθεί στην πράξη το πόσο ψηλά μπορούν να φθάσουν οι νησιώτες αφού και ο ανταγωνισμός ενισχύθηκε.
Στον προηγούμενο γύρο η ομάδα της Ρόδου επιβλήθηκε στην Νάξο της τυπικά γηπεδούχου Θύελλας Καμαρίου Σαντορίνης με 2-0, χάρη σε γκολ του Λιούμη στο 66΄ και του Τσιαντούλα στο 91’.

Μπορεί η Καλλιθέα να μην έχει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα, ωστόσο έχει εξαιρετική παρουσία και κάνει υπερβάσεις, με τις ισοπαλίες που απέσπασε από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, παίζοντας τυπικά γηπεδούχος στο γήπεδο της Λεωφόρου. Ο Ντονάτι έφτιαξε πολύ γρήγορα ένα πολύ καλό σύνολο, παρά τις πολλές αλλαγές του καλοκαιριού και στόχος είναι να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά στο Κύπελλο.
Ο Ιταλός προπονητής είναι πιθανό να κάνει αλλαγές, καθώς ακολουθεί το παιχνίδι με τον Βόλο εκτός έδρας. Από προβλήματα τραυματισμών προέρχονται οι αμυντικοί Μαρότα και Μεχίας.
Πέρυσι, έφτασε στους «16», όπου αποκλείστηκε από τον Παναιτωλικό με μία ήττα (2-3) και μία ισοπαλία (2-2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Καλλιθέα, έχει γυρίσει σελίδα στην ιστορία της και οι νέες σελίδες που γράφει είναι εξαιρετικές. Συμπαγές σύνολο, με αυτοματισμούς και πολύ ταλέντο, η αθηναϊκή ομάδα, θα κλείσει στα καρέ τους, τους Ροδίτες και εκτός απροόπτου θα πάρει το εισιτήριο χωρίς πρόβλημα.
Οver 2,5 και φιλοξενούμενος over 1,5 στο 2,10 από την Betsson

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά το γκολ, που δέχθηκε στις καθυστερήσεις ήταν αρκετό για να παραχωρήσει την ισοπαλία στον ΟΦΗ. Η ομάδα της Βοιωτίας έδειξε σημαντική βελτίωση και μπαίνει στο Κύπελλο, που δεν είναι βασικός στόχος για να μπορέσει να είναι και πάλι ανταγωνιστικός.
Ο Λεβαδειακός πέτυχε το πρώτο του εντός έδρας γκολ πριν λίγες ημέρες, ενώ στο ματς με τον Ατρόμητο είναι πιθανό να γίνουν αλλαγές, καθώς ακολουθεί το παιχνίδι στην Τρίπολη. Στη διάθεση του Παπαδόπουλου επιστρέφει ο αμυντικός Μορέιρα, από πρόβλημα προέρχεται ο γκολκίπερ Γκροφ.
Πέρυσι, ο Λεβαδειακός έφτασε μέχρι τους «16», όπου αποκλείστηκε από την Νίκη Βόλου με μία ισοπαλία (1-1) και μία ήττα (0-1).

Ο Ατρόμητος μετά τη νίκη στην Τρίπολη, πέτυχε νέο τρίποντο, αυτήν τη φορά στο γήπεδο του απέναντι στην Λαμία και επιβεβαίωσε ότι έχει φορμαριστεί. Είναι ομάδα με ποιοτικό ρόστερ, που το βγάζει όλο και περισσότερο στο γήπεδο και στόχος είναι να κυνηγήσει τη διάκριση και στο Κύπελλο.
Η ομάδα του Περιστερίου έχει πετύχει κι έχει δεχθεί γκολ σε όλους τους αγώνες της. Ο Γκαρσία έχει λύσεις για να κάνει ροτέισον, καθώς ακολουθεί το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Από πρόβλημα προέρχεται ο επιθετικός Καρλίτος, που χτύπησε την Κυριακή.
Πέρυσι, ο Ατρόμητος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό, με μία νίκη (2-1) και μία ήττα (0-2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εδώ είναι τα δύσκολα. Σκληροτράχηλη ομάδα ο Λεβαδειακός, ιδιαίτερα στην έδρα του, αλλά οι Περιστεριώτες υπό την καθοδήγηση του Πάμπλο Γκαρσία έχουν εξαιρετική παρουσία στα πρώτα ματς της Super League. Λογικά δεν θα ανοίξει το ματς. Θα τολμήσουμε να πάμε με την ισοπαλία στην κανονική διάρκεια.
Χ στο 3,40 από το pamestoixima.gr


ΟΦΗ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μετά τις δύο νίκες στον Βόλο και στο Ηράκλειο με τον Άρη, ο ΟΦΗ μπαίνει στο Κύπελλο, που τον ενδιαφέρει και θέλει να κυνηγήσει τη διάκριση. Επιπλέον κίνητρο είναι ο περσινός αποκλεισμός του στη διοργάνωση από τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Ηρακλείου σκοράρει στα τέσσερα τελευταία ματς, αλλά έχει δεχθεί και γκολ σε όλα.
Ο Δέλλας περιμένει καλύτερο παιχνίδι από τους παίκτες του σε σχέση με το ματς στην Λιβαδειά για να πάρουν την πρόκριση. Αναμένεται να κάνει αλλαγές, καθώς ακολουθεί νέο ματς με τον Παναιτωλικό, στο πρωτάθλημα. Από πρόβλημα προέρχεται ο μεσοεπιθετικός Νέιρα.
Πέρυσι ο ΟΦΗ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε επίσης από τον Παναιτωλικό με δύο ήττες (1-2 και 1-3).

Ο Παναιτωλικός έμεινε για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική αήττητος στο πρωτάθλημα, αν και ήθελε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία στο γήπεδο του απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Δείχνει ότι έχει φτιάξει γρήγορα ένα καλό σύνολο, στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι του πήρε την ισοπαλία από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και θέλει να επαναλάβει την περσινή επιτυχία απέναντι στον ΟΦΗ.
Ο Πετράκης θα κάνει διαχείριση του ρόστερ, καθώς ακολουθεί πάλι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, αυτήν τη φορά στο πρωτάθλημα. Από προβλήματα προέρχονται οι αμυντικοί Παντελάκης και Μπακάκης.
Την περασμένη σεζόν, ο Παναιτωλικός έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τον Άρη (0-1, 0-0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι αναμένεται και στο Γεντί Κουλέ. Το Κύπελλο αποτελεί στόχο και για τις δύο ομάδες που γνωρίζουν πολύ καλά η μία την άλλη, ενώ, Δέλλας και Πετράκης είναι ικανότατοι στη στρατηγική, και θα έχουν τη δική τους αναμέτρηση από τους πάγκους. Και εδώ, όλα τα δεδομένα μας δείχνουν παράταση - ίσως και πέναλτι.
Χ στο 3,40 από το pamestoixima.gr

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr