Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ιταλίας: Τα δύο φαβορί και το αουτσάιντερ

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Τρεις αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ιταλίας και θα στηρίξουμε δύο φαβορί που αξίζουν και ένα... αουτσάιντερ που πληρώνει καλά.

Κύπελλο Ιταλίας: Τα δύο φαβορί και το αουτσάιντερ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις του Κυπέλλου Ιταλίας.

ΛΕΤΣΕ - ΣΑΣΟΥΟΛΟ

Η Λέτσε υποδέχθηκε την Πάρμα για την Α’ Ιταλίας το Σάββατο και παρά το ότι προηγήθηκε 2-0 στο 59’, σταμάτησε να παίζει μετά το 75’. Βέβαια, στο 90’ έβγαλε αντεπίθεση δύο με… κανέναν για το 2-0, ο ακραίος ατομισμός του Κρίστοβιτς δεν έφερε το 3-0 και αντ’ αυτού έγινε το 2-2 (93’, 95’)! Οδυνηρή απώλεια βαθμών για την ομάδα του Λούκα Γκότι, μπορεί να μην χάνει στα τελευταία τρία (1-2-0), αλλά επί της ουσίας πέταξε δύο βαθμούς που μπορεί να λείψουν στη συνέχεια. Εκτός δράσης για ακόμη ένα ματς οι Γκονθάλεθ (μ.), Καμπά (μ.-ε.), δεν αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του τεχνικού οι Μπονιφάτσι (α.), Σανσόνε (ε.).

Η Σασουόλο ξεκίνησε με προβληματικές εμφανίσεις, κάτι λογικό από τη στιγμή που υπέστη αλλαγές στο ρόστερ μετά τον υποβιβασμό στη Β’ Ιταλίας. Το Σάββατο, όμως, πήρε τη νίκη στην Κοζέντσα (1-0) με το γκολ του Λοριεντέ (52’), έστω και αν χρειάστηκε την τύχη. Για πρώτη φορά φέτος η ομάδα του Φάμπιο Γκρόσο έκανε το «δύο στα δύο» και από τη στιγμή που έχει υποστεί μία ήττα (3-2-1), δεν είναι τυχαίο το ότι βρέθηκε σε απόσταση βολής από την κορυφή. Επιτέλους ηρεμία στα αποδυτήρια. Εκτός δράσης παραμένει ο εμβληματικός Μπεράρντι (ε.), δεν έχει τις πιθανότητες με το μέρος του ο Πας (α. 3/0), με πρόβλημα και οι Κούμι (μ. 3/0), Γκιόν (μ.), Καλιγκάρα (μ. 4/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σασουόλο θα μπορούσε να επιτείνει τα προβλήματα της Λέτσε, καθώς η ομάδα της Serie B φαίνεται να διεκδικεί την άνοδο φέτος και διαθέτει εντυπωσιακές επιθετικές επιλογές. Με τους γηπεδούχους να έχουν το ένα μάτι σε ένα μεγάλο παιχνίδι πρωταθλήματος την Παρασκευή με την Μίλαν στο "Σαν Σίρο", οι "νεροβέρντι" μπορούν να επωφεληθούν και να συνεχίσουν την πορεία τους στο Κύπελλο. 2 σε απόδοση 3.95 από την Betsson.

ΚΑΛΙΑΡΙ - ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ

Η Κάλιαρι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο εντός έδρας ματς με την Έμπολι μετά το γκολ που δέχθηκε στο 33’, το 0-2 ήρθε στο 49’ και έμεινε μέχρι τέλους, δίκαιη ήττα για τους νησιώτες. Ουραγός στην Α’ Ιταλίας η ομάδα του Ντάβιντε Νικόλα, με 0-2-3 και μόλις ένα γκολ στο ενεργητικό της. Ο πρόεδρος Τομάσο Τζουλίνι στηρίζει τον έμπειρο τεχνικό, αλλά διέταξε το «μάντρωμα» της αποστολής στο προπονητικό κέντρο (κλασικό μέτρο τιμωρίας στην Ιταλία). Το 2021 είχε υποδεχθεί την Κρεμονέζε για το Κύπελλο και είχε προκριθεί με δυσκολία. Για ακόμη ένα ματς αναμένεται να λείψει ο Πράτι (μ. 3/0), ωστόσο δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα προβλήματα. Λογικά με αλλαγές στην ενδεκάδα.

Η Κρεμονέζε άρχισε τη Β’ Ιταλίας ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο, αλλά με κάκιστες εμφανίσεις. Εσχάτως, η κατάσταση βελτιώνεται. Στο Καταντζάρο, την Παρασκευή, μπήκε με γκολ (5’), δεν πτοήθηκε από το 1-1 (28’), βρήκε το χρυσό 2-1 στο 88’. Με πρόσφατο απολογισμό 2-1-0, η ομάδα του Τζοβάνι Στρόπα έχει ανεβάσει στροφές και κερδίζει έδαφος στη βαθμολογία, ενώ επανέρχεται η ηρεμία. Στο Κύπελλο έφτασε στα ημιτελικά το 2023 (απέκλεισε Νάπολι και Ρόμα!), ενώ πέρυσι άγγιξε τα προημιτελικά (την απέκλεισε η Ρόμα στους «16», με δυσκολία). Επιστρέφουν οι Μάιερ (μ. 3/0), Νάστι (ε. 4/1), με πρόβλημα οι Μπονατσόλι (ε. 4/0), Τσεκερίνι (α. 1/0) και Ραβανέλι (α. 3/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μπορεί να είναι μια κλειστή αναμέτρηση μεταξύ μιας ομάδας που αγωνίζεται στη Serie A και μιας άλλης που τα πηγαίνει καλά στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας, αλλά η Κάλιαρι θα πρέπει να βγει νικήτρια και να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Coppa Italia. Ενώ η Κρεμονέζε βρίσκεται σε καλή φόρμα, οι γηπεδούχοι έχουν πολλούς έμπειρους επαγγελματίες παίκτες που μπορούν να πάρουν έστω και οριακά μια εντός έδρας νίκη. 1 σε απόδοση 1.90 από την Betsson.

ΤΟΡΙΝΟ - ΕΜΠΟΛΙ

Η Τορίνο προηγήθηκε της Βερόνα στο 10’, άμεσα (12’) ήρθε η ισοφάριση. Στο 20’ κέρδισε πέναλτι και αποβολή, αστόχησε, προηγήθηκε εκ νέου στο 33’ και καθάρισε στο 79’, το 3-2 στο 93’. Εντυπωσιακή εκκίνηση στο πρωτάθλημα της Α’ Ιταλίας για την «γκρανάτα» του Πάολο Βανόλι (3-2-0), έκλεισε την 5η αγωνιστική μόνη στην κορυφή και δικαιούται να ονειρεύεται, αν και τα όρια της πρώτης οκτάδας είναι το αγωνιστικό ταβάνι της. Βέβαια, σε αρκετά σημεία έχει και την τύχη με το μέρος της. Εκτός δράσης σε σταθερή βάση ο ποιοτικός Σχουρς (α.), πιθανότατα θα λείψουν από το ματς του Κυπέλλου και οι Ιλκάν (μ.), Βόιβοντα (α. 4/0).

Η Έμπολι βρήκε γκολ και στα δύο ημίχρονα στην έδρα της Κάλιαρι (33’, 49’), πανηγύρισε τη δίκαιη νίκη (2-0). Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντ’ Αβέρσα εξασφάλισε με μεγάλο κόπο την επιβίωση στο περσινό πρωτάθλημα της Α’ Ιταλίας και φέτος όχι μόνο είναι αήττητη (2-3-0, για πρώτη φορά στην ιστορία της συμβαίνει στο ξεκίνημα) έπειτα από πέντε ματς, αλλά παίζει και ελκυστικό ποδόσφαιρο, ενώ έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ. Ούτε λόγος για εύκολο πρόγραμμα, έπαιξε με δύο ομάδες Τσάμπιονς Λιγκ (Μπολόνια, Γιούβε) και μία Γιουρόπα (Ρόμα). Λογικά εκτός δράσης για ακόμη ένα ματς οι Περιζάν (2ος τ.), Εμπουέχι (α.), Σαζόνοφ (α.-μ.), Ζουρκόφσκι (μ.), Φατσίνι (μ. 3/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Έμπολι θα χάσει το εισιτήριο για τους "16", καθώς η εντυπωσιακή Τορίνο θα βάλει τέλος στο αήττητο σερί της. H "γκρανάτα" μπορεί να μην είναι στα καλύτερά της αν ο Πάολο Βανόλι κάνει αρκετές αλλαγές, αλλά έχει αρκετές επιλογές στην ενδεκάδα της για να εξασφαλίσει τη νίκη στην έδρα της. 1 σε απόδοση 1.76 από την Betsson.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr