Ποδόσφαιρο

Ligue 2: Ματσάρα στη Δουνκέρκη!

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:15

Σε φουλ ρυθμούς κινείται η 2η κατηγορία της Γαλλίας, αφού στο σημερινό κουπόνι παρουσιάζονται εννέα πολύ ενδιαφέρονται παιχνίδια. 

Ligue 2: Ματσάρα στη Δουνκέρκη!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Β' Γαλλίας.

KAEN – AMIAN

Επιτέλους νίκησε… Έσπασε το ρόδι στο εντός με την Αζαξιό ούσα καλύτερη σχεδόν σε όλο το ματς. Έψαξε το γκολ που εν τέλει ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο και πήρε το τρίποντο. «Οι παίκτες τελικά ανταμείφθηκαν για την καθημερινή δουλειά στην προπόνηση», δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας, Νικολά Σεούμπ. Μετρά «4 στα 5» under 2,5 στο πρωτάθλημα. Παραμένει εκτός ο στόπερ Ν’ Τιμ, τραυματίες οι Οτρέ (Μ) και Σι (Α).

Έβγαλε αντίδραση μετά την βαριά ήττα (3-0) από την Ανεσί. Παρότι δεν ήταν καλύτερη τα κατάφερε στο εντός με την Κλερμόν. Προηγήθηκε νωρίς, γλίτωσε στο 57’ από χαμένο πέναλτι των φιλοξενούμενων και πήρε το τρίποντο. «Η Κλερμόν μας ώθησε στα όρια μας, αλλά τα καταφέραμε», δήλωσε ο Ομάρ Νταγφ Μετρά «5 στα 5» n/g στο πρωτάθλημα. Δεν έχει σκοράρει εκτός στις ήττες από Ανεσί και και Μπαστιά. Νοκ άουτ ο Καϊμπουέ (Α).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κάεν προέρχεται από τη πρώτη της νίκη αλλά αυτό φυσικά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Η Αμιάν είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά μακριά από την έδρα της χάνει αρκετή από τη δυναμική της. 2-3 γκολ (2.05) στη Betsson.

ΑΝΕΣΙ – ΤΡΟΥΑ

Την «έσφαξε» η διαιτησία στο εκτός με την Γκινγκάμπ. Δεν της δόθηκε κραυγαλέο πέναλτι που θα συνοδευόταν με κόκκινη κάρτα στο 0-1 και δη στο 17’, πάνω στον Ντεμονσί. Βέβαια, «το λάθος είναι ανθρώπινο», δήλωσε ο τεχνικός της, Λορέν Γκουγιό από την στιγμή που δεν υπάρχει VAR. Βέβαια έκανε και εκείνη λάθη, αφού προηγήθηκε δις, αλλά πλήρωσε αμυντικά κενά. Μετρά «3 στα 5» over 2,5, έχει σκοράρει και στα 5 ματς. Παραμένει εκτός ο Μαχόπ (Α), γνωστά τα υπόλοιπα προβλήματα.

Δεν μπορεί να σηκώσει… κεφάλι. Παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα με 0-1-4, αφού ηττήθηκε εύκολα με 0-3 εντός από την Ροντέ στην επιστροφή στην φυσική της έδρα. Επί της ουσίας πλήρωσε αμυντικά κενά, αλλά και το άγχος της. Εξέτισε ο βασικός αμυντικός Χαμντί. Εκτός ξανά ο αρχηγός κεντρικός αμυντικός Μονφρέ και ο έμπειρος φορ Ντε Πρεβίλ. Σταθερά εκτός μάχης βρίσκεται ο δυναμικός πλάγιος αμυντικός Τιερνό Μπαλντέ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φυσικά η Τρουά δεν πατάει καλά και είναι από τις ομάδες που θα παίξουν για τον υποβιβασμό, αλλά δεν λογίζεται ο άσος σε αυτές τις τιμές. G/G (1.80) στη Betsson.

ΜΕΤΣ – ΜΑΡΤΙΓΚ

Δεν άξιζε βάσει εικόνας κάτι περισσότερο στο εντός με την Λοριάν. Μπορεί να προηγήθηκε νωρίς, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και βρήκαν γκολ ισοφάρισης στο τέλος. Παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα και κοντά στην κορυφή. Μετρά «5 στα 5» g/g στη Λίγκα και εντός έδρας έχει τρία σερί 1-1. Παραμένει εκτός μάχης ο σημαντικός ακραίος αμυντικός Βαν Ντε Κέρκορφ. Με σχηματισμό 4-2-3-1 θα παρατάξει την αρχική ενδεκάδα ο Γάλλος προπονητής Λε Μινιάν και δύσκολα θα προβεί σε πολλές διαφοροποιήσεις.

Νέα βαριά ήττα για την Μαρτίγκ. Μετά το 3-0 στο Πο, έχασε τα «αυγά και τα πασχάλια» στο «Βελοντρόμ» από την ποιοτική Γκρενόμπλ πληρώνοντας την αποβολή του Σολβέ στο 44’. Δέχθηκε 4 γκολ από το 55’ έως το 70’ και δεν μπόρεσε να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση. Έχει συμπληρώσει 273 λεπτά χωρίς να σκοράρει. Εκτός ο μέσος Σολβέ λόγω τιμωρίας. Τραυματίες οι Μπαμπά (Μ), Ορινέλ (Μ), Ντιαβαρά (Ε) και Μοντιέλ (Ε).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μετς δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά της και τρέχει ένα σημαντικό σερί θετικών αποτελεσμάτων. Η Μάρτιγκ θα απειλήσει όσο μπορεί αλλά δεν θα είναι εύκολο το βράδυ της. 1 (1.50) στη Betsson.

ΠΑΡΙ FC – ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ

Δεν τα κατάφερε στην Κορσική. Δεύτερη σερί ήττα μετά το 1-2 από την Μετς, έχασε και από την Μπαστιά σε ματς με 3 κόκκινες, (2 η Παρί, 1 η Μπαστιά). Προηγήθηκε στο 10’ και είδε το ματς να γυρίζει στο 35’. Είδε τον Κρασό στο 62’ και τον Μαρκετί στον πάγκο στο 45+7’ να αποβάλλονται και ενώ από το 45+3’ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες. Μετρά «3 στα 5» g/g και over 2,5 στο πρωτάθλημα. Πλην των αποβληθέντων, παραμένουν εκτός δράσης ο σημαντικός στόπερ Σεργκί, ο νεαρός κεντρικός αμυντικός Γιοάν Κορέ, ο έμπειρος ακραίος αμυντικός Σοφιάν Αλακού και ο ταχύτατος εξτρέμ Λαμινέ Γκουεγέ.

Έσωσε τον βαθμό με σύμμαχο την διαιτησία στο εντός με την Ανεσί. Στο 17’ και με το σκορ στο 0-1 δεν δόθηκε πέναλτι μαρς που θα συνδυαζόταν με αποβολή. Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε τουλάχιστον να επιστρέψει να σώσει τον βαθμό. Παραμένει χωρίς νίκη σε 3 εντός. Μετρά καρέ g/g και over 2,5 στο πρωτάθλημα. Ξανά εκτός οι αμυντικοί Λεμονιέ, Ντουρ, αλλά και ο μέσος Φίρι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ποιοτικές ομάδες και οι δύο με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και να επανέλθουν στα θετικά αποτελέσματα. G/G (1.90) στη Betsson.

ΠΟ – ΛΟΡΙΑΝ

Η πρώτη ήττα ήρθε στην Δουνκέρκη σε ματς, όπου το πάλεψε, αλλά πλήρωσε αδυναμίες και λάθη στα μετόπισθεν. Διότι δημιουργικά ήταν καλή και πλην των δύο γκολ είχε φάσεις. Μετρά «3 στα 5» over 2,5 στο πρωτάθλημα, ενώ έχει κρατήσει το μηδέν μόνο κόντρα στην νεοφώτιστη Μαρτίγκ και στο επιβλητικό 3-0 επί αυτής. Εκτός ο βασικός τερματοφύλακας Καμαρά, ο γρήγορος μπακ Μποτό, ο χρήσιμος πλάγιος αμυντικός Ομπιάνγκ, ο δυναμικός ακραίος αμυντικός Λάμπερτ Έβανς και ο εφεδρικός εξτρέμ Σαχιρί.

Μπορούσε το διπλό στο εκτός με την Μετς. Μπορεί να ισοφάρισε στο τέλος, αλλά βάσει εικόνας ματς ήταν εμφανώς καλύτερη από την αντίπαλό της. Είχε ευκαιρίες για να σκοράρει νωρίτερα, αλλά κατάφερε εν τέλει στο 85’ Έτσι πήρε τον βαθμό και παραμένει κοντά στην κορυφή. Εκτός ο δυναμικός μεσοαμυντικός Μακενγκό και ο ποιοτικός εξτρέμ Λε Μπρις, ο χρήσιμος κεντρικός αμυντικός Λαπόρτ και ο ταχύτατος ακραίος επιθετικός Ντιαρά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Πο είναι αρκετά δυνατή στην έδρα της και θα παίξει το παιχνίδι της για να πάρει τη νίκη. Η Λοριάν παίζει και αυτή επιθετικά, ενώ δεν πιστεύουμε πως έχει διάθεση να κάτσει και να περιμένει. Over 2.5 (1.80) στη Betsson.

ΑΖΑΞΙΟ – ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ

Πήρε αυτό που άξιζε στο εκτός με την Καέν. Ήταν προβληματική στο δημιουργικό κομμάτι, έβγαλε παθητικότητα απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν αποφασισμένος και ηττήθηκε απολύτως δίκαια. Μετρά «4 στα 5» under 2,5 στο πρωτάθλημα. «Υποφέραμε, αλλά βάσει εξέλιξης του ματς μπορούσαμε να πάρουμε κάτι», δήλωσε ο τεχνικός της, Σαμπέρ. Ξανά εκτός ο χαφ Μπαρετό, λείπουν επίσης ο μεσοεπιθετικός, Ζακόμπ, ο αμυντικός Καμπανίνι και ο φορ Τουρέ.

Έκανε περίπατο στο «Βελοντρόμ» κόντρα στην νεοφώτιστη Μαρτίγκ. Την βοήθησε, βέβαια, η αποβολή του 44’ και στο β’ μπήκε με τέτοια φορά που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στην αντίπαλό της. Κατάφερε να σκοράρει 4 φορές σε διάστημα περίπου 16 λεπτών. Μετρά 3 νίκες στο πρωτάθλημα με over 2,5, ενώ η μοναδική της ήττα είναι από το φαβορί ανόδου, την Λοριάν. Με τις γνωστές απουσίες των τελευταίων ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από αντίθετα αποτελέσματα προέρχονται οι δύο ομάδες. Η Γκρενόμπλ είναι αρκετά ανεβασμένη και για αυτό το λόγο θα τη στηρίξουμε. ΔΕ Χ2 (1.53) στη Betsson.

ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ – ΜΠΑΣΤΙΑ

Με χαρακτήρα και καρδιά πήρε το εντός με την Πο. Προηγήθηκε με 1-0 και 3-1, δεν τα έχασε ούτε στην ισοφάριση ούτε στο 3-2 του 75’ και πανηγύρθσε το τρίποντο. Έτσι με 3 σερί νίκες μετά το κακό ξεκίνημα έχει ψυχολογία. Μετρά «3 στα 5» n/g στο πρωτάθλημα. Θα περάσουν τεστ ετοιμότητας ο νεαρός πλάγιος αμυντικός Κοντό και ο πολύπειρος στράικερ Κουρτέ. Με σχηματισμό 4-3-3 θα παραταχθεί ξανά στον αγωνιστικό χώρο από τον τεχνικό Λουίς Κάστρο.

Τα κατάφερε στο εντός με την Παρί σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση και 3 αποβολές. Σημαντική νίκη, αν αναλογιστεί κανείς πως αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 45+3’ έναντι της αντιπάλου της. Παραμένει αήττητη μετά από 5 αγωνιστικές με την ψυχολογία να είναι στο ζενίθ. Μετρά «4 στα 5» under 2,5. Τιμωρημένος ο Ταβάρες, εκτός ο βασικός μπακ Μεϊναντιέ και ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός Γκιντί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες. Ενδεχομένως και το καλύτερο παιχνίδι σήμερα. Οι δύο ομάδες πορεύονται με ανεβασμένη ψυχολογία και θα προτιμήσουν να μη χάσουν κυρίως σήμερα. Θα στηρίξουμε τη πρωτοπόρο. ΔΕ Χ2 (1.44) στη Betsson.

ΚΛΕΡΜΟΝ – ΡΕΝΤ ΣΤΑΡ

Τρεις σερί ήττες μετρά η Κλερμόν και εκπέμπει SOS. Έχασε και στον Αμιάν από την τοπική ομάδα σε ματς, όπου βάσει της εικόνας της δεν άξιζε κάτι περισσότερο. Έχει σαφέστατο πρόβλημα στο γκολ και φαίνεται. Έχει να σκοράρει εδώ και 337 αγωνιστικά λεπτά και αυτό είναι ένα θέμα, στο οποίο καλείται να βρει άμεσα λύση ο κόουτς, Μπισάρ. Εκτός ο ξανά ο αμυντικός Μπαχιά λόγω τιμωρίας. Λείπει επίσης ο αρχηγός μεσοαμυντικός Γκαστιέν, αλλά και ο νεοφερμένος φορ Ινσό, με τον ταλαντούχο στράικερ Μούσα Τουρέ. Σταθερά εκτός δράσης ο έμπειρος τερματοφύλακας Μόρι Ντιαό.

Πλήρωσε τα πολλά αμυντικά της κενά και γνώρισε βαριά ήττα εντός από την Λαβάλ. Της έλειψε επίσης η αποτελεσματικότητα, ενώ είχε τεράστιο πρόβλημα στις δεύτερες μπάλες, πράγμα που επισημάνθηκε και από τον προπονητή της. «Πήραμε πολλά μαθήματα απ’ αυτό το ματς», δήλωσε ακόμη ο τεχνικός της Γκρεγκορί Ποϊριέ. Ξανά εκτός ο δυναμικός μέσος, Μποκ, γνωστές οι υπόλοιπες απουσίες στους φιλοξενούμενους που έχουν «3 στα 5» g/g στο πρωτάθλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ κακή εικόνα έχει η Κλερμόν, η οποία δεν έχει πιάσει τα στάνταρ της απόδοσή της σε καμία περίπτωση. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν είναι δυνατή ομάδα, όμως αρέσκεται να παίζει σε υψηλούς ρυθμούς και να ανοίγει τα παιχνίδια του εκτός έδρας. Φυσικά η Κλερμόν δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει αυτόν τον ρυθμό. Under 2.5 (1.80) στη Betsson.

ΡΟΝΤΕ – ΛΑΒΑΛ

Μετά από καρέ ηττών πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και πέρασε με επιβλητικό τρόπο από την έδρα της Τρουά. Έτσι ανάσανε βαθμολογικά σε καίριο σημείο. Περήφανος για την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του δήλωσε ο Σαντινί. Τραυματίας ο χρήσιμος πλάγιος αμυντικός Λιπίνσκι. Επέστρεψαν ο νεαρός ακραίος αμυντικός Νγκουγιαμσά και ο ποιοτικός μεσοεπιθετικός Ταϊμπί.

Χτίζει αήττητο σερί μετά τις 2 ήττες… Πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Ρεντ Σταρ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σελούκι που πέτυχε χατ τρικ. Καθάρισε επί της ουσίας στο πρώτο μέρος, όταν προηγήθηκε με 0-2. Ανάρρωσε ο πολύτιμος στράικερ Τσουκουντέ. Χάνει 6ο σερί ματς ο ποιοτικός μέσος Αντεοτί. Με σχηματισμό 5-3-2 θα παρατάξει ξανά την ενδεκάδα ο Γάλλος κόουτς, Ολιβιέ Φραπολί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν μπορεί να προκύψει σημείο ανάμεσα από δύο ομάδες οι οποίες μόλις πριν μια βδομάδα κέρδισαν για πρώτη φορά. Πολύ αμφίρροπη αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες έχουν αμυντικές αδυναμίες. G/G (1.80) στη Betsson.

Βαθμολογία -

23/09/2024Ligue 2: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπαστιά Μπαστιά 11 5 3 2 0 5 2 3
2 Γκινγκάμπ Γκινγκάμπ 10 5 3 1 1 12 7 5
3 Γκρενόμπλ Γκρενόμπλ 10 5 3 1 1 10 5 5
4 Λοριάν Λοριάν 10 5 3 1 1 6 3 3
5 Μετς Μετς 9 5 2 3 0 8 5 3
6 Παρί Παρί 9 5 3 0 2 8 6 2
7 Αμιάν Αμιάν 9 5 3 0 2 5 4 1
8 Ντινκέρκ Ντινκέρκ 9 5 3 0 2 7 7 0
9 Αννεσύ Αννεσύ 8 5 2 2 1 10 7 3
10 Πο Πο 8 5 2 2 1 9 6 3
11 Αζαξιό Αζαξιό 7 5 2 1 2 4 4 0
12 Ρεντ Σταρ Ρεντ Σταρ 6 5 2 0 3 6 11 -5
13 Λαβάλ Λαβάλ 5 5 1 2 2 6 5 1
14 Κλερμόν Κλερμόν 4 5 1 1 3 3 5 -2
15 Καέν Καέν 4 5 1 1 3 3 7 -4
16 Ροντέζ Αβεριόν Ροντέζ Αβεριόν 3 5 1 0 4 5 7 -2
17 Μαρτίγκ Μαρτίγκ 3 5 1 0 4 4 11 -7
18 Τρουά Τρουά 1 5 0 1 4 1 10 -9
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr