Ποδόσφαιρο

Super League 2: Επικίνδυνες αποστολές για τα φαβορί

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:55

Ρίχνονται στη "μάχη" του πρωταθλήματος Καλαμάτα, Κηφισιά και Ηρακλής, κόντρα σε Χανιά, Παναργειακό και ΠΑΟΚ Β' αντίστοιχα, με μοναδικό στόχο να μπουν στη σεζόν 2024-25 με το... δεξί. Πρόκειται για πρεμιέρα Super League 2, οπότε όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Ηλιούπολη - Αιγάλεω το τέταρτο ματς του κυριακάτικου μενού, ένα ζευγάρι με ενδιαφέρον.

Super League 2: Επικίνδυνες αποστολές για τα φαβορί

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Super League 2.

ΧΑΝΙΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Τα Χανιά έδωσαν πέρσι τη μάχη για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ μέχρι τέλους αλλά δεν τα κατάφεραν κόντρα στην Καλλιθέα. Τους πλήγωσε τους Κρητικούς αυτή η ανεπιτυχής προσπάθεια. Είχαν αναταράξεις σε διοικητικό επίπεδο, ενώ έφυγε και ο κόουτς Γιάννης Ταουσιάνης για την εθνική Ελπίδων. Ακόμα ψάχνονται στο ξεκίνημα της νέας περιόδου Ο έμπειρος Δημήτρης Σπανός έχει αναλάβει τα προπονητικά ηνία, ενώ έγιναν πολλές αλλαγές στο ροστερ. Έφυγε ο αρχισκόρερ Γιώργος Μάναλης για την Κηφισιά. Μάλλον αποδυναμώθηκαν συνολικά οι μπλε. Πληγώθηκαν και από την ήττα στο Κύπελλο από τον Εθνικό.

Η Καλαμάτα μπαίνει ξνάα στη διαδικασία να διεκδικήσει την άνοδο ούσα ένα από τα μεγάλα φαβορί για να τα καταφέρει. Δεν λυπήθηκε τα χρήματα για μια ακόμα σεζόν η διοίκηση, έφερε πολλούς ποιοτικούς παίκτες, το ρόστερ της συγκρίνεται μόνο με αυτό της Κηφισιάς σε χρηματιστηρική αξία. Ο κόουτς Νίκος Αναστόπουλος έμεινε ξανά στο τιμόνι παρά την περσινή αποτυχία να διεκδικήσει η "Μαύρη Θύελλα" την άνοδο. Ο ίδιος δηλώνει βέβαιος για την νέα προσπάθεια. Στο Κύπελλο πάντως αποκλείστηκε από την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Ο κόσμος στηρίζει και φέτος την προσπάθεια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Την περσινή σεζόν τα Χανιά σε τέσσερα ματς με την Καλαμάτα είχαν απολογισμό 3 νίκες και 1 ισοπαλία. Και νίκες εύκολες μάλιστα. Φέτος τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Οι Κρητικοί στα χαρτιά φαίνονται αποδυναμωμένοι, ενώ οι "μελανόλευκοι" για άλλη μια χρονιά ξόδεψαν αρκετά χρήματα με στόχο να πάρουν την άνοδο. Δύο έμπειροι προπονητές κάθονται στην άκρη των πάγκων και θα παίξουν το δικό τους ρόλο στος ματς. Χ ημίχρονο σε απόδοση 1.90 από την Betsson.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΙΓΑΛΕΩ

Η Ηλιούπολη ήταν η ευχάριστη έκπληξη την περασμένη σεζόν, όπου κατέγραψε την σημαντικότερη επίδοση στην ιστορία της καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον νότιο όμιλο. Ευτυχής έργο θα ήταν για την ομάδα από τα νότια προάστια να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Στην κατεύθυνση αυτή έγιναν σημαντικές μεταγραφές, ο πήχης μπαίνει και πάλι ψηλά. Ο έμπειρος στην κατηγορία Σάκης Παπαβασιλείου θα κληθεί να καλύψει το κενό του Νίκου Παντέλη που έκανε την περσινή εξαιρετική δουλειά. Το ξεκίνημα είχε τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τον Καμπανιακό στη Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο.

Το Αιγάλεω πέρασε μια δύσκολη σεζόν πέρσι όπου λίγο έλειψε να πέσει κατηγορία. Μεσούσης της σεζόν ανέλαβε τα ηνία ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, ο οποίος έβαλε σε μία τάξη τα αγωνιστικά στο «Σίτι» και φυσικά συνεχίζει και φέτος στον πάγκο στοχεύοντας να κάνει ένα βήμα πιο ψηλά η ομάδα από τα δυτικά προάστια. Ιδιαίτερη και θετική εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του κόσμου στο ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή όπου το Αιγάλεω προκρίθηκε στα πέναλτι. Θα πάνε και στην Ηλιούπολη οι οπαδοί για να στηρίξουν την προσπάθεια. Έμφαση στην άμυνα θα είναι και φέτος η τακτική.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πέρσι οι δύο ομάδες στα μεταξύ τους ματς πήραν από μία νίκη στην έδρα τους, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο επιβεβαίωσαν το αμφίσκορο. Δεν περιμένουμε να δούμε απαραίτητα κλειστό ματς, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για Super League 2 και μάλιστα ματς πρεμιέρας. G/G σε απόδοση 2.04 από την Betsson.

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΚΗΦΙΣΙΑ

Ο Παναργειακός έλειψε σχεδόν 30 χρόνια από την Β’ Εθνική όπου επανέρχεται δριμύτερος για να αφήσει το στίγμα του. Οι «λύκοι»… δαγκώνουν ξανά καθώς έκαναν σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ ενώ κράτησαν και τον βασικό κορμό της περασμένης περιόδου. Στο Κύπελλο απέκλεισαν εκτός έδρας τα Τρίκαλα με 3-1. Φυσικά παραμένει στον πάγκο των πράισνων ο Γιώργες Βαζάκας. Ο πολύπειρος κόουτς ανέβασε την ομάδα κατηγορία και τώρα θα επιδιώξει να την κρατήσει με άνεση εκεί. Ξεσηκωμός στον κόσμο, γεμάτο αναμένεται το γήπεδο του Άργους.

Η Κηφισιά δεν μπόρεσε να μείνει στην Σούπερ Λιγκ στην ιστορική πρώτη συμμετοχή της. Υποχρεώθηκε σε πικρό υποβιβασμό την τελευταία αγωνιστική της περιόδου, ωστόσο οι επιτελείς της δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Έκαναν πολλές και καλές μεταγραφές, θεωρούνται το πρώτο φαβορί για την άνοδο μαζί με την Καλαμάτα. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Σεμπαστιάν Λέτο ανέλαβε τα προπονητικά ηνία. Ο Αργεντίνος κόουτς οδήγησε τους «βόρειους» σε πρόκριση στο Κύπελλο με νίκη επί του Εθνικού Νέιου Κεραμιδίου με 1-0. Πρόβλημα το γεγονός πως δεν θα χρησιμοποιήσει και φέτος την φυσική έδρα στο Ζηρίνειο αλλά θα παίζει στην Καισαριανή και στη Ριζούπολη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Παναργειακός επέστρεψε στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχει στον πάγκο της έναν έμπειρο προπονητή και μετρ της άμυνας. Κοντράρεται στην πρεμιέρα με ένα από τα φαβορί για την άνοδο, αλλά μόνο εύκολο δεν είναι κανείς να ξεκλειδώσει την αμυντική λειτουργία του Βαζάκα. Under 2.5 σε απόδοση 2.15 από την Betsson.

ΠΑΟΚ Β’ - ΗΡΑΚΛΗΣ

Ριζικές αλλαγές έλαβαν χώρα στον ΠΑΟΚ Β’ το καλοκαίρι, όπως άλλωστε αναμένεται από μία ομάδα με συγκριμένο ηλικιακό προφίλ. Πολλά παιδιά από την Κ19, ακόμα και την Κ17 παίρνουν θέση στο ρόστερ, με την προοπτική να δώσουν συνέχεια στην εξαιρετική περσινή σεζόν. Στον πάγκο πλέον θα βρίσκεται το δίδυμο των Αποστόλη Παπαβασιλείου και Δημήτρη Ταξίδη, αφού αποχώρησε ο προπονητής Αλέξης Αλεξιάδης. Και στη φετινή σεζόν, ο ΠΑΟΚ Β΄ θα χρησιμοποιήσει για έδρα το γήπεδο του Μακεδονικού στη Νέα Ευκαρπία, όπως άλλωστε έκανε και την προηγούμενη τριετία. Στα φιλικά ματς έπαιξε επιθετικά, βάζονατς αλλά και δεχόμενος εύκολα γκολ.

Ο Ηρακλής βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο ξεκίνημα του καλοκαιριού, όμως από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας στον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη όλα άλλαξαν. Πολύ χρήμα έπεσε στις μεταγραφές και η ομάδα της Θεσσαλονίκης ενισχύθηκε και πλέον θεωρείται φαβορί για την άνοδο. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος που την περασμένη σεζόν ανέβασε τον Λεβαδειακό στη Σούπερ Λιγκ ανέλαβε το έργο να επαναφέρει και τον «Γηραιό» στα μεγάλα σαλόνια. Ξεκίνησε πάντως με το αριστερό, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποκλείστηκε στο Κύπελλο στα πέναλτι από το Αιγάλεω. Πλήρης η αποστολή για το ντέρμπι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα ματς μεταξύ ΠΑΟΚ και Ηρακλή είναι πάντοτε ντέρμπι, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μιλάμε για ομάδα Β' και Super League 2. Αν ο "Γηραιός" θέλει όντως να εξαργυρώσει την επένδυσή του και να πάρει το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζει. Θα παίξει ρόλο η εμπειρία στο αποτέλεσμα. 2 σε απόδοση 1.85 από την Betsson.

Βαθμολογία -

21/09/2024Group A
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Λεβαδειακός Λεβαδειακός 47 8 6 1 1 17 5 12
6 ΠΑΟΚ Β' ΠΑΟΚ Β' 34 10 6 1 3 21 17 4
2 Λάρισα Λάρισα 35 8 2 4 2 16 14 2
7 Ηρακλής Ηρακλής 30 10 3 6 1 10 8 2
8 Καμπανιακός Καμπανιακός 29 10 5 2 3 12 9 3
3 Μακεδονικός Μακεδονικός 25 8 2 3 3 13 15 -2
9 Κοζάνη Κοζάνη 26 10 3 5 2 15 12 3
4 Νίκη Βόλου Νίκη Βόλου 25 8 2 3 3 8 11 -3
5 ΑΕΚ Β' ΑΕΚ Β' 22 8 1 3 4 9 18 -9
10 Αναγέννηση Καρδίτσας Αναγέννηση Καρδίτσας 25 10 2 4 4 6 10 -4
11 Αιολικός Αιολικός 15 10 1 2 7 7 15 -8
Promotion - Super League
Promotion - Super League
Relegation
21/09/2024Group B
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Καλλιθέα Καλλιθέα 41 8 5 2 1 18 5 13
6 Αιγάλεω Αιγάλεω 30 10 4 5 1 10 5 5
7 Παναχαϊκή Παναχαϊκή 30 10 6 1 3 11 10 1
2 Χανιά Χανιά 35 8 4 1 3 19 14 5
3 Ιωνικός Ιωνικός 29 8 2 5 1 9 6 3
8 Διαγόρας Διαγόρας 29 10 3 6 1 8 6 2
4 Ηλιούπολη Ηλιούπολη 29 8 3 2 3 11 19 -8
9 Ολυμπιακός Β' Ολυμπιακός Β' 23 10 3 2 5 17 13 4
10 Γιούχτας Γιούχτας 21 10 3 1 6 8 15 -7
5 Καλαμάτα Καλαμάτα 20 8 0 2 6 2 15 -13
11 Παναθηναϊκός Β' Παναθηναϊκός Β' 20 10 2 3 5 6 11 -5
Promotion - Super League
Promotion - Super League
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr