Ποδόσφαιρο

Α' Βελγίου: Mε το «ράλι» της Γκενκ και την έδρα της Μαλίν

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Eνδιαφέρουσες αναμετρήσεις στο κυριακάτικο μενού της 8ης αγωνιστικής με το Κλαμπ Μπριζ - Γάνδη να ξεχωρίζει αγωνιστικά, αλλά όχι ιδιαίτερα στοιχηματικά, αφού υπάρχουν και καλύτερες επιλογές

Α' Βελγίου: Mε το «ράλι» της Γκενκ και την έδρα της Μαλίν

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΓΑΝΔΗ

Επιβλητικό διπλό για την Κλαμπ Μπριζ που χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, πέρασε εύκολα απο το Κορτράικ συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις. Αυτό ήταν το τέταρτο κολλητό τρίποντο για τους περυσινούς πρωταθλητές που ανεβάζουν στροφές μετά το προβληματικό ξεκίνημα. Μεσοβδόμαδα πάντως ξεκίνησε με το αριστερό το Τσάμπιονς Λιγκ αν και αδικείται απο το βαρύ 3-0, έχοντας και δοκάρι στο 0-0. Ανέτοιμος ο βασικός μπακ Σικέ, σταθερά εκτός ο επίσης μπακ Μέιερ.

Το εξαιρετικό πρώτο ημίωρο όπου σκόραρε δις, στάθηκε αρκετό στη Γάνδη που επικράτησε χωρίς δυσκολίες της Μαλίν πιστοποιώντας την βελτίωση της. Οι “μπάφαλος” έχουν αποκομίσει επτά βαθμούς απο την τελευταία τριάδα αγώνων αφήνοντας πίσω τους το μουδιασμένο ξεκίνημα όπου είχαν πάντως εστιάσει στην ευρωπαϊκή προοπτική (συμμετέχουν στον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ). Under τα τέσσερα απο τα έξι φετινά ματς, ανέτοιμος ο νεοφερμένος μέσος Ομγκμπά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παρά τις καλές εμφανίσεις της Γάνδης στα τελευταία ματς, η Μπριζ έχει σαφές προβάδισμα στην αναμέτρηση αλλά ο άσος είναι πολύ χαμηλά. Οι φιλοξενούμενοι γνωρίζουν ότι δεν θα κερδίσουν τίποτα αν δεν αμυνθούν σωστά. Υπό αυτό το πρίσμα, το ματς θα πάει σε κλειστό σκορ, ίσως δε, να κριθεί στο γκολ.
1 και under 3,5 στο 2,48 από την Betsson

ΜΑΛΙΝ – ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ

Η Μαλίν βρέθηκε απο νωρίς να κυνηγά το σκορ στη Γάνδη, δέχτηκε και δεύτερο γκολ παρότι ενδιάμεσα άγγιξε την ισοφάριση και στο 43' έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές και έχασε κάθε ελπίδα να επιστρέψει στο ματς. Σερί τέλος για την ομάδα του Μπεσνάκ Χάι καθώς είχαν προηγηθεί δύο κολλητές νίκες και γενικότερα στερείται συνέπειας φέτος όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα της. Τιμωρημένος ο βασικός αμυντικός βαν Κλειμπουτ, εκτός οι χρήσιμοι αμυντικοι Βαλς (μπακ) και Βανχούσντεν (στόπερ). Over 3,5 και g/g και τα τρία φετινά εντός έδρας ματς.

Η Σερκλ Μπριζ απάντησε δις στο πρώτο 20λεπτο στη Γκενκ, αλλά σταδιακά παραδόθηκε στις ορέξεις των καλύτερων γηπεδούχων. Σκια του περυσινού εαυτού της καθώς έχει περιοριστεί σε μόλις ένα τρίποντο και δείχνει να αδυνατεί να προσαρμοστεί στο “γεμάτο” πρόγραμμα καθώς θα αγωνιστεί στη φάση ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ έχοντας περάσει ήδη δύο προκριματικούς γύρους. Δεν υπολογίζεται και πάλι ο βασικός μέσος Μίντα, ξανά εκτός ο χρήσιμος αμυντικός Ούτκους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Μαλίν θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά το κακό αποτέλεσμα από τη Γάνδη και έχει την ποιότητα να το κάνει απέναντι στη Σερκλ που δεν διαθέτει το βάθος για να αντέξει σε εγχώριες διοργανώσεις και Ευρώπη. Θεωρούμε ότι ο άσος δεν έχει «διαβαστεί» επαρκώς και μπορούμε να επωφεληθούμε.
1Χ και under 3,5 στο 2,69 από την Betsson


ΓΚΕΝΚ – ΝΤΕΝΤΕΡ

Τι κι αν έχασε πέναλτι στο 5'; Η Γκενκ δεν... πτοήθηκε, επέμεινε και επέστρεψε με τους τρεις βαθμούς απο την πρωτεύουσα πιστοποιώντας την φετινή δυναμική της. Οι Λίμπουρχερς ξεκίνησαν με 0-1-1 τη σεζόν, αλλά έκτοτε μετρούν πέντε κολλητά τρίποντα και “αναρριχήθηκαν” στην κορυφή. Αμφίβολος ο ενίοτε βασικός μέσος Χροσόφσκι. Over 3,5 με συνδυαστικό γκολ/γκολ τα τέσσερα απο τα έξι τελευταία ματς.

Η Ντέντερ δέχτηκε να κυνηγά απο νωρίς το σκορ, στη συνέχεια… βραχυκύκλωσε απο την αμυντική γραμμή της Σταντάρ που “τελείωσε” το ματς με δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση. Οι νεοφώτιστοι παλεύουν όλα τα ματς, αλλά στερούνται εμπειρίας όπως έχουν ήδη αποδείξει στις εντός έδρας αναμετρήσεις όπου καλούνται να “φτιάξουν” παιχνίδι. Είναι πάντως πιο αποδοτικοί στα εκτός έδρας ματς όπου έχουν σκοράρει ήδη επτά φορές σε τέσσερις εξορμήσεις. Τέθηκε νοκ άουτ ο βασικός τερμ. Ντιτς, μακροχρόνιες κρίνονται οι λοιπές απουσίες της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γκενκ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ο άσος στο 1,56 μας προσφέρει μία πολυ γερή βάση για συνδυασττική επιλογή. Σύμμαχός μας για το over, το ελέυθερο παιχνίδι των νεοφώτιστων.
1 και over 2.5 στο 2,04 από την Betsson


ΛΕΟΥΒΕΝ – ΚΟΡΤΡΑΙΚ

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, έτσι και το φετινό αήττητο της Λέουβεν που γνώρισε την πρώτη ήττα της στο “Στάγιεν” μετά απο έξι αγωνιστικές σε ένα μοιρασμένο πάντως ματς. Η αποτυχία δεν αναιρεί πάντως τις θετικές εντυπώσεις που έχει αφήσει στο ξεκίνημα της σεζόν καθώς την συνόδευαν μάλιστα αρνητικές προβλέψεις. Under τα πέντε από τα επτά φετινά ματς, δεν υπολογίζεται ο βασικός μέσος Σράιφερς, θα αργήσει να επιστρέψει ο βασικός στόπερ Πλέτινξ που τραυματίστηκε σοβαρά.

Αναμενόμενη ήττα για την Κορτράικ που είχε μια καλή στιγμή στο 0-1, στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε περισσότερα ρίσκα αλλά το πλήρωσε καθώς η ποιοτική Κλαμπ Μπριζ σκόραρε δύο φορές ακόμα. Το… μπάσιμο στη νέα σεζόν ήταν ελπιδοφόρο (2-0-2) αλλά σταδιακά θυμίζει κάτι απο την περυσινή προβληματική ομάδα καθώς συμπλήρωσε τρεις αγωνιστικές δίχως νίκη όπου έχει σκοράρει μόλις μια φορά. Αναμένεται να επιστρέψει ο βασικός στόπερ Φούτζι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Nτέρμπι που προμηνύει χαμηλό σκορ αφού, και για τις δύο ομάδες, η νίκη μπορει να αποδειχθεί «εξάποντο» στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ούτως ή αλλως, και οι δύο δεν έχουν ιδιαίτερες επιθετικές αρετές.

1Χ και under 2,5 στο 2,17 από την Betsson

Βαθμολογία -

20/09/2024First Division A: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γκενκ Γκενκ 16 7 5 1 1 14 10 4
2 Κλαμπ Μπριζ Κλαμπ Μπριζ 13 7 4 1 2 12 6 6
3 Σαρλερουά Σαρλερουά 12 7 4 0 3 11 8 3
4 Άντερλεχτ Άντερλεχτ 12 7 3 3 1 9 7 2
5 Βέστερλο Βέστερλο 11 7 3 2 2 15 13 2
6 Ντέντερ Ντέντερ 11 7 3 2 2 12 10 2
7 Σταντάρ Λιέγης Σταντάρ Λιέγης 11 7 3 2 2 4 3 1
8 Αντβέρπ Αντβέρπ 10 7 3 1 3 11 6 5
9 Γάνδη Γάνδη 10 6 3 1 2 9 5 4
10 Λέουβεν Λέουβεν 10 7 2 4 1 9 6 3
11 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 9 7 2 3 2 7 7 0
12 Μαλίν Μαλίν 8 7 2 2 3 10 12 -2
13 Κόρτραϊκ Κόρτραϊκ 7 7 2 1 4 5 11 -6
14 Σεντ Τρούιντεν Σεντ Τρούιντεν 6 7 1 3 3 8 16 -8
15 Σερκλ Μπριζ Σερκλ Μπριζ 4 6 1 1 4 8 13 -5
16 Μπεερσχότ Βιλρίτζκ Μπεερσχότ Βιλρίτζκ 1 7 0 1 6 6 17 -11
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr