Ποδόσφαιρο

Serie B: Κάκιστη η Σαμπντόρια!

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 - 02:00

Δυναμική η παρουσία της Serie B στο σημερινό κουπόνι, με αρκετά παιχνίδια που υπόσχονται γκολ. 

Serie B: Κάκιστη η Σαμπντόρια!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Β' Ιταλίας.

ΚΟΖΕΝΤΣΑ – ΣΑΣΟΥΟΛΟ

Η Κοζέντσα έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο με αντίπαλο τη Σαμπντόρια, άξιζε κάτι περισσότερο από το 1-0. Ισοφαρίστηκε σε κομβικό σημείο, πλην όμως ανέκτησε άμεσα το προβάδισμα και απορρόφησε την πίεση δίχως πρόβλημα στο φινάλε, για να πάρει τη δίκαιη νίκη. Μόλις μία ήττα σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα, θα μπορούσε να είναι απόλυτα άνετη, αλλά η αφαίρεση των τεσσάρων βαθμών για οικονομική ασυνέπεια δεν της επιτρέπει να σηκώσει το πόδι από το γκάζι. Εκτός ο Φουμαγκάλι (ε. 5/2), δύσκολα ο Γκιαμφί (α.), έτοιμος ο Σάρλις (μ. 4/0).

Η Σασουόλο έδειξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την Καραρέζε ότι δεν έχει σχέση με τη συγκεκριμένη αντίπαλο. Πήρε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή από νωρίς και μπορεί να αποδείχθηκε σπάταλη ως προς τις ευκαιρίες της, αλλά στο τελευταίο εικοσάλεπτο έκανε τη δουλειά και πήρε τη δίκαιη νίκη. Δεύτερη επιτυχία για την ομάδα του Φάμπιο Γκρόσο, αν αποκτήσει συνοχή στα μετόπισθεν, θα μπορεί να φλερτάρει με την άνοδο μέχρι τέλους. Με πρόβλημα οι Γκιόν (μ.), Κούμι (μ. 3/0), Καλιγκάρα (μ. 4/0), Μπεράρντι (ε.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αρκετά καλή η Κοζέντσα στο ξεκίνημα της σεζόν. Φυσικά η Σασουόλο είναι δυνατή ακόμα και ακόμα και στις κακές της μέρες δεν είναι εύκολος αντίπαλος. G/G (1.75) στη Betsson.

ΠΑΛΕΡΜΟ – ΤΣΕΖΕΝΑ

Η Παλέρμο δέχθηκε πίεση από τη Γιούβε Στάμπια. Γλίτωσε από το δοκάρι (11'), βρήκε το 1-0 άμεσα, γλίτωσε ξανά από το δοκάρι (40') και το 2-0 αποδείχθηκε καθοριστικό. Η μείωση του σκορ τη βρήκε έτοιμη, ουδέποτε κινδύνευσε με το 2-2 και έφτασε στη νίκη δίχως να τσιτωθεί στο φινάλε. Με πρόσφατο απολογισμό 2-1-0, οι Σικελοί έχουν ρόστερ υψηλότατου επιπέδου, αλλά οφείλουν να αποκτήσουν σταθερότητα για την άνοδο. Χτύπησε και λείπει ο Μπλαν (μ. 5/0), με πρόβλημα και οι Γκομίς (τ. 1 συμ.), Λουτσόνι (α.), Μπάνιγια (α. 1/0), Βέρε (μ. 1/0), Απουά (ε.).

Η Τσεζένα δέχθηκε γκολ από τη Μόντενα στο ημίωρο, αλλά δεν το έβαλε κάτω και έκανε την ανατροπή πριν από την ανάπαυλα. Μία στατική φάση έφερε το 2-2, γλίτωσε από το δοκάρι (63'), έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 65'. Κινδύνευσε ξανά (86' τετ α τετ), άγγιξε το 3-2 (88' δοκάρι), εν τέλει το «Χ» απέδωσε δικαιοσύνη, σε ένα εξαιρετικό ματς. Μία νίκη στα τελευταία τέσσερα (1-1-2) για την ομάδα του Μικέλε Μινιάνι (στον πάγκο της Παλέρμο πέρυσι για τα πλέι οφ), επιθετικά είναι σούπερ, ζητείται άμυνα. Χτύπησε και λείπει ο Μπέρτι (μ. 5/1, 2 ασίστ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Παλέρμο είναι το φαβορί τόσο για τη κατάκτηση του ματς όσο και του πρωταθλήματος. Η Τσεζένα δεν έχει τη ποιότητα της αντιπάλου της, αλλά είναι εξίσου μαχητική και επιθετική. Over 2.5 (1.95) στη Betsson.

ΠΙΖΑ – ΜΠΡΕΣΙΑ

Η Πίζα μπήκε με γκολ στην έδρα της Σαλερνιτάνα, αλλά έκτοτε πέρασε και δύσκολα διαστήματα. Ισοφαρίστηκε νωρίς, γλίτωσε από το δοκάρι στο 35', για να κάνει το 2-1 σε κρίσιμο σημείο και να μην έχει πρόβλημα έκτοτε. Τρεις νίκες στο τελευταίο καρέ για την ομάδα του Πίπο Ιντζάγκι (δεν τα κατάφερε στον πάγκο της Μπρέσια πριν από δύο χρόνια), σκοράρει με συνέπεια, παίζει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και αν βρει τα πατήματά της ανασταλτικά, αγγίζει την άνοδο. Εκτός δράσης οι Εστέβες (α.), Λερίς (μ. 3/0), δύσκολα ο Βινιάτο (μ. 2/0).

Η Μπρέσια είχε προσδοκίες για το εντός έδρας ματς με τη Φροζινόνε και εν τέλει έκανε πάρτι, σκοράροντας από δύο φορές σε κάθε ημίχρονο. Αν οι επιθετικοί της ήταν πιο εύστοχοι, το σκορ θα είχε πάρει ασύλληπτες διαστάσεις. Δεύτερη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Ρολάντο Μαράν (αποτυχημένο πέρασμα από τον πάγκο της Πίζα τη σεζόν 2022-23), πέρυσι έπαιξε στα πλέι οφ ενώ είχε ρόστερ για υποβιβασμό, ουδείς μπορεί να την αψηφήσει φέτος. Υπάρχουν προσδοκίες στις τάξεις της διοίκησης και των οπαδών, θετικό το ότι δεν αναφέρθηκαν απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε εξαιρετική φόρμα και οι δύο ομάδες το τελευταίο διάστημα, περιμένουμε ένα ανοιχτό και συναρπαστικό παιχνίδι. G/G (1.95) στη Betsson.

ΡΕΤΖΙΑΝΑ – ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ

Η Ρετζιάνα ήταν καλύτερη από τη Σουντιρόλ ως προς τη συνολική λειτουργία, αλλά έμεινε με άδεια χέρια επειδή η ίδια έχασε καλές ευκαιρίες, ενώ ο αντίπαλος έβγαλε πέντε επιθέσεις και σημείωσε τρία εξαιρετικά τέρματα. Δεύτερη αποτυχία στη σειρά, ο ενθουσιασμός από το καλό ξεκίνημα έχει ξεθωριάσει σε έναν βαθμό, αν και βάσει της απόδοσης στον πρώτο μήνα του πρωταθλήματος, δεν είναι για να κινδυνεύει, κάτι βασικό. Τραυματίες οι Σαμπιρίζι (α. 4/0), Λουκέζι (α.), στο… ψυγείο σε σταθερή βάση οι Καμπάσι (μ.), Πετινάρι (ε.).

Η Σαλερνιτάνα δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ της Πίζα, ισοφάρισε στο τέταρτο και μάλιστα είχε δοκάρι για την ανατροπή (35'), αλλά αμυντικά ήταν για ακόμη μία φορά προβληματική και έτσι έμεινε δικαίως με άδεια χέρια. Τρίτη ήττα σε πέντε αγωνιστικές για την ομάδα του Τζοβάνι Μαρτουσέλο, το ρόστερ σχηματίστηκε με βία και καθυστέρηση, θα χρειαστεί χρόνο για να αποδώσει και σε κάθε περίπτωση οφείλει να μαζευτεί ανασταλτικά. Τιμωρημένος ο Καλόν (ε. 3/0), θα λείψει ο Τονγκιά (μ. 4/2), το παλεύει ο Σοριάνο (μ. 1/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ρετζιάνα αν και δυσκολεύεται λίγο στο σκοράρισμα, σήμερα έχει την ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ τουλάχιστον, κόντρα σε μια ομάδα που ψάχνεται και είναι αρκετά ευάλωτη αμυντικά. G/G (1.91) στη Betsson.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ – ΣΟΥΝΤΙΡΟΛ

Η Σαμπντόρια ήταν απογοητευτική στο πρώτο ημίχρονο στην έδρα της Κοζέντσα, είναι τυχερή που έχανε μόνο 1-0. Βρήκε την ισοφάριση σε κομβικό σημείο, αλλά με τη σέντρα δέχθηκε το 2-1 και έκτοτε δεν μπορούσε να απειλήσει σοβαρά. Μόλις δύο «Χ» μέχρι στιγμής σε πέντε ματς, είναι ουραγός, άλλαξε προπονητή έπειτα από τρεις αγωνιστικές και ο νυν τεχνικός, Αντρέα Σοτίλ, αμφισβητείται ήδη. Δύσκολη σεζόν για τους «μπλουτσερκιάτι». Εξέτισε ο Βούλικιτς (α. 3/0), εκτός δράσης οι Γκιντότι (τ. 2 συμ.), Πεδρόλα (μ.-ε.), αμφίβολοι οι Ρομανιόλι (α. 4/0), Τουτίνο (ε. 4/1).

Η Σουντιρόλ υπέφερε σε αρκετά διαστήματα της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Ρετζιάνα, αλλά στις πέντε καλές επιθέσεις που έβγαλε σημείωσε τρία εξαιρετικά γκολ, δεν πτοήθηκε από την προσωρινή ισοφάριση και πανηγύρισε σπουδαία νίκη. Το μίνι σερί των δύο ηττών τερματίστηκε για την ομάδα του Φεντερίκο Βαλέντε, δείχνει ότι επιθετικά μπορεί να παρουσιάσει οικονομικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο, έχει την εμπειρία να μην μπλέξει. Χτύπησε και αναμένεται να λείψει ο Σ. Νταβί (α. 4/0), με πρόβλημα και οι Μαζιέλο (α. 3/0), Μπρικ (μ.), Μαλάμο (μ. 4/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σουντιρόλ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή και η Σαμπντόρια δεν αξίζει καμία εμπιστοσύνη, ακόμα και είναι πιο ποιοτική ομάδα. 2-3 γκολ (2.00) στη Betsson.

ΜΟΝΤΕΝΑ – ΓΙΟΥΒΕ ΣΤ.

Η Μόντενα βρήκε το 1-0 στο ημίωρο κόντρα στην Τσεζένα, αλλά δέχθηκε ανατροπή πριν καν την ανάπαυλα. Βρήκε την ισοφάριση με στατική φάση, είχε δοκάρι (63'), έμεινε με 10 στο 65', είχε χαμένο τετ α τετ (86'), ενώ γλίτωσε την ήττα από το δοκάρι (88'). Δίκαιο το «Χ», σε μία αναμέτρηση με σπουδαίο θέαμα, αλλά το σερί 0-2-1 την αφήνει πίσω και ουσιαστικά τα «καναρίνια» αδικούν τον εαυτό τους. Έχουν δικαίως βλέψεις για οκτάδα. Τιμωρημένος ο Καλντάρα (α. 5/0), με πρόβλημα οι Μπόζαναϊ (μ. 4/1), Μποτέγκιν (α. 2/0), Πόνσι (α.) και Αλμπέρτι (ε.).

Η Γιούβε Στάμπια μπήκε δυνατά στο ματς με την Παλέρμο, αλλά στο 11' είχε δοκάρι και στη συνέχεια δέχθηκε το γκολ. Βρήκε ξανά το δοκάρι (40'), αντί να ισοφαρίσει δέχθηκε το 2-0 και παρά το ότι μείωσε, είχε καταναλώσει πολλή ενέργεια και έτσι δεν πλησίασε καν στην ισοφάριση. Πρώτη αποτυχία στο πρωτάθλημα, η γενική εικόνα είναι εξαιρετική και γι' αυτό ο τεχνικός Γκουίντο Παλιούκα ανανέωσε πρόωρα μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Εξέτισε ο Φολίνο (α. 4/1) και επιστρέφει στην ενδεκάδα, δεν αναφέρθηκαν δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η εικόνα του παιχνιδιού και η προιστορία που είναι υπέρ της Μόντενα, μας οδηγούν προς τον άσο. 1 (1.95) στη Betsson.

Βαθμολογία -

20/09/2024Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πίζα Πίζα 11 5 3 2 0 10 6 4
2 Μπρέσια Μπρέσια 9 5 3 0 2 7 4 3
3 Σπέτσια Σπέτσια 9 5 2 3 0 7 5 2
4 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 9 5 3 0 2 9 8 1
5 Γιούβε Στάμπια Γιούβε Στάμπια 8 5 2 2 1 5 4 1
6 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 8 5 2 2 1 4 3 1
7 Σασουόλο Σασουόλο 8 5 2 2 1 7 7 0
8 Κρεμονέζε Κρεμονέζε 7 5 2 1 2 6 4 2
9 Τσεζένα Τσεζένα 7 5 2 1 2 8 7 1
10 Ρετζιάνα Ρετζιάνα 7 5 2 1 2 7 7 0
11 Παλέρμο Παλέρμο 7 5 2 1 2 5 5 0
12 AC Μάντοβα AC Μάντοβα 7 5 2 1 2 6 7 -1
13 Καταντζάρο Καταντζάρο 6 5 1 3 1 4 4 0
14 Σαλερνιτάνα Σαλερνιτάνα 6 5 2 0 3 9 10 -1
15 Μόντενα Μόντενα 5 5 1 2 2 6 7 -1
16 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 5 5 1 2 2 5 6 -1
17 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 4 5 2 2 1 6 5 1
18 Καραρέζε Καραρέζε 3 5 1 0 4 4 8 -4
19 Φροζινόνε Φροζινόνε 3 5 0 3 2 4 9 -5
20 Σαμπντόρια Σαμπντόρια 2 5 0 2 3 5 8 -3
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr