Ποδόσφαιρο

Α' Ολλανδίας: Επιστροφή στην κανονικότητα

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:15

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 6η αγωνιστική στην κορυφαία κατηγορία της Ολλανδίας και δεσπόζουν οι αναμετρήσεις της Φέγενορντ και της Αϊντχόφεν, που θέλουν να αφήσουν πίσω τους τις ήττες στο Champions League και να πάρουν τη νίκη κόντρα σε Μπρέντα και Φορτούνα Σιτάρντ αντίστοιχα.

Α' Ολλανδίας: Επιστροφή στην κανονικότητα

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Ολλανδίας.

ΧΕΡΕΝΦΕΝ - ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ

Λίγα πράγματα και πάλι από τη Χέρενφεν που είχε... προλάβει να δεχτεί δύο τέρματα στο πρώτο 45λεπτο και παρότι... συμμαζεύτηκε στην επανάληψη και είχε ευκαιρίες (και δοκάρι), δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σκορ. Δεύτερη σερί ήττα καθώς είχε προηγηθεί το εφιαλτικό 9-1 από την Άλκμααρ και γενικότερα προβληματίζει φέτος όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα της. Τουλάχιστον δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα για το γειτονικό ντέρμπι.

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει 2-0 από την “μεγάλη” Φέγενορντ; Η Γκρόνινγκεν δεν σταμάτησε να πιστεύει και με πρωταγωνιστή τον Βίλουμσον που ήρθε από τον πάγκο κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, να σώσει τον βαθμό και να δώσει συνέχεια στον ήδη θετικό ξεκίνημα. Οι νεοφώτιστοι συνεχίζουν αήττητοι μετά από πέντε αγωνιστικές και από νωρίς αφήνουν υποσχέσεις για κάτι περισσότερο πέραν της παραμονής στην κατηγορία. Αμφίβολος ο βασικός στόπερ Ρέντε, δύσκολα και ο χρήσιμος μέσος ντε Γιόνχε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χέρενφεν προσπαθεί να συνέλθει και να αφήσει πίσω της τα δύο προηγούμενα ματς. Από την άλλη, οι νεοφώτιστοι τα πάνε μια χαρά και η ψυχολογία τους είναι στα ύψη. Στα 12 τελευταία μεταξύ τους ματς είχαμε 9 G/G, κάτι που θα προτιμήσουμε και τώρα, καθώς αναμένουμε να δούμε ένα ανοιχτό παιχνίδι. G/G σε απόδοση 1.60 από την Betsson.

ΑΛΜΙΡΕ - ΤΒΕΝΤΕ

Η Αλμίρε δεν έπεισε στο Αλμέλο αν και παρουσιάστηκε πιο... συμμαζεμένη συγκριτικά με το συνονθύλευμα των πρώτων αγωνιστικών και επιβραβεύτηκε με τον βαθμό. Δεύτερη σερί ισοπαλία για την ομάδα του Χεντβίχες Μαντούρο που θα χρειαστεί βέβαια αρκετά περισσότερα για να απεγκλωβιστεί από τα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα. Under τα τέσσερα από τα πέντε φετινά ματς, δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες και έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Στέιν που έφθασε ήδη τα τέσσερα γκολ φέτος, η Τβέντε επικράτησε δίκαια της Χέρενφεν. Τρίποντο ουσίας και ψυχολογίας για τους Τούκερς που μετρούσαν τρία ματς χωρίς νίκη και επέστρεψαν στο... κυνήγι των πρωτοπόρων. Στα 2-3 γκολ κρίθηκαν και τα πέντε φετινά ματς, θα αργήσει να επιστρέψει ο ενίοτε βασικός εξτέμ Ταχά. Αήττητη σε πέντε ματς με την Αλμίρε (3-2-0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η εικόνα της Αλμίρε είναι απογοητευτική μέχρι στιγμής και δικαίως βρίσκεται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Από την άλλη, η Τβέντε προσπαθεί να αναρριχηθεί βαθμολογικά αλλά βγάζει μια αστάθεια στο παιχνίδι της. Με δεδομένο ότι οι γηπεδούχοι θα έχουν στο μυαλό τους να μην χάσουν, δεν θα δούμε "τρέλες" στο ματς. 2-3 γκολ σε απόδοση 2.10 από την Betsson.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ - ΜΠΡΕΝΤΑ

Η Φέγενορντ έκανε τα εύκολα δύσκολα στον βορρά καθώς σπατάλησε προβάδισμα δύο τερμάτων δεχόμενη δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και μοιραία περιορίστηκε στον βαθμό κόντρα στη Γκρόνινγκεν. Δεύτερη σερί και τρίτη σε τέσσερις αγωνιστικές για τους Ροτερντάμερς που δεν έχουν αποκτήσει συνέπεια στην απόδοση τους και μοιραία έχασαν ήδη έδαφος από την κορυφή. Την Πέμπτη ξεκίνησαν την περιπέτεια του Τσάμπιονς Λιγκ με απαιτητικό εντός έδρας ματς με τη Λεβερκούζεν, όπου και γνώρισαν τη συντριβή με 4-0 από τις "ασπιρίνες". Εξέτισε ο βασικός μέσος Ζερούκι, αμφίβολος ο βασικός μεσοεπιθετικός Στενχς.

Τι κι αν τα… χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο; Η Μπρέντα πήρε περισσότερα ρίσκα στην επανάληψη και κατάφερε μάλιστα στο φινάλε του μοιρασμένου ματς να… κλέψει τη νίκη από τη Φορτούνα χάρη σε γκολ από στατική φάση. Δεύτερη εντός έδρας νίκη για τους νεοφώτιστους που μπορεί να μην εντυπωσιάζουν αλλά παλεύουν ιδίως μπροστά στο κοινό τους και αποκτούν έτσι ελπίδα για τη συνέχεια. Εξέτισε ο αναπληρωματικός μέσος Μολ, δεν υπολογίζεται ο χρήσιμος μεσοεπιθετικός Πάουλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λείπει μια πειστική εμφάνιση από τη Φέγενορντ και καλείται να βγάλει αντίδραση στην έδρα της και να κάμψει την αντίσταση της Μπρέντα. Στα τελευταία 4 ματς την έχει φιλοδωρήσει με 21 γκολ και αναμένουμε κάτι παρόμοιο. 1/1 και Over 2.5 σε απόδοση 1.76 από την Betsson.

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ. - ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

Η αποστολή της Φορτούνα στο Άμστερνταμ ήταν εκ προοιμίου δύσκολη, στο 24' έχανε 2-0 στο 45' έμεινε και με δέκα ποδοσφαιριστές και μοιραία το σκορ... ξέφυγε. Τρίτη σερί ήττα για τους Λίμπουρχερς που ξεκίνησαν με δύο στα δύο τη σεζόν αφήνοντας υποσχέσεις, αλλά πλέον δεν έχουν καν σκοράρει στα τρία τελευταία ματς και μοιραία προσγειώθηκαν ανώμαλα. Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Γκουτ, μακροχρόνια απουσιάζει ο περυσινός πρώτος σκόρερ Σιρχάους.

Στο... ρελαντί και χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, η Αϊντχόφεν επικράτησε της Ναϊμέγκεν συνεχίζοντας την... προέλαση της. Αυτή ήταν η 5η σερί νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές για την ομάδα του Πίτερ Μποζ που επιδεικνύει και φέτος καταιγιστικές επιθετικές επιδόσεις. Την Τρίτη... προσγειώθηκε πάντως καθώς δεν κατάφερε να αναστατώσει την Γιουβέντους (1-3) στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός ο χρήσιμος εξτρέμ Λοζάνο, πάγια εκτός οι αμυντικοί Ομπίσπο, Ντεστ, απέκτησε τον πολύπειρο εξτρέμ Πέρισιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αϊντχόφεν εντός των συνόρων δεν παίζεται. Μπορεί στο Champions League να ηττήθηκε εύκολα στο Τορίνο από τη Γιουβέντους, αλλά στο πρωτάθλημα δεν έχει αντίπαλο. Πολύ χαμηλό το εμπόδιο της Φορτούνα Σιτάρντ για τους πρωταθλητές. 2/2 και Over 2.5 σε απόδοση 2.03 από την Betsson.

Βαθμολογία -

20/09/2024Eredivisie
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Αϊντχόφεν Αϊντχόφεν 15 5 5 0 0 20 3 17
2 Άλκμααρ Άλκμααρ 13 5 4 1 0 14 1 13
3 Ουτρέχτη Ουτρέχτη 10 4 3 1 0 6 3 3
4 Γκρόνινγκεν Γκρόνινγκεν 9 5 2 3 0 9 5 4
5 Βίλεμ Βίλεμ 8 5 2 2 1 8 4 4
6 Τβέντε Τβέντε 8 5 2 2 1 7 5 2
7 Άγιαξ Άγιαξ 6 3 2 0 1 7 2 5
8 Φέγενορντ Φέγενορντ 6 4 1 3 0 9 5 4
9 Ναϊμέγκεν Ναϊμέγκεν 6 5 2 0 3 5 5 0
10 Σπάρτα Ρότερνταμ Σπάρτα Ρότερνταμ 6 5 1 3 1 5 5 0
11 Φορτούνα Σιτάρντ Φορτούνα Σιτάρντ 6 5 2 0 3 5 9 -4
12 Γκόου Αχέντ Ιγκλς Γκόου Αχέντ Ιγκλς 6 5 2 0 3 4 8 -4
13 Μπρέντα Μπρέντα 6 5 2 0 3 5 11 -6
14 Τσβόλε Τσβόλε 4 5 1 1 3 5 8 -3
15 Χέρενφεν Χέρενφεν 4 5 1 1 3 6 13 -7
16 Χέρακλες Χέρακλες 3 5 0 3 2 2 7 -5
17 Άλμερε Σίτι Άλμερε Σίτι 2 5 0 2 3 2 12 -10
18 Βααλβάικ Βααλβάικ 0 5 0 0 5 2 15 -13
Champions League
Champions League Qualification
UEFA Europa League Qualification
Qualification Playoffs
Relegation Playoff
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr