Ποδόσφαιρο

A' Πορτογαλίας: Mε το μομέντουμ της Πόρτο στην επικίνδυνη έξοδο

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Το διπλό των Δράκων στην έδρα της Γκιμαράες είναι... πειρασμός, ενώ από τα υπόλοιπα ματς του Σαββάτου, ξεχωρίζει το αμφίσκορο στο Μορεϊρένσε - Φαμαλικάο και ο άσος της Σάντα Κλάρα κόντρα στην ουραγό Εστρέλα

A' Πορτογαλίας: Mε το μομέντουμ της Πόρτο στην επικίνδυνη έξοδο

ΡΙΟ ΑΒΕ-ΕΣΤΟΡΙΛ

Η Ρίο Άβε είναι μια κλασική ομάδα έδρας στην Πορτογαλία και αυτή είναι η μέχρι τώρα αγωνιστική συμπεριφορά της. Στην τελευταία αποστολή κόντρα στη νεοφώτιστη AVS και πάλι δεν μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστικά, δημιούργησε λίγες ευκαιρίες και επέστρεψε στη βάση της με άδεια χέρια. Στο γήπεδό της ωστόσο έχει πάρει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με αντιπάλους στα κυβικά της και τέτοιος λογίζεται και η Εστορίλ. Σε No Goal και Under 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς.

Η Εστορίλ το είχε στοχεύσει από… μακριά το ματς με την Νασιονάλ Μαδέιρα και το… πήρε. Πρώτη νίκη στη σεζόν για τους κυανοκίτρινους που θέλουν να επενδύσουν και ψυχολογικά σε αυτήν για να πάρουν τώρα τα πρώτο διπλό. Αποστολή με αντίπαλο στα μέτρα της, αλλά για να τα καταφέρει θα πρέπει βνα βελτιώσει τις επιδόσεις στην επίθεση και το σκοράρισμα. Και τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 1,5 γκολ και No Goal.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το μομέντουμ με τη φιλοξενούμενη που έρχεται από μία μεγάλη νίκη επί της Μαδέιρα και με προσεκτικά βήματα προσπαθεί να παίρνει βαθμούς. Η Ρίο Άβε έχει το ίδιο στιλ αλλά... μόνο στην έδρα της όπου μετράει δύο νίκες. Θα μείνει χαμηλά το σκορ, πιθανή η ισοπαλία με 0-0 ή 1-1. Ελαφρύ προβάδισμα στην έδρα.
1Χ + ΝG + under 2,5 στο 2,54 από την Betsson


ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ-ΕΣΤΡΕΛΑ

Η Σάντα Κλάρα είναι ομάδα μεσαίας δυναμικής που θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στη φετινή περίοδο. Κόντρα σε αντιπάλους στα μέτρα της τα καταφέρνει μια χαρά έχοντας κερδίσει και τα τρία ανάλογα παιχνίδια. Από την άλλη πλευρά βέβαια ηττήθηκε από Πόρτο και Μπενφίκα σε ματς που δεν τα υπολογίζουν στις νήσους Αζόρες. Αντίθετα, κόντρα στην Εστρέλα ανοίγεται και νέο πεδίο δράσης για την ομάδα που σκοράρει αλλά και δέχεται γκολ.

Η Εστρέλα δε λέει να προσαρμοστεί στις ανάγκες της κατηγορίας και συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα αγώνων ίσως να καταφέρει αν καταγράψει νίκη στο ενεργητικό της. Και το στοχευμένο ματς με την Μποαβίστα πήγε στράφι για την ομάδα από την Αμαδόρα που ενώ βρήκε λύσει στη γραμμή κρούσης πλήρωσε τις αδυναμίες της στην άμυνα για ένα ακόμα ματς. Και η αποστολή στις Αζόρες λογίζεται ευκαιρία για επανεκκίνησης. Πόλοι οι βασικοί παίκτες είναι διαθέσιμοι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σάντα Κλάρα θέλει νίκες με ομάδες σαν την Εστρέλα και μπορεί να τους παίρνει στην έδρα της. Τίποτα το ιδιαίτερο από τη φιλοξενούμενη που όπως πάει, δεν θα αποφύγει τον υποβιβασμό.
1 και under 3,5 στο 2,29 από την Betsson


ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ-ΠΟΡΤΟ

Η Γκιμαράες θέλει να είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει φέτος τους τρεις μεγάλους της Λίγκας στα ψηλά στρώματα της κατάταξης. Το επιβεβαίωσε κερδίζοντας στην έδρα της βασικής ανταγωνίστριάς της για αυτό τον ρόλο, της Μπράγκα. Εξαιρετική μέχρι στιγμής η εικόνα των μαυρόασπρων με τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια. Προτιμά χαμηλό ρυθμό και προσοχή στην άμυνα, Τα τέσσερα από τα πέντε μαςτ εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ και No Goal.

Η Πόρτο άφησε πίσω την ήττα από την Σπόρτινγκ και πήρε ένα ακόμα τρίποντο που την κρατά σε απόσταση βολής από την κορυφή. Τέσσερις νίκες στα πέντε πρώτα ματς της σεζόν για τους «δράκους», δίχως πάντως να εντυπωσιάζει με την απόδοσή της. Προσπαθεί να κάνει και διαχείριση δυνάμεων, από τη στιγμή που ακολουθεί και η αναμέτρησης την Νορβηγία με την Μπόντο Γκλιμτ για το Γιουρόπα Λιγκ. Νοκ άουτ ο κεντρικός αμυντικός Μαρκάνο, ο αριστερός μπακ Ζαϊντού και ο μέσος Βιέιρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολη έξοδος για την Πόρτο απέναντι στην Γκιμαράες που έρχεται από μεγάλη νίκη την Μπράγκα και έχει υψηλές βλέψεις. Οι Δράκοι συνήλθαν γρήγορα από την ήττα από τη Σπόρτινγκ και παίζουν με κυνικότητα. Λαμβανομένου υπόψη και του rotation λόγω Ευρώπης, η ομάδα του λιμανιού μπορεί να πάρει τη νίκη εύκολα ή δύσκολα και το διπλό είναι σε πολύ καλή απόδοση. 2 στο 2,18 από την Betsson

ΜΟΡΕϊΡΕΝΣΕ-ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ

Η Μορεϊρένσε δεν εγκαταλείπει την αγωνιστική συμπεριφορά που την χαρακτηρίζει από την αρχή της περιόδου. Φουλ επίθεση, δημιουργεί πολλές ευκαιρίες σε κάθε ματς και σκοράρει με άνεση. Από την άλλη πλευρά δέχεται φάσεις και τέρματα με ανάλογη ευχέρεια και αυτό το πλήρωσε στην αναμέτρηση με την Κάζα Πία όπου ηττήθηκε και εύκολα. Και τα πρώτα πέντε παιχνίδια στη σεζόν εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ, τα τέσσερα εξ’ αυτών και όβερ 2,5 γκολ.

Η Φαμαλίκάο ήθελε να ανακάμψει άμεσα έπειτα από την πρώτη ήττα στη σεζόν από την Γκιμαράες, αλλά κόντρα στη Ζιλ Βιθέντε «πέταξε» δύο βαθμούς. Ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματσμβάση ευκαιριών θα έπρεπε να κερδίσει και εύκολα αλλά κόλλησε στην τελική προσπάθεια. Παραμένει πάντως ψηλά στην κατάταξη, έχει κάνει ένα πρώτο… κομπόδεμα βαθμών, αξιοποιώντας καλές εμφανίσεις και βατό πρόγραμμα. Δεν αλλάζει η ενδεκάδα, πλήρης η αποστολή στην Μορέιρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μπορεί να είναι ντέρμπι αλλά κατά τα φαινόμενα θα μπουν γκολ, αφού και οι δύο ομάδες έχουν επιθετικούς προσανατολισμούς και μοιραία δέχονται και φάσεις μπροστά στις εστίες τους.
GG στο 2,00 από την Βetsson

Βαθμολογία -

20/09/2024Primeira Liga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Σπόρτινγκ Λισαβόνας 15 5 5 0 0 19 2 17
2 Πόρτο Πόρτο 12 5 4 0 1 9 3 6
3 Γκιμαράες Γκιμαράες 12 5 4 0 1 6 2 4
4 Φαμαλικάο Φαμαλικάο 10 5 3 1 1 8 3 5
5 Μπενφίκα Μπενφίκα 10 5 3 1 1 9 4 5
6 Σάντα Κλάρα Σάντα Κλάρα 9 5 3 0 2 9 8 1
7 Μπράγκα Μπράγκα 8 5 2 2 1 5 4 1
8 Μορεϊρένσε Μορεϊρένσε 7 5 2 1 2 8 9 -1
9 AVC Φούτμπολ Σαντ AVC Φούτμπολ Σαντ 7 5 2 1 2 6 7 -1
10 Ζιλ Βισέντε Ζιλ Βισέντε 6 5 1 3 1 5 6 -1
11 Κάζα Πία Κάζα Πία 6 5 2 0 3 4 7 -3
12 Ρίο Άβε Ρίο Άβε 6 5 2 0 3 3 6 -3
13 Μποαβίστα Μποαβίστα 5 5 1 2 2 3 4 -1
14 Εστορίλ Εστορίλ 5 5 1 2 2 2 5 -3
15 Νασιονάλ Μαδέιρα Νασιονάλ Μαδέιρα 4 5 1 1 3 4 9 -5
16 Αρούκα Αρούκα 3 5 1 0 4 2 8 -6
17 Εστρέλα Εστρέλα 2 5 0 2 3 3 8 -5
18 Φαρένσε Φαρένσε 0 5 0 0 5 2 12 -10
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Conference League (Qualification: )
Liga Portugal (Relegation)
Relegation - Liga Portugal 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr