Ποδόσφαιρο

Super League: Πάνε με νίκες στο αθηναϊκό ντέρμπι

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 5η αγωνιστική της Super League. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θέλουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια της Καλλιθέας και του Πανσερραϊκού αντίστοιχα, για να πάνε στο μεταξύ τους ντέρμπι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, ενώ ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον ΟΦΗ και ο Ατρόμητος τη Λαμία.

Super League: Πάνε με νίκες στο αθηναϊκό ντέρμπι

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Super League.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ

Ο Λεβαδειακός έβγαλε αντίδραση στις Σέρρες και πήρε την ισοπαλία, αν και έχανε στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ διαφορά. Το άλλο καλό νέο για την ομάδα του Παπαδόπουλου είναι ότι σκόραρε και μάλιστα δύο φορές, κάτι που δεν είχε γίνει στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Ζητούμενο πλέον είναι και το πρώτο τρίποντο στη σεζόν και στο γήπεδο του έχει μία ισοπαλία και μία ήττα χωρίς να βάλει γκολ. Απών είναι ο τιμωρημένος αμυντικός Μορέιρα.

Μετά τη νίκη στον Βόλο, ο ΟΦΗ πήρε το τρίποντο και με τον Άρη στο Ηράκλειο και πήρε την ώθηση που χρειαζόταν. Στην πραγματικότητα δείχνει ότι τον βοηθούν πολύ τα νέα πρόσωπα που προστέθηκαν στο ρόστερ, ακόμη και τα τελευταία αποκτήματα (γκολ ο Σαλσίδο). Πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στην Λιβαδειά για το «τρία στα τρία» και ο Δέλλας δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα πέραν του μεσοεπιθετικού Νέιρα που προέρχεται από τραυματισμό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Λεβαδειακός ψάχνει ακόμη το πρώτο του τρίποντο στη σεζόν και παραλίγο να το πάρει στις Σέρρες. Συνολικά δεν έχουν κακή εικόνα οι Βοιωτοί μέχρι στιγμής, αλλά κάτι τους λείπει για να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ από την άλλη, είναι σε καλή κατάσταση μετά τις νίκες επί του Βόλου και του Άρη και πάει στη Λιβαδειά για το "3 στα τρία". Το ματς αναμένεται ανοιχτό και με βάση την κατάσταση των δύο ομάδων το αμφίσκορο είναι η προτιμότερη επιλογή. G/G σε απόδοση 1.92 από την Betsson.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πήρε την ισοπαλία στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, απέναντι στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, πλέον η νίκη είναι μονόδρομος στο ματς με τον Πανσερραϊκό, ειδικά από τη στιγμή που έχει χάσει βαθμούς σε τέτοια παιχνίδια. Ο Αλόνσο καλείται να βρει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, καθώς η ομάδα του έχει δείξει δυσκολία στη δημιουργία και το σκοράρισμα. Ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας, ενώ δεν υπάρχουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Ο Πανσερραϊκός αν και προηγήθηκε στο ημίχρονο 2-0 δεν κατάφερε να κερδίσει τον Λεβαδειακό και η νέα απώλεια έφερε και την αλλαγή στην άκρη του πάγκου, με τον Φεράντο, που έχει περάσει από Βόλο και Εργοτέλη να παίρνει τη θέση του Γρηγορίου. Ήταν αναμενόμενο ότι η ομάδα των Σερρών δύσκολα θα έδινε συνέχεια στην περσινή πορεία της, με τα προβλήματα να εστιάζονται κύρια στην άμυνα. Από πρόβλημα προέρχεται ο αμυντικός Βαγκέ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη για τον Παναθηναϊκό και κόντρα σε έναν απογοητευτικό Πανσερραϊκό που άλλαξε και προπονητή είναι ευκαιρία οι "πράσινοι" να πάρουν ένα άνετο τρίποντο στο ΟΑΚΑ. 1/1 και Over 2.5 σε απόδοση 2.23 από την Betsson.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΜΙΑ

Μετά από δύο ισοπαλίες και μία ήττα με γκολ στο τέλος από τον ΠΑΟΚ, ήρθε και η πρώτη νίκη για τον Ατρόμητο, στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Η ομάδα του Περιστερίου δείχνει ότι βρίσκει ρυθμό και βγάζει την ποιότητα που έχει στο ρόστερ με τις κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι και πάει για νέο τρίποντο, το πρώτο στο γήπεδο της. Είναι ομάδα που βρίσκει το γκολ, αλλά το δέχεται κιόλας.

Η Λαμία δεν πήρε τη νίκη ούτε στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι της στο γήπεδο της, χωρίς και πάλι να σκοράρει. Κι αν με τον Ολυμπιακό η δυσκολία ήταν μεγάλη, με την Καλλιθέα έδειξε ότι μπορεί να έχει προβλήματα και σε τέτοια παιχνίδια. Εκτός έδρας πάντως πάει πολύ καλύτερα, καθώς έχει τη νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και την ισοπαλία με την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια και θα πάει στο Περιστέρι για αποτέλεσμα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δείχνει να βρίσκει ρυθμό ο Ατρόμητος και έχει την ευκαιρία στην έδρα του να πάρει τη νίκη και να δώσει αξία στο μεγάλο διπλό που έκανε στην Τρίπολη. Από την άλλη, η Λαμία εκτός έδρας παρουσιάζεται καλύτερη από ότι εντός, ενώ γενικά τα παιχνίδια της είναι κλειστά. Στα τρία τελευταία μεταξύ τους ματς είχαμε πολλά γκολ, οπότε θα εμπιστευτούμε την προϊστορία. Over 2.5 σε απόδοση 2.04 από την Betsson.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΕΚ

Μπορεί η Καλλιθέα να μην έχει ακόμη νίκη, ωστόσο με τις τρεις ισοπαλίες έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της στην κατηγορία και αποδεικνύει ότι παλεύει σε όλα τα παιχνίδια. Όχι μόνον με τις ισοπαλίες σε Λιβαδειά και Λαμία, αλλά και στα πολύ δύσκολα ματς, με την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και τη δύσκολη ήττα από τον Ολυμπιακό. Θα παίξει ξανά τυπικά γηπεδούχος στην Λεωφόρο, εκτός είναι ο τραυματίας ο στόπερ Μεχίας.

Η ΑΕΚ, που έκανε μία ακόμη εντυπωσιακή μεταγραφή με τον Μαρσιάλ, πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, αυτήν τη φορά επί του Βόλου και κοινό στοιχείο και των τριών τριπόντων που έχει στο πρωτάθλημα, είναι ότι δεν έχει δεχθεί γκολ. Η «Ένωση» ανέβηκε στην κορυφή και στόχος είναι ένα σερί. Εκτός είναι οι τραυματίες μπακ Οντουμπάτζο, μεσοεπιθετικός Γκατσίνοβιτς και φορ Γκαρσία, από πρόβλημα προέρχονται οι μεσοεπιθετικοί Λαμέλα, Άμραμπατ, αναμένεται να επιστρέψουν οι στόπερ Βίντα, Μουκουντί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Καλλιθέα τα παλεύει όλα της παιχνίδια και παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα βγάζει μια θετική εικόνα. Η ΑΕΚ, που πάτησε κορυφή την προηγούμενη αγωνιστική, θέλει το τρίποντο για να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών και να παραμείνει ψηλά. Ζητούμενο να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. 2/2 σε απόδοση 2.00 από την Betsson.

Βαθμολογία -

20/09/2024Super League 1: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 ΑΕΚ ΑΕΚ 10 4 3 1 0 9 1 8
2 Ολυμπιακός Ολυμπιακός 10 4 3 1 0 7 1 6
3 ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ 10 4 3 1 0 7 3 4
4 ΟΦΗ ΟΦΗ 7 4 2 1 1 7 7 0
5 Άρης Άρης 5 4 1 2 1 5 5 0
6 Ατρόμητος Ατρόμητος 5 4 1 2 1 5 5 0
7 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός 5 4 1 2 1 3 3 0
8 Λαμία Λαμία 5 4 1 2 1 2 4 -2
9 Παναιτωλικός Παναιτωλικός 4 4 1 1 2 3 3 0
10 Αστέρας Τρίπολης Αστέρας Τρίπολης 4 4 1 1 2 3 4 -1
11 Καλλιθέα Καλλιθέα 3 4 0 3 1 3 4 -1
12 Βόλος ΝΠΣ Βόλος ΝΠΣ 3 4 1 0 3 2 7 -5
13 Λεβαδειακός Λεβαδειακός 2 4 0 2 2 2 6 -4
14 Πανσερραϊκός Πανσερραϊκός 1 4 0 1 3 4 9 -5
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.