Ποδόσφαιρο

Α' Ολλανδίας: «Διαμάντι» από τον Άγιαξ στο 3,46

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Τέσσερα ματς στο πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει η Eredivisie με ντέρμπι σε Ουτρέχτ και Βάλβαϊκ, άσο στο Ναϊμέγκεν και μία επιλογή με NG στο ταξιδάκι του Άγιαξ στο Ντέβεντερ που μας προσφέρει τριπλασιασμό και βάλε!

Α' Ολλανδίας: «Διαμάντι» από τον Άγιαξ στο 3,46

ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΒΙΛΕΜ

Η Ουτρέχτη δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική καθώς η αναμέτρηση με τον Άγιαξ αναβλήθηκε λόγω απεργίας των αστυνομικών. Εϊχε προηγηθεί η νίκη, με ανατροπή μάλιστα, επί της ισχυρής Τβέντε που πιστοποίησε την φετινή δυναμική της έχοντας άλλωστε... παγιωθεί απο νωρίς στις πρώτες θέσεις. Συνεχίζει αήττητη φέτος έχοντας βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και στα τέσσερα έως τώρα ματς, δεν υπολογίζεται ο χρήσιμος ακραίος αμυντικός Βέστερλουντ.

Εντυπωσιακή νίκη για τη Βίλεμ που “ανίχνευσε” κάθε αδυναμία της νευρικής Βααλβάικ και θριάμβευσε στο γειτονικό ντέρμπι. Η πιο επιβλητική έως τώρα νίκη της σεζόν πιστοποίησε τη δυναμική της και το ξεκίνημα επιτρέπει ελπίδες καθώς ξεκίνησε με την στάμπα του φαβορί για υποβιβασμό ούσα άλλωστε νεοφώτιστη. Στα 2-3 γκολ κρίθηκαν και τα πέντε έως τώρα ματς, δεν υπολογίζονται απο το ξεκίνημα της σεζόν οι Σχούτεν (βασικός πέρυσι στόπερ) και φαν Μπέρκελ (αναπληρωματικός μπακ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σαρωτική υπέρ τηε γηπεδούχου η παράδοση απέναντι σε μία ομάδα πάντως, που φέτος (όπως και πέρυσι) δείχνει να χτίζει σύνολο μεθοδικά και με σοβαρότητα. Δεν είναι για 1,57 ο άσος, και θεωρούμε ότι η Βίλεμ θα βάλει δύσκολα στην Ουτρέχτη. Χ2 στο 2,45 από την Betsson


ΒΑΑΛΒΑΙΚ – ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ.

Κατρακύλας συνέχεια για τη Βααλβάικ που παρουσιάστηκε προβληματική και νευρική στο γειτονικό ντέρμπι και μοιραία παραδόθηκε στις ορέξεις της Βίλεμ. Ακόμα... περιμένει τον πρώτο βαθμό της σεζόν μετά απο πέντε αγωνιστικές, ο τεχνικός Φρέιζερ βρίσκεται προς της εξόδου και η νευρικότητα είναι διάχυτη στις τάξεις της. Μετρά τις χειρότερες επιδόσεις σε όλη την κατηγορία, τιμωρημένος ο βσσικός φορ Κράμερ, δεν υπολογίζεται και πάλι ο βασικός μεσοεπιθετικός φαν ντερ Βένε.

Η Σπάρτα παρουσιάστηκε επηρεασμένη απο την διακοπή του πρωταθλήματος, δεν επέδειξε την μαχητικότητα που την χαρακτήριζε στα πρώτα ματς και μοιραία έμεινε με άδεια χέρια απο την αναμέτρηση με τη Γκο Αχέντ Ιγκλς. Πρώτη φετινή ήττα για τους Ροτερντάμερς που έχουν δυνατότητες, ποντάρουν στην περυσινή ομοιογένεια και ορθώς έχουν ανεβάσει τον πήχη και για την τρέχουσα σεζόν. Στα 2-3 γκολ κρίθηκαν και τα τέσσερα τελευταία ματς, ανέτοιμος ο βετεράνος μέσος ντε Γκουζμάν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Mε 15 γκολ παθητικό και 5 ήττες σε ιράριθμους αγώνες η Βάλβαϊκ δεν πάει πουθενά, ή μάλλον... πάει καρφί για τη Β' κατηγορία. Η Σπάρτα, είναι σίγουρα πιο ομοιογενές σύνολο και έχει υψηλότερους στόχους που μπορεί να πετύχει. Το διπλό έχει «διαβαστεί» αλλά μπορούμε να το καλύψουμε και να το συνδυάσουμε με γκολ.
Χ2 και over 2,5 στο 2,37 από την Betsson

ΓΚΟ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ – ΑΓΙΑΞ

Σπουδαίο διπλό για τη Γκο Αχέντ Ιγκλς που παρουσιάστηκε “διαβασμένη” στο Ρότερνταμ και επικράτησε της Σπάρτα με πειστική εμφάνιση. Οι “αετοί” ξεκίνησαν με τρεις σερί ήττες και ευρωπαϊκό αποκλεισμό τη σεζόν, αλλά έκτοτε έχουν αποκομίσει έξι βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές και δείχνουν να βρίσκουν τα πατήματα τους, σε μια χρονιά που προχώρησαν σε σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Αμφίβολος ο βασικός μεσοεπιθετικός Εντβάρντσεν, ανέτοιμος ο αναπληρωματικός επιθετικός Στόκερς.

Ο Αγιαξ επέστρεψε στη δράση μετά απο περίπου 20 ημέρες, αλλά όπως αποδείχτηκε εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη διακοπή καθώς παρουσιάστηκε βελτιωμένος και συνέτριψε τη Φορτούνα Σιτάρντ. Αυτή ήταν η μόλις δεύτερη νίκη για τον ανανεωμένο Αγιαξ καθώς ο Φρανσέσκο Φαριόλι έδωσε μεσοβδόμαδα χρόνο συμμετοχής και στους τρεις νεοφερμένους (Βεγχορστ, Ρουγκάνι, Κλαασεν). Αμφίβολος ο βασικός φορ Μπρόμπεϊ, σταθερά εκτός οι χρήσιμοι Μπερχάους (εξτρέμ) και Μανσβερκ (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Mε την πεντάρα επί της Φορτούνα, ο Άγιαξ έδειξε ότι μπαίνει ξανά σε «ράγες» και από δεν και πέρα θα απειλεί τους πάντες. Οι Ιγκλς έχουν τα δικά τους θετικά στοιχεία αλλά δύσκολα θα καταφέρουν να πάρουν κάτι. Και στις τρεις ήτες που έχουν κάνει μέχρι τώρα, δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν.
2 και NG στο 3,46 από την Betsson

ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ – ΧΕΡΑΚΛΕΣ

Η Ναϊμέγκεν υπέπεσε σε πέναλτι στο 9΄, έμεινε και με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής και μοιραία παραδόθηκε στις ορέξεις της Αϊντχόφεν. Αναμενόμενη πάντως ήττα για την ομάδα του Ερικ Μέιερ που με 2-0-3 στο ξεκίνημα της χρονιάς δείχνει να ψάχνει να βρει τα... πατήματα της όπως πάντως αναμενόταν ένεκα των αρκετών μεταβολών που υπέστη το καλοκαίρι. Προέκυψαν προβλήματα, καθώς μετά τον τραυματισμό του βασικού τερματοφύλακα Ρουφς, δεν υπολογίζεται και ο βασικός εξτρέμ Σανό.

Λίγα πράγματα και πάλι από τη Χεράκλες που περιορίστηκε σε ανούσια υπεροχή και περιορίστηκε στην ισοπαλία κόντρα στην ιδίου.. βεληνεκούς Αλμίρε. Οι Αλμελόερς πασχίζουν να βρουν λύσεις, παραμένουν χωρίς νίκη φέτος ενώ επιδεικνύουν τεράστιες αδυναμίες στο σκοράρισμα όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα. Under τα τρία απο τα πέντε φετινά ματς, κοντά στην επιστροφή του ο χρήσιμος μπακ Βίκχοφ, δεν υπολογίζεται και πάλι ο περυσινός πρώτος σκόρερ Χόρνκαμπ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Nαϊνέγκεν θέλει να επανέλθει στις νίκες μετά την εντός προγράμματος ήττα από την PSV και έχει τις δυνατότητες να την κάνει απέναντι σε μία Χεράκλες που ακόμα δεν έχει καταφέρει να νικήσει ενώ παρουσιάζει και έντονο επιθετικό πρόβλημα με μόλις δύο γκολ ενεργητικό σε πέντε ματς.
1 και under 3,5 στο 2,52 από την Betsson

Βαθμολογία -

20/09/2024Eredivisie
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Αϊντχόφεν Αϊντχόφεν 15 5 5 0 0 20 3 17
2 Άλκμααρ Άλκμααρ 13 5 4 1 0 14 1 13
3 Ουτρέχτη Ουτρέχτη 10 4 3 1 0 6 3 3
4 Γκρόνινγκεν Γκρόνινγκεν 9 5 2 3 0 9 5 4
5 Βίλεμ Βίλεμ 8 5 2 2 1 8 4 4
6 Τβέντε Τβέντε 8 5 2 2 1 7 5 2
7 Άγιαξ Άγιαξ 6 3 2 0 1 7 2 5
8 Φέγενορντ Φέγενορντ 6 4 1 3 0 9 5 4
9 Ναϊμέγκεν Ναϊμέγκεν 6 5 2 0 3 5 5 0
10 Σπάρτα Ρότερνταμ Σπάρτα Ρότερνταμ 6 5 1 3 1 5 5 0
11 Φορτούνα Σιτάρντ Φορτούνα Σιτάρντ 6 5 2 0 3 5 9 -4
12 Γκόου Αχέντ Ιγκλς Γκόου Αχέντ Ιγκλς 6 5 2 0 3 4 8 -4
13 Μπρέντα Μπρέντα 6 5 2 0 3 5 11 -6
14 Τσβόλε Τσβόλε 4 5 1 1 3 5 8 -3
15 Χέρενφεν Χέρενφεν 4 5 1 1 3 6 13 -7
16 Χέρακλες Χέρακλες 3 5 0 3 2 2 7 -5
17 Άλμερε Σίτι Άλμερε Σίτι 2 5 0 2 3 2 12 -10
18 Βααλβάικ Βααλβάικ 0 5 0 0 5 2 15 -13
Champions League
Champions League Qualification
UEFA Europa League Qualification
Qualification Playoffs
Relegation Playoff
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr