Ποδόσφαιρο

Α' Γερμανίας: Οι γηπεδούχοι και η Μπάγερν

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Πέντε οι αναμετρήσεις στο σαββατιάτικο μενού με τις τέσσερις εξ αυτών να αναμένονται ντέρμπι με ελαφρύ προβάδισμα στις έδρες, αλλά και μία Μπάγερν που βρίσκει τους γνώριμους ρυθμούς της, και έχει τον πρώτο λόγο στο Κίελο

Α' Γερμανίας: Οι γηπεδούχοι και η Μπάγερν

ΧΑΪΝΤΕΝΧΑΪΜ – ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

Η Χάιντενχαϊμ πάλεψε ως το τέλος για το αποτέλεσμα στο Ντόρτμουντ. Αντέδρασε καλά σε ένα ματς που έχανε 2-0 στο εικοσάλεπτο αλλά πρέπει να ανησυχήσει για την αμυντική λειτουργία της. Για πρώτη φορά δέχτηκε γκολ φέτος ενώ μπήκε τέλος και στο σερί πέντε νικών σε όλες τις διοργανώσεις. Εντός έδρας η ομάδα του Φρανκ Σμιντ είναι αήττητη για τρία παιχνίδια (2/1/0). Μετά από ίωση θα επιστρέψει ο χρήσιμος μέσο-επιθετικός Τόμαλά. Μόνιμα εκτός ο στόπερ Κέλερ και ο αμυντικός μέσος Νίουες.

Η Φράιμπουργκ ήταν έκπληξη ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με την Μπόχουμ, με την εικόνα του αγώνα. Γύρισε δίκαια το ματς τελειώνοντας το παιχνίδι με το εντυπωσιακό 4,26 στον δείκτη των xGoals. Η ομάδα του Γιούλιαν Σούστερ και στα τρία παιχνίδια της φέτος έχει βρεθεί πίσω στο σκορ αλλά γύρισε τα δύο εντός. Εκτός έδρας δεν έχει νικήσει στα τελευταία τρία ματς (0/1/2). Μόνιμα εκτός οι τραυματίες Γκούλντε, Φίλιπ, Τσιερέ και Γκρέγκοριτς. Πιθανότατα εκτός και ο μέσο-επιθετικός Ρελ (3 ματς).

EKTIMHΣΗ: Σε καλή κατάσταση και οι δύο με την Χάιντενχάιμ να έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω της έδρας, το οποίο πάντως δεν αποτυπώνεται στις αποδόσεις. Στις νίκες της μάλιστα, η γηπεδούχος δεν έχει δεχτεί γκολ. Το 1DNB είναι αποδεκτό και θα το προτιμήσουμε. 1 DNB στο 1,96 από την Betsson

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡ. – ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.

Η Βέρντερ Βρέμης κατάφερε να πάρει τη νίκη με μια αντεπίθεση στην έδρα της Μάιντς, παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Σπουδαίο τρίποντο για την ομάδα του Όλε Βέρνερ που μπορεί να υποδεχτεί με λίγη περισσότερη ηρεμία την Μπάγερν. Η Βρέμη είναι αήττητη φέτος σε ένα σερί που μαζί με την περσινή χρονιά φτάνει πλέον τις οκτώ αναμετρήσεις (4/4/0). Εντός έχει οκτώ Goal/Goal στα τελευταία δέκα ματς. Τιμωρημένος ο στόπερ Φριντλ (3 ματς) και τραυματίας ο επιθετικός Ντζίνμα (3 ματς/1 γκολ/1 ασίστ).

Η Μπάγερν Μονάχου μπήκε... σαν Μπάγερν στο γήπεδο και στο πρώτο τέταρτο με την Χόλσταϊν Κίελ σκόραρε τρεις φορές για να καθαρίσει το παιχνίδι. Έκανε το τρία στα τρία και είναι πρώτη η ομάδα του Βενσάν Κομπανί με την πιο πειστική εμφάνιση φέτος. Μεσοβδόμαδα διέλυσε τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ για το Champions League με το εντυπωσιακό 9-2. Έχει ενδιαφέρον πως θα χειριστεί το ρόστερ ο άπειρος σε συμμετοχή σε διπλές διοργανώσεις Κομπανί. Τραυματίες οι αμυντικοί Ίτο, Μποέ και Στάνισιτς.

EKTIMHΣΗ: H Mπάγερν διέλυσε τα σύννεφα στο Κίελο με μία κυριαρχική εμφάνιση και δείχνει ότι ξεκινάει να δουλεύει κοντά στις γνώριμες «στροφές» της. Η Βέρντερ είναι ακόμα αήττητη και φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση στην άμυνα. Δύσκολα όμως θα αντέξει στην ποιότητα των Βαυαρών.
2 και GG στο 2,35 από το pamestoixima.gr


ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡ. – ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ

Η Ουνιόν άξιζε την ισοπαλία στην Λειψία αλλά το ότι δεν μπήκε γκολ στο παιχνίδι είναι έκπληξη. Ο Μπο Σβένσον γιόρτασε εκατό ματς στην Μπούντεσλιγκα με καλό αποτέλεσμα και την ικανοποίηση ότι η ομάδα του ναι, θα είναι δύσκολος αντίπαλος για όλους φέτος. Αήττητοι οι πρωτευουσιάνοι (1/2/0) ενώ έχουν σημειωθεί μόλις τρία γκολ στα παιχνίδια τους, τα λιγότερα από όλες τις ομάδες. Εκτός παραμένει ο μπακ Γιουράνοβιτς ενώ ίσως μπει στην αποστολή πρώτη φορά φέτος ο έμπειρος φορ Βόλαντ.

Η Χόφενχαϊμ αποφάσισε να παίξει με τον τρόπο της, ρισκάροντας και φυσικά ήταν λάθος απέναντι στην ανώτερη Λέβερκουζεν. Δίκαιη συντριβή αλλά ακόμη ένα Goal/Goal και Over 2,5 που ήταν το δέκατο-έκτο στα τελευταία είκοσι ματς. Ανησυχητική η αποχώρηση του Κράμαριτς (3 ματς/4 γκολ/1 ασίστ) με πρόβλημα στον αστράγαλο ειδικά όταν πρέπει να αντιμετωπίσει μια σκληρή άμυνα όπως αυτή της Ουνιόν. Αμφίβολος ο αρχηγός. Έχει χάσει πέντε από τα τελευταία έξι ματς εκτός έδρας (1/0/5) και έχει δώδεκα σερί Over 2,5.

EKTIMHΣΗ: H Oυνιόν θέλει να πάρει ό,τι δεν μπόρεσε κόντρα στη Λειψία την οποία στρίμωξε για τα καλά υποχρεώνοντάς την στην ισοπαλία. Η Χόφενχάιμ δεν πάει καλά και επιπλέον αδίκησε τον εαυτό της κόντρα στη Λεβερκούζεν παίζοντας με άγνοια κινδύνου και το πλήρωσε. Χαμηλά η ψυχολογία. 1 στο 2,03 από την Betsson


ΜΠΟΧΟΥΜ – ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΚΙΕΛ

Η Μπόχουμ αντίθετα με την ροή του αγώνα προηγήθηκε στην έδρα της Φράιμπουργκ αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Πέτυχε το πρώτο της γκολ η ομάδα του Τσάιντλερ αλλά πολύ εύκολα της γυρίσει το παιχνίδι η αντίπαλός της και πλέον έχει χάσει και τα τρία παιχνίδια φέτος. Κρίσιμο το ματς που ακολουθεί με ομάδα που επίσης δεν έχει βαθμό, κρίσιμο κυρίως για τον κόουτς. Μια νίκη εντός στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις (1/2/4). Μόνιμα εκτός οι αμυντικοί Μπερνάρντο και Όρντετς.

Η Χόλσταϊν Κίελ δεν είχε τρόπο να σταματήσει την Μπάγερν Μονάχου. Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα δέχτηκε τρία γκολ και έχασε εύκολα. Σε τρία παιχνίδια η ομάδα του Μαρσέλ Ραπ έχει ισάριθμες ήττες και πλέον την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με παθητικό έντεκα γκολ. Και στα τρία ματς φέτος έχει δεχτεί +2 γκολ. Επιστρέφει από τιμωρία στον πάγκο ο κόουτς Ραπ. Επιστρέφει από μυϊκό πρόβλημα ο ακραίος επιθετικός Μπέρναρντσον (2 ματς/1 γκολ). Έτοιμος ο επιθετικός Σκζίμπσκι. Εκτός ο στόπερ Κλάινε-Μπέκελ.

EKTIMHΣΗ: H Mπόχουμ θα χτυπήσει στην αδύναμη άμυνα της Χόλσταϊν που έχει δεχτεί ήδη 11 γκολ και δεν δείχνει ικανή μέχρι τώρα να διεκδικήσει την παραμονή. Η Μπόχουμ έχει την ευκαιρία να κάνει την πρώτη της νίκη, κάτι, που έχουν «διαβάσει» οι μπουκ. 1 και under 4,5 στο 2,58 από την Betsson


ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. – ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης νίκησε δίκαια την Βόλφσμπουργκ. Βελτίωσε σημαντικά την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο και δεν αγχώθηκε όταν δέχτηκε την ισοφάριση. Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα του Τόπμελερ η οποία επιστρέφει και στο γήπεδό της όπου έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία δώδεκα παιχνίδια (6/5/1). Μετράει πέντε συνεχόμενα Goal/Goal εντός έδρας. Το δυστυχές για τον κόουτς Τόπμελερ ήταν ότι έχασε τον βασικό τερματοφύλακα Τραπ (3 ματς) με μυϊκό πρόβλημα. Εκτός παραμένει και ο μέσος Χόιλουν.

Η Γκλάντμπαχ για αρκετή ώρα έπαιξε στα ίσα την Στουτγκάρδη αλλά μόλις δέχτηκε το δεύτερο γκολ λύγισε. Ηττήθηκε δίκαια και ο κόουτς Σεοάνε εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάρρευση στο 1-2 που έφερε άμεσα και το τρίτο γκολ. Παρέμεινε χωρίς νίκη εντός έδρας για έβδομο παιχνίδι και ο κόσμος αποδοκίμασε. Εκτός έχει την μοναδική νίκη της φέτος στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς όταν ισοφάρισε ο επιθετικός Πλέα (3 ματς/1 γκολ) τραυματίστηκε στο γόνατο. Δεν υπάρχει άλλο σημαντικό πρόβλημα.

EKTIMHΣΗ: Kαι εδώ προβάδισμα στην έδρα. Η Γκλάντμπαχ έχει νικήσει την Μπόχουμ εκτός έδρας αλλά πέραν τούτου ουδέν. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι με τον έμπειρο Τόπμελερ στο τιμόνι, παίζουν εξαιρετικά δυνατά στο σπίτι τους, κάτι που άλλωστε φαίνεται και στα αποτελέσματα. 1 και under 4,5 στο 2,37 από την Betsson

Βαθμολογία -

20/09/2024Bundesliga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπάγερν Μονάχου Μπάγερν Μονάχου 9 3 3 0 0 11 3 8
2 Ντόρτμουντ Ντόρτμουντ 7 3 2 1 0 6 2 4
3 Λειψία Λειψία 7 3 2 1 0 4 2 2
4 Χαϊντενχάιμ Χαϊντενχάιμ 6 3 2 0 1 8 4 4
5 Λεβερκούζεν Λεβερκούζεν 6 3 2 0 1 9 6 3
6 Άιντραχτ Φρανκφούρτης Άιντραχτ Φρανκφούρτης 6 3 2 0 1 5 4 1
7 Φράιμπουργκ Φράιμπουργκ 6 3 2 0 1 5 4 1
8 Βέρντερ Βρέμης Βέρντερ Βρέμης 5 3 1 2 0 4 3 1
9 Ουνιόν Βερολίνου Ουνιόν Βερολίνου 5 3 1 2 0 2 1 1
10 Στουτγκάρδη Στουτγκάρδη 4 3 1 1 1 7 7 0
11 Άουγκσμπουργκ Άουγκσμπουργκ 4 3 1 1 1 5 7 -2
12 Βόλφσμπουργκ Βόλφσμπουργκ 3 3 1 0 2 5 5 0
13 Γκλάντμπαχ Γκλάντμπαχ 3 3 1 0 2 5 6 -1
14 Χόφενχαϊμ Χόφενχαϊμ 3 3 1 0 2 5 9 -4
15 Μάιντζ Μάιντζ 2 3 0 2 1 5 6 -1
16 Μπόχουμ Μπόχουμ 0 3 0 0 3 1 5 -4
17 Σαν Πάουλι Σαν Πάουλι 0 3 0 0 3 1 6 -5
18 Χόλσταϊν Κίελ Χόλσταϊν Κίελ 0 3 0 0 3 3 11 -8
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Europa League (League phase: )
Promotion - Conference League (Qualification: )
Bundesliga (Relegation)
Relegation - 2. Bundesliga

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr