Ποδόσφαιρο

Α' Βελγίου: Θα δούμε γκολ

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:15

Τρεις αναμετρήσεις για την 8η αγωνιστική ημέρα στην κορυφαία κατηγορία του Βελγίου και πάμε με προσεγμένες επιλογές που έχουν στοιχηματική αξία. 

Α' Βελγίου: Θα δούμε γκολ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Βελγίου.

ΜΠΕΙΡΣΧΟΟΤ - ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ

Η Μπέιρσχοοτ απείλησε πρώτη αλλά μετά το πρώτο γκολ ξέμεινε από κουράγια και παραδόθηκε στις ορέξεις της Σαρλερουά. Οι νεοφώτιστοι πασχίζουν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί, παραμένουν χωρίς νίκη μετά από επτά αγωνιστικές και ο τεχνικός Ντιρκ Κάουτ βρίσκεται προ της εξόδου καθώς η εικόνα τους παραμένει προβληματική παρά τις αρκετές προσθήκες. Μετρά πλέον έξι σερί νίκες και το ματς με τη Σιντ Τρούιντεν αποκτά χαρακτήρα... τελικού, δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Αποστολή εξετελέσθη για τη Σιντ Τρούιντεν που μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση της, αλλά έβγαλε… τσαμπουκά και κατάφερε με γκολ στα τελευταία λεπτά να κάμψει την αντίσταση της Λέουβεν σε ένα μοιρασμένο ματς. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη για τα “καναρίνια” στο ντεμπούτο του πολύπειρου Φελις Μαζού που βρέθηκε στον πάγκο για 356η φορά στην καριέρα του! Εξέτισε ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Ντελπούπο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπέιρσχοοτ βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με 1 βαθμό και επιστροφή στην δεύτερη κατηγορία με τέτοιες εμφανίσεις είναι το επικρατέστερο σενάριο. Από την άλλη, η Σιντ Τρούιντεν προέρχεται από την πρώτη της νίκη στη σεζόν και κάπως έστρωσε η ψυχολογία της. Για τους γηπεδούχους αυτό το ματς είναι καθοριστικό, καθώς αν γνωρίσουν νέα ήττα θα υπάρξουν αλλαγές. Καλούνται να ρισκάρουν και τα ρίσκα ίσως ανοίξουν το ματς. Over 2.5 σε απόδοση 1.86 από την Betsson.

ΒΕΣΤΕΡΛΟ - ΑΝΤΒΕΡΠ

Νέα μαχητική εμφάνιση από τη Βέστερλο που δεν… κρύφτηκε κόντρα στην Άντερλεχτ, “γύρισε” μάλιστα το σκορ στην πρωτεύουσα για να επιβραβευτεί εν τέλει με τον βαθμό. Η ομάδα του Τίμι Σίμονς συμπλήρωσε μεν τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη αλλά το ζύγι κρίνεται θετικό και με το παραπάνω, καθώς έχει παγιωθεί στις πρώτες θέσεις. Over τα πέντε από τα επτά φετινά ματς, αμφίβολος ο ενίοτε βασικός μέσος Βαν ντεν Κέιμπους.

Η Αντβέρπ δεν… πτοήθηκε από το χαμένο πέναλτι (28’), επέμεινε και με ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο στην επανάληψη όπου σκόραρε δις, έκαμψε δίκαια την αντίσταση της Ουνιόν. Τρίποντο ουσίας και ψυχολογίας καθώς έτρεχε ένα αρνητικό σερί τριών αγωνιστικών δίχως νίκη και ο τεχνικός ντε Ρουκ έψαχνε… απαντήσεις. Under και τα τέσσερα τελευταία ματς, αμφίβολος ο βασικός μέσος Σκοτ, ανέτοιμος ο ενίοτε βασικός μεσοαμυντικός Ρίντεβαλντ, σταθερά εκτός ο χρήσιμος εξτρέμ Μπαλικβίσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Για την Βέστερλο η σεζόν μέχρι στιγμής κυλάει ιδανικά, ενώ για την Αντβέρπ έχει "σκαμπανεβάσματα". Στα πέντε τελευταία μεταξύ τους ματς είχαμε... γκολ, κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Θα ακολουθήσουμε την προϊστορία, καθώς οι γηπεδούχοι βάζουν και δέχονται εύκολα τέρματα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν την ποιότητα να βρουν δίχτυα. Over 2.5 σε απόδοση 1.61 από την Betsson.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ

Η Άντερλεχτ παρουσιάστηκε προβληματική σε άμυνα και επίθεση και μοιραία δεν κατάφερε να... φρενάρει την φορμαρισμένη Γκενκ. Η πρώτη φετινή ήττα αποκάλυψε τη νευρικότητα στο εσωτερικό της, καθώς οι εμφανίσεις της κάθε άλλο παρά πειστικές κρίνονται έως τώρα και οι φίλαθλοι τα... έβαλαν με την διοίκηση που... εισάκουσε τις προσταγές τους και απομάκρυναν τον τεχνικό Μπρίαν Ρίμερ. Αμφίβολος ο χρήσιμος φορ Βάθκεθ, θα αργήσει να επιστρέψει ο βασικός στόπερ και αρχηγός Βερτχόχεν. Ακολουθεί η πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ με Φερεντσβάρος.

Η Σαρλερούα τα... χρειάστηκε στα πρώτα λεπτά, αλλά μετά το 1-0 του εξαιρετικού φέτος Χέιμανς (πρώτος σκόρερ της λίγκας με έξι γκολ) επέβαλλε τον ρυθμό της και επικράτησε εύκολα της ουραγού Μπέιρσχοοτ. Φέτος, παρουσιάζεται σταθερά ανταγωνιστική όπως μαρτυρά και η θέση της, μετρά τρεις νίκες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές και στην πρωτεύουσα θα μετρήσει τις δυνάμεις της. Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Άντερλεχτ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, μαζί με την Σαρλερουά, αλλά η εικόνα της μέχρι στιγμής είναι προβληματική, γι' αυτό και υπήρξαν αλλαγές. Οι φιλοξενούμενοι είναι σε φόρμα και πάνε στην πρωτεύουσα χωρίς κανένα άγχος. Κάτι που μπορεί να δώσει στο ματς μια άγρια ομορφιά, σε συνδυασμό με το "πρέπει" των γηπεδούχων. Over 2.5 σε απόδοση 1.83 από την Betsson.

Βαθμολογία -

20/09/2024First Division A: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γκενκ Γκενκ 16 7 5 1 1 14 10 4
2 Κλαμπ Μπριζ Κλαμπ Μπριζ 13 7 4 1 2 12 6 6
3 Σαρλερουά Σαρλερουά 12 7 4 0 3 11 8 3
4 Άντερλεχτ Άντερλεχτ 12 7 3 3 1 9 7 2
5 Βέστερλο Βέστερλο 11 7 3 2 2 15 13 2
6 Ντέντερ Ντέντερ 11 7 3 2 2 12 10 2
7 Σταντάρ Λιέγης Σταντάρ Λιέγης 11 7 3 2 2 4 3 1
8 Αντβέρπ Αντβέρπ 10 7 3 1 3 11 6 5
9 Γάνδη Γάνδη 10 6 3 1 2 9 5 4
10 Λέουβεν Λέουβεν 10 7 2 4 1 9 6 3
11 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 9 7 2 3 2 7 7 0
12 Μαλίν Μαλίν 8 7 2 2 3 10 12 -2
13 Κόρτραϊκ Κόρτραϊκ 7 7 2 1 4 5 11 -6
14 Σεντ Τρούιντεν Σεντ Τρούιντεν 6 7 1 3 3 8 16 -8
15 Σερκλ Μπριζ Σερκλ Μπριζ 4 6 1 1 4 8 13 -5
16 Μπεερσχότ Βιλρίτζκ Μπεερσχότ Βιλρίτζκ 1 7 0 1 6 6 17 -11
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr