Ποδόσφαιρο

Champions League: Μπολόνια-Σαχτάρ, ανοικτό ντέρμπι

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

H ιταλική ομάδα επιστρέφει στην ελίτ Ευρώπης μετά από αναμονή έξι δεκαετιών και υποδέχεται τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Stadio Dall'Ara, με τους πρωταθλητές Ουκρανίας να έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φτωχή παρουσία τους όταν αγωνίζονται στην Ιταλία.

Champions League: Μπολόνια-Σαχτάρ, ανοικτό ντέρμπι

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στην αναμέτρηση Μπολόνια-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Ώρα έναρξης 19:45, Κωδικός ΟΠΑΠ 881

Επιστροφή στη Δράση με Σούπερ Τριπλή Προσφορά για όλους τους νέους παίκτες στο Pamestoixima.gr!

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις. «21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

Μπολόνια

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία την περασμένη σεζόν στην Α’ Ιταλίας, τερμάτισε στα όρια της πεντάδας και βγήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της, εκμεταλλευόμενη το έξτρα εισιτήριο που πήρε η χώρα λόγω της καλής πορείας των ομάδων της. Γίνεται η 11η ιταλική ομάδα στον θεσμό, αλλά άλλαξε προπονητή (πήρε τον Βιντσέντζο Ιταλιάνο αντί του Τιάγκο Μότα που πήγε στη Γιουβέντους) και αρκετούς παίκτες στο ρόστερ. Οι «ροσομπλού» επιστρέφουν στην Ευρώπη μετά το 2002 και ενώ τρία χρόνια μετά υποβιβάζονταν στη Β’, πρώτο μέλημα η εμπειρία, αν και στη διοίκηση γίνεται λόγος για θέση στην πρώτη 24άδα. Στο τρέχον πρωτάθλημα αγνοεί τη νίκη (0-3-1), το Σάββατο πήρε το 2-2 στην έδρα της Κόμο και εν μέρει πρόκειται για επιτυχία, καθώς έχανε 2-0 από τους νεοφώτιστους. Δεν υπάρχει το παραμικρό δείγμα αναμετρήσεων κόντρα σε ουκρανικές ομάδες.
Εκτός δράσης ο κομβικός μέσος Φέργκιουσον και ο μεσοεπιθετικός Καμπιάγκι, αμφίβολοι δίνονται ο μέσος Ελ Αζούζι και ο αμυντικός Χολμ.

Πιθανή ενδεκάδα: Σκορούπσκι, Μιράντα, Λουκουμί, Μπουκέμα, Πος, Φαμπιάν, Φόιλερ, Μόρο, Ορσολίνι, Κάστρο, Κάρλσον.

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Παίζει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ για 14η φορά στις τελευταίες 15 σεζόν, σταθερή αξία στον κορυφαίο θεσμό. Για 8η συναπτή χρονιά βρίσκεται στον όμιλο, στις προηγούμενες επτά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Στο τρέχον πρωτάθλημα στην Ουκρανία υπέστη δύο ήττες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, ενώ είχαν τρεις πέρυσι, σε όλη τη διάρκεια της λίγκας. Το Σάββατο, πάντως, οι παίκτες του Μαρίνο Πούσιτς έφτασαν σχετικά εύκολα στο 5-2 επί της Καρπάτι Λβιβ, κυρίως χάρη στο χατ τρικ του Άρτεμ Μπονταρένκο. Οι πρωταθλητές Ουκρανίας δεν έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις κόντρα σε ιταλικές ομάδες (7-5-19, 21-61 γκολ), με τις οποίες έχουν 2-3-10 εκτός έδρας, ενώ δεν σκόραραν καν στα τελευταία οκτώ απέναντί τους, ανεξαρτήτως έδρας. Εννοείται ότι δεν έχουν παίξει ποτέ με την Μπολόνια της περιορισμένης ευρωπαϊκής εμπειρίας.
Ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό του ο φέρελπις μέσος Γκόμες και θεωρείται δεδομένη η παρουσία του στην αποστολή. Αγώνα δρόμου δίνεται ο κομβικός αμυντικός Ματβιγένκο. Σταθερά εκτός δράσης δύο εφεδρικοί.

Πιθανή ενδεκάδα: Ρίζνικ, Κονόπλια, Μπόνταρ, Ματβιένκο, Αζαρόβι, Σουντάκοφ, Μπονταρένκο, Κρίσκιβ, Πεντρίνιο, Κέβιν, Σικάν

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.9 3.5 3.95 1.82 1.9 1.31 3.25 1.72 1.98 1.23 1.28 1.87
Μπολόνια - Σαχτάρ Ντόνετσκ / Εκτίμηση

Η Σαχτάρ έχει την εμπειρία και η Μπολόνια έχει τον ενθουσιασμό αλλά και μία «αλεπού» στον πάγκο της, που ξέρει να διαχειρίζεται ψυχολογικά τους παίκτες της σε μεγάλα ματς. Πάντως οι πρώτες εμφανίσεις της Μπολόνια υπό τον Βιντσέντζο Ιταλιάνο δεν είναι πειστικές, αλλά τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι διαφορετικό. Οι Ιταλοί θα παίξουν χωρίς ιδιαίτερο άγχος και μπορούν να παρασύρουν τους Ουκρανούς σε γρήγορο ρυθμό. Αν έπρεπε να επιλέξουμε σημείο θα προτείναμε το Χ.
GG και under 4,5 στο 2,28 από την Betsson

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr