Ποδόσφαιρο

Α' Βελγίου: Επιλογές που πληρώνουν καλά!

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:25

Με τέσσερις αναμετρήσεις πέφτει η αυλαία της 7ης αγωνιστικής στην κορυφαία κατηγορία του Βελγίου και σας προτείνουμε σημεία που αξίζει να παιχτούν.

Α' Βελγίου: Επιλογές που πληρώνουν καλά!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Βελγίου.

ΑΝΤΒΕΡΠ - ΟΥΝΙΟΝ

Η Αντβέρπ δεν... κρύφτηκε στη Γάνδη, απάντησε και παρότι γλίτωσε από δοκάρι, ήταν μάλλον άτυχη που επέστρεψε με τον βαθμό καθώς είχε τρία γκολ που ακυρώθηκαν μετά από υπόδειξη από τον VAR. Δεν έχει πείσει στα πρώτα ματς της σεζόν όπου παρουσιάζει αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοση της, με την διοίκηση να αβαντάρει πάντως τις ελπίδες διάκρισης μετά την εξαιρετική προσθήκη του διεθνή μέσου Πρατ. Σταθερά εκτός ο βασικός πέρυσι εξτρέμ Μπαλικβίσα.

Η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην Ουνιόν που αν και καλύτερη σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, έχασε και πέναλτι (22') και μοιραία συμβιβάστηκε με τον βαθμό στο ντέρμπι με την Άντερλεχτ. Δεν πείθει βάσει στόχων στο ξεκίνημα της σεζόν όπου δείχνει επηρεασμένη από τις αρκετές και σημαντικές προσθαφαιρέσεις. Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση του εξαιρετικού Πουέρτας (15 εκατ. ευρώ – Αλ Κουαντσίγια), έκανε πάντως... θόρυβο με την απόκτηση του Μαροκινού εξτρέμ, Μπουφάλ. Διαθέσιμος για πρώτη φορά φέτος ο στόπερ Μπέρτζες (βασικός πέρυσι), εκτός πλάνων ο Λαπουσίν (συνήθως βασικός μέσος πέρυσι).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύο ομάδες που δεν πείθουν στο ξεκίνημα της σεζόν με βάση την ποιότητά τους. Η Ουνιόν μετράει τρεις σερί νίκες απέναντι στην Αντβέρπ, αλλά τα αμέσως τρία προηγούμενα είχαν έρθει ισόπαλα οπότε εκεί θα πάμε. Χ σε απόδοση 3.46 από την Betsson.

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ - ΛΕΟΥΒΕΝ

Η Σιντ Τρούιντεν προηγήθηκε στην πρώτη ευκαιρία αλλά στη συνέχεια ήταν μάλλον τυχερή που κράτησε τον βαθμό στο Κορτράικ. Η τρίτη σερί ισοπαλία δεν άλλαξε πάντως την απόφαση της διοίκησης που προχώρησε στην απομάκρυνση του Κριστιάν Λατάντσιο και έδωσε τα... κλειδιά του μαγαζιού στον έμπειρο Φελίς Μαζού που καλείται να... γυρίσει το κλίμα καθώς τα καναρίνια παραμένουν χωρίς τρίποντο φέτος. Προχώρησε σε δύο προσθήκες στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, εξέτισε ο μέσος Ντελπούπο.

Με χαμόγελα πορεύτηκε στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος η Λέουβεν που παρουσιάζεται άκρως ανταγωνιστική στα πρώτα ματς. Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες επικράτησε της Σταντάρ επιδεικνύοντας και πάλι αμυντικές αρετές και μετρά άλλωστε πέντε under στα έξι πρώτα ματς. Πλήγμα αποτελεί ο τραυματισμός του βασικού μεσοεπιθετικού Σράιβερς, θα αργήσει να επιστρέψει ο βασικός στόπερ Πλέτινξ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Oι γηπεδούχοι άλλαξαν προπονητή και αυτό ίσως παίξει το ρόλο του. Βέβαια πρέπει να αρχίσουν να κερδίζουν, αλλά η Λέουβεν μόνο εύκολη ομάδα δεν είναι και παρουσιάσει άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο μέχρι στιγμής. Δεν θα ήθελε να ξεκινήσει με ήττα ο Φελίς Μαζού και θα κοιτάξει πρώτα την άμυνα. Under 2.5 σε απόδοση 1.90 από την Betsson.

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ - ΜΠΕΙΡΣΧΟΟΤ

Η Σαρλερουά απάντησε δις στη Μαλίν, αλλά σταδιακά ξέμεινε από... ιδέες και παραδόθηκε στις ορέξεις των γηπεδούχων. Το 3-0-3 στο ξεκίνημα της σεζόν κρίνεται θετικό βάσει της περυσινής αποκαρδιωτικής σεζόν (χρειάστηκε να αγωνιστεί στα πλέι οφ για την παραμονή) αν και στο “Μαμπούργκ” έχουν ανεβάσει τον πήχη για τη τρέχουσα χρονιά. Προχώρησε σε δύο προσθήκες στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Η Μπέιρσχοοτ… πρόλαβε να δεχτεί δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο και παρότι βελτιώθηκε ιδίως στην επανάληψη, δεν κατάφερε να σώσει ούτε τον βαθμό στο ντέρμπι των νεοφώτιστων. Το ξεκίνημα κρίνεται αποκαρδιωτικό και με το παραπάνω καθώς έχει περιοριστεί σε μόλις έναν βαθμό μετά από έξι αγωνιστικές και ο τεχνικός Ντιρκ Κάουτ βρίσκεται σε καθεστώς πίεσης. Ανακοίνωσε τέσσερις προσθήκες τις τελευταίες ημέρες ψάχνοντας λύσεις, εξέτισε ο αμυντικός Πλατ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σαρλερουά χτίστηκε για κάτι καλύτερο φέτος και έδειξε ότι μπορεί να το κάνει, αλλά είναι λιγάκι ασταθής. Μετράει τρεις νίκες και τρεις ήττες στις έξι πρώτες αγωνιστικές, ή άσπρο ή μαύρο δηλαδή. Από την άλλη, η Μπέιρσχοοτ με έναν βαθμό σε έξι αγώνες φιγουράρει στον πάτο της βαθμολογίας και με την εικόνα που έχει δεν δείχνει ικανή να σώσει την κατηγορία, κι ας είναι νωρίς ακόμη. 1/1 σε απόδοση 2.50 από την Betsson.

ΓΑΝΔΗ - ΜΑΛΙΝ

Η Γάνδη προηγήθηκε, είχε χαμένο πέναλτι στο 1-1 αλλά εν τέλει ίδρωσε για τον βαθμό κόντρα στην Αντβέρπ καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν τρία ακυρωθέντα γκολ μετά από υπόδειξη από τον VAR. Οι “μπάφαλος” δεν έχουν αποκτήσει ακόμα συνέπεια στην απόδοση τους όπως μαρτυρούν και οι επιδόσεις τους έχοντας πάντως πετύχει τον αρχικό στόχο της πρόκρισης στον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ. Χωρίς νέα προβλήματα.

Η Μαλίν παρουσιάστηκε άκρως πιεστική, δεν... πτοήθηκε από την διπλή ισοφάριση της Σαρλερουά, επέμεινε σε ίδιο επιθετικό τέμπο και επιβραβεύτηκε με το επιβλητικό τρίποντο. Ξεκίνησε μουδιασμένα τη σεζόν αλλά πορεύτηκε με χαμόγελα στη διακοπή του πρωταθλήματος ένεκα των δύο κολλητών τριπόντων που επανέφεραν την χαμένη αυτοπεποίθηση στο εσωτερικό της. Αμφίβολος ο βασικός αμυντικός βαν Κλέιμπουτ, δεν υπολογίζονται και πάλι οι βασικοί Βανχούσντεν (α) και Λάουερμπαχ (ε).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γάνδη δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά της, αλλά κάπως έχει αρχίσει και ρολάρει. Σε περίπου ένα μήνα από τώρα θα μπει και στη μάχη του Conference League, οπότε θα ήθελε μέχρι τότε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες βαθμολογικές παώλειες. Η Μαλίν μετράει δύο σερί νίκες όμως και η ψυχολογία έφτιαξε πριν τη διακοπή. Η προϊστορία έχει αμφίσκορο και γκολ. G/G και Over 2.5 σε απόδοση 1.90 από την Betsson.

Βαθμολογία -

14/09/2024First Division A: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ντέντερ Ντέντερ 11 6 3 2 1 12 8 4
2 Άντερλεχτ Άντερλεχτ 11 5 3 2 0 7 3 4
3 Κλαμπ Μπριζ Κλαμπ Μπριζ 10 6 3 1 2 9 6 3
4 Βέστερλο Βέστερλο 10 6 3 1 2 13 11 2
5 Γκενκ Γκενκ 10 5 3 1 1 9 8 1
6 Λέουβεν Λέουβεν 10 6 2 4 0 8 4 4
7 Σαρλερουά Σαρλερουά 9 6 3 0 3 8 8 0
8 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 9 6 2 3 1 7 5 2
9 Μαλίν Μαλίν 8 6 2 2 2 10 10 0
10 Σταντάρ Λιέγης Σταντάρ Λιέγης 8 6 2 2 2 2 3 -1
11 Αντβέρπ Αντβέρπ 7 6 2 1 3 9 6 3
12 Γάνδη Γάνδη 7 5 2 1 2 7 5 2
13 Κόρτραϊκ Κόρτραϊκ 7 6 2 1 3 5 8 -3
14 Σερκλ Μπριζ Σερκλ Μπριζ 4 5 1 1 3 6 10 -4
15 Σεντ Τρούιντεν Σεντ Τρούιντεν 3 6 0 3 3 6 15 -9
16 Μπεερσχότ Βιλρίτζκ Μπεερσχότ Βιλρίτζκ 1 6 0 1 5 6 14 -8
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr