Ποδόσφαιρο

A' Πορτογαλίας: Για ξέσπασμα η Πόρτο, αμφίσκορο στην Μπράγκα

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Οι Δράκοι θέλουν να... ξεμπουκώσουν μετά την ήττα στο ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ και τον σάκο του μποξ θα κάνει η Φαρένσε, την ώρα που η Μπράγκα έχει να αντιμετωπίσει την επικίνδυνα βελτιωμένη Γκιμαράες

A' Πορτογαλίας: Για ξέσπασμα η Πόρτο, αμφίσκορο στην Μπράγκα

ΠΟΡΤΟ-ΦΑΡΕΝΣΕ

Η Πόρτο πήγε στο ντέρμπι με την πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ έχοντας μόνο νίκες στο ενεργητικό της, αλλά δεν μπόρεσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι «δράκοι» δεν βρήκαν χώρους για να απειλήσουν ενώ παράλληλα δέχθηκαν πίεση για ακόμα περισσότερα γκολ στα μετόπισθεν. Πήγε στράφι και η μέχρι τότε άτρωτη αμυντική λειτουργία. τουλάχιστον είχαν το χρόνο στο μεγάλο λιμάνι για να ανασυνταχθούν ψυχολογικά κυρίως και να εξαπολύσουν εκ νέου αντεπίθεση για την πρωτιά.

Το ξεκίνημα της Φαρένσε στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Πάλι καλά για την ομάδα από το Φάρο που μεσολάβησε η διακοπή για τις εθνικές ομάδες προκειμένου να ανασυνταχθούν αγωνιστικά και κυρίως ψυχολογικά οι παίκτες. Αν και έγιναν συζητήσεις για την απομάκρυνση του προπονητλη Ζοζέ Μότα, ο 60χρονος κόουτς την γλίτωσε για την ώρα. Έγιναν μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση της επίθεσης. Μόνο ένα γκολ σε τέσσερα ματς το ενεργητικό της Φαρενσε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προφανώς η Πόρτο είναι το ακλόνητο φαβορί για να κερδίσει στατιστικά μία από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας, και φυσικά, θέλει να ανακάμψει από την ήττα από τη Σπόρτινγκ - κάτι στο οποίο τη βοήθησε και η διακοπή. Ευκαιρία για ξέσπασμα. 1 και οver 3,5 στο 2,05 από την Betsson


ΕΣΤΟΡΙΛ-ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΙΡΑ

Η Εστορίλ ξεκίνησε μουδιασμένα τη σεζόν. Παρά το γεγονός πως το πρόγραμμα ήταν θεωρητικά βατό και προσφερόταν για συγκομιδή βαθμών, στην πράξη αποδείχθηκε όμως η ίδια είναι ανέτοιμη στο πρώτο σκέλος της περιόδου τουλάχιστον. Έκδηλη ανησυχία για το γεγονός πως έχει πετύχει μόνο ένα γκολ σε τέσσερα ματς και φυσικά δεν έχει κερδίσει. Μια ακόμα θεωρητική ευκαιρία θα της δοθεί κόντρα στην Νασιονάλ. Φθηνά εισιτήρια για να πάει ο κόσμος στο γήπεδο.

Η Νασιονάλ επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια με υποτονικές εμφανίσεις. Πέρα από την αναμενόμενη η βαριά ήττα από την Σπόρτινγκ είχε πετάξει βαθμούς και κόντρα σε αντιπάλους στα μέτρα της. Αυτό που την έβγαλε στον αφρό αγωνιστικά και ψυχολογικά ήταν το τελευταίο χρονικά ματς πριν από την διακοπή για τις εθνικές ομάδες και η εύκολη νίκη επί της Φαρένσε. Πήρε έτσι οξυγόνο η νησιωτική ομάδα για την συνέχεια, ζητούμενο παραμένει η βελτίωση στην άμυνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφότερες σε κακό φεγγάρι, παρ' όλα αυτά η Εστορίλ έχει το ποιοτικό πλεονέκτημα αλλά παίζει και στην έδρα της. Η νεοφώτιστη φιλοξενούμενη δεν έχει δέιξει στοιχεία ούτε με τους δυνατούς, ούτε με τους αδύναμους. Αν πάρει βαθμό θα είναι έκπληξη. 1 στο 2,25 από το Pamestoixima.gr

ΜΠΡΑΓΚΑ-ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Η Μπράγκα είχε δύσκολο έργο στο διάστημα πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα σε Πορτογαλία και εκτός συνόρων διοργανώσεις. Τα κατάφερε και προκρίθηκε σε όμιλο και πλέον μπορεί να επικεντρωθεί λίγο περισσότερο στο πρωτάθλημα. Αήττητη μεν αλλά και με δύο ισοπαλίες κόντρα σε ομάδες θεωρητικά υποδεέστερες, δεν θέλει τόσο νωρίς στη σεζόν και άλλη γκέλα. Δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα οι ερυθρόλευκοι. Δεν αλλάζει η αρχική ενδεκάδα.

Ανεβαίνει διαρκώς επίπεδο η Γκιμαράες που κατάφερε να συνδυάσει και την πορεία στην Ευρώπη συνεχίζοντας σε όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ. Εντός των συνόρων επίθεσης εξαιρετική, με τρεις νίκες στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια. Μοναδική αστοχία η αποστολή στο Αές όπου είχε παραταχθεί με αναπληρωματικούς λόγω Ευρώπης. Τώρα θα δοκιμάσει για τα καλά τις αδυναμίες της κόντρα στην ποιοτική Μπράγκα. Ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα δίνουν οι μαυρόασπροι. Όλοι οι βασικοί παίκτες είναι διαθέσιμοι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τώρα που... τακτοποίησε την ευρωπαϊκή της παρουσία, η Μπράγκα έχει και την ποιότητα και το βάθος ρόστερ να ανταπεξέλθει σε τέτοια ματς και να μην κάνει άλλα «δώρα». Μόνο που η Γκιμαράες είναι πολύ καλύτερη από πέρυσι και με τον αέρα της ευρωπαίας παιζει πιο ελεύθερα, κάτι που την κάνει επικίνδυνη. Σοφά ο άσος στο 1,93, θα τον πάρουμε με κάλυψη και θα τον συνδυάσουμε με αμφίσκορο.
1Χ και GG στο 2,34 από την Betsson

Βαθμολογία -

14/09/2024Primeira Liga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Σπόρτινγκ Λισαβόνας 12 4 4 0 0 16 2 14
2 Πόρτο Πόρτο 9 4 3 0 1 7 2 5
3 Γκιμαράες Γκιμαράες 9 4 3 0 1 4 2 2
4 Φαμαλικάο Φαμαλικάο 9 4 3 0 1 7 2 5
5 Σάντα Κλάρα Σάντα Κλάρα 9 4 3 0 1 8 4 4
6 Μπράγκα Μπράγκα 8 4 2 2 0 5 2 3
7 Μπενφίκα Μπενφίκα 7 4 2 1 1 5 3 2
8 Μορεϊρένσε Μορεϊρένσε 7 4 2 1 1 7 6 1
9 Ρίο Άβε Ρίο Άβε 6 4 2 0 2 3 5 -2
10 Ζιλ Βισέντε Ζιλ Βισέντε 5 4 1 2 1 4 5 -1
11 Μποαβίστα Μποαβίστα 4 4 1 1 2 1 2 -1
12 AVC Φούτμπολ Σαντ AVC Φούτμπολ Σαντ 4 4 1 1 2 5 7 -2
13 Νασιονάλ Μαδέιρα Νασιονάλ Μαδέιρα 4 4 1 1 2 4 8 -4
14 Αρούκα Αρούκα 3 4 1 0 3 2 5 -3
15 Κάζα Πία Κάζα Πία 3 4 1 0 3 1 6 -5
16 Εστορίλ Εστορίλ 2 4 0 2 2 1 5 -4
17 Εστρέλα Εστρέλα 1 4 0 1 3 1 6 -5
18 Φαρένσε Φαρένσε 0 4 0 0 4 1 10 -9
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Conference League (Qualification: )
Liga Portugal (Relegation)
Relegation - Liga Portugal 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr