Ποδόσφαιρο

Β' Γερμανίας: Τρία ντέρμπι με το βλέμμα στα γκολ

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Tρία πολύ ανταγωνιστικά ματς το Σάββατο, καθώς η Νυρεμβέργη δοκιμάζεται στην έδρα της Ουλμ, ενώ το Αννόβερο παίζει εντός έδρας με την απρόβλεπτη Καϊζερσλάουτερν. Επίσης, η Ντάρμσταντ φιλοξενεί την Μπραουνσβάιγκ σε ντέρμπι ουραγών. 

Β' Γερμανίας: Τρία ντέρμπι με το βλέμμα στα γκολ

ΝΤΑΡΜΣΤΑΝΤ – ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ

Κακή εικόνα για την Ντάρμσταντ στο πρώτο ημίχρονο και παρά την βελτίωση στο δεύτερο δέχτηκε άλλα δύο γκολ. Έχασε δίκαια από την Έλβερσμπεργκ και έχασε και τον προπονητή της, Τόρστεν Λίμπερκνεχτ. Την θέση του πήρε ο Φλόριαν Κόφελντ με μεγάλη εμπειρία έχοντας προπονήσει Έουπεν (Βέλγιο), Βόλφσμπουργκ και Βέρντερ Βρέμης. Ανέλαβε την Ντάρμσταντ πρότελευταία με έναν βαθμό μετά από τέσσερις αγώνες (0/1/3) και την δεύτερη χειρότερη άμυνα (10 γκολ). Παίζει με την ουραγό. Μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει το κλίμα. Δεν υπάρχουν σημαντικές απουσίες.

Κατάφερε η Μπράουνβαϊγκ για αρκετή ώρα να περιορίσει την Καρλσρούη αλλά όχι όταν άρχισαν οι αλλαγές. Εκεί η αντίπαλός της βρήκε λύσεις και γύρισε το ματς. Η Μπράουνσβαϊγκ κρατάει για την ώρα τον Ντάνιελ Σέρνινγκ στον πάγκο παρά τις πέντε ήττες σε πέντε επίσημους αγώνες. Έχει την τελευταία θέση δική της στην βαθμολογία και την χειρότερη άμυνα (15 γκολ). Έχει καταστροφικά δεκαπεντάλεπτα στους αγώνες της και στοιχίζουν. Εκτός έδρας τρεις σερί ήττες με πέντε γκολ παθητικό. Καμία σημαντική απουσία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Mε νέο προπονητή τον Κόφελντ, η Ντάρμσταντ μπαίνει σε «ειδική αποστολή» να σιγουρέψει πρώτα την κατηγορια αφού βρίσκεται με το «καλημέρα» στην προτελευταία θέση, πάνω μόνο από την αντίπαλό της που επίσης παραπαίει. Ο καθένας καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς και ο άσος γύρω στο 1,85 είναι λογικός αλλά όχι αποδεκτός. 1Χ και GG στο 1,96 από την Betsson

ΑΝΝΟΒΕΡΟ – ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ

Ακίνδυνο το Αννόβερο προσπάθησε με την άμυνά του να πάρει βαθμό στο παιχνίδι με την Φορτούνα Ντίσελντορφ και δεν τα κατάφερε. Παρά την βελτίωση της εικόνας ηττήθηκε και σε φιλικό παιχνίδι στην διακοπή με 2-1 από την Βόλφσμπουργκ. Στο πρωτάθλημα εντός, έχει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και δεν έχει δεχτεί γκολ. Όλα τα παιχνίδια του φέτος έληξαν στο Under 2,5 και στους αγώνες του έχουν μπει συνολικά μόλις τέσσερα γκολ. Τα λιγότερα από όλες τις ομάδες. Καμία απουσία.

Τρομερό παιχνίδι απέναντι στην Χέρτα με τις δύο ομάδες να παλεύουν για τη νίκη ως το τέλος. Πιο δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι συνήθως δίκαιο. Έχασε για πρώτη φορά φέτος η ομάδα του Μάρκους Άνφανγκ ενώ ακολούθησε και φυσιολογική φιλική ήττα από την Στουτγκάρδη με 4-1. Στο πρωτάθλημα σε τέσσερις αγώνες φέτος μετράει τρία Goal/Goal και Over 2,5. Εκτός έχει έξι στα τελευταία επτά ματς αλλά το Αννόβερο είναι σοβαρό αμυντικά. Κανένα σημαντικό πρόβλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Καϊζερσλάουτερν παίζει... αλέγκρο ποδόσφαιρο και μέχρι στιγμής γενικά της βγαίνει. Ισοβαθμεί στη μέση της βαθμολογίας με το Αννόβερο που λόγω έδρας έχει ένα πλεονέκτημα αλλά οι φιλοξενούμενοι βάζουν δύσκολα στην επίθεση και μπορούν να το παρασύρουν στον ρυθμό τους.
GG και over 2,5 στο 2,01 από την Betsson

ΟΥΛΜ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Με καλή οργάνωση, πολύ τρέξιμο και πάθος κατάφερε να πάρει την ισοπαλία απέναντι στην ανώτερη Πάντερμπορν. Έφυγε από την ομάδα το άγχος του πρώτου βαθμού και στην διακοπή έκανε αρκετή δουλειά για να προσπαθήσει να βρει και την πρώτη νίκη. Είναι στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας αλλά έχει την καλύτερη άμυνα από τους τελευταίους εννέα με παθητικό πέντε γκολ. Το πρόβλημα είναι η επίθεση όπου έχει σκοράρει μόλις δύο φορές. Μοναδική απώλεια ο ακραίος επιθετικός Κέλερ (3 ματς).

Άξιζε να χάσει το παιχνίδι αλλά το σκορ δεν λέει την αλήθεια για την εικόνα του αγώνα. Έχασε απίστευτες ευκαιρίες για την ισοφάριση στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Το αποτέλεσμα βέβαια ρίχνει την ψυχολογία στο ναδίρ και το ματς με την Ουλμ ξαφνικά έγινε κρίσιμο. Αν δεν νικήσει η πίεση αυξάνεται και είναι ακόμη Σεπτέμβριος. Εκτός έδρας δεν έχει νίκη στα τελευταία έξι ματς (0/2/4) και μόλις μια στα τελευταία δέκα (1/3/6). Μοναδική απουσία ο δεξιός μπακ Χόφμαν (2 ματς).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Νυρεμβέργη διαθέτει ένα μικρό πλεονέκτημα σε μια αναμέτρηση που παραδοσιακά τείνει να προσφέρει πολλά γκολ, με το Over 2,5 να είναι συχνό αποτέλεσμα. Είναι σαφές ότι είναι ανώτερη σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο σε σύγκριση με τον αντίπαλό της, η οποία όμως ξέρει να θωρακίζεται όταν δέχεται πίεση.
1Χ και under 2,5 στο 2,50 από την Betsson

ΚΟΛΩΝΙΑ – ΜΑΓΔΕΜΒΟΥΡΓΟ

Τρομερή ποιότητα στην επίθεση, καλό πρέσινγκ ψηλά, εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη της Σάλκε και πήρε μια δίκαιη νίκη. Δείχνει να βρίσκει την ιδανική ενδεκάδα του ο κόουτς Στρούμπερ και η ομάδα του βελτιώνεται συνεχώς. Για την Κολωνία ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη, τρίτη μαζί με το κύπελλο. Έχει πετύχει έντεκα γκολ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα που είναι η καλύτερη επίδοση. Όλα τα παιχνίδια της έχουν λήξει στο Over 2,5. Σημαντικοί παίκτες Κίλιαν, Κάιντς, Ουτ (1 ματς) εκτός αγώνων.

Το Μαγδεμβούργο πέτυχε σπουδαία νίκη στην Νυρεμβέργη αλλά το τελικό σκορ δεν λέει την αλήθεια για την αναμέτρηση. Επέτρεψε πολλές φάσεις στην αντίπαλό της ειδικά με το σκορ στο 0-1 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Σημασία έχει το τρίποντο βεβαίως για την ομάδα του Κρίστιαν Τιτς η οποία παραμένει αήττητη μετά από τέσσερα παιχνίδια (2/2/0). Εκτός έδρας έχει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς φέτος σκοράροντας +3 γκολ. Εκτός ο μπακ Μπόκχορν (1 ματς) και ο επιθετικός Μάρουσιτς (2 ματς).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολλά τα γκολ και σχετικό φορμάρισμα και για τις δύο. Ομάδες με ικανότητα στο passing game αλλά με την Κολωνία να παίζει πιο επιθετικά. Είναι λογική επιλογή τα γκολ και σε αυτή την αναμέτρηση. Over 3,5 στo 2,15 από την Betsson

Βαθμολογία -

13/09/20242. Bundesliga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Φορτούνα Ντίσελντορφ Φορτούνα Ντίσελντορφ 10 4 3 1 0 5 1 4
2 Καρλσρούη Καρλσρούη 10 4 3 1 0 8 5 3
3 Γκρόιτερ Φιρτ Γκρόιτερ Φιρτ 8 4 2 2 0 10 4 6
4 Μαγδεμβούργο Μαγδεμβούργο 8 4 2 2 0 9 3 6
5 Πάντερμπορν Πάντερμπορν 8 4 2 2 0 6 3 3
6 Κολωνία Κολωνία 7 4 2 1 1 11 5 6
7 Αμβούργο Αμβούργο 7 4 2 1 1 7 4 3
8 Χέρτα Βερολίνου Χέρτα Βερολίνου 7 4 2 1 1 8 6 2
9 Αννόβερο Αννόβερο 7 4 2 1 1 3 1 2
10 Καϊζερσλάουτερν Καϊζερσλάουτερν 7 4 2 1 1 8 7 1
11 Έλβερσμπεργκ Έλβερσμπεργκ 5 4 1 2 1 8 5 3
12 Σάλκε Σάλκε 4 4 1 1 2 9 9 0
13 Νυρεμβέργη Νυρεμβέργη 4 4 1 1 2 6 9 -3
14 Ρέγκενσμπουργκ Ρέγκενσμπουργκ 3 4 1 0 3 1 8 -7
15 Ούλμ 1846 Ούλμ 1846 1 4 0 1 3 2 5 -3
16 Πρ. Μούνστερ Πρ. Μούνστερ 1 4 0 1 3 2 8 -6
17 Ντάρμσταντ Ντάρμσταντ 1 4 0 1 3 2 10 -8
18 Μπράουνσβαϊγκ Μπράουνσβαϊγκ 0 4 0 0 4 3 15 -12
Promotion - Bundesliga
Promotion - Bundesliga (Promotion)
2. Bundesliga (Relegation)
Relegation - 3. Liga

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr