Ποδόσφαιρο

Α΄ Πορτογαλίας: Με νέο προπονητή η Μπενφίκα!

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:50

Επιστροφή στη δράση και για το πορτογαλικό πρωτάθλημα, το οποίο εμφανίζεται στο σημερινό κουπόνι με 4 παιχνίδια. 

Α΄ Πορτογαλίας: Με νέο προπονητή η Μπενφίκα!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Πορτογαλίας.

ΚΑΖΑ ΠΙΑ-ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ

Η Κάζα Πία ξεκίνησε εφιαλτικά την πορεία της στην Πριμέιρα Λίγκα με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Στη στοχευμένη συνάντηση με την Εστρέλα, ωστόσο, πήρε το διπλό που τόσο είχε ανάγκη για να περάσει με ηρεμία τις διακοπές των εθνικών ομάδων. Το βέβαιο είναι πως η ομάδα από τη Λισαβόνα έχει μεγάλα θέματα στη δημιουργία και το σκοράρισμα, έχοντας πετύχει μόνο ένα γκολ σε τέσσερα ματς. Περισσότερο αξιόπιστη στα μετόπισθεν.

Η Μορείρένσε ξεκίνησε δυναμικά, με δύο νίκες τη σεζόν αλλά στη συνέχεια αναγκαστικά έκανε κράτει εξαιτίας του πολύ δύσκολου προγράμματος. Φυσικά κα η ισοπαλία κόντρας την πανίσχυρη Μπενφίκα λογίζεται εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επιβεβαιώνεται η δυναμικής ομάδας, που ιδιαίτερα κόντρα σε αντιπάλους στα κυβικά της έχει τον τρόπο να επιβάλλεται. Και τα τέσσερα πρώτα ματς στη σεζόν εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ, τα τρία εξ’ αυτών και όβερ 2,5 γκολ. Ζητούμενο η βελτίωση στα μετόπισθεν για την αποστολή στην πρωτεύουσα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κάζα Πία δείχνει κάπως να αντέδρασε και να συνήλθε από τη τελευταία της νίκη, που βρήκε δίχτυα. Η Μορεϊρένσε είναι μια ομάδα που δεν φοβάται και συχνά παρασύρεται από τον ενθουσιασμό της. Goal/goal (2.05) στη Βetsson.

AVS-ΡΙΟ ΑΒΕ

Η AVS παλεύει και είναι ανταγωνιστική στα παιχνίδια της αν και νεοφώτιστη. Έχει την απειρία να την δυσκολεύει, έχει και τα θέματα στην άμυνα όπου δεν βρίσκει λύσεις. Κι στην αποστολή στις Αζόρες θα μπορούσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα αλλά πλήρωσε λάθη στην άμυνα και επέστρεψε από τα νησιά με άδεια χέρια. Τα τρία από τα τέσσερα πρώτα ματς τη σεζόν εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Πλήρης η αποστολή, δεν αλλάζει η ενδεκάδα.

Η Ρίο Άβε πορεύεται στο ξεκίνημα της περιόδου το ακριβώς βάση… προγράμματος. Πήρε στην έδρα της δύο ματς κόντρα σε αντιπάλους στα κυβικά της, ενώ στο αντίποδα ηττήθηκε στις εξόδους της κόντρα στα θηρία της κατηγορίας. Τώρα κάνει άλλη μία έξοδο, αλλά αυτήν την φορά απέναντι σε σαφώς πιο βατό αντίπαλο. Θα φανεί στην αποστολή στο Άβες αν είναι σε θέση να πάρει βαθμούς και μακριά από την έδρα της στη φετινή περίοδο. Τα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ και No Goal.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Oι γηπεδούχοι ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο και ελπίζουν σε άμεση βελτίωση. Η Ρίο Άβε είναι σε καλό μομέντουμ και είναι μια ομάδα που μπορεί να σκοράρει εύκολα. Δύσκολο παιχνίδι για προσέγγιση. 2-3 γκολ (2.05) στη Βetsson.

ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ-ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ

Η Φαμαλικάο ήταν εξαιρετική στο ξεκίνημα της περιόδου, αλλά στην πολύ δύσκολη αποστολή της κόντρα στη Γκιμαράες αναπόφευκτα υπέστη την πρώτη ήττα. Και εκεί ακόμα το πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια, καθώς για πρώτη φορά η άμυνά της δέχθηκε τόση πίεση και λύγισε. ;Έχει την ευκαιρία να ρεφάρει άμεσα σε ένα ματς στα μέτρα της. Δεν αρέσκεται να ανεβάζει πολύ τον ρυθμό στα παιχνίδια της

Η Ζιλ Βιθέντε είναι μια από τις μικρομεσαίες ομάδες στην κατηγορία που έχει για κύριο στόχο την άνετη παραμονή, Στο ξεκίνημα ωστόσο έχει δείξει θετικά δείγματα γραφής και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός πως έχει υποστεί μόνο μία ήττα στα τέσσερα πρώτα ματς και αυτή από την πρωταθλήτρια Πόρτο. Ιδιαίτερα βελτιωμένη και στην άμυνα το τελευταίο διάστημα, κράτησε στην ισοπαλία και την ποιοτικότερη Μπράγκα. Δεν θα αλλάξει τακτική γνωρίζει την ποιότητα της Φαμαλικάο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από τη μία θα ήταν λογικό φαβορί η Φαμαλικάο, αν ήταν πλήρης και υγιής σε όλους τους τομείς. Τώρα δείχνει επηρεασμένη από διάφορες αλλαγές, οπότε δεν θα είναι το ίδιο. Η Ζιλ Βιθέντε είναι επικίνδυνη ομάδα και μπορεί να κάνει τη ζημιά. Over 2.5 (2.15) στη Βetsson.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ

Η Μπενφίκα ήθελε να μπει δυναμικά στη φετινή σεζόν και αν δείξει πως είναι ξανά έτοιμη για να διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά και πάλι βγάζει αδυναμίες. Δύο νίκες σε τέσσερα ματς και μάλιστα κόντρα σε αντιπάλους υποδεέστερους είναι πολύ λίγες. Η γκίνια έχει ήδη ξεκινήσει στη Λισαβόνα ζητείται άμεση αντίσταση, καλές εμφανίσεις και σερί τριπόντων. Λείπει το εύκολο γκολ από τους «αετούς». Πιθανές οι αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα των πρωτεουσιάνων.

Η Σάντα Κλάρα ξεκίνησε με συγκρατημένη αισιοδοξία στη σεζόν και έδειξε από το ξεκίνημα κιόλας της περιόδου πως πράγματι είναι ικανή για την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της. Η ομάδα από τις Αζόρες μετρά τρεις νίκες σε τέσσερα ματς εμώ η μοναδική ήττα ήρθε στην αναμέτρηση με την Πόρτο όπου είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Γέμισαν επιπλέον τις μπαταρίες οι νησιώτες, πάνε χωρίς άγχος για την έκπληξη στο «Ντα Λουζ». Δημιουργούν και σκοράρουν με άνεση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αλλγές στην άκρη του πάγκου από τη Μπενφίκα η οποία καλείται πλέον να δείξει ένα καινούργιο πρόσωπο. Η Σάντα Κλάρα αν βρει χώρο την κάνει τη ζημιά. Στα γκολ καταλήγουμε. Over 1.25 (1.90) στο πρώτο ημίχρονο στη Βetsson.

Βαθμολογία -

13/09/2024Primeira Liga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Σπόρτινγκ Λισαβόνας 12 4 4 0 0 16 2 14
2 Πόρτο Πόρτο 9 4 3 0 1 7 2 5
3 Γκιμαράες Γκιμαράες 9 4 3 0 1 4 2 2
4 Φαμαλικάο Φαμαλικάο 9 4 3 0 1 7 2 5
5 Σάντα Κλάρα Σάντα Κλάρα 9 4 3 0 1 8 4 4
6 Μπράγκα Μπράγκα 8 4 2 2 0 5 2 3
7 Μπενφίκα Μπενφίκα 7 4 2 1 1 5 3 2
8 Μορεϊρένσε Μορεϊρένσε 7 4 2 1 1 7 6 1
9 Ρίο Άβε Ρίο Άβε 6 4 2 0 2 3 5 -2
10 Ζιλ Βισέντε Ζιλ Βισέντε 5 4 1 2 1 4 5 -1
11 Μποαβίστα Μποαβίστα 4 4 1 1 2 1 2 -1
12 AVC Φούτμπολ Σαντ AVC Φούτμπολ Σαντ 4 4 1 1 2 5 7 -2
13 Νασιονάλ Μαδέιρα Νασιονάλ Μαδέιρα 4 4 1 1 2 4 8 -4
14 Αρούκα Αρούκα 3 4 1 0 3 2 5 -3
15 Κάζα Πία Κάζα Πία 3 4 1 0 3 1 6 -5
16 Εστορίλ Εστορίλ 2 4 0 2 2 1 5 -4
17 Εστρέλα Εστρέλα 1 4 0 1 3 1 6 -5
18 Φαρένσε Φαρένσε 0 4 0 0 4 1 10 -9
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Conference League (Qualification: )
Liga Portugal (Relegation)
Relegation - Liga Portugal 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr