Ποδόσφαιρο

Α΄Βελγίου: Συνδυαστικά... στανταράκια με Μπριζ και Άντερλεχτ

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Φαβορί οι δύο ομάδες στα σαββατιάτικα ματς της Jupiler league ενώ πάμε και με την Γκενκ με κάλυψη στο δύσκολο ματς με τη Σερκλ

Α΄Βελγίου: Συνδυαστικά... στανταράκια με Μπριζ και Άντερλεχτ

ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ – ΓΚΕΝΚ

Η Σερκλ Μπριζ παρουσιάστηκε “άδεια” απο την ευρωπαϊκή αναμέτρηση που είχε προηγηθεί και δεν κατάφερε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση στη συμπολίτισσα έχοντας μάλιστα σε καλή βραδιά και τον τερματοφύλακα Βάρλεσον. Η ιστορική πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο (Κόνφερενς Λιγκ) την έχει αποσυντονίσει καθώς έχει περιοριστεί σε μόλις ένα τρίποντο φέτος και δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί στο απαιτητικό πρόγραμμα. Ανέτοιμος ο χρήσιμος αμυντικός Ούτκους.

Ο επιμένων νικά και με “χρυσή” αλλαγή τον Σατλιμπεργκερ που σκόραρε μόλις 38 δευτερόλεπτα απο την στιγμή που μπήκε στο ματς, η Γκενκ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Βέστερλο. Το τρίποντο πιστοποίησε τη βελτίωση της, μετρά πλέον τρεις σερί νίκες και αφήνει υποσχέσεις. Στο μηδέν στην άμυνα εστιάστηκε – ορθώς – ο Τόρστεν Φινκ καθώς οι Λίμπουρχερς δεν δέχτηκαν γκολ για μόλις δεύτερη φορά φέτος. Χωρίς νέα προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι φανερό ότι η Σερκλ Μπριζ δυσκολεύεται σε διπλό ταμπλό - πρωτάθλημα και Ευρώπη, κάτι για το οποίο ευθύνεται κυρίως ο ρηχός πάγκος της. Αντίθετα η Γκενκ βρίσκει γκολ και από τις αλλαγές της, όπως έγινε κόντρα στη Βέστερλο, ενώ πίσω μέχρι στιγμής είναι «μπετόν». Χ2 και GG στο 2,09 από την Betsson

ΚΟΡΤΡΑΙΚ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ

Λίγα πράγματα από την Κορτράικ που απάντησε στη Σιντ Τρουίντεν αλλά στη συνέχεια ήταν μονότονη, άχρωμη και μοιραία συμβιβάστηκε με τον βαθμό. Δεν πείθει στα πρώτα ματς, όπου δεδομένα προβληματίζει στην επίθεση όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί μετρώντας άλλωστε την δεύτερη χειρότερη επίδοση στην κατηγορία. Under τα τέσσερα απο τα έξι φετινά ματς, στο φινάλε των μεταγραφών απέκτησε δανεικό τον ταλαντούχο Κροάτη φορ Σίμιτς απο τη Κάρντιφ.

Νέα εξαιρετική εμφάνιση από την Κλαμπ Μπριζ που επικράτησε άνετα της συμπολίτισσας Σερκλ, με τον Χρήστο Τζόλη να σκοράρει για δεύτερη φορά φέτος. Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν μουδιασμένα τη σεζόν (0-2-1 και απώλεια του Σούπερ Καπ) αλλά σταδιακά βρήκαν ρυθμό και ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους με τρία κολλητά τρίποντα. Ακολουθεί εντός έδρας ματς με τη Ντόρτμουντ στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αμφίβολος δίνεται ο βασικός εξτρέμ Σκοφ Ολσεν, ξανά εκτός οι χρήσιμοι μπακ Μέιερ και Σαμπε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Mπριζ είναι μια κλάση από την αντίπαλό της και το μόνο που μπορεί να της κόψει βαθμό είναι το εκτεταμένο rotation. Από τη στιγμή όμως που έχει προηγηθεί διακοπή, ακόμα και αυτός ο παράγοντας δεν αναμένεται να την επηρεάσει ιδιαίτερα. Θέλει μία «επαγγελματική» νίκη και μάλλον θα την πάρει.
2 και under 3,5 στο 2,30 από την Βetsson

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΒΕΣΤΕΡΛΟ

Η Άντερλεχτ πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές στο ντέρμπι με την Ουνιόν αλλά έστω και δύσκολα και με αρκετή δόση τύχης (γλίτωσε – και – απο πέναλτι) κατάφερε να σώσει τον βαθμό. Οι πρωτευουσιάνοι συνεχίζουν αήττητοι και αφήνουν υποσχέσεις, παρότι οι φίλαθλοι... γκρινιάζουν για τις περιορισμένες προσθήκες που αφήνουν κενά ιδίως στην γραμμή κρούσης. Επέστρεψε στις προπονήσεις αλλά δίνεται αμφίβολος ο αρχηγός και βασικός στόπερ Βερτχόχεν που εχασε τα τελευταία ματς, μακροχρόνια απουσιάζει ο έμπειρος εξτρέμ Αζάρ.

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν... καλοδεχούμενη για τη Βέστερλο που σταδιακά έχασε τον ενθουσιασμό των πρώτων αγωνιστικών. Η ομάδα του Τίμι Σίμονς ξεκίνησε τη σεζόν με τρεις σερί νίκες αλλά έκτοτε έχει περιοριστεί σε μόλις έναν βαθμό σε τρία ματς και μοιραία... εκθρονίστηκε από την κορυφή, με το ζύγι βέβαια να παραμένει θετικό. Πλήγμα η αποχώρηση του πρώτου σκόρερ Στασίν για τη Σεντ Ετιέν, που έφερε πάντως 10 εκατ. ευρώ στα ταμεία. Αμφίβολος ο χρήσιμος μπακ Μπος, επιστρέφει ο βασικός μέσος βαν ντεν Κέιμπους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βέστερλο κάποια στιγμή θα... ξεφούσκωνε μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα και το καλό για αυτήν είναι ότι μεσολάβησε η διακοπή για ανασύνταξη δυνάμεων. Από εκεί και πέρα όμως η Άντερλεχτ δεν κάνει δώρα, είναι εξαιρετικά αξιόπιστη με συμπαγές ρόστερ και είναι το απόλυτο φαβορί για την αναμέτρηση.
1 και under 4,5 στο 2,13 από την Βetsson

Βαθμολογία -

13/09/2024First Division A: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ντέντερ Ντέντερ 11 6 3 2 1 12 8 4
2 Άντερλεχτ Άντερλεχτ 11 5 3 2 0 7 3 4
3 Κλαμπ Μπριζ Κλαμπ Μπριζ 10 6 3 1 2 9 6 3
4 Βέστερλο Βέστερλο 10 6 3 1 2 13 11 2
5 Γκενκ Γκενκ 10 5 3 1 1 9 8 1
6 Λέουβεν Λέουβεν 10 6 2 4 0 8 4 4
7 Σαρλερουά Σαρλερουά 9 6 3 0 3 8 8 0
8 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 9 6 2 3 1 7 5 2
9 Μαλίν Μαλίν 8 6 2 2 2 10 10 0
10 Σταντάρ Λιέγης Σταντάρ Λιέγης 8 6 2 2 2 2 3 -1
11 Αντβέρπ Αντβέρπ 7 6 2 1 3 9 6 3
12 Γάνδη Γάνδη 7 5 2 1 2 7 5 2
13 Κόρτραϊκ Κόρτραϊκ 7 6 2 1 3 5 8 -3
14 Σερκλ Μπριζ Σερκλ Μπριζ 4 5 1 1 3 6 10 -4
15 Σεντ Τρούιντεν Σεντ Τρούιντεν 3 6 0 3 3 6 15 -9
16 Μπεερσχότ Βιλρίτζκ Μπεερσχότ Βιλρίτζκ 1 6 0 1 5 6 14 -8
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr