Ποδόσφαιρο

Α' Κύπρου: Περιμένουμε γκολ

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - 01:05

Το πρωτάθλημα της Α' Κύπρου επιστρέφει με πέντε παιχνίδια μετά τη διεθνή διακοπή και υπόσχεται γκολ αλλά και θέαμα!

Α' Κύπρου: Περιμένουμε γκολ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Κύπρου.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ - ΑΠΟΕΛ

Η ήττα στην πρεμιέρα από τον Άρη Λεμεσού δεν πτόησε τους παίκτες και τα στελέχη της Καρμιώτισσας που με ηρεμία ρέφαραν και πήραν τοπ σημαντικό διπλό ψυχολογίας κόντρα στο Παραλίμνι. Και πάλι καλείται αν φέρει σε πέρας επικίνδυνη αποστολή εντός έδρας κόντρα στον πρωτάθλημα ΑΠΟΕΛ. Δεν έχει δυναμική ως έδρα στην Λάρνακα. Ο «ροσονέρι» ποντάρουν στην αξιόπιστη επιθετική λειτουργία, σκόραραν και στα δύο πρώτα ματς και στα φιλικά που προηγήθηκαν.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στο πρωτάθλημα προερχόμενος από παράλληλες υποχρεώσεις στην Ευρώπη που τον αποσυντόνισαν. Αποτέλεσμα ήταν να κάνει καταστροφική πρεμιέρα χάνοντας από τον Εθνικό στο ΓΣΠ. Ο Πορτογάλος Χοσέ Ντομίνγκεζ ανέλαβε τα ηνία πριν από 20 ημέρες, με αυτόν θα γίνει η προσπάθεια επανεκκίνησης ώστε να μπορέσει η ομάδα της Λευκωσίας να παραμείνεις τον θρόνο. Έφεση στο γκολ-γκολ, ζητούμενο η βελτίωση στην άμυνα. Έτοιμος ο κεντρικός αμυντικός Λαΐφης για να κάνει το ντεμπούτο του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να βγάλει αντίδραση και απέναντί του έχει έναν αντίπαλο που τις τρεις τελευταίες φορές τον νίκησε και το έκανε με όβερ. Είναι ξεκάθαρα πιο ποιοτική ομάδα οι φιλοξενούμενοι και ποντάρουμε στο έξτρα κίνητρό τους. Προτιμότερη επιλογή 2 και Over 2.5 σε απόδοση 2.07 από την Betsson.

ΠΑΦΟΣ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Με το δεξί έχει ξεκινήσει τη σεζόν η Πάφος, καθώς τα πηγαίνει βάση προγράμματος και εντός και εκτός συνόρων. Οι γαλάζιοι ήταν εξαιρετικοί στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ Λάρνακας και έκαναν ιδανική πρεμιέρα. Παράλληλα συνεχίζουν στην Ευρώπη αφού ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ κόντρα στην Ρουμανική Κλουζ. Ομάδα με έφεση στην αξιόπιστη αμυντική λειτουργία. Ο κόουτς Καρσέδο υπολογίζει σε όλους τους βασικούς παίκτες, καθώς και στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα που προσαρμόστηκαν.

Δεν προκαλεί έκπληξη το μουδιασμένο ξεκίνημα της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα. Η ομάδα από την Αμμόχωστο έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ, πέρασε δύσκολες στιγμές στο οικονομικό σκέλος και παλεύει για να βρει ρυθμό και να σταθεί ανταγωνιστικά στο πρωτάθλημα. Προφανώς θα βοηθήσουν οι Ίλιεφ και Γκιούρκσο που αποκτήθηκαν στα τελειώματα της μεταγραφικής περιόδου για την ενίσχυση της επίθεσης. Στον αντίποδα, ο κόουτς Γιάννης Οκκάς δεν υπολογίζει στον δεξιό εξτρέμ Παρούτη που εκτίει ποινή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στα τρία τελευταία μεταξύ τους ματς είχαμε πολλά γκολ και την Πάφο να παίρνει 2 νίκες. Η Ανόρθωση παλεύει να βρει σταθερότητα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, κάτι που οι γηπεδούχοι έχουν την ποιότητα να εκμεταλλευτούν. Προτιμότερη επιλογή 1 και Over 2.5 σε απόδοση 2.17 από την Betsson.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ - ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Ο Εθνικός ξεκίνησε τη σεζόν αντιμετωπίζοντας τα δύο βαριά χαρτιά της κατηγορίας. Ηττήθηκε από την Ομόνοια, αλλά στην δεύτερη αγωνιστική έριξε την βόμβα και πέρασε θριαμβευτικά από το ΓΣΠ κόντρας τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ. Πέρασε ευχάριστα το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος και επανέρχεται με το ηθικό στα ύψη για να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στο Δασάκι. Ο Ισπανός κόουτς Νταβίντ Μπαντία υπολογίζει και τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό Σόπιετς, που διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα.

Η Νέα Σαλαμίνα το έδειξε και στην ατυχή πρεμιέρα της με την Ομόνοια πως δεν θα φοβηθεί τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας και σε κάθε περίπτωση θα αγωνιστεί επιθετικά, με την προοπτική να δημιουργήσει και να σκοράρει. Το ίδιο φυσικά θα πράξει και στην αποστολή στα Δασάκι όπου θα επιδιώξει να πάρει και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα της σεζόν. Ο κόουτς Χριστόδουλος Χριστοδούλου δεν υπολογίζει στον βασικό γκολκίπερ Μελίσσα και στον κεντρικό αμυντικό Ντιακιτέ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τα 5 από τα 6 τελευταία τους παιχνίδια ήρθαν όβερ, οπότε μιλάμε για ένα ζευγάρι που παραδοσιακά μας χαρίζει γκολ. Ο Εθνικός έχει και ψυχολογία μετά το διπλό στην έδρα του πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ, οπότε θα μπει στο ματς με άλλον αέρα. Προτιμότερη επιλογή το Over 2.5 σε απόδοση 1.68 από την Betsson.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΠΟΥ - ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Η Ομόνοια Αραδίππου καλείται να ανέβει γολγοθά στο ξεκίνημα της περιόδου αντιμετωπίζοντας ομάδας με ποιότητα και εμπειρία. Για την ώρα μάζεψε μόνο έναν πόντο και πλέον καλείται να διεκδικήσει κάτι καλύτερο με αντίπαλο τον επίσης ισχυρό Άρη. Βασικό ζητούμενο είναι η βελτίωση στην επίθεσης, καθώς ακόμα οι μπλε δεν έχουν βρει στόχο. Ο κόουτς Ούγκο Μάρτινς περιμένει έξτρα βοήθεια από τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα για να βελτιωθεί η εικόνα της Ομόνοιας.

Ο Άρης βρήκε στο ξεκίνημα της περιόδου αντιπάλους στα μέτρα τους και δεν άφησε την ευκαιρία να πάρει χαμένη. Δύο νίκες με σχετικά καλές εμφανίσεις για… ζέσταμα. Οι πράσινοι είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν περισσότερο και να ενισχυθούν μεταγραφικά προφανώς στοχεύουν στο απόλυτο των νικών και στην αποστολή στη Λάρνακα. Ο κόουτς Αλεξέι Σπιλέφσκι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ρώσο επιθετικό Κοκόριν. Στον αντίποδα, είναι ετοιμοπόλεμος ο επιθετικός Καζού.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι "πράσινοι" βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ματς όπως αυτό με την Ομόνοια Αραδίππου έχει τον τρόπο να τα παίρνει. Δεν μπορούν οι γηπεδούχοι να βάλουν φρένο στον Άρη. Προτιμότερη επιλογή 2 και Over 2.5 σε απόδοση 2.01 από την Betsson.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ - ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ο Απόλλων Λεμεσού ρέφαρε άμεσα για την ήττα της πρεμιέρας από την ΑΕΚ, κερδίζοντας εκτός την Ανόρθωση. Οι κυανόλευκοι έχουν βάλει υψηλά τον πήχη φέτος και θέλουν να αφήσουν πίσω την πορεία της περασμένης περιόδου. Ζητούμενο είναι η βελτίωση στην άμυνα για μια ομάδα που σκοράρει αλλά και βάζει εύκολα γκολ. Και τα πέντε τελευταία παιχνίδια ανεξάρτητα διοργάνωσης εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Νοκ άουτ παραμένουν οι Κυριάκου, Μπαμπακάρ και Αλμέιδα.

Η ΑΕΛ πέρασε πολύ δύσκολο καλοκαίρι μέχρι να ορθοποδήσει οικονομικά και να μπει στο πρωτάθλημα με την προοπτική να σταθεί ανταγωνιστικά. Την βοήθησε πολύ και το πρόγραμμα στο ξεκίνημα της σεζόν όπου αντιμετώπισε τις δύο νεοφώτιστες… Ομόνοιες και με όπλο την εμπειρία και τη… φανέλα πήρε ισάριθμες νίκες. Έγιναν πολύ προσεκτικές κινήσεις στο μεταγραφικό πεδίο, μέσα στα όρια του περιορισμένου μπάτζετ. Ο κόουτς Κρις Κόλμαν δεν υπολογίζει στον μέσο Παπαφώτη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τα πέντε τελευταία παιχνίδια, ανεξάρτητα διοργάνωσης, εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ για τον Απόλλωνα, ενώ τα τέσσερα τελευταία με την ΑΕΛ είχαν εξίσου πάνω από δύο τέρματα. Ένα ζευγάρι που δεν απογοητεύει και βρίσκει δίχτυα. Προτιμότερη επιλογή Over 2.5 σε απόδοση 1.75 από την Betsson.

Βαθμολογία -

13/09/20241. Division: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ομόνοια Ομόνοια 6 2 2 0 0 6 2 4
2 ΑΕΛ Λεμεσού ΑΕΛ Λεμεσού 6 2 2 0 0 5 2 3
3 Άρης Λεμεσού Άρης Λεμεσού 6 2 2 0 0 4 1 3
4 Πάφος Πάφος 3 1 1 0 0 2 0 2
5 ΑΕΚ Λάρνακας ΑΕΚ Λάρνακας 3 2 1 0 1 2 3 -1
6 Εθνικός Άχνας Εθνικός Άχνας 3 2 1 0 1 3 4 -1
7 Καρμιώτισσα Πολεμιδιών Καρμιώτισσα Πολεμιδιών 3 2 1 0 1 2 3 -1
8 Απόλλων Λεμεσού Απόλλων Λεμεσού 3 2 1 0 1 3 3 0
9 Ανόρθωση Αμμοχώστου Ανόρθωση Αμμοχώστου 1 2 0 1 1 1 2 -1
10 Ομόνοια Αραδίππου Ομόνοια Αραδίππου 1 2 0 1 1 0 1 -1
11 Νέα Σαλαμίνα Νέα Σαλαμίνα 0 1 0 0 1 2 3 -1
12 Ε.Ν. Παραλιμνίου Ε.Ν. Παραλιμνίου 0 1 0 0 1 0 1 -1
13 ΑΠΟΕΛ ΑΠΟΕΛ 0 1 0 0 1 1 3 -2
14 Ομόνοια 29ης Μαΐου Ομόνοια 29ης Μαΐου 0 2 0 0 2 2 5 -3
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr