Ποδόσφαιρο

Super League: "Μάχες" σε Λαμία και Τρίπολη

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Η Super League επιστρέφει, μετά τη διακοπή για τα παιχνίδια των Εθνικών Ομάδων στο Nations League, και η αρχή γίνεται με δύο... οριακές αναμετρήσεις!

Super League:

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Super League.

ΛΑΜΙΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Η Λαμία ξεκίνησε εντυπωσιακά με την νίκη στο Αγρίνιο και την ισοπαλία στην Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στην ΑΕΚ, δεν κατάφερε όμως να πάρει κάτι στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Παίζει και πάλι στο γήπεδο της σε ένα ματς που είναι τεστ για να δείξει ότι μπορεί να κερδίζει τέτοια παιχνίδια, όπως έκανε πολλές φορές πέρσι. Η ομάδα της Φθιώτιδας έκανε κινήσεις λίγο πριν κλείσει η μεταγραφική περίοδος με τον Χιλιανό επιθετικό Ενρίκες και τον αμυντικό Γκοτζαμανίδη, που είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό και πέρσι ήταν στον Πανσερραϊκό.

Η Καλλιθέα έχει εντυπωσιάσει στις πρώτες αγωνιστικές, με αποκορύφωμα το τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, όπου πήρε την ισοπαλία, αλλά στην πραγματικότητα έχασε τη νίκη με το γκολ, που δέχθηκε στις καθυστερήσεις. Ο Ντονάτι έχει δημιουργήσει γρήγορα ένα πολύ συμπαγές και ανταγωνιστικό σύνολο και μπορεί ακόμη να μην έχει κερδίσει, αλλά μπορεί να πάει να διεκδικήσει αποτέλεσμα στην Καλλιθέα. Ο Ιταλός προπονητής δεν θα έχει στη διάθεση του στα επόμενα παιχνίδια τον αμυντικό Μεχίας μετά τον τραυματισμό του, ενώ η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ είναι με τον μέσο Εντιαγέ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Έκλεψε τις εντυπώσεις η Καλλιθέα στο προηγούμενο παιχνίδι της, αλλά όχι και τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το ματς στη Λαμία βέβαια θα είναι τελείως διαφορετικό. Πρωταρχικός στόχος και των δύο να αποφύγουν την ήττα, με την ομάδα της Φθιώτιδας να στηρίζεται κυρίως στην αμυντική της λειτουργεία, καθώς μπροστά δεν είναι τόσο ποιοτική. Προτιμότερη επιλογή το Under 2.5 σε απόδοση 1.60 από την Betsson.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Τι κι αν ο Αστέρας πήρε την ισοπαλία από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη και είχε κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, η απόφαση για αλλαγή προπονητή ήταν ειλημμένη και η ανατροπή στην άκρη του πάγκου δεδομένη. Η ομάδα της Τρίπολης έφερε στην Ελλάδα τον παλιό άσο Μακελελέ, αλλά στο ματς με τον Ατρόμητο την ομάδα θα κοουτσάρει ο Βεργέτης, ως υπηρεσιακός. Αυτό που πλήρωσε ο Ράσταβατς και ψάχνει να βρει λύση η ομάδα της Τρίπολης είναι οι πεταμένοι εντός έδρας βαθμοί. Έγινε πέρσι, συνέβη και φέτος με τον Βόλο. Απών είναι ο τιμωρημένος επιθετικός Μάντζης.

Ο Ατρόμητος έφτασε κοντά σε μία ακόμη ισοπαλία φέτος, στο δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά το γκολ που δέχθηκε στο 90’ δεν του επέτρεψε να πάρει τον βαθμό. Η ομάδα του Περιστερίου δεν έχει κερδίσει ακόμη, έχει δύο ισοπαλίες, πετυχαίνει, αλλά και δέχεται γκολ σε κάθε αγώνα και το ζητούμενο για τον Γκαρσία είναι η ισορροπία για να έρθουν και τα τρίποντα. Ο προπονητής του Ατρόμητου θα έχει και πάλι διαθέσιμους τους μπακ Κίνι και Μανσούρ που δεν έπαιξαν την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει και τον μέσο Τσιγγάρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ομάδες με κοινούς στόχους που ακόμη ψάχνονται. Με υπηρεσιακό προπονητή ο Αστέρας, μέχρι να κάτσει στον πάγκο ο Μακελελέ, ενώ Ατρόμητος θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη. Οι ισοπαλίες μεταξύ τους έχουν την τιμητική τους, καθώς τα 5/7 τελευταία τους παιχνίδια δεν ανέδειξαν νικητή. Προτιμότερη επιλογή το Χ σε απόδοση 3.45 από την Betsson.

Βαθμολογία -

13/09/2024Super League 1: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ολυμπιακός Ολυμπιακός 9 3 3 0 0 7 1 6
2 ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ 9 3 3 0 0 7 3 4
3 ΑΕΚ ΑΕΚ 7 3 2 1 0 7 1 6
4 Άρης Άρης 5 3 1 2 0 3 2 1
5 Αστέρας Τρίπολης Αστέρας Τρίπολης 4 3 1 1 1 2 2 0
6 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός 4 3 1 1 1 3 3 0
7 ΟΦΗ ΟΦΗ 4 3 1 1 1 4 5 -1
8 Λαμία Λαμία 4 3 1 1 1 2 4 -2
9 Παναιτωλικός Παναιτωλικός 3 3 1 0 2 3 3 0
10 Βόλος ΝΠΣ Βόλος ΝΠΣ 3 3 1 0 2 2 5 -3
11 Καλλιθέα Καλλιθέα 2 3 0 2 1 3 4 -1
12 Ατρόμητος Ατρόμητος 2 3 0 2 1 3 4 -1
13 Λεβαδειακός Λεβαδειακός 1 3 0 1 2 0 4 -4
14 Πανσερραϊκός Πανσερραϊκός 0 3 0 0 3 2 7 -5
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr