Ποδόσφαιρο

Α' Γερμανίας: Tα φαβορί... ξανάρχονται

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Στο κυρίως πιάτο της 3ης αγωνιστικής, Λειψία, Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου θέλουν να επιστρέψουν πιο δυνατές μετά τη διακοπή και έχουν την ευκαιρία να το κάνουν, δίνοντάς μας υψηλές αποδόσεις συνδυαστικά 

Α' Γερμανίας: Tα φαβορί... ξανάρχονται

ΛΕΙΨΙΑ – ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

H Λειψία έσπασε τελικά το αήττητο της Λέβερκουζεν και τα κατάφερε δίκαια και με τρομερή ανατροπή του σκορ από 2-0. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε έκανε το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα και μαζί με το κύπελλο έχει μόνο νίκες φέτος. Στο πρωτάθλημα πλέον τρέχει το μεγαλύτερο αήττητο σερί το οποίο έχει φτάσει τους δεκατρείς αγώνες (9/4/0). Αήττητη εντός για οκτώ αγώνες (6/2/0). Τιμωρημένος ο κεντρικός αμυντικός Όρμπαν (1 ματς) αλλά και κόουτς Ρόζε που αποβλήθηκε με την Λέβερκουζεν.

Η Ουνιόν Βερολίνου προηγήθηκε με πίεση νωρίς και με καλή αμυντική λειτουργία δέχτηκε ελάχιστες φάσεις για να κρατήσει το τρίποντο απέναντι στην Σαν Πάουλι. Καλή εκκίνηση για την ομάδα του Μπο Σβένσον με έμφαση στο να είναι κοντά οι γραμμές της ομάδας και να είναι προσεκτική αμυντικά. Έχει δώσει δύο Under 2,5 στα δύο πρώτα ματς της σεζόν. Χωρίς νίκη εκτός έδρας στα τελευταία έξι παιχνίδια (0/3/3). Παραμένουν εκτός οι Γιουράνοβιτς (δεξιός μπακ) και Βόλαντ (επιθετικός) λόγω τραυματισμών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: O Σβένσον έχει κάνει καλή αρχή ως προπονητής της Ουνιόν, όμως απέναντι σε αυτή τη Λειψία καλό θα είναι να μην... ανοιχτεί. Η RB είναι σαρωτική και απόδειξη είναι η νίκη της (και) επί της πρωταθλήτριας Λεβερκούζεν, που διεύρυνε το εκπλητικό της αήττητο. 1 και under 3,5 στο 2,31 από την Βetsson

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Η Χόφενχαϊμ δεν βρήκε κανένα τρόπο να σταματήσει την εντυπωσιακή επιθετική γραμμή της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ηττήθηκε δίκαια. Δεν φαίνεται να αλλάζει ούτε φέτος κάτι στην ομάδα του Ματαράτσο. Όταν μπορεί να σκοράρει περισσότερα γκολ από αυτά που δέχεται θα κερδίζει και αυτό δεν την καθιστά αξιόπιστη. Αξιόπιστη είναι στα Goal/Goal καθώς μετράει δεκαέξι στους τελευταίους δεκαεννέα αγώνες. Αήττητη εντός για πέντε παιχνίδια (4/1/0). Παραμένουν εκτός οι Κάμπακ, Γιουράσεκ, Μπεμπού. Σημαντικές λύσεις αλλά όλοι παραμένουν στην λίστα των τραυματιών.

Η Λέβερκουζεν έχασε, και έχασε δίκαια από την Λειψία με ανατροπή του σκορ από 2-0. Ο Τσάμπι Αλόνσο αποδέχτηκε πως το αήττητο σερί 35 αγώνων έσπασε δίκαια και τώρα αρχίζει η προσπάθεια για νέο σερί. Φυσικά παραμένει αήττητη στους τελευταίους δεκαοκτώ εκτός έδρας αγώνες (15/3/0). Μοιάζει λίγο χαμένη αμυντικά μετά την αποχώρηση του Κοσουνού. Έχει δεχτεί πέντε γκολ σε δύο ματς που έληξαν Goal/Goal και Over 2,5. Λογικά έτοιμοι ο βασικός τερματοφύλακας Χραντέτσκι και ο μέσος Παλάσιος μετά από τραυματισμούς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δυνατό το ρεκόρ της Χόφενχαϊμ εντός έδρας από πέρυσι στην Μπουντεσλίγκα, όμως οι αδυναμίες της παραμένουν - κάτι που φάνηκε και απέναντι στην Άιντραχτ. Η Λεβερκούζεν έδειξε σημάδια κόπωσης στην ήττα από τη Λειψία και η διακοπή θα της έκανε μάλλον καλό. 2 και GG στο 2,30 από την Betsson


ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΟΧΟΥΜ

Η Φράιμπουργκ δεν είχε κακή εικόνα και ήταν άτυχη με το πέναλτι που βρέθηκε πίσω στο σκορ με την Μπάγερν στο Μόναχο αλλά δεν είχε θάρρος στην επίθεση και έχασε δίκαια. Φάινεται πάντως ότι ο Γιούλιαν Σούστερ έχει φτιάξει μια ομάδα που δουλεύει καλά. Εντός έδρας η Φράιμπουργκ είναι αήττητη δύο αγώνες (1/1/0) και μετράει δέκα συνεχόμενα Goal/Goal. Τα οκτώ από αυτά ήταν και Over 2,5. Κοντά στην επιστροφή ο στόπερ Γκούλντε. Παραμένουν εκτός οι επιθετικοί Γκρέγκοριτς, Τσιερέ.

Η Μπόχουμ δεν είχε καλή εικόνα, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι και ηττήθηκε δίκαια εντός έδρας από την Γκλάντμπαχ. Η διακοπή δίνει λίγο χρόνο στον Πέτερ Τσάιντλερ πριν αυξηθεί η πίεση προς το πρόσωπό του. Δίνει λίγο χρόνο για να μάθει καλύτερα ίσως η ομάδα τον προπονητή της. Έχει χάσει και τα δύο παιχνίδια φέτος δίχως να έχει σκοράρει. Εκτός έδρας έχει νικήσει μόνο μια φορά στα τελευταία δώδεκα ματς (1/2/9). Μόνιμα εκτός αγώνων με τραυματισμούς οι αμυντικοί Μπερνάρντο και Όρντετς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παρά το δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν, η Φράιμπουργκ είχε καλή απόδοση στα δύο πρώτα παιχνίδια και αν συνεχίσει έτσι θα είναι φαβορί και σε αυτή την αναμέτρηση, απέναντι σε μία Μπόχουμ, που... κυνηγάει την ουρά της και δεν βρίσκει ρυθμό. 1 και under 4,5 στο 2,10 από την Betsson


ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.

Η Βόλφσμπουργκ νίκησε στο Κίελο εκμεταλλευόμενη τις στημένες μπάλες. Στο δεύτερο κράτησε με την άμυνά της της εκτός έδρας δίκαιη νίκη. Επιστρέφει στο γήπεδό της όπου έχει χάσει τα τελευταία δύο παιχνίδια και συνολικά πέντε από τα τελευταία επτά (2/0/5). Τα έξι από αυτά τα επτά ματς έχουν λήξει στο Over 2,5. Νέα απώλεια ο τραυματίας μέσο-επιθετικός Μάγερ (2 ματς/2 γκολ). Έτοιμοι μετά την διακοπή τα νέα αποκτήματα, οι στόπερ Κουλιεράκης, Βάβρο. Εκτός παραμένουν Ροζέριο, Μέλε, Παρέδες, Νμέτσα, Μπιόλεκ.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πετούσε φωτιές στην επίθεση με τους Μαρμούς-Εκιτίκε να συνεργάζονται άψογα και να διαλύουν την άμυνα της Χόφενχαϊμ. Ικανοποιημένος ο κόουτς Ντίνο Τόπμελερ με την εικόνα και την νίκη όμως πρέπει να λύσει και το εκτός έδρας πρόβλημα. Οι αετοί έχουν μόλις μια νίκη στους εννέα τελευταίους εκτός έδρας αγώνες (1/3/5) χωρίς να έχουν κρατήσει το μηδέν αμυντικά σε κάποο από αυτά τα ματς. Διαθέσιμο το νέο απόκτημα ο μέσος Νταχούντ. Παραμένει εκτός ο μέσος Χόιλουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ποιος θα το έλεγε πριν από λίγα χρόνια ότι η προσθήκη ενός Έλληνα παίκτη μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε ένα γερμανικό ντέρμπι, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει στη Βόλφσμπουργκ με την απόκτηση του Κουλιεράκη. Η γηπεδούχος δυναμώνει αμυντικά αλλά και στο ψηλό επιθετικό παιχνίδι με τον διεθνή άσο, και βέβαια ο Τοπμέλερ θα κάνει μεγάλο λάθος αν δεν τον πάρει αψήφιστα. Η Άιντραχτ είναι μεν πιο ποιοτική αλλά εκτός έδρας το πρόβλημα παραμένει. GG και over 2,5 στο 2,06 από την Betsson


ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ – ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ

Η Γκλάντμπαχ έμεινε ψύχραιμη, είχε τον έλεγχο και πήρε δίκαια τη νίκη στην έδρα της Μπόχουμ. Οι μεταγραφές του κόουτς Σεοάνε βοηθούν σημαντικά ειδικά ο αξιόπιστος φορ Κλάιντινστ (2 ματς/2 γκολ/1 ασίστ) που δείχνει πόσο έλειπε ένας τέτοιος παίκτης από την ομάδα πέρσι. Επιστρέφει στο Μπορούσια Παρκ όπου θα προσπαθήσει να πάρει το πρώτο τρίποντο μετά από έξι παιχνίδια δίχως νίκη (0/3/3). Ο σημαντικός μέσος Κονέ όπως αναμενόταν αποχώρησε (Ρόμα). Δεν υπάρχει κανένα σημαντικό πρόβλημα για την αναμέτρηση.

Η Στουτγκάρδη ήταν αφελής αμυντικά μετά το 3-2 απέναντι στην Μάιντς και το πλήρωσε με δίκαιη ισοφάριση. Προβληματισμένος ο κόουτς Χένες από την αμυντική λειτουργία και ελπίζει με την διακοπή και τις επιστροφές παικτών (Ρουό, Ζαγκαντού, Στεργίου, Στέντσελ, Αλ Ντάκιλ) να αλλάξει εικόνα. Σε δύο αγώνες φέτος έχει δεχτεί έξι γκολ και φυσικά τα δύο παιχνίδια έχουν λήξει στο Over 2,5. Εκτός από τους αμυντικούς που μπορεί να επιστρέψουν μετά την διακοπή το ίδιο ισχύει και για τον μέσο Κάιτελ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Mετά την «εντός προγράμματος» ήττα στην πρεμιέρα από τη Λεβερκούζεν, η Γκλάντμαχ πήρε το «διπλό» στο Μπόχουμ και έχει πλέον την ευκαιρία να κάνει την πρώτη εντός έδρας νίκη απέναντι σε μια Στουτγκάρδη που δεν μπορεί να πείσει. Το 2,75 του άσου είναι εξαιρετικό. 1 στο 2,75 από το Pamestoixima.gr


ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΚΙΕΛ – ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.

Η Χόλσταϊν Κίελ λύγισε στο πρώτο ημίχρονο με την Βόλφσμπουργκ από τις στημένες μπάλες. Στο δεύτερο έδωσε μάχη αλλά με δύο καλές στιγμές μόνο ήταν αδύνατο να επιστρέψει. Είναι προφανές ότι υστερεί ποιοτικά και σίγουρα το να παίζει με την Μπάγερν μετά τη διακοπή δεν είναι ό,τι καλύτερο. Έχει χάσει και τα δύο παιχνίδια φέτος δεχόμενη εύκολα πέντε γκολ. Τιμωρημένος ο κόουτς Ραπ που αποβλήθηκε απέναντι στην Βόλφσμπουργκ. Εκτός ο στόπερ Κλάινε-Μπέκελ και αμφίβολος ο επιθετικός Σκζίμπσκι.

Η Μπάγερν Μονάχου δεν εντυπωσίασε με την εικόνα της αλλά κατάφερε να πάρει το τρίποντο με την ποιότητά της. Ο Βενσάν Κομπανί έχει αρχίσει την καριέρα του με τρεις νίκες σε τρία επίσημα παιχνίδια αλλά δεν μπορείς να πεις ότι οι Βαυαροί τρομάζουν τους αντιπάλους τους. Κρατούν μπάλα, φτάνουν έξω από την περιοχή αλλά εκεί θέλουν λίγο χρόνο ακόμα για να δουλέψουν καλά. Εκτός έδρας έχει οκτώ συνεχόμενα Goal/Goal και Over 2,5. Απουσιάζουν οι Στάνισιτς (δεξιός μπακ) και Ίτο (στόπερ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: To Kίελο ήταν ανταγωνιστικό στην ήττα από τη Βόλφσμπουργκ, αλλά αν δέχθηκε τόσες φάσεις από μία μικρομεσαία ομάδα της λίγκας, μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι θα συμβεί από την Μπάγερν με έναν Κέιν σε δαιμονιώδη φόρμα, έστω και αν ακόμα οι Βαυαροί έχουν θέματα. Μεσολάβησε βέβαια και η διακοπή.
2/2 (ημίχ/τελ) και over 3,5 στο 2,40 από την Betsson

Βαθμολογία -

13/09/2024Bundesliga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Χαϊντενχάιμ Χαϊντενχάιμ 6 2 2 0 0 6 0 6
2 Μπάγερν Μονάχου Μπάγερν Μονάχου 6 2 2 0 0 5 2 3
3 Λειψία Λειψία 6 2 2 0 0 4 2 2
4 Ντόρτμουντ Ντόρτμουντ 4 2 1 1 0 2 0 2
5 Ουνιόν Βερολίνου Ουνιόν Βερολίνου 4 2 1 1 0 2 1 1
6 Βόλφσμπουργκ Βόλφσμπουργκ 3 2 1 0 1 4 3 1
7 Γκλάντμπαχ Γκλάντμπαχ 3 2 1 0 1 4 3 1
8 Λεβερκούζεν Λεβερκούζεν 3 2 1 0 1 5 5 0
9 Άιντραχτ Φρανκφούρτης Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3 2 1 0 1 3 3 0
10 Φράιμπουργκ Φράιμπουργκ 3 2 1 0 1 3 3 0
11 Χόφενχαϊμ Χόφενχαϊμ 3 2 1 0 1 4 5 -1
12 Μάιντζ Μάιντζ 2 2 0 2 0 4 4 0
13 Βέρντερ Βρέμης Βέρντερ Βρέμης 2 2 0 2 0 2 2 0
14 Στουτγκάρδη Στουτγκάρδη 1 2 0 1 1 4 6 -2
15 Άουγκσμπουργκ Άουγκσμπουργκ 1 2 0 1 1 2 6 -4
16 Χόλσταϊν Κίελ Χόλσταϊν Κίελ 0 2 0 0 2 2 5 -3
17 Μπόχουμ Μπόχουμ 0 2 0 0 2 0 3 -3
18 Σαν Πάουλι Σαν Πάουλι 0 2 0 0 2 0 3 -3
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Europa League (League phase: )
Promotion - Conference League (Qualification: )
Bundesliga (Relegation)
Relegation - 2. Bundesliga

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr