Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Σκωτίας: Δεν έχει αντίπαλο η Σέλτικ

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:22

Η 5η αγωνιστική στην κορυφαία κατηγορία της Σκωτίας ανοίγει με πέντε αναμετρήσεις, όπου υπάρχουν καλοπληρωμένες επιλογές και η ασυναγώνιστη Σέλτικ.

Πρέμιερ Σκωτίας: Δεν έχει αντίπαλο η Σέλτικ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Πρέμιερ Σκωτίας.

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ - ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ

Η Αμπερντίν αφού γλίτωσε στο 65’ όταν η Ρος Κάουντι έχασε πέναλτι, σκόραρε στο 98’ και νίκησε 1-0! Εκπληκτική η παρουσία της μέχρι στιγμής, όπου σε εννέα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ έχει σημειώσει ισάριθμες νίκες και βρίσκεται στην κορυφή, ισοβαθμώντας με τη Σέλτικ! Τα τρία τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Under 2,5 και No Goal. Εκτός είναι οι μέσοι ΜακΓκραθ (4/0), Κλάρκσον και Πολβάρα.

Η Μάδεργουελ προηγήθηκε κόντρα στη Σεντ Τζόνστον, ισοφαρίστηκε, αλλά πήρε τελικά τη νίκη 2-1, με γκολ στο 94’! Σημείωσε 3η διαδοχική νίκη σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ, ενώ σε σε εννέα αγώνες έχει μόνο μία ήττα και σε γενικές γραμμές η παρουσία της είναι καλή. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Over 2,5 και Goal/Goal. Εκτός οι μέσοι Μπλάνι, Νίκολσον, Κουτρουμπής και ο επιθετικός Ρόμπινσον (4/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αμπερντίν έχει ξεκινήσει τη σεζόν εξαιρετικά και στην έδρα της θα ήταν έκπληξη αν παραπατούσε, αλλά και η ίδια η Μάδεργουελ έχει αποδείξει ότι είναι ικανή ομάδα. Αναμένεται ένα αμφίρροπο παιχνίδι, αλλά πιστεύουμε ότι οι "Dons" θα καταφέρουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς από τους "Steelmen" και να κάνουν πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. 1 σε απόδοση 1.69 από την Betsson.

ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ - ΝΤΑΝΤΙ

Η Ρος Κάουντι αφού έχασε πέναλτι στο 65’ του αγώνα με την Αμπερντίν, δέχθηκε γκολ στο 98’ και έχασε 0-3! Υπέστη 3η διαδοχική ήττα σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ και ενώ είχε προηγηθεί αήττητο έξι αγώνων. Επίσης, δεν έχει νίκη σε πέντε παιχνίδια. Εντός έδρας έχει μία ήττα σε τέσσερις αγώνες. Τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς έχουν έρθει No Goal. Εκτός ο αμυντικός Λάμι και ο μέσος Σιφ.

Η Νταντί βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από τη Σεντ Μίρεν, αλλά ισοφάρισε και τις δύο και πήρε το βαθμό (2-2). Έφερε 2η διαδοχική ισοπαλία με το ίδιο σκορ και ενώ είχαν προηγηθεί δύο νίκες σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ. Παράλληλα, είναι αήττητη στα εννέα φετινά ματς που έχει δώσει, εκ των οποίων τα οκτώ έχουν έρθει Over 3,5! Εκτός είναι οι αμυντικοί Ρόμπερτσον και Σόγκνεσι και ο μέσος Ρέιλι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ρος Κάουντι έχει ξεκινήσει άσχημα τις υποχρεώσεις της, ενώ η Νταντί είναι εντυπωσιακή στην επίθεση μέχρι στιγμής φέτος και περιμένουμε να συνεχίσει αυτό το σερί σκοραρίσματος με μια δύσκολη εκτός έδρας νίκη. 2 και Over 2.5 σε απόδοση 3.64 από την Betsson.

ΣΕΛΤΙΚ - ΧΑΡΤΣ

Η Σέλτικ ήταν ανώτερη στο κλασικό ντέρμπι με τη Ρέιντζερς και επικράτησε με 3-0. Πιέστηκε μόνο στο 1-0. Σε πέντε παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ έχει ισάριθμες νίκες και βρίσκεται στην κορυφή, ισοβαθμώντας με την Αμπερντίν. Την ερχόμενη Τετάρτη θα υποδεχθεί τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι τέσσερις από τους πέντε αγώνες της έχουν έρθει Over 2,5. Εκτός ο αμυντικός Ναβρότσκι και ο επιθετικός Τζόνστον.

Η Χαρτς, έπειτα από ένα μοιρασμένο παιχνίδι έχασε 0-1 από την Νταντί Γιουνάιτεντ. Σε επτά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις δεν έχει πετύχει νίκη, έχοντας υποστεί έξι ήττες! Βρίσκεται στο… βυθό της βαθμολογίας, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την παρουσία της και ψάχνει τρόπους να βελτιωθεί. Εκτός οι μέσοι Νιούβενχοφ και Μπανινγκίμε. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Under 2,5 και No Goal.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν και η Χαρτς κέρδισε δύο φορές τη Σέλτικ την περασμένη σεζόν, η τρέχουσα φόρμα της αποτελεί τεράστια ανησυχία και θα ήταν έκπληξη να δούμε οτιδήποτε άλλο εκτός από μια πειστική εντός έδρας νίκη. Οι "Hoops" βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα και παίζουν συγκλονιστικό ποδόσφαιρο, και ενώ περιμένουμε να κάνουν το "5 στα 5" στο πρωτάθλημα, μπορεί να έχουν το ένα μάτι τους στην πρεμιέρα του Champions League μεσοβδόμαδα. 1/1 και Over 2.5 σε απόδοση 1.84 από την Betsson.

ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ - ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ

Η Σεντ Μίρεν χαμογέλασε κατά κάποιο τρόπο μετά από καιρό. Κατάφερε και απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας από τη Νταντί εκτός έδρας, σε ένα ματς που έληξε με σκορ 2-2. Η ίδια μάλιστα προηγήθηκε δύο φορές αλλά δεν κατάφερε σε καμία να κρατήσει το προβάδισμα. Αυτό ήταν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα ύστερα από 4 συνεχόμενες ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Εντός έδρας μετράει μία ήττα πάντως στα τελευταία 5 επίσημα παιχνίδια της. Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Η Κιλμάρνοκ κατάφερε και σώθηκε στο τέλος του αγώνα κόντρα στη Χιμπέρνιαν. Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του ματς για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Άξιζε τον βαθμό της ισοπαλίας βάση εικόνας και ίσως και κάτι περισσότερο. Πήρε πάντως τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσει να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας. Έχει τη χειρότερη άμυνα τις πρώτες 4 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Πλήρης η αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παρόλο που η Κιλμάρνοκ έχει ξεκινήσει άσχημα τη σεζόν, οι τρεις νίκες στις τέσσερις αναμετρήσεις με τη Σεντ Μίρεν την περασμένη σεζόν θα μπορούσαν να μας πουν κάτι, μαζί με το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι αναζητούν επίσης την πρώτη τους νίκη επί της "Κίλι" μετά από 10 παιχνίδια. Τούτου λεχθέντος, θα ήταν έκπληξη αν η φιλοξενούμενη ομάδα έφευγε με τους τρεις βαθμούς στο τσεπάκι, οπότε η ισοπαλία θα μπορούσε να είναι το ιδανικό αποτέλεσμα. Χ σε απόδοση 3.26 από την Betsson.

ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ - ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ

Η Χιμπέρνιαν ήταν κοντά σε μία μεγάλη νίκη όμως λύγισε στο φινάλε. Κόντρα στη Κιλμάρνοκ κρατούσε το προβάδισμά της από το 50ο λεπτό ως και το 90+1’, όμως στην επόμενη φάση πληγώθηκε από την αδράνεια της άμυνά της. Έτσι πέταξε στα σκουπίδια μεγάλη ευκαιρία για μια σημαντικότατη νίκη. Αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη ισοπαλία της στο πρωτάθλημα και συνάμα ο δεύτερος βαθμός της. Είναι από τις ομάδες που έχουν ξεκινήσει νωθρά και δυσκολεύεται στο σκοράρισμα.

Η Σεν Τζόνστον τη πάτησε όπως η σημερινή της αντίπαλος. Δέχθηκε το γκολ της ήττας στις καθυστερήσεις του ματς για το τελικό 1-2. Είχε ισοφαρίσει στο 64΄το πρώτο γκολ της Μάδεργουελ, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Αυτή ήταν η 3η ήττα της χρονιάς και έχει πετύχει μόλις μία νίκη. Και τα τέσσερα παιχνίδια της έληξαν με το σύνολο τερμάτων 2-3 γκολ. Ικπεάζου και ΜακΚέλλαντ είναι εκτός με προβλήματα τραυματισμών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις δύο ομάδες που και οι δύο έχουν ξεκινήσει τη σεζόν με πολλά περιθώρια βελτίωσης, και ενώ η Σεντ Τζόνστον έρχεται στο παιχνίδι αυτό με τρεις συνεχόμενες ήττες, η "Χιμπς" δεν φαίνεται να βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να το εκμεταλλευτεί αυτό. Προτιμότερη επιλογή το Χ σε απόδοση 3.71 από την Betsson.

Βαθμολογία -

13/09/2024Premiership: 1st Phase
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σέλτικ Σέλτικ 12 4 4 0 0 12 0 12
2 Αμπερντίν Αμπερντίν 12 4 4 0 0 8 2 6
3 Νταντί Γιουνάιτεντ Νταντί Γιουνάιτεντ 8 4 2 2 0 6 3 3
4 Ρέιντζερς Ρέιντζερς 7 4 2 1 1 8 4 4
5 Μάδεργουελ Μάδεργουελ 7 4 2 1 1 6 4 2
6 Νταντί Νταντί 6 4 1 3 0 9 7 2
7 Σεντ Μίρεν Σεντ Μίρεν 4 4 1 1 2 6 8 -2
8 Σεντ Τζόνστον Σεντ Τζόνστον 3 4 1 0 3 5 6 -1
9 Χιμπέρνιαν Χιμπέρνιαν 2 4 0 2 2 3 8 -5
10 Ρος Κάουντι Ρος Κάουντι 2 4 0 2 2 1 8 -7
11 Χαρτς Χαρτς 1 4 0 1 3 2 7 -5
12 Κιλμάρνοκ Κιλμάρνοκ 1 4 0 1 3 1 10 -9
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr