Ποδόσφαιρο

Β’ Γαλλίας: Με Μπαστιά και τη διπλή ευκαιρία της Αμιάν

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Η Μπαστιά έχει ξεκινήσει πειστικά και υπερέχει ποιοτικά της Τρουά. Η Αμιάν πείθει στην έναρξη του πρωταθλήματος με την εικόνα της.

Β’ Γαλλίας: Με Μπαστιά και τη διπλή ευκαιρία της Αμιάν

ΜΠΑΣΤΙΑ – ΤΡΟΥΑ

Ώρα έναρξης: 21:00, Κωδικός ΟΠΑΠ: 167

Πειστικό ξεκίνημα από τους Κορσικανούς που πέρασαν από το «Βελοντρόμ» επικρατώντας της Μαρτίγκ (0-1). Αποτελεσματική η Μπαστιά που είχε και σύμμαχο την τύχη με δεδομένο πως η Μαρτίγκ είχε φάσεις, αλλά ήταν άστοχη. «Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, αλλά όχι με την εικόνα», δήλωσε ο τεχνικός, Μπενουά Ταβενό. Μετρά «τρία στα τρία» under 2,5 στο πρωτάθλημα. Αρκετά καλή παράδοση κόντρα στην Τρουά με 9-5-6 από το 1999 και μετά. Με τις γνωστές απουσίες οι γηπεδούχοι.

Δεν άξιζε κάτι περισσότερο στην Κορσική η Τρουά. Δίκαιη ήττα από την Αζαξιό (2-1) παρότι προηγήθηκε νωρίς. Πλήρωσε την αποβολή του μπακ Χαμντί, εμφανής η έλλειψη ποιότητας στο ρόστερ της με δεδομένο πως πρόκειται για μία ομάδα που έμεινε από το «παράθυρο» στην κατηγορία. Περιμένει πολλή δουλειά τον Ντιμόν που βλέπει την ομάδα του να έχει ξεκινήσει με τρεις ήττες. Eξέτισαν οι Ολαϊτάν (ΜΕ), Ντονγκ (Ε). Τιμωρημένος ο Χαμντί (Α), εκτός ο αρχηγός Μονφρέ και ο έμπειρος φορ Ντε Πρεβίλ και ο ταχύτατος μπακ Μπαλντέ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι ματς με φαβορί. Φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο η Μπαστιά. Κοιτάμε προς τα αριστερά. Θα πάμε με τον 1. Μία χαρά το 1.72 στο pamestoixima.gr

ΡΟΝΤΕ – ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ

Ώρα έναρξης: 21:00, Κωδικός ΟΠΑΠ: 169

H Ροντέ παραμένει άποντη έπειτα από 3 αγωνιστικές έχοντας κάνει απογοητευτικό ξεκίνημα. Δεν τα κατάφερε προ διακοπής ούτε στην Δουνκέρκη (1-0) με τον προπονητή της, Ντιντιέ Σαντινί, πάντως, να παραμένει ψύχραιμος. «Δεν ανησυχώ, γιατί υπάρχει ποιότητα, αλλά θα πρέπει να βρούμε τους αυτοματισμούς», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των γηπεδούχων. Βέβαια, παραδέχθηκε πως η ομάδα του δείχνει σε πολλά σημεία στα ματς να μπερδεύεται. Νίκησε σε φιλικό με 2-1 την Πο. Εξέτισε ο μεσοεπιθετικός Ζεν, εκτός ο χρήσιμος μπακ, Λιπίνσκι λόγω τραυματισμού.

Προσγειώθηκε ανώμαλα η Γκινγκάμπ μετά τις δύο σερί νίκες. Έχασε εντός από την νεοφώτιστη Ρεντ Σταρ (3-4) πληρώνοντας τραγικά αμυντικά λάθη και το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στο τρανζίσιον της αντιπάλου. «Θέλουμε δουλειά, το ήξερα πριν το ματς με την Ρεντ Σταρ και αποδείχθηκε», δήλωσε ο κόουτς, Ριπόλ. Έδωσε δυνατό φιλικό με την Μπρεστ (2-2) στην διακοπή. Ξανά εκτός ο βασικός στόπερ, Λεμονιέ. Γνωστά τα υπόλοιπα θέματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με την εικόνα που παρουσιάζει στην έναρξη της σεζόν η Ροντέ, η Γκινγκάμπ έχει τύχη. Δεν θα πάμε ρισκαδόρικα με το καθαρό διπλό. Προτιμότερο το 2 DNB. Ικανοποιητικό το 1.61 στο pamestoixima.gr.

ΠΟ – ΜΑΡΤΙΓΚ

Ώρα έναρξης: 21:00, Κωδικός ΟΠΑΠ: 168

Ξεκίνημα με υποσχέσεις από την Πο ούσα αήττητη μετά από 3 αγωνιστικές. Κατάφερε να μείνει όρθια στο Γκρενόμπλ (1-1) παίρνοντας τον βαθμό ούσα καλή στο τακτικό κομμάτι και βρίσκοντας γρήγορα απάντηση στο 1-0 των οικοδεσποτών. «Ικανοποιημένος με τους 5 βαθμούς στο ξεκίνημα», δήλωσε ο τεχνικός της, Νικολά Ουσάι που ξέρει πως έχει μία νεανική ομάδα που «τρέφεται» από τα αποτελέσματα. Έχασε σε φιλικό με 2-1 από την Ροντέ, αλλά κανείς δεν τα έβαψε… μαύρα. Εκτός ξανά ο τιμωρημένος Νγκομ (Μ), τραυματίες οι Μποτό (Α) και Ομπιάνγκ (Α). Εξέτισαν οι Μπομπισόν (ΜΕ) και Μπουτάιμπ (Ε).

Η Μαρτίγκ μπορούσε τον βαθμό στο «Βελοντρόμ» κόντρα στην Μπαστιά (0-1). Ήταν καλή, είχε φάσεις, αλλά δεν βρήκαν στόχο. Στο αχανές γήπεδο της Μαρσέιγ αποδίδει μερικώς την εικόνα της ομάδας του ο Τιερί Λορέ. Παραδέχεται πως κάποιοι δεν νιώθουν άνετα στο γήπεδο, δεν το νιώθουν ως έδρα. Παραμένουν εκτός ο ποιοτικός ακραίος επιθετικός Τλιτί, ο σημαντικός πλάγιος επιθετικός Ορινέλ και ο δυναμικός στράικερ Μοντιέλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι εμφανίσεις της Πο είναι πειστικές μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο στο εντός με την Μαρτίγκ. Όμως εμείς προτείνουμε να δούμε για κάποιο σημείο στο live.

ΑΝΕΣΙ – ΑΜΙΑΝ

Ώρα έναρξης: 21:00, Κωδικός ΟΠΑΠ: 163

«Απέδρασε» με τον βαθμό η Ανεσί από την έδρα της Καέν (1-1). Γενικώς ήταν ένα ματς που υπέφερε αμυντικά ειδικά στο πρώτο μισάωρο. Προηγήθηκε κόντρα στην ροή. Ισοφαρίστηκε γρήγορα, αλλά άντεξε και πήρε τον βαθμό. «Αν μου έλεγαν πως θα παίρναμε τον βαθμό πριν το ματς, θα το υπέγραφα κια με τα δύο χέρια», δήλωσε ο τεχνικός της Λορέν Γκουγιό. Αποχώρησε ο βασικός Νταμάκ που πήγε στην Λόκερεν. Εξέτισε ο Ντεμονσί (Μ). Εκτός ξανά ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός Σουκουνά και ο πολύπειρος μπακ Ν’ Σακαλά.

Με όπλο την άμυνα και σωστή τακτική ειδικά στο β’ μέρος κατάφερε να πάρει σπουδαίο τρίποντο στο εντός με την Λοριάν (1-0). Βοήθησαν σημαντικά οι αλλαγές του Νταφ στο 56’ με την είσοδο των Κάρολ και Μπογιά. Αμφότεροι πίεσαν και κράτησαν μπάλα δίνοντας ανάσες στην άμυνα. Έδειξε, λοιπόν, πως φέτος μπορεί να κοιτά ψηλά. Μετρά «3 στα 3» n/g στο πρωτάθλημα. Εξέτισε και επιστρέφει ο στόπερ Ουργκοχίντε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν το παιχνίδι πάει στην τακτική, η Αμιάν έχει μεγάλη τύχη να φύγει με βαθμολογικό όφελος. Κοιτάμε προς τα δεξιά. Δεν θα πάμε με το καθαρό 2. Προτιμότερο το Χ2 της διπλής ευκαιρίας. Μία χαρά το 1.61 στο pamestoixima.gr

ΚΛΕΡΜΟΝ – ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ

Ώρα έναρξης: 21:00, Κωδικός ΟΠΑΠ: 164

Η Κλερμόν πλήρωσε το κακό πρώτο 45λεπτο και την αστοχία της με αποτέλεσμα να ηττηθεί εντός από την Παρί FC με 0-1. Σχεδόν άφαντη στο α’ μέρος, βρέθηκε να χάνει δικαίως. Πολύ καλύτερη η εικόνα της στο β’, είχε φάσεις, αλλά της έλειψε το ένστικτο του εκτελεστή, όπως είπε και ο προπονητής της, Μπισάρ. Εκτός ο τιμωρημένος Μ’ Μπαχία που αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς. Παραμένουν εκτός ο νεοφερμένος στράικερ Ινσό και ο ταλαντούχος φορ Τουρέ.

Η Δουνκέρκη πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο εντός με την Ροντέ (1-0). Δεν έθελξε με την απόδοσή της, ωστόσο ήταν αποτελεσματική. Όταν πιέστηκε από την αντίπαλό της, είχε σύμμαχο και την τύχη με αποτέλεσμα να πάρει τους πρώτους της βαθμούς. Καλή εικόνα και στο φιλικό μέσα στην διακοπή με την Κλαμπ Μπριζ (2-2). Ξανά εκτός ο βασικός ακραίος αμυντικός Αμπνέρ που βρίσκεται στο ιατρικό δελτίο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς. Και θα πούμε απλά μακριά αγαπημένοι… Και γιατί αυτό; Διότι και οι δύο ομάδες είναι εξόχως απρόβλεπτες.

ΛΟΡΙΑΝ – ΡΕΝΤ ΣΤΑΡ

Ώρα έναρξης: 21:00, Κωδικός ΟΠΑΠ: 166

Δεν τα κατάφερε η Λοριάν στο Αμιάν (1-0) μετά το ξεκίνημα με τις δύο νίκες. Έχασε μάλλον δίκαια, καθώς δεν βρήκε απαντήσεις στο τακτικό πλάνο των γηπεδούχων. Ειδικά στο β’ μέρος αντιμετώπισε πολλά θέματα με αποτέλεσμα να μείνει με άδεια χέρια. Μετρά «τρία στα τρία» n/g στο πρωτάθλημα. Και γενικώς έχει πέντε σερί under 2,5 σε επίσημα και φιλικά. Αμφίβολος ο Έλληνας μπακ Κατσέρης. Χάνουν τρίτο λόγω τραυματισμών ο δυναμικός στόπερ Λαπόρτ, ο εφεδρικός μέσος Ινοσάν και ο γρήγορος ακραίος επιθετικός Ντιαρά.

Σπουδαίο διπλό για την Ρεντ Σταρ στο εκτός με την Γκινγκάμπ (3-4). Έπαιξε εκπληκτικά στην μετάβαση και «σκότωσε» την αντίπαλό της που δεν μπορούσε να βρει λύσεις στις ταχύτατες αντεπιθέσεις. Αποθέωσε τους παίκτες του μετά το ματς ο τεχνικός της ομάδας, Γκρεγκορί Ποϊριέ. «Υπάρχει ένα αίσθημα ικανοποίησης και υπερηφάνειας», είπε χαρακτηριστικά. Θα περάσουν τεστ ετοιμότητας ο δυναμικός στόπερ Μεγαπιά και ο νεοφερμένος χαφ Εϊκμαγιέρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι ματς με φαβορί. Η σοβαρή Λοριάν έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Κοιτάμε προς τον 1. Χαμηλά, βέβαια, το 1.54 στο pamestoixima.gr

ΛΑΒΑΛ – ΑΖΑΞΙΟ

Ώρα έναρξης: 21:00, Κωδικός ΟΠΑΠ: 165

Η Λαβάλ έχασε το τρίποντο στο 90+4’ στο εκτός με την Μετς (1-1). Έτσι πήρε μόνο τον βαθμό, τον πρώτο της στην σεζόν. Πάντως, σε γενικές γραμμές και βάσει εικόνας δεν άξιζε και κάτι περισσότερο. Ανώτερη η γηπεδούχος με κατοχή και φάσεις. «Ακόμα ψάχνω την κατάλληλη ενδεκάδα και φόρμουλα στην ομάδα», παραδέχθηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο τεχνικός, Φραπολί. Παραμένει εκτός ο ποιοτικός μέσος Αντεοτί, γνωστές οι υπόλοιπες απουσίες.

Ζορίστηκε η Αζαξιό, αλλά τα κατάφερε κόντρα στην Τρουά (2-1) λόγω και ατομικής ποιότητας παικτών. Βρέθηκε να χάνει νωρίς και χρειάστηκε να φθάσει το 52’ για να βρει γκολ ισοφάρισης. Στο τέλος αύξησε την πίεσή της και εν τέλει βρήκε γκολ νίκης στο 89’ με τον πρώην παίκτη της Τρουά, Τουζγκάρ. Και ήταν και γκολάρα. Χάνουν 4ο σερί ματς λόγω τραυματισμών ο αναπληρωματικός ακραίος αμυντικός Καμπανίνι, ο εφεδρικός στράικερ Τουρέ και ο νεοφερμένος φορ Σαντελί.. Εξέτισε ο βασικός γκολκίπερ Σολατσαρό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περίεργο ματς λόγω Αζαξιό. Είναι ικανή για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο, άρα δεν μπλέκουμε...

Βαθμολογία -

12/09/2024Ligue 2: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Παρί Παρί 9 3 3 0 0 6 2 4
2 Μπαστιά Μπαστιά 7 3 2 1 0 3 1 2
3 Γκινγκάμπ Γκινγκάμπ 6 3 2 0 1 8 4 4
4 Αμιάν Αμιάν 6 3 2 0 1 4 1 3
5 Λοριάν Λοριάν 6 3 2 0 1 3 1 2
6 Αζαξιό Αζαξιό 6 3 2 0 1 3 2 1
7 Ρεντ Σταρ Ρεντ Σταρ 6 3 2 0 1 5 6 -1
8 Μετς Μετς 5 3 1 2 0 5 3 2
9 Πο Πο 5 3 1 2 0 4 3 1
10 Αννεσύ Αννεσύ 4 3 1 1 1 5 5 0
11 Κλερμόν Κλερμόν 4 3 1 1 1 3 3 0
12 Γκρενόμπλ Γκρενόμπλ 4 3 1 1 1 3 4 -1
13 Μαρτίγκ Μαρτίγκ 3 3 1 0 2 4 4 0
14 Ντινκέρκ Ντινκέρκ 3 3 1 0 2 3 5 -2
15 Λαβάλ Λαβάλ 1 3 0 1 2 2 4 -2
16 Καέν Καέν 1 3 0 1 2 1 4 -3
17 Ροντέζ Αβεριόν Ροντέζ Αβεριόν 0 3 0 0 3 1 5 -4
18 Τρουά Τρουά 0 3 0 0 3 1 7 -6
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr