Ποδόσφαιρο

Super League: Εθνικές τέλος, επιστροφή στις επάλξεις. Οι αποδόσεις για τον τίτλο και τον υποβιβασμό!

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 - 02:30

Η δράση της Super League επιστρέφει και πάλι στο προσκήνιο, μετά τη διακοπή για τα παιχνίδια των Εθνικών Ομάδων στο Nations League, κι εμείς θα σας θυμίσουμε τι συνέβη στις 3 πρώτες αγωνιστικές, ενώ θα σας παρουσιάσουμε τα φαβορί τόσο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος όσο και για τον υποβιβασμό.

Super League: Εθνικές τέλος, επιστροφή στις επάλξεις. Οι αποδόσεις για τον τίτλο και τον υποβιβασμό!

Η αρχή λένε είναι το «ήμισυ του παντός», αλλά το πρωτάθλημα είναι... μαραθώνιος και έχει πολλές αγωνιστικές ευκαιρίες για να ζήσουμε άλλη μια συναρπαστική χρονιά, αντάξια της περσινής.

Απόλυτοι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με το απόλυτο «3 στα 3», έχοντας κερδίσει Βόλο, Athens Kallithea και Λαμία. Τρία ματς θεωρητικά… εύκολα, από τα οποία ωστόσο μόνο με την ομάδα της Καλλιθέας αγωνίστηκε εντός έδρας. Μετά τη διακοπή, οι ερυθρόλευκοι ρίχνονται ξανά στη μάχη του πρωταθλήματος την Κυριακή (15/9, 17:30) κόντρα στον Παναιτωλικό στο Γ. Καραϊσκάκης. Μένει να δούμε αν η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα συνεχίσει νικηφόρα, ώστε να μείνει στην πρώτη θέση, θέλοντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα εν όψει των πλέι οφ. Μέχρι στιγμής οι Πειραιώτες φιγουράρουν ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Super League για τη σεζόν 2024-25, σε απόδοση 1.80 από το Pamestoixima.gr.

Την κορυφή της βαθμολογίας μοιράζεται με τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ. Στο φετινό ξεκίνημά του ο “Δικέφαλος του Βορρά” έκανε το “3 στα 3” πριν τη διακοπή. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πετύχει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες στην Τούμπα, κόντρα σε Πανσερραϊκό και Παναιτωλικό, και μία εκτός έδρας, στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Οι “ασπρόμαυροι” επιστρέφουν στην δράση με ντέρμπι στην Τούμπα, καθώς υποδέχονται τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (15/9, 20:30). Τρίτο φαβορί για back to back πρωτάθλημα σε απόδοση 4.50 από το Pamestoixima.gr.

Ακολουθεί η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μάζεψε 7 βαθμούς στους πρώτους τρεις αγώνες που έδωσε και βρίσκεται μόνη στην 3η θέση. Η “Ένωση” κέρδισε στην πρεμιέρα με 3-0 τον ΟΦΗ στην “OPAP Arena”, ενώ την 2η αγωνιστική σκόνταψε στην έδρα της κόντρα στη Λαμία (1-1). Πριν τη διακοπή πέρασε εμφατικά με 3-0 από την Λιβαδειά και επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια για το ματς με τον Βόλο τη Δευτέρα (16/9, 20:00). Δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Super League οι "κιτρινόμαυροι", σε απόδοση 4.25 από το Pamestoixima.gr.

Ο αήττητος Άρης

Οι Θεσσαλονικείς μέχρι την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος κλήθηκαν να δώσουν δύο αγώνες μακριά από την έδρα τους και έναν στο “Κ. Βικελίδης”. Στην πρεμιέρα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και νίκησαν στις Σέρρες με 1-0 τον Πανσερραϊκό. Στο μοναδικό μέχρι στιγμής εντός έδρας ματς οι “κίτρινοι” έμειναν στο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Άρης επιστρέφει με ταξίδι στο Ηράκλειο της Κρήτης για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ το βράδυ της Κυριακής (15/9, 20:30). Ζητούμενο η έξοδος στην Ευρώπη για την ομάδα του Άκη Μάντζιου, ενώ η απόδοση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δίνεται στο 251 από το Pamestoixima.gr.

Απογοητευτικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε φέτος την ευρωπαϊκή του παρουσία στη League Phase του Conference League, που ήταν και βασικός στόχος, ωστόσο το ξεκίνημά του στη Super League είναι απογοητευτικό. Οι «πράσινοι» στους τρεις αγώνες τους μέχρι τη διακοπή μάζεψαν 4 βαθμούς κι αυτούς με το ζόρι. Στην πρεμιέρα γνώρισαν ήττα-σοκ με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, ενώ στο δεύτερο εντός έδρας σερί ματς που έδωσαν λύγισαν 1-0 τον Λεβαδειακό με γκολ του Σπόραρ στο 90+6’. Το σοκ ήρθε την 3η αγωνιστική κόντρα στην Athens Kallithea, που χρησιμοποιεί την ιστορική έδρα του τριφυλλιού “Απόστολος Νικολαΐδης, όπου οι πράσινοι ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 2-2 χάρη σε τέρμα του Τετέ στο 90+3’, με τους νεοφώτιστους να αδικούνται κατάφωρα από το τελικό αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, καθώς έχασαν απίθανες ευκαιρίες σ' όλη τη διάρκεια του ματς (ακόμη και μετά το 2-2!). Επιστροφή με ντέρμπι για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, που κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή (15/9, 20:30). Τέταρτο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Super League ο ΠΑΟ, σε απόδοση 7.00 από το Pamestoixima.gr.

Βλέψεις εξάδας

Ο Αστέρας ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν 2024-25, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ με 1-0 του Παναθηναϊκού. Το διπλό του έκανε θόρυβο, αλλά η 2η αγωνιστική δεν ήταν ανάλογη με την 1η, καθώς οι Αρκάδες ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ μέσα στην έδρα τους από τον Βόλο. Κάπου εκεί άρχισε να ραγίζει το γυαλί με τον Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της ομάδας της Τρίπολης στο εκτός έδρας 1-1 με τον Άρη. Οι 4 βαθμοί σε 3 παιχνίδια και μάλιστα τα δύο εκτός με ομάδες πεντάδας δεν είναι κακός απολογισμός, αλλά οι διοικούντες του Αστέρα πέσουν βλέψεις για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα και γι’ αυτό στοχεύουν σε προπονητή “κράχτη”, όπως είναι ο Κλοντ Μακελελέ. Με ντέρμπι εξάδας επιστρέψουν στην δράση οι Αρκάδες, που υποδέχονται τον Ατρόμητο το Σάββατο (14/9, 20:00). Να τερματίσει στην πρώτη 8αδα του πρωταθλήματος ο Αστέρας σε απόδοση 1.40 από το Pamestoixima.gr.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε τη σεζόν με εντός έδρας ισοπαλία (1-1) κόντρα στον Άρη, ενώ με το ίδιο σκορ έφυγε από το Ηράκλειο στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Πριν τη διακοπή φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ και γνώρισε την ήττα (2-1) με γκολ του Μαντί Καμαρά στο 90'. Η άφιξη του Πάμπλο Γκαρσία στο Περιστέρι και οι ποιοτικές προσθήκες έβαλαν τον πήχη ψηλά, με την ομάδα των δυτικών προαστίων να θέλει να μπει σε τροχιά ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, ομάδα με ίδιους στόχους, είναι ένα καλό τεστ και το Σάββατο (14/9, 20:00) θα γίνουμε σοφότεροι για το που μπορεί να φτάσει το "αστέρι" τη φετινή σεζόν. Να τερματίσει στην πρώτη 8αδα του πρωταθλήματος ο Ατρόμητος σε απόδοση 1.60 από το Pamestoixima.gr.

Οι υπόλοιποι

Ο ΟΦΗ με 4 βαθμούς σε 3 ματς βρίσκεται στην 6η θέση και θέλει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται τη φετινή σεζόν. Έχει κάνει ποιοτικές μεταγραφές και ξεκάθαρα θέλει να παλέψει μέχρι τέλους για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Να τερματίσουν στην πρώτη 8αδα του πρωταθλήματος οι Κρητικοί σε απόδοση 1.50 από το Pamestoixima.gr.

Mετά την ιστορική της παρουσία στα πλέι οφ την περσινή σεζόν, η Λαμία, με 4 βαθμούς σε 3 ματς, στοχεύει ξεκάθαρα σε μία εύκολη παραμονή. Kανείς δεν της απαγορεύει βέβαια να στοχεύει ψηλά (πόσες ομάδες θα πάρουν Χ στην :OPAP Arena";) αλλά το επίπεδο φέτος έχει ανέβει και η σωτηρία είναι πρωταρχικός στόχος. Να τερματίσει στην πρώτη 8αδα του πρωταθλήματος η ομάδα της Φθιώτιδας σε απόδοση 2.95 από το Pamestoixima.gr, ενώ να βρεθεί στους τελευταίους έξι της κανονικής περιόδου σε απόδοση 1.35 από το Pamestoixima.gr.

Ο Βόλος μετράει 3 βαθμούς σε 3 ματς και βγάζει αστάθεια στα παιχνίδια του. Δεν μοιάζει ικανός να τερματίσει στους πρώτους οκτώ της κανονικής διάρκειας, απόδοση 3.20 από το Pamestoixima.gr, με τη λογική να λέει ότι θα βρεθεί στους έξι τελευταίους, απόδοση 1.30 από το Pamestoixima.gr, και θα διεκδικήσει τη σωτηρία του στα πλέι άουτ.

Ο Παναιτωλικός έχει 3 βαθμούς σε 3 ματς και ένα ρόστερ "λιτότητας". Ξεκάθαρος στόχος για τα "καναρίνια" η παραμονή, καθώς δύσκολα θα μπουν στους πρώτους οκτώ της κανονικής διάρκειας, απόδοση 4.00 από το Pamestoixima.gr, και η μάχη της σωτηρίας θα κριθεί στα πλέι άουτ, απόδοση 1.20 από το Pamestoixima.gr να βρεθούν οι Αγρινιώτες στους τελευταίους έξι της κανονικής διάρκειας.

H Athens Kallithea πριν τη διακοπή σόκαρε ευχάριστα τους πάντες, καθώς παραλίγο να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Η ισοπαλία με σκορ 2-2, ισοφάρισαν οι "πράσινοι" με τον Τετέ στις καθυστερήσεις, αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους νεοφώτιστους, που είχαν τις ευκαιρίες να πάρουν μια ευρεία νίκη με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Δύο βαθμοί σε τρία παιχνίδια για την ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι, που θέλει για αρχή να μαζέψει όσους περισσότερους πόντους μπορεί για να νιώθει ασφάλεια. Σε απόδοση 3.50 από το Pamestoixima.gr να τερματίσει η Καλλιθέα στην πρώτη 8αδα, ενώ να βρεθεί στους τελευταίους έξι της κανονικής διάρκειας δίνεται στο 1.26 από το Pamestoixima.gr.

Ο Λεβαδειακός επέστρψε στην μεγάλη κατηγορία με στόχο να παραμείνει. Μετράει 1 βαθμό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και η εικόνα του μέχρι στιγμής δείχνει ότι θα βρεθεί στα πλέι άουτ, σε απόδοση 1.16 από το Pamestoixima.gr, ενώ θα είναι θαύμα να μπει στην πρώτη 8αδα, σε απόδοση 4.50 από το Pamestoixima.gr.

Ο Πανσερραϊκός πέρσι ήταν ευχάριστη έκπληξη, αλλά φέτος δείχνει ότι θα παλέψει για την σωτηρία του. Τρία ματς και 0 βαθμοί για τα "λιοντάρια", που μέχρι στιγμής έχουν την πιο προβληματική εικόνα από όλες τις ομάδες στο πρωτάθλημα. Τελευταίο φαβορί για να μπει στην πρώτη 8αδα η ομάδα των Σερρών, σε απόδοση 6.00 από το Pamestoixima.gr, ενώ η παρουσία της στα πλέι άουτ μοιάζει δεδομένη, σε απόδοση 1.10 από το Pamestoixima.gr.

Νέο φορμάτ

Τη φετινή σεζόν άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος και μετά την κανονική διάρκεια αυξάνονται τα υπό γκρουπ και από δύο που υπήρχαν μέχρι σήμερα πάμε στα τρία.

Στη μάχη του τίτλου θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1 έως 4 στην κανονική διάρκεια. Εκείνες που θα καταλάβουν τις 5 έως 8 θα παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα με φόντο το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν το Κύπελλο Ελλάδας κατακτηθεί από ομάδα που συμμετέχει στην πρώτη τετράδα, ενώ οι ομάδες των θέσεων 9 έως 14 θα επιχειρήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό μέσω των πλέι άουτ.

Η Super League δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημα την ημερομηνία έναρξης των πλέι οφ και πλέι άουτ της σεζόν 2024-25.

Βαθμολογία -

12/09/2024Super League 1: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ολυμπιακός Ολυμπιακός 9 3 3 0 0 7 1 6
2 ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ 9 3 3 0 0 7 3 4
3 ΑΕΚ ΑΕΚ 7 3 2 1 0 7 1 6
4 Άρης Άρης 5 3 1 2 0 3 2 1
5 Αστέρας Τρίπολης Αστέρας Τρίπολης 4 3 1 1 1 2 2 0
6 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός 4 3 1 1 1 3 3 0
7 ΟΦΗ ΟΦΗ 4 3 1 1 1 4 5 -1
8 Λαμία Λαμία 4 3 1 1 1 2 4 -2
9 Παναιτωλικός Παναιτωλικός 3 3 1 0 2 3 3 0
10 Βόλος ΝΠΣ Βόλος ΝΠΣ 3 3 1 0 2 2 5 -3
11 Καλλιθέα Καλλιθέα 2 3 0 2 1 3 4 -1
12 Ατρόμητος Ατρόμητος 2 3 0 2 1 3 4 -1
13 Λεβαδειακός Λεβαδειακός 1 3 0 1 2 0 4 -4
14 Πανσερραϊκός Πανσερραϊκός 0 3 0 0 3 2 7 -5
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.