Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Μουντιάλ: Το ντέρμπι Κολομβία - Αργεντινή και η Βραζιλία

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:39

Αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος για τις πέντε αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2026 στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής

Προκριματικά Μουντιάλ: Το ντέρμπι Κολομβία - Αργεντινή και η Βραζιλία

Τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 στη ζώνη της Νοτίου Αμερικής δεσπόζουν απόψε στο κουπόνι για στοίχημα με τις αναλύσεις και τα προγνωστικά στοιχήματος να έχουν το ενδιαφέρον τους.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Η Κολομβία έφερε 1-1 εκτός με το Περού. Παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα στον προκριματικό όμιλο. Θέλει την άτυπη εκδίκηση καθώς στο Κόπα Αμέρικα του καλοκαιριού ηττήθηκε 1-0 στην παράταση από την Αργεντινή στον τελικό. Ηγέτες είναι οι Χάμες Ροντρίγκες (βγήκε MVP στο Κόπα Αμέρικα), Λουίς Ντίας (της Λίβερπουλ). Μια ήττα έχει στα τελευταία 10 εντός έδρας σε επίπεδο προκριματικών. Νεα απουσία ο τιμωρημένος βασικός στόπερ Γιέρι Μίνα.

Η Αργεντινή επιβλήθηκε 3-0 εντός της Χιλής. Μόλις δύο ήττες έχει στα τελευταία 45 παιχνίδια της είτε επίσημα, είτε φιλικά! Ο Λιονέλ Σκαλόνι συμπλήρωσε 6 χρόνια στον πάγκο της. Πέραν του Μέσι που είναι εκτός, σταμάτησε τη διεθνή του καριέρα ο Άνχελ Ντι Μαρία, που τιμήθηκε στο ματς με τη Χιλή. Τραυματίες και οι μέσοι Ακούνια, Παλάσιος και οι αμντικοί Ταλιαφίκο, Μπαλέρντι. Γύρισε ο Ντιμπάλα (σκόραρε κιόλας).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η Αργεντινή παίζει χωρίς τον Μέσι αλλά είναι εξαιρετική ομάδα. Η Κολομβία είναι αήττητη στα προκριματικά και θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Δεν αναμένεται να ξεφύγει από το Χ το ματς που στη Betsson είναι στο 2.92.

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ - ΠΕΡΟΥ

Ο Ισημερινός ηττήθηκε 1-0 εκτός από την Βραζιλία, αλλά ήταν ανταγωνιστικός. Το γκολ που δέχθηκε από την Βραζιλία, ήταν μόλις το 2ο στα 5 τελευταία ματς των προκριματικών όπου όλα ήταν under. Το Κίτο είναι σε υψόμετρο πάνω από 2500 μέτρα αλλά το Περού είναι μαθημένο σε αυτά. Το ματς με την Βραζιλία ήταν και το πρώτο επίσημο με τον Σεμπαστιάν Μπεκασέτσε στον πάγκο. Τραυματίας ο στόπερ Εστουπινιάν.


Το Περού έφερε 1-1 με την Κολομβία κι ενώ προηγήθηκε γκολ του άσου της ΑΕΚ, Αλεξάντερ Κάλενς. Ήταν και το πρώτο ματς στα προκριματικά με τον έμπειρο Χόρχε Φοσάτι στον πάγκο. Ο Φοσάτι πήρε μια ισοπαλία στα τρία ματς με το Περού στο καλοκαιρινό Κόπα Αμέρικα. Κατά συνέπεια δεν έχει νίκη στα 4 πρώτα του παιχνίδια. Μόλις 2 γκολ έβαλε στα 6 τελευταία στα προκριματικά έχοντας 2 ισοπαλίες ενώ όλα ήταν under.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Αλλαγμένος προς το καλύτερο ο Ισημερινός μπορεί να βγάλει τον άσο με under που στην Betsson δίνεται στο 2.55.


ΧΙΛΗ - ΒΟΛΙΒΙΑ

Η Χιλή ηττήθηκε με 3-0 εκτός από την Αργεντινή. Έχει μια ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία στα προκριματικά του Μουντιάλ και χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Με no goal έβγαλε τα 5 τελευταία ματς στη διοργάνωση και απέναντι στη Βολιβία καίγεται για νίκη. Ο Ρικάρντο Γκαρέκα είναι στον πάγκο της από τον περασμένο Μάρτιο. Τα πρώτα επίσημα παιχνίδια του ήταν τα τρία στον όμιλο του πρόσφατου Κόπα Αμέρικα όπου είχε δύο ισοπαλίες με 0-0 και μια ήττα.


Η Βολιβία διέλυσε 4-0 εντός την Βενεζουέλα παίζοντας και στο υψόμετρο της πόλης Άλτο (πάνω από 4.500 μέτρα πάνω από θάλασσα). Ήταν το ντεμπούτο στον πάγκο της για τον Όσκαρ Βιγιέχας. Η Βολιβία έχει βγάλει με 2 νίκες τα 3 τελευταία προκριματικά του Μουντιάλ και είναι ένα ακόμα θετικό στοιχείο. Βέβαια αποητεύει στις εξορμήσεις της. Στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα είχε μόνο ήττες στα τρία της ματς βάζοντας ένα γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Η Χιλή θα βγάλει αντίδραση και μπορεί να πάρει τη νίκη αλλά καλύτερη επιλογή είναι το 2-3 γκολ που στη Betsson δίνεται στο 2.00.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Η Βενεζουέλα ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 εκτός από την Βολιβία. Μπήκε τέλος σε ένα αήττητο σερί 5 αγώνων στα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά είχε μόλις δύο νίκες. Στο Κόπα Αμέρικα του καλοκαιριού πήρε νίκες στα τρία ματς στον όμιλο και στα προημιτελικά έφερε 1-1 με τον Καναδά για να αποκλειστεί στα πέναλτι. Ο Αργεντινός Μπατίστα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Εκτός είναι οι τραυματίες Οσόριο (στόπερ), Έιντζελ (στόπερ).

Η Ουρουγουάη έφερε 0-0 εντός με την Παραγουάη. Με τρεις νίκες και μια ισοπαλία έχει βγάλει τα 5 τελευταία εκτός στα προκριματικά με τα 3 από αυτά να ήταν 2-3 γκολ. Παραμένουν οι μεγάλες απουσίες καθώς τιμωρημένοι είναι οι Νούνιες (επιθετικός – άλλες 4 αγωνιστικές), Μπεντανκούρ (χαφ, άλλες 3 αγωνιστικές), Αραούχο (αμυντικός, άλλες 2 αγωνιστικές), Χιμένες (στόπερ, άλλες 2 αγωνιστικές), Ολιβέρα (μπακ, άλλες 2 αγωνιστικές). Τραυματίες οι Αρασκαέτα (εξτρέμ), Βίνια (μέσος), Ντε Λα Κρουζ (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ομάδα που έχει κενά στην άμυνα είναι η Βενεζουέλα ενώ η Ουρουγουάη θα παίξει πιο ανοικτά. Αξίζει το ρίσκο με το γκολ - γκολ που στη Betsson δίνεται στο 2.25.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η Παραγουάη έφερε 0-0 στο ντέρμπι εκτός με την Ουρουγουάη. Ήταν και το πρώτο ματς στον πάγκο της για τον Γκουστάβο Άλφαρο ο οποίος κοίταξε να βρει λύσεις για την άμυνα στο ντέρμπι. Στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα η Παραγουάη ηττήθηκε 4-1 από την Βραζιλία στον όμιλο. Με no goal και under έβγαλε τα 3 τελευταία εντός στα προκριματικά έχοντας 1 νίκη και 1 ισοπαλία. Θέλει δουλειά για να παρουσιάσει τις ικανότητες της.


Η Βραζιλία νίκησε 1-0 εντός τον Ισημερινό. Μπήκε τέλος σε τρεις σερί ήττες στα προκριματικά για την ομάδα του Ντοριβάλ Τζούνιορ ο οποίος παλεύει να δώσει στη σελεσάο την χαμένη της λάμψη.
Στο καλοκαιρινό Κόπα Αμέρικα αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Ουρουγουάη και στα συνολικά 4 ματς που έδωσε πήρε μια νίκη. Νέα απουσία αυτή του μέσου Μιλιτάο. Πλήγμα και η απώλειες των επιθετικών Ραφίνια, Γκαμπριέλ Ζεσούς. Αμφίβολος ο Λούκας Πακετά. Οι Ροντρίγκο, Βινίσιους, Εντρίκ είναι τα αστέρια της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Δύσκολο ματς αλλά η Βραζιλία αλλάζει προς το καλύτερο και δεν αποκλείεται να βγάλει τον συνδυασμό του διπλού με under 3.5 γκολ που η Betsson τοι δίνει στο 2.00.

Βαθμολογία -

10/09/2024WC Qualification South America
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Αργεντινή Αργεντινή 18 7 6 0 1 11 2 9
2 Ουρουγουάη Ουρουγουάη 14 7 4 2 1 13 5 8
3 Κολομβία Κολομβία 13 7 3 4 0 7 4 3
4 Βραζιλία Βραζιλία 10 7 3 1 3 9 7 2
5 Βενεζουέλα Βενεζουέλα 9 7 2 3 2 6 7 -1
6 Ισημερινός Ισημερινός 8 7 3 2 2 5 4 1
7 Παραγουάη Παραγουάη 6 7 1 3 3 1 3 -2
8 Βολιβία Βολιβία 6 7 2 0 5 8 14 -6
9 Χιλή Χιλή 5 7 1 2 4 3 10 -7
10 Περού Περού 3 7 0 3 4 2 9 -7
Promotion - World Championship
Promotion - World Championship (Promotion: )

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr