Ποδόσφαιρο

ΠΠΚ Ασίας: Καλοπληρωμένες επιλογές

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 - 01:20

Τρίτη φάση για τα Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Ασίας και έχουμε επιλέξει επιλογές που πληρώνουν πολύ καλά.

ΠΠΚ Ασίας: Καλοπληρωμένες επιλογές

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις για τα Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Ασίας.

Β. ΚΟΡΕΑ – ΚΑΤΑΡ

Η ομάδα του Σιν Γιόνγκ-Ναμ θα μπορούσε να έχει πάρει την ισοπαλία από τους Ουζμπέκους αλλά αστόχησε ακόμη και στο πέναλτι που κέρδισε και το εκτέλεσε ο Κανγκ (40’). Το Λάος θα φιλοξενήσει τους αγώνες της Βόρειας Κορέας σε αυτή την προκριματική φάση: «Δεν υπάρχει πλεονέκτημα όταν παίζεις τα εντός έδρας παιχνίδια σε ουδέτερο έδαφος» είπε ο κόουτς. Η ομάδα δεν έχει νίκη στα τελευταία τρία ματς (0/1/2). Με πρόβλημα αποχώρησε στο ημίχρονο του ματς με τους Ουζμπέκους ο μέσο-επιθετικός Κιμ Κουκ-Τζιν. Αμφίβολος. Καμία άλλη σημαντική απουσία.

Η κατάρρευση του Κατάρ στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα ήταν επική. Η ήττα δίκαια και ήταν η πρώτη για τον προπονητή Τίντιν Μάρκες σε επίσημο ματς στον πάγκο της ομάδας. Απαιτείται αντίδραση γιατί με άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα – νωρίς είναι – δυσκολεύει αρκετά η μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου. Εκτός έδρας αήττητη η ομάδα από τον Νοέμβριο του 2023 (5/1/0) και όλα τα παιχνίδια ήταν επίσημα. Δεν βοήθησαν καθόλου οι αναπληρωματικοί του Μάρκες. Δύσκολα θα δούμε αλλαγές στην βασική ενδεκάδα. Δεν αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Κατάρ έχει κερδίσει τις δύο από τις τέσσερις τελευταίες συναντήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά οι άλλες δύο αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες και περιμένουμε ισοπαλία και εδώ, καθώς αμφότερες θα είναι αποφασισμένες να μην υποστούν διαδοχικές ήττες. Χ σε απόδοση 3.56 από την Betsson.

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Δέχτηκε απίστευτη πίεση από την Σαουδική Αραβία στο δεύτερο ημίχρονο αλλά άντεξε. Η αντίπαλός της μέτρησε δεκαοκτώ τελικές προσπάθειες και έχασε και πέναλτι στο 79ο λεπτό. «Πήραμε βαθμό γιατί όλοι οι παίκτες έδωσαν κάτι στην ομάδα. Κάναμε μια σοβαρή εμφάνιση» είπε ευχαριστημένος ο κόουτς Σιν Τε Γιόνγκ. Έρχεται κι άλλο δύσκολο ματς για την ομάδα του η οποία στα τελευταία τέσσερα ματς εντός έχει ισάριθμα Under 2,5 και δύο νίκες (2/1/1). Ο Κορεάτης προπονητής δεν έχει κάποιο νέο πρόβλημα. Όλοι οι παίκτες είναί έτοιμοι για την μάχη με την Αυστραλία.

Οι Αυστραλοί χαρακτήρισαν την ήττα από το Μπαχρέιν ως «μια από τις χειρότερες βραδιές στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας». Ο κόουτς Γκρέιαμ Άρνολντ και η ομάδα του πηγαίνουν υπό πίεση για αποτέλεσμα στην Τζακάρτα καθώς κι άλλη απώλεια βάζει σε μπελάδες την ομάδα. Το μόνο που είχε να πει ο κόουτς δημόσια ότι το παιχνίδι με το Μπαχρέιν ήταν μάθημα. Τα καγκουρό σε εκτός έδρας παιχνίδια μετράνε πέντε συνεχόμενες νίκες. Αναγκαστικά θα αλλάξει παίκτη στην επίθεση με τιμωρημένο τον Γένγκι για το ματς. Καμία άλλη νέα απουσία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενώ η Ινδονησία πήρε μια καλή ισοπαλία απέναντι στη Σαουδική Αραβία, η εντός έδρας φόρμα της είναι αρκετά ανησυχητική. Επιπλέον, η Αυστραλία θέλει να αποδείξει ότι η ήττα της από το Μπαχρέιν ήταν ένα μεμονωμένο αποτέλεσμα, εξασφαλίζοντας τους τρεις βαθμούς. 2 και Over 2.5 σε απόδοση 2.79 από την Betsson.

ΚΙΝΑ – Σ. ΑΡΑΒΙΑ

Ό,τι και να πεις για την ομάδα μετά την διάλυση από την Ιαπωνία είναι λίγο και δεν πρόκειται να δικαιολογήσει την εικόνα. Απίστευτη συντριβή. «Είναι θλιβερή ημέρα για έναν προπονητή» είπε απλά ο κόουτς Ιβάνκοβιτς ο οποίος φυσικά και δέχτηκε έντονη κριτική. Είναι η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της Κίνας σε προκριματικά Παγκοσμίου κυπέλλου. Μερικοί θέλουν ήδη αλλαγή προπονητή. Θα εξαρτηθούν πολλά από τον αγώνα με τους Σαουδάραβες. Δεν έχει κάποιο νέο πρόβλημα για το ματς. Σίγουρα θα αλλάξει η ενδεκάδα. Σημαντική απουσία είναι μόνο ο επιθετικός Σίχαο.

Στο δεύτερο ημίχρονο με την Ινδονησία έγινε επική επίθεση από τους Σαουδάραβες αλλά δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέτρησαν δεκαοκτώ τελικές προσπάθειες, ένα χαμένο πέναλτι αλλά έμειναν στην ισοπαλία και πλέον είναι μονόδρομος η νίκη στην Κίνα. Το ανησυχητικό για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι ότι πλεον εχει μόνο μια νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της προκριματικής φάσης (1/2/1). Εκτός έδρας πάντως είναι αήττητη πέντε ματς (4/1/0). Με πρόβλημα αποχώρησε από το προηγούμενο ματς ο Μοτέμπ Αλ-Χαρμπί που λογικά δεν θα παίξει με τους Κινέζους. Κανένα άλλο πρόβλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αυτό είναι ένα δύσκολο ματς, καθώς η Κίνα θέλει να βγάλει μια ισχυρή αντίδραση μετά την επτάρα από την Ιαπωνία. Η Σαουδική Αραβία ήταν επίσης απογοητευτική στον τελευταίο της αγώνα, αλλά περιμένουμε ότι η ομάδα του Μαντσίνι θα καταφέρει να φτάσει στο τρίποντο. 2/2 σε απόδοση 2.30 από την Betsson.

ΟΜΑΝ – Ν. ΚΟΡΕΑ

Οι αλλαγές του κόουτς Γιάροσλαβ Σίλχαβι στο ημίχρονο βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας αλλά και πάλι δεν έφτιαξε αρκετά πράγματα στην επίθεση για να αξίζει αποτέλεσμα. Το παιχνίδι θα γίνει στην πρωτεύουσα Μουσκάτ εκεί όπου η Εθνική ομάδα είναι αήττητη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της (3/2/0) και μάλιστα έχει κρατήσει και το μηδέν σε τρία από αυτά τα ματς. Τέσσερα από αυτά τα πέντε τελευταία έληξαν στα 2-3 γκολ. Η αποβολή του κεντρικού μέσου Αλ Αλαουί δευτερόλεπτα πριν το τέλος, σημαίνει ότι ο Σίλχαβι πρέπει να κάνει μια αλλαγή.

Περίεργο το κλίμα στον αγώνα με την Παλαιστίνη. Κάθε φορά που τα μάτριξ έδειχναν τον κόουτς Χονγκ ο κόσμος αποδοκίμαζε. Οι παίκτες έγιναν νευρικοί με τα όσα συνέβαιναν. Η Κορέα δεν έπαιξε καλά και έμεινε δίκαια σε ισοπαλία δίχως γκολ με την Παλαιστίνη. Ίσως καλύτερα που παίζει εκτός έδρας. «Δεν είναι εύκολο να παίξεις μπάλα έτσι, καταλαβαίνω τον κόσμο και τους παίκτες, πρέπει να το υποστούμε» είπε ο Χονγκ. Λόγω τραυματισμών έμειναν εκτός αποστολής οι αμυντικοί Κουόν (Κορ Φάκαν) και Κιμ Μουν (Νταετζόν). Δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα για τον Χονγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Νότια Κορέα έμεινε στο 0-0 με την Παλαιστίνη την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά περιμένουμε να πάρει τη νίκη και να φτάσει τους τέσσερις βαθμούς από τα δύο παιχνίδια της στην κατηγορία. 2/2 σε απόδοση 2.15 από την Betsson.

ΜΠΑΧΡΕΪΝ – ΙΑΠΩΝΙΑ

Αν για την Αυστραλία ήταν μια από τις χειρότερες βραδιές στην ιστορία, για το Μπαχρέιν ήταν μια από τις καλύτερες. Πέτυχε δίκαιη νίκη έστω και με λίγη τύχη, με αυτογκόλ. Τώρα έρχεται δεύτερο συνεχόμενο δύσκολο τεστ για την ομάδα του Ντράγκαν Τάλαγιτς. H ομάδα έμεινε αήττητη για τέταρτο σερί ματς εκτός έδρας και τώρα επιστρέφει στο γήπεδό της όπου είναι αήττητη για δύο ματς χωρίς να δέχεται γκολ (1/1/0). Τελευταία ήττα από την Ιαπωνία. Καμία απώλεια στην αποστολή, κανένα νέο πρόβλημα τραυματισμού. Λογικά πάμε για ίδια ενδεκάδα στο ματς.

Από τους θεωρητικά μεγάλους των προκριματικών, η Ιαπωνία ήταν η μοναδική που το έδειξε μέσα στο γήπεδο. Διέλυσε την Κίνα και έδειξε γιατί είναι φαβορί για μια από τις δύο πρώτες θέσεις και την πρόκριση. Απόλυτα ικανοποιημένος ο κόουτς Μοριγιάσου με όσα είδε φυσικά. Έχει πλέον επτά νίκες σε επτά παιχνίδια την προκριματική φάση. Στα έξι από τα επτά έχει σκοράρει +3 γκολ και δεν έχει δεχτεί ούτε ένα απλά, εντυπωσιακή. Μια μικρό-ενόχληση για τον Ιτακούρα ίσως φέρει στην ενδεκάδα τον νεαρό Τακάι. Κανένα άλλο πρόβλημα για το ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παρά την εκπληκτική εκτός έδρας νίκη την περασμένη εβδομάδα, το Μπαχρέιν δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την ποιοτική Ιαπωνία. Η νίκη της ομάδας του Χάιμε Μοριγιάσου με 7-0 επί της Κίνας την πρώτη αγωνιστική έθεσε τα πρότυπα σε αυτόν τον όμιλο και οι παίκτες του είναι το απόλυτο φαβορί για να κάνουν το δύο στα δύο. 2 και Over 3.5 σε απόδοση 2.42 από την Betsson.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr