Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Combo με... φουλ του άσου και υψηλές αποδόσεις

Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:06

Επτά πολύ δυνατά ματς περιλαμβάνει η σημερινή συνέχεια της πρώτης αγωνιστικής των προκριματικών και θα πάμε.. όπου μας πάνε τα δεδομένα - συνταγή που μας δικαίωσε στα παιχνίδια της Τετάρτης με 3 στις 4 επαληθεύσεις. 

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Combo με... φουλ του άσου και υψηλές αποδόσεις

ΜΑΛΑΟΥΙ-ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ

Στην πρωτεύουσα Λιλονγκβέ θα διεξαχθεί το ματς. Το Μαλάουι παλεύει για την υπέρβαση όμως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσει την Μπουρκίνα Φάσο για την δεύτερη θέση στο γκρουπ. Ο Πατρίκ Μαμπεντί παραμένεις τον πάγκο, ελάχιστη η βοήθεια από τέσσερις παίκτες που αγωνίζονται εκτός συνόρων. Δέχεται εύκολα γκολ. Στην προηγούμενη διοργάνωση πήρε την τρίτη θέση στον όμιλο, πίσω από Αίγυπτο και Γουινέα και πάνω από Αιθιοπία.

Το Μπουρούντι καιρό επιζητά την υπέρβαση, στις τάξεις του θεωρούν πως ήρθε η ώρα για μια σημαντική πρόκριση στοχεύοντας στην δεύτερη θέση στον όμιλο. Ο κόουτς Ετιέν Νταγιραγκίλε παραμένεις τον πάγκο και έχει σημαντική βοήθεια από 14 παίκτες που αγωνίζονται εκτός των συνόρων. Ζητούμενο η βελτίωση στην άμυνα.
Στην προηγούμενη διοργάνωση αποκλείστηκε σε προκριματικό όμιλο μένοντας πίσω από το Καμερούν και την Ναμίμπια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τόσο το Μαλάουι όσο και το Μπουρούντι δεν έχουν επιθετική δύναμη πυρός ικανή να δώσει υψηλό σκορ, έστω και αν αμφότερες υποφέρουν από κακές άμυνες. Πιο πιθανή η αλληλοεξουδετέρωση.
1Χ και under 2,5 στο 2,03 από την Betsson

ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΛΕΣΟΤΟ

Και σε αυτήν την προκριματική φάση η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αγωνίζεται εκτός συνόρων. Το ματς θα γίνει στο Μαρόκο και στην πόλη Ελ Ζαντίντα. Ένα μόνο το διαθέσιμο εισιτήριο στον όμιλο. Ο Ελβετός Ραούλ Σαβουά παραμένει τον πάγκο έχει βοήθεια από 12 παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.
Αποκλείστηκε στον προκριματικό όμιλο, στην προηγούμενη διοργάνωση μένοντας πίσω από την Γκάνα και την Αγκόλα και πάνω από την Μαδαγασκάρη.

Το Λεσότο είναι μια από τις αδύναμες ομάδες της Ηπείρου. Θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω αλλά κάθε φορά βρίσκει σε τοίχο. Ο κόουτς Λέσλι Νοτσί ανέλαβε πέρσι τα ηνία, έχει μικρή βοήθεια από πέντε παίκτες που αγωνίζονται στη Νότια Αφρική. Γκολ-γκολ τα τρία πιο πρόσφατα ματς.
Στην προηγούμενη διοργάνωση αποκλείστηκε με μόνο έναν πόντο σε έξι ματς πίσω από Ζάμπια, Ακτή Ελεφαντοστού και Κόμορες

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία δεν μπαίνει σε ποιοτική σύγκριση με την αντίπαλό της και η νίκη φαίνεται πιο εύκολη υπόθεση απ' ότι προϊδεάζει η απόδοση του άσου, την οποία εκλαμβάνουμε μάλλον ως ευκαιρία. 1 στο 2,08 από την Betsson

ΓΚΑΝΑ-ΑΓΚΟΛΑ

Το ματς θα γίνει στην πόλη Κουμασί. Η Γκάνα θέλει να αφήσει πίσω της την κακή εμφάνιση στην προηγούμενη διοργάνωση. Ο 49χρονος Ότο Άντο ανέλαβε τα προπονητικά ηνία. Σχεδόν όλοι οι παίκτες αγωνίζονται στην Ευρώπη, ανάμεσά τους ο Μπάμπα Ράχμαν του ΠΑΟΚ. Γκολ-γκολ και όβερ τα επτά τελευταία ματς.
Στο προηγούμενο Κόπα Αφρικα πέρασε στην τελική φάση όπου έμεινε πίσω από Πράσινο Ακρωτήρι και Αίγυπτο και πάνω από την Μοζαμβίκη και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Η Αγκόλα έχει εδραιώσει την παρουσία της στις ισχυρές δυνάμεις της Ηπείρου θέλει να περάσει ξανά στην τελική φάση. Ο Πορτογάλος κόουτς Πέδρο Γκονζάλβες είναι σταθερά στον πάγκο. Στην αποστολή ο Κάρμο του Ολυμπιακού και ο Ζίνι της ΑΕΚ. Γκολ-γκολ και όβερ τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς.
Στην προηγούμενη διοργάνωση έφτασε στους 16 της διοργ’ανωσης όπου ηττήθηκε από την Νιγηρία με 1-0.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γκάνα φαίνεται να έχει ξαναβρεί φόρμα υπό τον νέο προπονητή. Απέναντί της, μία Αγκόλα που έχει και αυτή τα δυνατά χαρτιά της ενώ αμφότερες παίζουν... αλέγκρο ποδόσφαιρο, σε σχέση με αυτό που παρουσιάζουν οι περισσότερες ομάδες σε αυτή τη φάση. 1Χ + ΝG + under 2,5 στο 2,06 από την Betsson

ΓΟΥΙΝΕΑ ΜΠΙΣΑΟΥ-ΖΟΥΑΖΙΛΑΝΔΗ

Στην πρωτεύουσα Μπισάου το ματς. Η Γουινέα Μπισάου θέλει να κάνει υπέρβαση ανάλογη με αυτή της προηγούμενης διοργάνωσης και να προκριθεί στην τελική φάση. Ο παλιός διεθνής πορτογάλος άσος Λουίς Μπόα Μόρτε ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Πλούσιο ρόστερ σχεδόν όλοι οι παίκτες αγωνίζονται στην Ευρώπη. Κρατά χαμηλά τα σκορ.
Στην προηγούμενη διοργάνωση πέρασε στην τελική φάση, αλλά έχασε και τα τρία ματς από Νιγηρία, Ισημερινή Γουινέα και Ακτή Ελεφαντοστού

Η Ζουαζιλάνδη που εσχάτως αναφέρεται και ως Εσουατίνι αποτελεί μια από τις πλέον αδύναμες ομάδες στην Αφρική, Καμία πρόοδος τα τελευταία χρόνια, στηρίζεται άλλωστε αποκλειστικά σε παίκτες που αγωνίζονται στο απαξιωμένο εγχώριο πρωτάθλημα. Ο Σιφίσο Ντιμπάνε παραμένει στον πάγκο. Έβαλε μόνο ένα γκολ στα πέντε τελευταία ματς.
Στο προηγούμενο Κόπα Αφρικα αποκλείστηκε δίχως νίκη σε έξι ματς με Μπουρκίνα Φάσο, Πράσινο Ακρωτήρι και Τόγκο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γουινέα-Μπισάου είναι το λογικό φαβορί σε αυτό το ματς, καθώς απέναντί της έχει μία ομάδα χαμηλής ποιότητας, η οποία δεν κατάφερε να κερδίσει τους τελευταίους έξι αγώνες της σε όλες τις διοργανώσεις. Στα συν, και η εμπειρία της γηπεδούχου. 1 και over 1,5 στο 2,54 από την Betsson

ΚΟΝΓΚΟ-Ν. ΣΟΥΔΑΝ

Στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ θα διεξαχθεί το ματς. Το Κονγκό πέρασε μία χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας. Ώρα αρχίζουν και ανταποκρίνονται ξανά στις κλήσεις οι παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Στον πάγκο πορεύεται με υπηρεσιακό κόουτς τον Ισαάκ Ενγκατά. Ανέτοιμος ο επιθετικός Μπιφουμά.
Στην προηγούμενη διοργάνωση αποκλείστηκε στον προκριματικό όμιλο, μένοντας πίσω από Μάλι και Γκάμπια και πάνω από το Νότιο Σουδάν.

Το Νότιο Σουδάν πασχίζει να κάνει μικρά βήματα προόδου αλλά απέχει από το να λειτουργήσει ανταγωνιστικά σε αυτό το επίπεδο. Ο Γάλλος κόουτς Νικολά Ντιπουά βρίσκεται για δεύτερο χρόνο στον πάγκο. Οι 14 παίκτες αγωνίζονται εκτός των συνόρων, οι επτά στην Ουγκάντα. Δίχως νίκη σε έξι ματς.
Στο προηγούμενο Κόπα Αφρικα αποκλείστηκε με πέντε ήττες σε έξι ματς πίσω από Μάλι, Γκάμπια και Κονγκό.

EKTIMHΣΗ: Μία ταπεινωτική φιλική ήττα με 6-0 από το Μαρόκο τον περασμένο Ιούνιο, ταρακούνησε τους πάντες στην ομάδα του Κονγκό που θέλει να... αποκαταστήσει έστω και μερικώς την εικόνα του. Και η συγκυρία, του δίνει αυτή την ευκαιρία, αφού ο αντίπαλός του σε αυτό το ματς «τρέχει» ένα σερί έξι αγώνων χωρίς νίκη και βρίσκεται σε κακή κατάσταση. 1 και over 1,5 στο 2,09 από την Betsson

ΑΛΓΕΡΙΑ-ΙΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΟΥΙΝΕΑ

Στην πόλη Οράν το ματς. Η Αλγερία θέλει να ξεπεράσει τον αποκλεισμό σε εύκολο όμιλο στο προηγούμενο Κόπα Άφρικα. Ο Βόσνιος κοουτς Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ανέλαβε τα ηνία. Πλούσιο το ρόστερ, όλοι οι παίκτες αγωνίζονται εκτός συνόρων, οι περισσότεροι στην Ευρώπη. Γκολ-γκολ και όβερ τα τέσσερα τελευταία ματς.
Στην προηγούμενη διοργάνωση πέρασε στην τελική φάση όπου όμως έμεινε σε δύο ισιοπαλίες και μια ήττα κόντρα σε Αγκόλα, Μπουρκίνα Φάσο και Μαυριτανία.

Σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια η Ισημερινή Γουινέα θέλει και φέτος να περάσει στην τελική φάση της διοργάνωσης. Ο πετυχημένος κόουτς Χουάν Μίτσα παραμένει για τρίτη χρονιά στον πάγκο. Σχεδόν όλοι οι παίκτες αγωνίζονται εκτός συνόρων, ανάμεσά τους και ο εξτρέμ του Ηρακλή, Μιράντα. Χαμηλά κρατά τα σκορ.
Στην προηγούμενη διοργάνωση πέρασε στη φάση των 16 όπου ηττήθηκε από την Γουινέα με 1-0.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παρά τα βήματα που έχει κάνει η η Ισημερινή Γουινέα τα τελευταία χρόνια, είναι προφανές ότι οι γηπεδούχοι είναι το απόλυτο φαβορί στην αναμέτρηση. Μοναδικό ερωτηματικό είναι η απρόβλεπτη άμυνα των Αλγερινών. 1 και over 1,5 στο 1,95 από την Betsson

ΤΥΝΗΣΙΑ-ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ

Στην πρωτεύουσα Τύνιδα το ματς. Η Τυνησία απογοήτευσε με τον αποκλεισμό της σε εύκολο γκρουπ της τελικής φάσης της προηγούμενης διοργάνωσης. Ο πολύπειρος 75χρονος Κόουτς Φαουζί Μπενζαρτί ανέλαβε τα ηνία. Κλήθηκαν 12 παίκτες που αγωνίζονται εκτός συνόρων. Στα πέντε πιο πρόσφατα ματς μπήκε συνολικά ένα γκολ!
Στην προηγούμενη διοργάνωση πέρασε στην τελική φάση όπου αποκλείστηκε με δύο ισοπαλίες και μία ήττα κόντρα σε Μάλι, Νότια Αφρική και Ναμίμπια.

Η Μαδαγασκάρη δεν μπορεί να δώσει συνέχεια στην προ τριετίας έκλαμψη και επέστρεψε στο χαμηλό επίπεδο. Ο κόουτς Ρακοτοντραμπέ παραμένει στον πάγκο για δεύτερη χρονιά. Κλήθηκαν ξανά εννιά παίκτες που αγωνίζονται στη Γαλλία για να κάνουν την διαφορά.
Στην προηγούμενη διοργάνωση αποκλείστηκε δίχως νίκη σε προκριματικό όμιλο, μένονατς πίω από Γκάνα, Αγκόλα και Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν είναι σε καλή κατάσταση η Τυνησία με την απόδοσή του άσου να μας... εκνευρίζει αφού και η Μαδαγασκάρη, όσο φιλότιμη και αν είναι, δεν φαίνεται ικανή να κάνει την έκπληξη.
1 και under 2,5 στο 2,66 από την Betsson

Βαθμολογία -

05/09/2024Group A
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ισημερινή Γουινέα Ισημερινή Γουινέα 7 3 2 1 0 9 3 6
2 Μάλι Μάλι 7 3 2 1 0 3 1 2
3 Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 3 3 1 0 2 2 5 -3
4 Γουινέα-Μπισάου Γουινέα-Μπισάου 0 3 0 0 3 2 7 -5
Promotion - Africa Cup of Nations (Play Offs)
Ranking of third-placed teams
05/09/2024Group B
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πράσινο Ακρωτήρι Πράσινο Ακρωτήρι 7 3 2 1 0 7 3 4
2 Αίγυπτος Αίγυπτος 3 3 0 3 0 6 6 0
3 Γκάνα Γκάνα 2 3 0 2 1 5 6 -1
4 Μοζαμβίκη Μοζαμβίκη 2 3 0 2 1 4 7 -3
Promotion - Africa Cup of Nations (Play Offs)
Ranking of third-placed teams
05/09/2024Group C
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σενεγάλη Σενεγάλη 9 3 3 0 0 8 1 7
2 Καμερούν Καμερούν 4 3 1 1 1 5 6 -1
3 Γουινέα Γουινέα 4 3 1 1 1 2 3 -1
4 Γκάμπια Γκάμπια 0 3 0 0 3 2 7 -5
Promotion - Africa Cup of Nations (Play Offs)
Ranking of third-placed teams
05/09/2024Group D
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ανγκόλα Ανγκόλα 7 3 2 1 0 6 3 3
2 Μπουρκίνα Φάσο Μπουρκίνα Φάσο 4 3 1 1 1 3 4 -1
3 Μαυριτανία Μαυριτανία 3 3 1 0 2 3 4 -1
4 Αλγερία Αλγερία 2 3 0 2 1 3 4 -1
Promotion - Africa Cup of Nations (Play Offs)
Ranking of third-placed teams
05/09/2024Group E
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Νιγηρία Νιγηρία 5 3 1 2 0 3 1 2
2 Νότια Αφρική Νότια Αφρική 4 3 1 1 1 4 2 2
3 Ναμίμπια Ναμίμπια 4 3 1 1 1 1 4 -3
4 Τυνησία Τυνησία 2 3 0 2 1 1 2 -1
Promotion - Africa Cup of Nations (Play Offs)
Ranking of third-placed teams
05/09/2024Group F
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μαρόκο Μαρόκο 7 3 2 1 0 5 1 4
2 Λ.Δ. Κονγκό Λ.Δ. Κονγκό 3 3 0 3 0 2 2 0
3 Ζάμπια Ζάμπια 2 3 0 2 1 2 3 -1
4 Τανζανία Τανζανία 2 3 0 2 1 1 4 -3
Promotion - Africa Cup of Nations (Play Offs)
Ranking of third-placed teams
05/09/2024Ranking of third-placed teams
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γουινέα Γουινέα 4 3 1 1 1 2 3 -1
2 Ναμίμπια Ναμίμπια 4 3 1 1 1 1 4 -3
3 Μαυριτανία Μαυριτανία 3 3 1 0 2 3 4 -1
4 Ακτή Ελεφαντοστού Ακτή Ελεφαντοστού 3 3 1 0 2 2 5 -3
5 Γκάνα Γκάνα 2 3 0 2 1 5 6 -1
6 Ζάμπια Ζάμπια 2 3 0 2 1 2 3 -1
Promotion - Africa Cup of Nations (Play Offs)
Ranking of third-placed teams

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr