Ποδόσφαιρο

Τι αλλάζει στο Europa League και στα φαβορί της διοργάνωσης!

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:55

Και το Europa League περνάει σε ιστορική αλλαγή για μία ακόμη φορά και εδώ θα βρείτε ότι χρειάζεστε για τη διοργάνωση. 

Τι αλλάζει στο Europa League και στα φαβορί της διοργάνωσης!

Το νέο format

Η UEFA προχώρησε σε αλλαγές και στη διοργάνωση του Europa League, τη δεύτερη κατά σειρά βαρύτητας, διοργάνωσή της.

Κατάργηση των ομίλων έχουμε εδώ όπως και το Champions League, με τη διαδικασία να είναι ίδια.

Από εδώ και στο εξής οι ομάδες που θα φτάσουν στην τελική φάση, οι οποίες θα αυξηθούν από 32 σε 36, θα συμμετέχουν σε έναν ενιαίο όμιλο. Ουσιαστικά ένα μίνι πρωτάθλημα. Πλέον το Group Stage που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια παύει να ισχύει και μετονομάζεται σε League Stage.

Οι ομάδες ξεχνάνε το παραδοσιακό σύστημα των 6 αγωνιστικών, αφού πλέον θα παίζουν 8 παιχνίδια στον ενιαίο όμιλο (4 εντός - 4 εκτός), με κάθε ματς να γίνεται απέναντι σε διαφορετική ομάδα.

Οι αντίπαλοι έχουν προκύψει από τα 4 γκρουπ δυναμικότητας που υπάρχουν, όπου κάθε ομάδα θα κληρωθεί με δύο αντιπάλους από το καθένα.

Τα νοκ αουτ παραμένουν ίδια ουσιαστικά. Οι 8 πρώτες ομάδες της ενιαίας βαθμολογίας θα προκριθούν απευθείας στη φάση των «16», ενώ οι σύλλογοι που θα τερματίσουν στις θέσεις 9 έως 24, θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, σε διπλά παιχνίδια, στον ενδιάμεσο γύρο playoffs, για να συνεχίσουν στο θεσμό.

Φυσικά δεν θα έχουμε ομάδες από το Champions League, ούτε οι ομάδες που αποκλείονται εδώ έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο Conference League.

Νικητής διοργάνωσης

Φυσικά η διοργάνωση αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον και κρίνεται αρκετά αμφίρροπη. Υπάρχουν πάρα πολλές και αξιόλογες ομάδες οι οποίες είναι ικανές να φτάσουν μέχρι τη κατάκτηση του τροπαίου. Να σημειώσουμε ότι στη διοργάνωση υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό θα εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας.

Ας δούμε τις πρώτες αποδόσεις της διοργάνωσης. Τα δύο φαβορί για κατάκτηση προέρχονται από την ίδια χώρα. Δεν είναι άλλες από τις Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και οι δύο είναι πολύ έμπειρες και ποιοτικές ομάδες για αυτό βρίσκονται στη κορυφή των αποδόσεων. Εκατέρωθεν, βρίσκονται στο 6.00 (Pamestoixima.gr) για να κατακτήσουν τη διοργάνωση.

Ακολουθεί η Ρόμα με 10.00 (Pamestoixima.gr) και η Ρεάλ Σοσιεδάδ με 13.00(Pamestoixima.gr) . Ακόμα μια ισπανική στη λίστα με τη Μπιλμπάο να είναι στο 15.00(Pamestoixima.gr) . Η Λάτσιο στο 15.00(Pamestoixima.gr) επίσης και η Πόρτο στο 17.00(Pamestoixima.gr) Από εκεί και κάτω οι αποδόσεις ανεβαίνουν σταδιακά.

Ο Ολυμπιακός για κατάκτηση πληρώνει στο 41.00 (Pamestoixima.gr) ενώ ο ΠΑΟΚ στο 101.00(Pamestoixima.gr) .

Αναμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον τη διοργάνωση και ελπίζουμε οι ομάδες μας να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr