Ποδόσφαιρο

Champions League: Το νέο φορμάτ και τα φαβορί της διοργάνωσης!

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:02

Το Champions League αλλάζει δραστικά και εμείς θα προσπαθήσουμε να σας φέρουμε πιο κοντά στη διοργάνωση και να σας ετοιμάσουμε για τη σέντρα της. 

Champions League: Το νέο φορμάτ και τα φαβορί της διοργάνωσης!

H νέα δομή

Το Champions League με το γνώριμο και παραδοσιακό του τρόπο διεξαγωγής ανήκει πλέον στο παρελθόν. Η UEFA προχώρησε σε μία καινοτόμα και πρωτοποριακή απόφαση για τη διοργάνωση, αλλάζοντας πλήρως τον τρόπο διεξαγωγής της. Τους 8 κλασσικούς ομίλους και τις 32 ομάδες τις ξεχνάμε πλέον. Προχωράμε σε αύξηση των ομάδων, εστί 36 ομάδες, ενώ έχουμε 4 γκρουπ δυναμικότητας πια.

Αναλυτικά οι 36 ομάδες της league phase:

1ο ΓΚΡΟΥΠ


Ρεάλ Μαδρίτης
Μάντσεστερ Σίτι
Μπάγερν Μονάχου
Παρί Σεν Ζερμέν
Λίβερπουλ
Ίντερ
Ντόρτμουντ
Λειψία
Μπαρτσελόνα

2ο ΓΚΡΟΥΠ


Λεβερκούζεν
Ατλέτικο Μαδρίτης
Αταλάντα
Γιουβέντους
Μπενφίκα
Άρσεναλ
Κλαμπ Μπριζ
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μίλαν

Τριπλή Προσφορά γνωριμίας με 690 Δώρα Χωρίς Κατάθεση μόνο στο Pamestoixima.gr με το promo code PSCOMBO!

3ο ΓΚΡΟΥΠ


Φέγενορντ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Αϊντχόφεν
Ντινάμο Ζάγκρεμπ
Ζάλτσμπουργκ
Λιλ
Ερυθρός Αστέρας
Σέλτικ
Γιανγκ Μπόις

4ο ΓΚΡΟΥΠ


Σλόβαν Μπρατισλάβας
Μονακό
Άστον Βίλα
Μπολόνια
Τζιρόνα
Στουτγκάρδη
Στουρμ Γκρατς
Μπρεστ
Σπάρτα Πράγας

Τρόπος διεξαγωγής

Οι λεγόμενοι όμιλοι, είναι το League Stage, στο οποίο θα παρακολουθήσουμε 8 αγωνιστικές αντί για 6 που ξέραμε. Εκεί κάθε ομάδα θα κληρωθεί με δύο αντιπάλους από κάθε γκρουπ δυναμικότητας και θα δώσει τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας και τέσσερα εκτός έδρας. Θα αντιμετωπίσει δηλαδή την κάθε ομάδα μόνο μία φορά (1 εντός και 1 εκτός από κάθε γκρουπ δυναμικότητας), σε αντίθεση με τις διπλές αναμετρήσεις του παρελθόντος. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα καινοτόμο μίνι πρωτάθλημα. Οι πρώτοι 8 που θα προκύψουν θα πάνε στους 16 απευθείας. Οι ομάδες που τερμάτισαν από τις θέσεις 9-24 θα παίξουν πλέι οφ. Από εκεί θα πάρουμε τις άλλες 8 ομάδες που μας λείπουν.

Μεγάλη αλλαγή αποτελεί και πως καμία ομάδα δεν συνεχίζει στην υποδεέστερη διοργάνωση της UEFA. Υπάρχει ο απευθείας αποκλεισμός από την Ευρώπη. Στα γνώριμα παραμένει ο τρόπος διεξαγωγής των πλέι οφ, από τους 16 μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης.

Καμία ελληνική ομάδα δεν ανήκει στη πρώτη ιστορική χρονιά της διοργάνωσης. Τα νοκ αουτ πλέι οφ όπως ονομάζονται, διεξάγονται από 11-12/2 & 18-19/2. Η φάση των «16» 4-5/3 & 11-12/3. Τα προημιτελικά 8-9/4 & 15-16/4. Τα ημιτελικά 29-30/4 & 6-7/5. Ο μεγάλος τελικός είναι στις 31/5.

Τα φαβορί της διοργάνωσης

Ο νέος τρόπος διεξαγωγής έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των ντέρμπι μέσα στη διοργάνωσης και το σπάσιμο της μονοτονίας και της πρόβλεψης. Φυσικά η UEFA έχει ως στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος για το Champions League και το κέρδος της παλιάς αίγλης της διοργάνωσης. Τα φαβορί κατά κάποιον τρόπο όμως δεν αλλάζουν, κι ας γίνεται πιο δύσκολη και απρόβλεπτη η διοργάνωση.

Δύο ομάδες συναντάμε στις αποδόσεις τη φετινή χρονιά σε μονοψήφια απόδοση. Πρώτη είναι η Μάντσεστερ Σίτι σε απόδοση 3.75. Η ομάδα του Πεπ για ακόμη μια χρονιά είναι το πρώτο φαβορί και δικαίως. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και τοπ επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθεί η βασίλισσα της Ευρώπης και η πολυνίκης του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Αντσελότι θέλει να κάνει το back-to-back και βρίσκεται σε απόδοση 4.00. Η έλευση του Εμπαπέ φυσικά έχει αναγεννήσει πολλά όνειρα για μια galacticos ομάδα.

Σούπερ Τριπλή Προσφορά εντελώς δωρεάν, Χωρίς Κατάθεση σε περιμένει με τον κωδικό PSCOMBO!

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις.
«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

Τρίτη στη σειρά είναι η Άρσεναλ με 10.00 απόδοση. Η Μπάγερν ακολουθεί με 13.00 και η Μπαρτσελόνα με 17.00. Η Λίβερπουλ με τον νέο προπονητή στο 18.00 και η αναγεννημένη Παρί στο 20.00. Βλέπουμε πως ο πίνακας είναι χαοτικός και υπάρχουν διαφορές.

Κάτι πιο εύκολο και διαφορετικό, είναι η επιλογή της εθνικότητας του νικητή. Για να το πάρει ομάδα από την Αγγλία, πληρωνόμαστε σε απόδοση 2.00. Ομάδα από την Ισπανία είναι στο 2.75, ενώ από τη Γερμανία είναι στο 6.50. Ακολουθούν οι Ιταλοί με 7.50 και οι Γάλλοι με 12.00.

Ένα είναι το μόνο σίγουρο! Πως θα έχουμε μια τελείως διαφορετική διοργάνωση, με συνεχόμενα ντέρμπι και πολλές εκπλήξεις.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr