Ποδόσφαιρο

Α' Κύπρου: Φαβορί και... λίγο απ' όλα

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2024 - 02:00

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική στην κορυφαία κατηγορία της Κύπρου και οι στοιχηματικές επιλογές... ποικίλλουν.  

Α' Κύπρου: Φαβορί και... λίγο απ' όλα

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Κύπρου.

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ - ΠΑΦΟΣ

Η αλλαγή προπονητή, με τον Μπεργκ να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία συνδυάστηκε με την εκτός έδρας νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επί του Απόλλωνα Λεμεσού, κάνοντας ιδανικό το ξεκίνημα για την ΑΕΚ, η οποία θέλει το δεύτερο τρίποντο στο σημαντικό ματς με την Πάφο για να μπει δυνατά στο πρωτάθλημα και να κυνηγήσει τη διάκριση. Ο Νορβηγός προπονητής θα τεθεί αντίπαλος της παλιάς του ομάδας, ενώ η ενίσχυση συνεχίστηκε με την απόκτηση του Αϊτόρ από τον Παναθηναϊκό. Αυτό που θέλει ο Μπεργκ είναι να μπει αυτήν τη φορά καλύτερα η ομάδα του στο παιχνίδι.

Η Πάφος ετοιμάζεται για το πρώτο της παιχνίδι στο πρωτάθλημα, που είναι δύσκολο και εκτός έδρας, αλλά μπαίνει και φέτος με φιλοδοξίες στη διοργάνωση. Τα προκριματικά του καλοκαιριού την έχουν βοηθήσει να έχει επίσημα παιχνίδια και θέλει να δείξει από την πρεμιέρα ότι θα κοιτάξει ψηλά, παίρνοντας ανάλογο αποτέλεσμα. Η Πάφος είχε τα σημαντικά παιχνίδια με την Κλουζ, όπου με συνολικό σκορ 3-1 πήρε το εισιτήριο για το League Phase του Conference League, και είναι πιθανό να γίνουν αλλαγές στην Λάρνακα, ανάλογα και με την κατάσταση των παικτών. Εκτός και πάλι είναι ο μπακ Μελούσο, που μπορεί να αποτελέσει παρελθόν, καθώς η Πάφος κινείται για παίκτη στη θέση του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ΑΕΚ Λάρνακας πήρε σπουδαίο τρίποντο στην έδρα του Απόλλωνα στην πρεμιέρα και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα. Η Πάφος από την άλλη έχει ανεβασμένη ψυχολογία από την ευρωπαϊκή της επιτυχία και θέλει να ξεκινήσει με το... δεξί στο πρωτάθλημα, σε μία έδρα όμως που στα 5 τελευταία ματς μετράει 4 ήττες και 1 ισοπαλία. Αναμένουμε κλειστό ματς. Under 2.5 σε απόδοση 1.65 από το pamestoixima.gr.

ΑΠΟΕΛ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ

Ο ΑΠΟΕΛ είναι έτοιμος να μπει στο νέο πρωτάθλημα, έχοντας αλλάξει τον σχεδιασμό του από το ξεκίνημα του καλοκαιριού, με την αλλαγή προπονητή και τον Ντομίνγκες να παίρνει τη θέση του Γκαγιέγκος. Με την ελπίδα ότι θα αποδειχθεί… Σα Πίντο, καθώς ήταν συνεργάτης του και με στόχο να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου. Ο ΑΠΟΕΛ είχε τα ευρωπαϊκά ματς με την Ρίγα, όπου και γνώρισε τον αποκλεισμό, και ο νέος προπονητής του είναι πιθανό να κάνει κάποιες αλλαγές. Εννοείται φυσικά, ότι το τρίποντο είναι μονόδρομος στο ματς με τον Εθνικό Άχνας και ο Ντομίνγκες περιμένει από τους παίκτες του να δείξουν την ποιότητα τους.

Το ξεκίνημα είναι πολύ δύσκολο για τον Εθνικό Άχνας, παίζοντας εκτός έδρας και πολύ δύσκολα παιχνίδια. Μετά από απέναντι στην Ομόνοια θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ, με στόχο αυτήν τη φορά να είναι πιο ανταγωνιστικός, καθώς στην πρεμιέρα δεν απέφυγε την ήττα με τρία γκολ, αν και τα δύο τελευταία σημειώθηκαν στο τελευταίο τέταρτο. Τα προβλήματα για τον Μπαντία, πάντως δεν λείπουν και πάλι, αφού δεν θα είναι διαθέσιμοι οι αμυντικοί Λομοτέι, Περατικός, επιθετικός Λ. Ιωάννου και οι μέσοι Ηλία, Τέτουρ. Αντίθετα, ο τερματοφύλακας Παπαστυλιανού ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τρία έφαγε στην πρεμιέρα στην έδρα της Ομόνοιας ο Εθνικός Άχνας και τώρα καλείται να παίξει εκτός, ξανά, κόντρα σε μία εξίσου δυνατή ομάδα. Έχει πολλά προβλήματα να διαχειριστεί ο κόουτς των φιλοξενούμενων και η ποιότητα του θα κάνει τη διαφορά. Ο άσος έχει φυσικά το προβάδισμα, αλλά δεν πληρώνει... ψηλά. Over 3.5 σε απόδοση 2.27 από το pamestoixima.gr.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Η Νέα Σαλαμίνα μπαίνει στο πρωτάθλημα, καθώς το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής αναβλήθηκε, με φιλοδοξίες. Θέλει να πετύχει το κάτι παραπάνω και σ’ αυτήν τη λογική δημιουργήθηκε το ρόστερ, στα φιλικά έδειξε ότι έχει καλά στοιχεία και το ματς με την Ομόνοια αποτελεί το πρώτο και δυνατό τεστ. Η Νέα Σαλαμίνα πρόσθεσε στο δυναμικό της τον Βέλλιο και ο Χριστοδούλου περιμένει μεγάλη βοήθεια στην επίθεση από τον έμπειρο στράικερ. Από την άλλη πλευρά, δεν υπολογίζει στην παρουσία του ακραίου επιθετικού Νάρσινγκ, που κουβαλάει τιμωρία από πέρσι.

Η Ομόνοια μπήκε νικηφόρα στο νέο πρωτάθλημα, με την εύκολη όπως αποδείχθηκε επικράτηση επί του Εθνικού Άχνας, δείχνοντας επιθετικές αρετές, αν και τα δύο γκολ μπήκαν προς το τέλος. Είναι μία εβδομάδα με απαιτήσεις, καθώς είχε και τον ευρωπαϊκό αγώνα με την Ζίρα, όπου με συνολικό σκορ 6-1 πήρε το εισιτήριο για το League Phase του Conference League, και στόχος είναι να διπλασιάσει τις νίκες στο πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι που προβλέπεται να έχει δυσκολίες. Ο Νταμπράουσκας κάνει μία διαχείριση στα δύο κολλητά ματς και αναμένεται να γίνουν αλλαγές. Εκτός πλάνων αναμένεται να είναι ο μέσος Χαραλάμπους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Νέα Σαλαμίνα έδειξε καλό πρόσωπο στα φιλικά προετοιμασίας και θα παίξει με ενθουσιασμό στο πρώτο φετινό της επίσημο ματς. Η Ομόνοια έχει στο... σακούλι τη νίκη της πρεμιέρας αλλά και την ευρωπαϊκή της επιτυχία και θέλει να κινηθεί στις ίδιες ταχύτητες. Ξεκάθαρο φαβορί οι φιλοξενούμενοι. 2 σε απόδοση 1.64 από το pamestoixima.gr.

Βαθμολογία -

31/08/20241. Division: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Άρης Λεμεσού Άρης Λεμεσού 6 2 2 0 0 4 1 3
2 Ομόνοια Ομόνοια 3 1 1 0 0 3 0 3
3 ΑΕΛ Λεμεσού ΑΕΛ Λεμεσού 3 1 1 0 0 4 2 2
4 ΑΕΚ Λάρνακας ΑΕΚ Λάρνακας 3 1 1 0 0 2 1 1
5 Ανόρθωση Αμμοχώστου Ανόρθωση Αμμοχώστου 1 1 0 1 0 0 0 0
6 Ομόνοια Αραδίππου Ομόνοια Αραδίππου 1 1 0 1 0 0 0 0
7 ΑΠΟΕΛ ΑΠΟΕΛ 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Ε.Ν. Παραλιμνίου Ε.Ν. Παραλιμνίου 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Νέα Σαλαμίνα Νέα Σαλαμίνα 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Πάφος Πάφος 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Απόλλων Λεμεσού Απόλλων Λεμεσού 0 1 0 0 1 1 2 -1
12 Καρμιώτισσα Πολεμιδιών Καρμιώτισσα Πολεμιδιών 0 1 0 0 1 1 3 -2
13 Ομόνοια 29ης Μαΐου Ομόνοια 29ης Μαΐου 0 2 0 0 2 2 5 -3
14 Εθνικός Άχνας Εθνικός Άχνας 0 1 0 0 1 0 3 -3
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr