Ποδόσφαιρο

A' Τουρκίας: Mε ευρωπαϊκή αύρα Μπεσίκτας και Μπασακσεχίρ!

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:45

Τα φαβορί αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα, αφού έχουν τη ψυχολογία με το μέρους τους, αλλά και εύκολες αποστολές. 

A' Τουρκίας: Mε ευρωπαϊκή αύρα Μπεσίκτας και Μπασακσεχίρ!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Τουρκίας.

ΕΓΙΟΥΠΣΠΟΡ - ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ

Σε ουδέτερο, στην Κασίμπσα, πλησίον της φυσικής έδρας της Εγιουπσπόρ. Η Εγιουπσπόρ αιφνιδίασε τη Σίβασπορ, προηγήθηκε με τον... πύραυλο του Κουτουτσού και έκτοτε έπαιξε υποδειγματική άμυνα, κρατώντας το 1-0 μέχρι τέλους. Κινδύνευσε σε στατικές φάσεις και εκεί οφείλει να βελτιωθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση, το 2-1-0 στο ξεκίνημα είναι απολογισμός υπερβατικού χαρακτήρα. Η όρεξη ανοίγει όλο και περισσότερο, προσγείωση ζητάει μετ' επιτάσεως το τεχνικό τιμ. Εκτός δράσης λόγω τραυματισμών οι Νιγιάζ (μ. 1/0), Ιλτέρ (μ. 1/0).

Η Τραμπζονσπόρ δεν είχε υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα την περασμένη εβδομάδα για λόγους βέλτιστης προετοιμασίας εν όψει Ευρώπης. Προηγήθηκε το ρεπό κατά τη 2η αγωνιστική, οπότε έχει δώσει μόνο ένα ματς, το ισόπαλο με τη Σίβασπορ, στο οποίο δεν είχε εντυπωσιάσει. Την Πέμπτη υποδεχόταν τη Σεντ Γκάλεν για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ και ενώ στο πρώτο ματς είχε αποσπάσει το 0-0. O επαναληπτικός δεν ήταν όπως θα ήθελε, αφού αποκλείστηκε στα πέναλτι με 4-5, ύστερα το 1-1 της κανονικής διάρκειας. Το μάρμαρο το πλήρωσε ο προπονητής όπως ήταν φυσικό, ο οποίος αποχώρησε ύστερα και από απαίτητη των οπαδών. Εκτός δράσης σταθερά λόγω τραυματισμού ο ακραίος μεσοεπιθετικός Νουακαέμε, αποχώρησαν ο επιθετικός Φούντας και ο αμυντικός Μπάνιγια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απογοητευμένη η Τράμπζονσπορ και χωρίς προπονητή. Οι γηπεδούχοι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αλλά θεωρούμε πως θα βρουν αντίσταση. Χ (3.36) στη Betsson.

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ-ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ

Η Μπασάκσεχιρ πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Κόνφερενς; Λιγκ με την επικράτησή της την Τετάρτη με 2-0 επί της Σεντ Πάτρικς. Ήρεμη πλέον μπορεί να αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα, όπου έχει ξεκινήσει με θετικό πρόσημο τις υποχρεώσεις της. Πολύ καλή εμφάνιση και νίκη επί της Αλάνιασπορ, τώρα θα παίξει ξανά στην Κωνσταντινούπολη με την Αντάλια. Οι οράνιε διαθέτουν την ποιότητα στο ρόστερ για να παίξουν επιθετικά και αν σκοράρουν με άνεση. Αναμένεται επιλεκτικό ροτέισον στην ενδεκάδα.

Η Αντάλια είχε στοχεύσει το ματς με την Χατάισπορ και το πήρε, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη στη σεζόν. Ομάδα που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιθετική λειτουργία ανεξάρτητα από την έδρα λη τον αντίπαλο, το έφριξε και στην αναμέτρηση με την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη. Δημιουργεί και σκοράρει εύκολα, αλλά έχει θέματα στα μετόπισθεν εκεί θα ρίξει το βάρος στη συνέχεια για βελτίωση. Γκολ-γκολ και όβερ 4,5 γκολ τα δύο πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπασάκσεχιρ πέτυχε τον πρώτο στόχο της και τώρα θέλει να φτάσει σε μία νίκη μέσα στην έδρα της. 1 (1.75) στη Betsson.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ-ΣΙΒΑΣΠΟΡ

Η Μπεσίκτας είναι αποφασισμένη να επιστρέφει στο υψηλότερο επίπεδο και αν διεκδικήσει τον τίτλο φέτος στην Τουρκία, Αύξησε πολύ το μπάτζετ, στο ρόστερ βρίσκονται παίκτες πρώτης γραμμής μπορούν αν υλοποιήσουν αυτόν τον στόχο. Στα δύο πρώτα ματς στο πρωτάθλημα ήταν εξαιρετική και επέβαλε πλήρως τον ρυθμό της, θέλει να κάνει το τρία στα τρία με την Σίβα. Πιθανό το ροτέισον από τη στιγμή που την περασμένη Πέμπτη έδωσε επαναληπτικό με την Λουγκάνο για το Κόνφερενς Λιγκ. Πανηγυρικά πέρασε εκεί στην επόμενη φάση, αφού διέσυρε τη Λουγκάνο με 5-1.

Η Σίβα έκανε θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, πήρε και σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο Καϊσέρι κάνοντας σεφτέ στα τρίποντα αλλά αμέσως μετά τα θαλάσσωσε με την ήττα από την νεοφώτιστη Εγιούπσπορ. Η έδρα μοιάζει να αποτελεί το αδύναμο σημείο για την Σλιβασπορ και εκεί θα επικεντρώσει την προσπάθεια βελτίωσης. Η αποστολή στην Κωνσταντινούπολη με την Μπεσίκτας είναι από τα εκτός προγράμματος παιχνίδια, δίχως το παραμικρό άγχος και με έμφαση στην άμυνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπεσίκτας έρχεται με φόρα και είναι δύσκολο να της πάει κάποιος κόντρα. 1 (1.50) στη Betsson.

ΧΑΤΑΙΣΠΟΡ-ΣΑΜΣΟΥΝΣΠΟΡ

Η Χατάισπορ είναι μια μικρομεσαία ομάδα που έχει θέσει ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία και για αυτήν θα παλέψει. Το ξεκίνημα δεν ήταν θετικό στη σεζόν καθώς πήρε μόνο έναν πόντο στα τρία πρώτα ματς. Στοχευμένη η αναμέτρηση με την Σαμσούνσπορ για να κάνει σεφτέ στις νίκες και να πάριε ψυχολογία για τη συνέχεια. Ομάδα που έχει άνεση στο σκοράρισμα, λαλά και θέματα στα μετόπισθεν. Και τα τρία πρώτα ματς στη Λίγκα εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ.

Το ξεκίνημα της Σαμσούνσπορ στην Τουρκική Λίγκα κινείται βάση προγράμματος. Αναμενόμενη ήττα από την Μπεσίκτας στην πρεμιέρα αλλά εξαιρετική εικόνα και το πρώτο διπλό στη σεζόν κόντρα στην Γκαζιαντέπ. Θετικός ο απολογισμός, πολύ θα ήθελε μια ακόμα νίκη κόντρα σε αντίπαλο στα κυβικά της όπως είναι η Χατάι. Προτιμά να κρατά χαμηλά τον ρυθμός στα παιχνίδια της, προσέχει την άμυνα, πηγαίνει για την νίκη έστω και με ένα γκολ. Πλήρης η αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σάμσουνσπορ προέρχεταια από μία μικρή απραξία, οπότε δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστεί. Η Χατάι σκοράρει αλλά δέχεται και εύκολα γκολ. Goal/goal (1.90) στη Betsson.

Βαθμολογία -

31/08/2024Süper Lig
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Φενερμπαχτσέ Φενερμπαχτσέ 10 4 3 1 0 11 2 9
2 Εγιουπσπόρ Εγιουπσπόρ 7 3 2 1 0 6 2 4
3 Μπεσίκτας Μπεσίκτας 6 2 2 0 0 6 2 4
4 Γαλατασαράι Γαλατασαράι 6 2 2 0 0 4 2 2
5 Istanbul Basaksehir Istanbul Basaksehir 4 2 1 1 0 5 3 2
6 Σίβασπορ Σίβασπορ 4 3 1 1 1 2 2 0
7 Ανταλιασπόρ Ανταλιασπόρ 4 3 1 1 1 5 6 -1
8 Ρίζεσπορ Ρίζεσπορ 4 3 1 1 1 3 7 -4
9 Γκεζτέπε Γκεζτέπε 3 3 0 3 0 3 3 0
10 Γκαζιαντέπ Γκαζιαντέπ 3 2 1 0 1 1 1 0
11 Samsunspor Samsunspor 3 2 1 0 1 1 2 -1
12 Κόνιασπορ Κόνιασπορ 3 3 1 0 2 5 7 -2
13 Μποντρουμσπόρ Μποντρουμσπόρ 3 3 1 0 2 4 6 -2
14 Κασίμπασα Κασίμπασα 2 3 0 2 1 5 6 -1
15 Αλάνιασπορ Αλάνιασπορ 2 4 0 2 2 4 9 -5
16 Trabzonspor Trabzonspor 1 1 0 1 0 0 0 0
17 Χατάισπορ Χατάισπορ 1 3 0 1 2 4 6 -2
18 Αντάνα Ντέμιρσπορ Αντάνα Ντέμιρσπορ 1 3 0 1 2 3 5 -2
19 Kayserispor Kayserispor 0 1 0 0 1 1 2 -1
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Conference League (Qualification: )
Relegation - 1. Lig

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr