Ποδόσφαιρο

Α' Πορτογαλίας: Μεσολάβησε Ευρώπη αλλά υπάρχει ενθουσιασμός!

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:37

Κούραση και ενθουσιασμό κουβαλάνε οι ομάδες που έπαιξαν στην Ευρώπη μεσοβδόμαδα, αλλά οι ομάδες είναι αποφασισμένες για νίκη σήμερα. 

Α' Πορτογαλίας: Μεσολάβησε Ευρώπη αλλά υπάρχει ενθουσιασμός!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Πορτογαλίας.

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΙΡΑ-ΦΑΡΕΝΣΕ

Η Νασιονάλ μπήκε με το αριστερό στη σεζόν και δεν μπόρεσε να πάρει αποτελέσματα σε θεωρητικά βαρά ματς όπως αυτό με την Αρούκα ή την έτερη νεοφώτιστη AVS. Τώρα θα έχει μία ακόμα ευκαιρία για να κάνει σεφτέ στις νίκες στην στοχευμένη συνάντηση με τη Φαρένσε. Για να τα καταφέρει η ομάδα από την Μαδέιρα θα πρέπει να βελτιώσει τις επιδόσεις στης στην άμυνα, καθώς ακόμα δεν έχει καταφέρει αν κρατήσει καθαρή εστία στη σεζόν.

Από τη στιγμή που δεν τα κατάφερε κόντρα σε αντιπάλους θεωρητικά στα κυβικά της δεν θα μπορούσε να περιμένει τίποτα καλύτερο από την αντιπαράθεση με την Σπόρτινγκ η Φαρένσε. Διασυρμός και απογοήτευση για το αποκαρδιωτικό ξεκίνημα που την βρίσκει στον πάτο της κατάταξης, Τώρα το ζητούμενο είναι η βελτίωση, αρχής γενομένης από την άμυνα που δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Στοχευμένο το ματς στην Μαδέιρα για επανεκκίνηση, πλήρης η αποστολή, αλλά αναμένονται διορθωτικές αλλαγές στην ενδεκάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Νασιονάλ έχει δείξει καλύτερα πράγματα στη μέχρι τώρα πορείας τους στο πρωτάθλημα και αν πρέπει να κερδίσει ένα ματς, είναι σημερινό. Η Φαρένσε δεν βλέπεται. 1 (2.27) στη Betsson.

ΡΙΟ ΑΒΕ - ΑΡΟΥΚΑ

Η Ρίο Άβε μετρά δύο ήττες σε τρία ματς στο ξεκίνημα της περιόδου, αλλά αυτές προήλθαν από την Σπόρτινγκ και την Πόρτο εκτός έδρας οπότε είναι ως… μη γενόμενες. Αντίθετα, καταγράφεται ως αναγκαία και σημαντική η μία νίκη που πέτυχε στο γήπεδό της κόντρα στην Φαρένσε και τώρα στοχεύει σε δεύτερη με αντίπαλο και πάλι στα κυβικά της. Ξέρει καλά ποια ματς πρέπει να κερδίσει για να σωθεί άνετα. Επιδιώκει να κρατά χαμηλά τον ρυθμό και τα σκορ στους αγώνες της.

Η Αρούκα υπέστη δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με αντιπάλους στα κυβικά τη και δεν είχε το παραμικρό περιθώριο για αν τριτώσει το κακό. Ήταν απόλυτα προσεκτική, έπαιξε σκληρά και πήρε το στοχευμένο ματς με ην Νασιονάλ Μαδέιρα. Η ηρεμία επανήλθε στις τάξεις της μένει τώρα να δώσει συνέχεια σε ένα θεωρητικά βατό πρόγραμμα όπου οφείλει να πάρει και βαθμούς εκτός έδρας, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Ρίο Άβε. Πλήρης η αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν νομίζουμε πως οι δύο ομάδες θα πάρουν περιττά δύσκολα, έτσι ώστε να έχουν από κοντά το ματς και να πάρουν ότι μπορέσουν. Under 2.5 (1.80) στη Betsson.

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ-ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ

Η Γκιμαράες για καιρό ισορρόπησε στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά κάποια στιγμή θα πλήρωνε την κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, Αυτό συνέβη στην αναμέτρηση με την AVS όπου υπέστη την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα. O αγωνιστικός γολγοθάς των μαυρόασπρων συνεχίστηκε και την Πέμπτη όπου αγωνίστηκαν στη Βοσνία με την Ζρίνσκι Μόστατ και τώρα ολοκληρώνεται στην αναμέτρηση με την Φαμαλικάο. Στη Βοσνία πέρασαν με άνεση (0-4) και πήρε μεγάλη πρόκριση στη φάση του Κόνφερενς. Προσέχει πολύ την άμυνα, no goal τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια.

Ούτε στα όνειρά τους δεν είχαν δει στην Φαμαλικάο τέτοιο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν. Υπήρχε μια συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά ως εκεί . Η πρεμιέρα με την Μπενφίκα έδειξε τον δρόμο και ακολούθησαν ακόμα δύο νίκες για την ομάδα που συγκατοικεί στο ρετιρέ με τα μεγαθήρια Πόρτο και Σπόρτινγκ. Τώρα θα δοκιμαστεί σε μια ακόμα δύσκολη έδρα απέναντι στην ποιοτική Γκιμαράες και μένει να αποδείξει στην πράξη πω είναι έτοιμη για υπερβάσεις στη σεζόν. Σούπερ στην άμυνα, δεν έχει δεχθεί γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Όπως είπαμε η Γκιμαράες δείχνει να δίνει μεγάλη βάση στην άμυνά της. Έχει κρατήσει πολλές φορές το μηδέν παθητικό και το επιδιώξει και σήμερα. Σοβαρή απειλή η Φαμαλικάο, αλλά και αυτή ξέρει ότι η Γκιμαράες δεν παίζει. No goal (1.90) στη Betsson.

ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ-ΜΠΡΑΓΚΑ

Η Ζιλ Βιθέντε είναι μια κλασική ομάδα έδρας και στη φετινή περίοδο επιβεβαιώνει από νωρίς στη σεζόν αυτήν ακριβώς την αγωνιστική εικόνα. Η καλύτερη μακράν εμφάνιση έγινε κόντρα στην AVS στο Μπαρσελός. Εκεί όπου θα υποδεχθεί στην ποιοτική Μπράγκα με την προοπτική να δείξει ξανά θετικά δείγματα γραφής και να πάρει ένα ακόμα τρίποντο ουσίας και ψυχολογίας για τη συνέχεια. Ο προπονητής Μπρούνο Πινέιρο δεν υπολογίζει στον Σέρβνο γκολκίπερ Γκόρντιτς.

Η Μπράγκα φθάνει στο τέλος μιας ανηφορικής διαδρομής με πολλά μαζεμένα ματς εντός και εκτός συνόρων, Την Πέμπτη πήγε στην Βιέννη για την ρεβάνς στο Γιουρόπα Λιγκ με την Ραπίντ (2-2 πήρε τη πρόκριση στη League Phase) και πλέον ολοκληρώνει το διάστημα πριν από την διακοπή για τις εθνικές ομάδες με επικίνδυνη αποστολή στην έδρα της Ζιλ Βιθέντε. Θετικό το δείγμα γραφής δεδομένων των συνθηκών στοπ πρωτάθλημα, όπου όμως έχει και βατό πρόγραμμα στο ξεκίνημα. Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπράγκα μπορεί να κουβαλάει κάποια κούραση από την Ευρώπη, αλλά έχει χαρά και ενθουσιασμό. Μπορεί να επικρατήσει αν δείξει σοβαρότητα. 2 (1.72) στη Betsson.

Βαθμολογία -

31/08/2024Primeira Liga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Σπόρτινγκ Λισαβόνας 9 3 3 0 0 14 2 12
2 Πόρτο Πόρτο 9 3 3 0 0 7 0 7
3 Φαμαλικάο Φαμαλικάο 9 3 3 0 0 6 0 6
4 Μπράγκα Μπράγκα 7 3 2 1 0 5 2 3
5 Μπενφίκα Μπενφίκα 7 4 2 1 1 5 3 2
6 Μορεϊρένσε Μορεϊρένσε 7 4 2 1 1 7 6 1
7 Σάντα Κλάρα Σάντα Κλάρα 6 3 2 0 1 6 3 3
8 Γκιμαράες Γκιμαράες 6 3 2 0 1 2 1 1
9 Ζιλ Βισέντε Ζιλ Βισέντε 4 3 1 1 1 4 5 -1
10 AVC Φούτμπολ Σαντ AVC Φούτμπολ Σαντ 4 3 1 1 1 4 5 -1
11 Μποαβίστα Μποαβίστα 3 3 1 0 2 1 2 -1
12 Αρούκα Αρούκα 3 3 1 0 2 2 4 -2
13 Ρίο Άβε Ρίο Άβε 3 3 1 0 2 2 5 -3
14 Εστρέλα Εστρέλα 1 3 0 1 2 1 5 -4
15 Εστορίλ Εστορίλ 1 3 0 1 2 1 5 -4
16 Νασιονάλ Μαδέιρα Νασιονάλ Μαδέιρα 1 3 0 1 2 2 8 -6
17 Κάζα Πία Κάζα Πία 0 3 0 0 3 0 6 -6
18 Φαρένσε Φαρένσε 0 3 0 0 3 1 8 -7
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Conference League (Qualification: )
Liga Portugal (Relegation)
Relegation - Liga Portugal 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr