Ποδόσφαιρο

Α' Δανίας: Φουλ του ντέρμπι!

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2024 - 01:16

Σπουδαία ντέρμπι έχει η σημερινή αγωνιστική ημέρα στο πρωτάθλημα της Δανίας. 

Α' Δανίας: Φουλ του ντέρμπι!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Δανίας.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ

Η Κοπεγχάγη δεν κατάφερε να κάμψει τη πίεση της Νόρτζελαντ στο ντέρμπι της αγωνιστικής, χάνοντας με 3-2. Δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα για 2η σερί αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Και αυτή δεν έχει βρει λύσεις στα αμυντικά της προβλήματα, δεχόμενη γκολ στα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Βέβαια είχε και στο μυαλό της τον επαναληπτικό απέναντι στη Κιλμάρνοκ για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Έκανε αυτό που έπρεπε στη Σκωτία, πήρε την ισοπαλία 1-1 στον επαναληπτικό της νίκης της με 2-0 στην Κοπεγχάγη και προκρίθηκε στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ. Πολλά τα προβλήματα με 8 απουσίες συνολικά.

Η Μπρόντμπι δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε την έδρα της ούτε την υπεροχή της κόντρα στη Ράντερς, πετώντας έτσι δύο σημαντικούς βαθμούς. Παρότι πήρε προβάδισμα νίκης στο 82ο λεπτό, δέχθηκε την ισοφάριση λεπτά μετά, στο 89ο λεπτό. Επιχείρησε 22 φάσεις για γκολ με τις 11 να βρίσκουν εστία, αλλά δεν αποδείχθηκαν αρκετές για να πάρει όλο το τρίποντο. Παραμένει στη 4η θέση της βαθμολογίας. Έχει μείνει εκτός Ευρώπης άρα οφείλει να συγκεντρωθεί στα εγχώρια πλέον. Μενσά, Τσε και Βανλερμπέργκε είναι εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κοπεγχάγη έρχεται με ψυχολογία αφού τελείωσε με την Ευρώπη και πέτυχε τον στόχο της. Πολύ δυνατό τεστ το σημερινό. Η Μπρόντμπι δεν είναι στα καλύτερά της αφού συνεχώς πετάει βαθμούς, αλλά το σημερινό ματς έχει άλλον χαρακτήρα. Goal/goal & over 2.5 (1.95) στη Betsson.

ΣΟΝΤΕΡΙΣΚΕ – ΒΙΜΠΟΡΓΚ

Η Σοντέρισκε ήξερα εξ αρχής πως είχε πολύ δύσκολο έργο στην έδρα της Μίντιλαντ, όπως και αποδείχθηκε. Ηττήθηκε με 3-2 τελικά, παρότι αντιστάθηκε σθεναρά. Προηγήθηκε δις στο ματς, αλλά η Μίντιλαντ είχε απάντηση και στις δύο φορές. Έχει ηττηθεί στα 3 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της, αλλά αν συνεχίσει έτσι τότε σίγουρα θα έρθουν και τα αποτελέσματα που ψάχνει. Τα 3 από τα 4 τελευταία παιχνίδια της έληξαν με οβερ 2.5. Χωρίς απουσίες.

Η Βίμποργκ τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λίνγκμπι αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει. Σκόραρε στο 57΄για να πάρει το προβάδισμα. Καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού δέχθηκε μεγάλη πίεση, ενώ δεν ήταν καλύτερη της αντιπάλου της. Το γεγονός όμως πως ήταν πιο εύστοχη, την έκανε τη νικήτρια του παιχνιδιού. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Μόλις δύο βαθμούς είχε καταφέρει να πάρει τις προηγούμενες πέντε αγωνιστικές. Εκτός ο Μπουντγκαρντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σοντέρισκε προέρχεται από καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα ενώ κέρδισε και τη Ράντερς. Έχει τον πρώτο λόγο σήμερα, απέναντι σε μία Βίμποργκ που δεν έχει κάτι να επιδείξει. 1 (2.30) στη Betsson.

ΣΙΛΚΕΜΠΟΡΓΚ – ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ

Η Σίλκεμποργκ πέρασε με στυλ από την έδρα της Βέιλε, εκμεταλλευόμενη τη κακή της κατάσταση, κερδίζοντας με 1-3. Δέχθηκε πολλές φάσεις στον αγώνα, αλλά αυτό δεν τη πτόησε, σκοράροντας τρία γκολ. Αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη μεγάλη νίκη της, ύστερα το 4-1 επί της Νόρτζελαντ. Έχει πατήσει κορυφή και απολαμβάνει τη μοναξιά της. Είναι η μόνη ομάδα στο πρωτάθλημα που έφτασε τις 5 νίκες. Αυτό το παιχνίδι χαρακτηρίζεται και ντέρμπι κορυφής. Χωρίς προβλήματα.

Η Μίντιλαντ δυσκολεύτηκε κόντρα στη Σοντέρισκε αλλά τελικά τα κατάφερε. Επικράτησε με 3-2 και πήρε τρίποντο ψυχολογίας. Μετράει 4 συνεχόμενες νίκες για το πρωτάθλημα και πλέον είναι μόλις έναν βαθμό πίσω από τη σημερινή της αντίπαλο. Φυσικά είχε και το μυαλό της στην Ευρώπη, αφού τη Τετάρτη έδινε τον 2ο αγώνα κόντρα στη Σλόβαν Μπρ., για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί ηττήθηκε με 3-2 και έχασε την ευκαιρία να παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετράει 4 σερί γκολ-γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Πέντε συνολικά οι απουσίες της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι με αντιπαλότητα αυτό το ματς, αλλά και το ματς με τις δύο πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. Αναμένεται ανοιχτό και δυναμικό. Goal/goal & over 2.5 (1.82) στη Betsson.

ΡΑΝΤΕΡΣ – ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ

Η Ράντερς προέρχεται από μεγάλο αποτέλεσμα, αφού απέσπασε το «χ» στην έδρα της Μπρόντμπι. Αν και έχανε με 2-1 στο 82’, κατάφερε και βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει στο 89’. Έτσι μετά από δύο συνεχόμενες ήττες κατάφερε και επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα. Είναι από τις πιο σκληρές ομάδες του κάτω γκρουπ και θέλει να παλέψει σθεναρά για μια θέση στα πλέι οφ. Μοναδική απουσία ο Μπαπαγιάν (εξτρέμ).

Η Άαλμποργκ δυσκολεύεται αρκετά στα νέα δεδομένα του πρωταθλήματος. Φιλοδωρήθηκε με μία ακόμη τεσσάρα τη προηγούμενη αγωνιστική, αυτή τη φορά από την Άαρχους. Είχε προηγηθεί αυτή της Μπρόντμπι. Δεν μπήκε ποτέ στο ματς αφού στο ημίχρονο έχανε με τρία γκολ ήδη. Τεράστιο το πρόβλημα που έχει στα μετόπισθεν, το οποίο αν δεν λυθεί θα τη μπλέξει σε μπελάδες. Έχει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα μαζί με τη τελευταία Βέιλε. Τα τελευταία 4 από τα 5 παιχνίδια της έληξαν με οβερ 2.5.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες είναι σε κακή κατάσταση ενώ ο άσος στις τιμές που βρίσκεται είναι για γέλια. Όπως για γέλια είναι και οι δύο άμυνες. Goal/goal & over 2.5 (1.95) στη Betsson.

Βαθμολογία -

31/08/2024Superliga: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σίλκεμποργκ Σίλκεμποργκ 15 6 5 0 1 14 6 8
2 Μίντιλαντ Μίντιλαντ 14 6 4 2 0 12 6 6
3 Άαρχους Άαρχους 13 6 4 1 1 17 5 12
4 Μπρόντμπι Μπρόντμπι 11 6 3 2 1 13 7 6
5 Κοπεγχάγη Κοπεγχάγη 11 6 3 2 1 11 7 4
6 Νόρντζελαντ Νόρντζελαντ 11 6 3 2 1 11 9 2
7 Ράντερς Ράντερς 8 6 2 2 2 10 10 0
8 Άαλμποργκ Άαλμποργκ 6 6 2 0 4 5 16 -11
9 Βίμποργκ Βίμποργκ 5 6 1 2 3 10 13 -3
10 Λίνγκμπι Λίνγκμπι 5 7 1 2 4 4 9 -5
11 Σοντερίσκε Σοντερίσκε 4 6 1 1 4 5 12 -7
12 Βέιλε Βέιλε 0 7 0 0 7 5 17 -12
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr