Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Σκωτίας: Mε ξεκάθαρο φαβορί το πρώτο Old Firm της σεζόν

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2024 - 01:35

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική στην κορυφαία κατηγορίας, όπου δεσπόζει το σούπερ ντέρμπι ανάμεσα σε Σέλτικ και Ρέιντζερς.

Πρέμιερ Σκωτίας: Mε ξεκάθαρο φαβορί το πρώτο Old Firm της σεζόν

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Πρέμιερ Σκωτίας.

ΣΕΛΤΙΚ - ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ

Η Σέλτικ έχει ξεκινήσει ιδανικά τη χρονιά και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τη περασμένη αγωνιστική πέρασε από την έδρα της Σεντ Μίρεν εύκολα, με σκορ 0-3. Δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου στο ματς, ενώ είχε τον απόλυτο έλεγχο. Η κατοχή της μπάλας της έφτασε το 75%. Έχει κάνει το 3χ3 στο πρωτάθλημα και πηγαίνει με τη καλύτερη δυνατή φόρμα στο σημερινό ντέρμπι. Έχει κερδίσει και ένα παιχνίδι στο κύπελλο. Πλήρης η αποστολή.

Η Ρέιντζερς διέλυσε με 6-0 τη Ρος Κάουντι τη περασμένη αγωνιστική και πηγαίνει στο ντέρμπι μίσους με τη ψυχολογία στα ύψη. Φυσικά ο αντίπαλος δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, όμως ήταν μια καλή προετοιμασία για το σημερινό ματς. Είναι αήττητη στο πρωτάθλημα αλλά έχει χάσει δύο βαθμούς στη πρώτη αγωνιστική. Ψάχνει εκδίκηση κόντρα στους Κέλτες, καθώς στα τελευταία πέντε παιχνίδια μεταξύ τους, δεν έχει κερδίσει κανένα. Γιλμάζ και Ράσκιν είναι εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σέλτικ έχει ξεκινήσει απίστευτα τη νέα σεζόν και παραμένει αήττητη σε 20 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει αποφύγει την ήττα από τη Ρέιντζερς στις πέντε τελευταίες συναντήσεις τους, γεγονός που υποδηλώνει... νίκη των γηπεδούχων. 1 σε απόδοση 1.62 από την Βetsson.

ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ - ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ

Η Κιλμάρνοκ ηττήθηκε τη περασμένη αγωνιστική από την Αμπερντίν με 2-0 εκτός έδρας. Δεν είχε ιδιαίτερα καλή παρουσία στο ματς, οπότε μοιάζει λογικό το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Έμεινε και με παίκτη λιγότερο στο 54’, οπότε τα περιθώρια στένεψαν ακόμα περισσότερο. Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως είχε στο μυαλό της και τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Την Πέμπτη υποδέχθηκε τη Κοπεγχάγη στον επαναληπτικό για το Κόνφερενς Λιγκ (1-1). Ούτε εκεί είχε πολλές ελπίδες και έμεινε εκτός με συνολικό σκορ 3-1.

Μπορεί η ισοπαλία κόντρα στη Νταντί να μοιάζει θετικό αποτέλεσμα, όμως δεν μπορεί να αφήσει ευχαριστημένη τη Χιμπέρνιαν. Η ισοφάριση ήρθε στο 88΄οπότε έχασε όλο το τρίποντο μέσα από τα χέρια της. Βέβαια αυτό ήταν ο πρώτος βαθμός ύστερα από τρεις συνεχόμενες ήττες. Κάκιστο το ξεκίνημα στη σεζόν, αφού αυτός ήταν μόλις ο πρώτος της βαθμός στο πρωτάθλημα. Αποτελεί ευκαιρία το σημερινό ματς για νίκη, αφού παίζει με τη τελευταία της βαθμολογίας. Χόιλετ, Γουάν και Χάις είναι εκτός.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απογοητευτικά έχουν ξεκινήσει τη σεζόν και οι δύο ομάδες, που έχουν προβλήματα σε άμυνα και επίθεση. Καλούνται να βγάλουν αντίδραση και να ρισκάρουν, για να μην μείνουν άλλο πίσω. Αναμένουμε ανοικτό παιχνίδι. G/G σε απόδοση 1.72 από την Βetsson.

ΧΑΡΤΣ - ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Η Χαρτς ηττήθηκε τη προηγούμενη αγωνιστική από τη Μάδεργουελ εκτός έδρας με σκορ 3-1. Έφτιαξε κάποιες φάσεις, προσπάθησε να απειλήσει, αλλά όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να φτάσει στη νίκη, ή τουλάχιστον στην ισοφάριση. Απογοητευτικό ξεκίνημα στη χρονιά για τη Χαρτς, αφού έχει μόλις έναν βαθμό σε τρεις αγωνιστικές. Τέσσερις σερί ήττες μετράει. Την Πέμπτη είχε και τον επαναληπτικό του Κόνφερενς Λιγκ απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν, όπου έχασε (0-1) και με συνολικό σκορ 2-0 έμεινε εκτός. Εκτός ο Νιουγένχοφ (μέσος).

Η Νταντί κέρδισε τη Σεντ Τζόνστον τη περασμένη αγωνιστική με 2-0 εντός έδρας. Αν και δεν ήταν καλύτερη, ήταν πιο εύστοχη, ενώ με τη βοήθεια της τύχης έφτασε στο τρίποντο. Δείχνει ότι είναι μια ομάδα άκρως κυνική και προσπαθεί να διαβάζει τον αντίπαλό της προσεκτικά. Έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αφού δεν έχει ηττηθεί στα τρία πρώτα παιχνίδια. Δύσκολο το έργο της απέναντι στη Χαρτς, αλλά ρόλος του αουτσάιντερ ίσως την ευνοεί κιόλας. Πλήρης η αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Xαρτς θα έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση σε αυτό το παιχνίδι μετά από ένα καταστροφικό ξεκίνημα στην σεζόν, ενώ η Νταντί θα έχει καλή ψυχολογία μετά το θετικό της ξεκίνημα και αξίζει να στηριχθεί το διπλό που πληρώνει καλά. 2 σε απόδοση 3.70 από την Βetsson.

Βαθμολογία -

31/08/2024Premiership: 1st Phase
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σέλτικ Σέλτικ 9 3 3 0 0 9 0 9
2 Αμπερντίν Αμπερντίν 9 3 3 0 0 7 2 5
3 Ρέιντζερς Ρέιντζερς 7 3 2 1 0 8 1 7
4 Νταντί Νταντί 5 3 1 2 0 7 5 2
5 Νταντί Γιουνάιτεντ Νταντί Γιουνάιτεντ 5 3 1 2 0 5 3 2
6 Μάδεργουελ Μάδεργουελ 4 3 1 1 1 4 3 1
7 Σεντ Τζόνστον Σεντ Τζόνστον 3 3 1 0 2 4 4 0
8 Σεντ Μίρεν Σεντ Μίρεν 3 3 1 0 2 4 6 -2
9 Ρος Κάουντι Ρος Κάουντι 2 3 0 2 1 1 7 -6
10 Χαρτς Χαρτς 1 3 0 1 2 2 6 -4
11 Χιμπέρνιαν Χιμπέρνιαν 1 3 0 1 2 2 7 -5
12 Κιλμάρνοκ Κιλμάρνοκ 0 3 0 0 3 0 9 -9
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr