Ποδόσφαιρο

Α' Βελγίου: Να πάνε ήρεμοι στη διακοπή

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:30

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 6η αγωνιστική στην Α' Βελγίου και οι στοιχηματικές επιλογές... ποικίλλουν πριν τη πριν τη διακοπή των εθνικών ομάδων.

Α' Βελγίου: Να πάνε ήρεμοι στη διακοπή

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Βελγίου.

ΜΠΡΙΖ – ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ

Το εξαιρετικό πρώτο τέταρτο όπου σκόραρε δις, στάθηκε αρκετό στην Κλαμπ Μπριζ που επικράτησε στην έδρα της Ντέντερ αν και... έπαιξε με τη φωτιά στα τελευταία λεπτά. Δεύτερη σερί νίκη για τους πρωταθλητές που στο γειτονικό ντέρμπι καλούνται να αποδείξουν πως άφησαν πίσω τους το προβληματικό μπάσιμο στη σεζόν. Αμφίβολος ο βασικός μέσος Νίλσεν, ανέτοιμοι οι ενίοτε βασικοί μπακ πέρυσι Μέιερ και Σαμπέ.

Η Σερκλ Μπριζ δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική καθώς η αναμέτρηση με τη Γάνδη αναβλήθηκε λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και των δύο ομάδων. Οι έξτρα ημέρες ξεκούρασης την ωφέλησαν καθώς διέσυρε 6-1 την Βίσλα Κρακοβίας στο πρώτο ματς και την Πέμπτη (29/8) σφράγισε την παρθενική της παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο (Κόνφερενς Λιγκ), παρά την εντός έδρας ήττα με 4-1, με συνολικό σκορ 7-5. Χάνουν το ντέρμπι οι συνήθως βασικοί βαν ντερ Μπρούχεν (μέσος) και Ούτκους (στόπερ), απέκτησε τον Γάλλο στόπερ Γκομίς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Γειτονικό ντέρμπι, με τους φιλοξενούμενους να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας μετά την πρόκρισή τους στο League Phase του Conference League, αλλά να κουβαλάνε και κόπωση. Οι γηπεδούχοι δείχνουν να συνέρχονται μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα και εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. 1 και Over 1.5 σε απόδοση 1.68 από την Betsson.

ΓΑΝΔΗ – ΑΝΤΒΕΡΠ

Η Γάνδη δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική καθώς η αναμέτρηση με τη Σερκλ Μπριζ αναβλήθηκε λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και των δύο ομάδων. Το... ρεπό ήταν ευεργετικό καθώς την Τετάρτη επικράτησε για δεύτερη φορά της Παρτιζάν Βελιγραδίου και πανηγύρισε την πρόκριση στη League Phase του Κόνφερενς Λιγκ για τέταρτη διαδοχική χρονιά. Χωρίς ανάλογη συνέπεια στο ξεκίνημα της σεζόν καθώς είχε εστιάσει τις προσπάθειες της εκτός συνόρων.

Όλα πήγαν στραβά για την Αντβέρπ στο ματς με τη Μαλίν καθώς σπατάλησε σωρεία ευκαιριών ενώ δέχτηκε γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει (οφ σάιντ). Η ήττα έφερε πάντως γκρίνια στην Αμβέρσα καθώς τοπ 2-0-3 στο ξεκίνημα της σεζόν κρίνεται τουλάχιστον μέτριο για τους στόχους που έχουν θέσει στο “Μποσουιλ”. Εξέτισε ο βασικός μέσος Οντόι, δεν υπολογίζεται και πάλι ο βασικός εξτρέμ Μπαλικβίσα, ενώ μακροχρόνια απουσιάζει ο στόπερ Ένχελς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μουδιασμένο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και για τις δύο ομάδες, που ψάχνουν την βαθμολογική αναρρίχηση. Δεν τους παίρνει να μείνουν άλλο πίσω, οπότε πρέπει να ρισκάρουν και να βγουν μπροστά. Αναμένουμε ανοικτό παιχνίδι. Over 2.5 σε απόδοση 1.69 από την Betsson.

ΟΥΝΙΟΝ ΣΕΝ ΖΙΛΟΥΑΖ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Λίγα πράγματα και πάλι από την Ουνιόν που περιορίστηκε σε ανούσια υπεροχή στο “Στάγιεν” και μοιραία συμβιβάστηκε με τον βαθμό. Με 2-2-1 δεν έχει πραγματοποιήσει το ξεκίνημα που ανέμεναν στην πρωτεύουσα και ο τεχνικός Ποκονιόλι βρίσκεται ήδη σε πίεση ενόψει του ντέρμπι των Βρυξελλών. Οι απουσίες των βασικών Σάικς (α), Μόντες (ε), Λαπουσίν (ε) και Τεκλάμπ (μ) δικαιολογούν εν μέρει την μέτρια εικόνα, ενώ παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο βασικός μεσοεπιθετικός Πουέρτας.

Η Άντερλεχτ δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική καθώς η αναμέτρηση με τη Γκενκ αναβλήθηκε ώστε να... κρατήσει δυνάμεις για την ρεβάνς με τη Ντιναμό Μινσκ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Τα πρώτα δείγματα της σεζόν είναι πάντως θετικά και με το παραπάνω για τους πρωτευουσιάνους που συνεχίζουν αήττητοι στο πρωτάθλημα ενώ... σφράγισαν την παρουσία τους στον όμιλο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Διαθέσιμος ο χρήσιμος εξτρέμ Αμούζου, μετά την διακοπή λόγω των αναμετρήσεων των εθνικών ομάδων θα επιστρέψει ο βασικός στόπερ και αρχηγός Βερτχόχεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Άντερλεχτ τα πάει καλά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και θέλει να πάει στη διακοπή με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Η Ουνιόν από την άλλη ψάχνεται και θέλει να κάνει μια πειστική εμφάνιση για να φύγει η πίεση από πάνω της. Θα σκοράρουν και οι δυο. G/G σε απόδοση 1.63 από την Betsson.

ΚΟΡΤΡΑΙΚ – ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ

Λίγα πράγματα από την Κορτράικ στο Σαρλερουά καθώς βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά το σκορ απείλησε μόλις μια φορά ενώ γλίτωσε δις από το δοκάρι. Με αρκετές μεταπτώσεις στα πρώτα ματς της νέας σεζόν όπως περίτρανα μαρτυρά και το 2-0-3 και από νωρίς δεν δείχνει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την επιβίωση της. No Goal και under τα τρία από τα πέντε φετινά, δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Η Σιντ Τρούιντεν απέφυγε τα ρίσκα, απείλησε μετρημένες φορές την εστία της Ουνιόν αλλά είχε σε καλή βραδιά τον τερματοφύλακα Κοκούμπο και κράτησε τουλάχιστον τον βαθμό. Δεύτερη σερί ισοπαλία για τα “καναρίνια” που παραμένουν χωρίς τρίποντο αλλά τουλάχιστον κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους για πρώτη φορά φέτος και ανέκτησαν κάποια από τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Σε πίεση πάντως ο τεχνικός Λατάνσιο που προσπάθησε να ρίξει τους τόνους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Kορτράικ έχει αρκετές μεταπτώσεις στα πρώτα ματς της σεζόν. Αμυντικά έχει θέματα, ενώ και επιθετικά δεν πετάει φωτιές. Η Σιντ Τρούιντεν φιγουράρει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και βρίσκεται υπό κρίση. Καλείται να βγάλει αντίδραση και να ρισκάρει αν θέλει να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Δεν πείθουν οι δύο ομάδες, οπότε δεν πάμε σε σημείο. Under 2.5 σε απόδοση 1.90 από την Betsson.

Βαθμολογία -

30/08/2024First Division A: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Άντερλεχτ Άντερλεχτ 10 4 3 1 0 7 3 4
2 Βέστερλο Βέστερλο 10 5 3 1 1 13 10 3
3 Σαρλερουά Σαρλερουά 9 5 3 0 2 6 3 3
4 Ντέντερ Ντέντερ 8 5 2 2 1 10 7 3
5 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 8 5 2 2 1 7 5 2
6 Σταντάρ Λιέγης Σταντάρ Λιέγης 8 5 2 2 1 2 1 1
7 Γκενκ Γκενκ 7 4 2 1 1 8 8 0
8 Κλαμπ Μπριζ Κλαμπ Μπριζ 7 5 2 1 2 6 6 0
9 Λέουβεν Λέουβεν 7 5 1 4 0 6 4 2
10 Αντβέρπ Αντβέρπ 6 5 2 0 3 8 5 3
11 Γάνδη Γάνδη 6 4 2 0 2 6 4 2
12 Κόρτραϊκ Κόρτραϊκ 6 5 2 0 3 4 7 -3
13 Μαλίν Μαλίν 5 5 1 2 2 5 8 -3
14 Σερκλ Μπριζ Σερκλ Μπριζ 4 4 1 1 2 6 7 -1
15 Σεντ Τρούιντεν Σεντ Τρούιντεν 2 5 0 2 3 5 14 -9
16 Μπεερσχότ Βιλρίτζκ Μπεερσχότ Βιλρίτζκ 1 5 0 1 4 5 12 -7
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr