Ποδόσφαιρο

Α' Ολλανδίας: Με την Γκρόνινγκεν για το 2,71!

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 - 00:00

Tέσσερα ματς εκ των οποίων τα τρία, ντέρμπι στο σημερινό πρόγραμμα. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν «κενά» στην αξιολόγηση που μας δίνουν μερικές εξαιρετικές αποδόσεις.  

Α' Ολλανδίας: Με την Γκρόνινγκεν για το 2,71!

ΑΛΜΙΡΕ – ΓΚΡΟΝΙΓΚΕΝ

Κατρακύλας συνέχεια για την Αλμίρε που διασύρθηκε απο την περυσινή πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν σε ένα ακόμα προβληματικό αποτέλεσμα. Έκανε το… λάθος να μειώσει σε 1-2 και η συνέχεια ήταν εφιαλτική καθώς δέχτηκε πέντε γκολ σε 25 λεπτά! Τρία ματς, τρεις ήττες για την ομάδα του Χεντβιχες Μαντούρο που επιβεβαιώνει περίτρανα τα προγνωστικά που την θέλουν να αποτελει το φαβορί για την τελευταία θέση. Εξέτισαν οι νεοφερμένοι Βίσους (στόπερ) και Γκιγιόμ (φορ), δύσκολα ο βασικός φορ Ρομπινε.

Η Γκρόνινγκεν απέφυγε τα ρίσκα κόντρα στην Αλκμααρ, σταδιακά έδωσε μέτρα και παρότι δεν εντυπωσίασε κατάφερε να κρατήσει έστω τον βαθμό. Το μπάσιμο στη νέα χρονιά κρίνεται βέβαια θετικό και με το παραπάνω για τους βόρειους που παραμένουν αήττητοι στη νέα σεζόν και δείχνουν πως έχουν προσαρμοστεί άμεσα στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Χωρίς νέα προβλήματα, ο περυσινός αρχισκόρερ Πόστεμα αγωνίστηκε με την Αλκμααρ για πρώτη φορά φέτος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Αλμίρε, αν δεν συνέλθει άμεσα θα βρεθεί υποβιβασμένη από τα μέσα της σεζόν! Η Γκρόνινγκεν παίζοντας άψογα στο κέντρο πήρε βαθμό από κοτζάμ Άλκμααρ και δείχνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Εχει προβαδισμα στο συγκεκριμένο ματς απέναντι σε μια ομάδα που σε τρία ματς έχει ήδη δεχτεί 11 γκολ!
Χ2 και over 2,5 στο 2,71 από την Betsson

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ. - ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ

Η Φορτούνα Σιτάρντ δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική καθώς η αναμέτρηση με τον Αγιαξ αναβλήθηκε λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των αντιπάλων. Το ξεκίνημα στη νέα σεζόν κρίνεται πάντως εξαιρετικό για τους Λίμπουρχερς που μετρούν δύο στα δύο κόντρα στα προγνωστικά, επιδεικνύοντας μάλιστα αρετές σε άμυνα και επίθεση. Χωρίς νέα προβλήματα για τον Ντάνι Μπάους που δεν υπολογίζει και πάλι τον περυσινό πρώτο σκόρερ, Σιρχάους.

Η Ναϊμέγκεν γλίτωσε απο δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 63’, πίεσε και επιβραβεύτηκε στο φινάλε. Πρώτη φετινή νίκη για την εξαιρετική πέρυσι ομάδα του Ερικ Μέιρ (πλέι οφ, τελικός κυπέλλου) που δείχνει να χρειάζεται δουλειά στα πρώτα ματς της σεζόν ένεκα των αρκετών αλλαγών. Τελευταία αποχώρηση ο βασικός μπακ φαν Ρόι που παραχωρήθηκε στην Τβέντε, αμφίβολος ο χρήσιμος εξτρέμ Ουαϊσά, ανέτοιμος ο ενίοτε βασικός πέρυσι στόπερ Σάντλερ.

EKTIMHΣΗ: Αναμέτρηση δύο ομάδων με εξαιρετική ψυχολογία λόγω των αποτελεσμάτων τους, ενώ η Φορτούνα θα είναι επιπλέον και πιο ξεκούραστη. Η γηπεδούχος, με 5-0 γκολ σε δύο ματς, έχει εξαιρετική επιθετική απόδοση. 1Χ και over 2,5 στο 2,66 από την Betsson

ΧΕΡΕΝΦΕΝ – ΜΠΡΕΝΤΑ

Η Χέρενφεν δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα καθώς η αναμέτρηση με την Τβέντε αναβλήθηκε. Είχε προηγηθεί ο πρώτος φετινός βαθμός στο ματς με την Ουτρέχτη που ξεκίνησε… μουδιασμένα, αλλά κυριάρχησε στην επανάληψη, απάντησε και άξιζε μάλιστα βάσει ευκαιριών και την ανατροπή. Χωρίς τρίποντο ακόμα αν και οι πρώτες ιδέες του φαν Πέρσι στον πάγκο έχουν… κερδίσει τους ουδέτερους, καθώς παρουσιάζεται άκρως επιθετική. Ανέτοιμος ο χρήσιμος εξτρέμ Νάναλι, μετρά… μέρες ο βασικός πέρυσι τερματοφύλακας Νόπερτ.

Την απειρία της πλήρωσε περίτρανα η Μπρέντα που… κατάφερε να δεχτεί δύο γκολ στις καθυστερήσεις και μοιραία απέτυχε να σώσει έστω τον βαθμό στο μοιρασμένο ματς με την Ουτρέχτη. Οι νεοφώτιστοι έχουν δυνατότητες όπως απέδειξαν και με τη νίκη επί του Αγιαξ που είχε προηγηθεί, αλλά δεδομένα στερούνται ποδοσφαιριστών με παραστάσεις στην κατηγορία. Γκολ/γκολ και over και τα τρία φετινά ματς,τιμωρημένος ο βασικός αμυντικός Μολ, σταθερά εκτός οι μέσοι Λέιμανς και Γιένσεν.

EKTIMHΣΗ: Σαφές προβάδισμα για τη Χέρενφεν που θα είναι επίσης πιο ξεκούραστη από την αντίπαλό της. Η Μπρέντα ακόμα «ψάχνεται» και δείχνει να τα χάνει στην άμυνα, απέναντι σε ομάδες με ικανές επιθέσεις.
1Χ και over 2,5 στο 2,43 από την Betsson

ΒΙΛΕΜ - ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

Η Βίλεμ απάντησε άμεσα στο γκολ της Χεράκλες, δεν... κρύφτηκε μάλιστα στο Αλμέλο και κράτησε τον βαθμό σε μια ακόμη θετική εμφάνιση. Οι “τρικολόρ” έχουν πραγματοποιήσει ένα άκρως θετικό... μπάσιμο στη σεζόν καθώς πορεύονται αήττητοι μετά απο τρεις αγωνιστικές και απο νωρίς αφήνουν υποσχέσεις. Under και τα τρία έως τώρα ματς, δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, καθώς δεν υπολογίζονται όπως και τις τελευταίες εβδομάδες οι Σχούτεν (βασικός πέρυσι στόπερ), φαν Μπέρκελ (αναπληρωματικός μπακ).

Η Σπάρτα έδωσε χώρο στη «μεγάλη» συμπολίτισσα, προηγήθηκε μάλιστα αλλά μετά την ισοφάριση έδειξε ικανοποιημένη με τον βαθμό παρότι είχε αριθμητικό πλεονέκτημα στο τελευταίο ημίωρο. Ο βαθμός απέδειξε πάντως την μαχητικότητα της, φέτος μετρά μόνο ισοπαλίες και δείχνει να πορεύεται στα σταθερά ανταγωνιστικά μονοπάτια. Under και τα τρία φετινά ματς, αμφίβολος ο βασικός στις δύο πρώτες αγωνιστικές, Κιντέρο (αμυντικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τρεις ισοπαλίες έχει στα πρώτα ισάριθμα ματς η Σπάρτα που δεν θα τη... χαλάσει ακόμα μία, στην έδρα μίας ομάδας που τα πάει πάει πολύ καλά και βρίσκεται στις θέσεις των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Η Βιλεμ πάντως θα παλέψει για τη νίκη και τέτοια ματς είναι μέσα στις δυνατότητές της. 1DNB στο 2,00 από την Βetsson

Βαθμολογία -

30/08/2024Eredivisie
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Αϊντχόφεν Αϊντχόφεν 9 3 3 0 0 15 3 12
2 Γκρόνινγκεν Γκρόνινγκεν 7 3 2 1 0 6 2 4
3 Ουτρέχτη Ουτρέχτη 7 3 2 1 0 4 2 2
4 Άλκμααρ Άλκμααρ 7 3 2 1 0 2 0 2
5 Φορτούνα Σιτάρντ Φορτούνα Σιτάρντ 6 2 2 0 0 5 0 5
6 Φέγενορντ Φέγενορντ 5 3 1 2 0 7 3 4
7 Βίλεμ Βίλεμ 5 3 1 2 0 4 2 2
8 Τβέντε Τβέντε 4 2 1 1 0 3 2 1
9 Άγιαξ Άγιαξ 3 2 1 0 1 2 2 0
10 Σπάρτα Ρότερνταμ Σπάρτα Ρότερνταμ 3 3 0 3 0 2 2 0
11 Ναϊμέγκεν Ναϊμέγκεν 3 3 1 0 2 2 3 -1
12 Γκόου Αχέντ Ιγκλς Γκόου Αχέντ Ιγκλς 3 3 1 0 2 2 4 -2
13 Μπρέντα Μπρέντα 3 3 1 0 2 4 7 -3
14 Χέρακλες Χέρακλες 2 3 0 2 1 2 4 -2
15 Χέρενφεν Χέρενφεν 1 2 0 1 1 1 2 -1
16 Τσβόλε Τσβόλε 0 3 0 0 3 1 7 -6
17 Βααλβάικ Βααλβάικ 0 3 0 0 3 2 9 -7
18 Άλμερε Σίτι Άλμερε Σίτι 0 3 0 0 3 1 11 -10
Champions League
Champions League Qualification
UEFA Europa League Qualification
Qualification Playoffs
Relegation Playoff
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr