Ποδόσφαιρο

A' Γερμανίας: Ικανές επιθέσεις, προβληματικές άμυνες

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 - 00:00

Πλούσιο το κυρίως μενού της δεύτερης αγωνιστικής με πολλά αμφίρροπα ματς και κοινό παρονομαστή τα γκολ 

A' Γερμανίας: Ικανές επιθέσεις, προβληματικές άμυνες

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. – ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης προσπάθησε με αντεπιθέσεις να χτυπήσει την Ντόρτμουντ. Τα κατάφερε αλλά ήταν άστοχη σε αντίθεση με την Μπορούσια που νίκησε δίκαια. Άρχισε με ήττα την χρονιά και επέκτεινε το αρνητικό σερί στο πρωτάθλημα η ομάδα του Ντίνο Τοπμελερ η οποία δεν έχει νίκη στα τελευταία πέντε ματς (0/2/3) ενώ έχει μόλις μια στα τελευταία δέκα (1/4/5). Εντός έδρας μετράει τέσσερα συνεχόμενα Goal/Goal.
Αμέσως μπήκε ενδεκάδα ο νέος κεντρικός αμυντικός Τεάτ (1 ματς) και φυσικά θα παραμείνει στο βασικό σχήμα. Κάταγμα στο μετατάρσιο για τον μέσο Χόιλουν (1 ματς).

Η Χόφενχαϊμ άξιζε τη νίκη της αν και στο φινάλε, με παίκτη παραπάνω, επέτρεψε πολλές φάσεις στην Χόλσταϊν Κίελ και αγχώθηκε. Η ομάδα του Ματαράτσο είναι σαν να μην έχει στο νου της ποτέ να προφυλάξει αποτέλεσμα. Αν το έχει στο νου της, δεν ξέρει να το κάνει και αυτό είναι πρόβλημα. Καλή επιθετικά πάντως και ξεκίνησε ζεστός την σεζόν ο Κράμαριτς. Εκτός έδρας μετράει έντεκα συνεχόμενα Over 2,5.
Υπάρχουν απώλειες παικτών που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις. Εκτός οι αμυντικοί Κάμπακ, Γιουράσεκ και μέσο-επιθετικά οι Μπέκερ, Μπίσοφ και Μπεμπού.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φανερή η διαφορά ποιότητας της Άιντραχτ με την Ντόρτμουντ στην πρεμιέρα, αυτό όμως είναι ένα άλλο ματς, στο οποίο βάσει ρόστερ είναι ανώτερη της αντιπάλου της. Η Χόφενχαϊμ έδειξε αμυντικές αδυναμίες κόντρα στη Χολστάιν και εκεί μπορεί να χτυπήσει η γηπεδούχος. 1 και οver 1,5 στο 2,01 από την Betsson

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡ. – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Η Βέρντερ Βρέμης βγήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της Άουγκσμπουργκ και τα κατάφερε. Σώθηκε από την αλλαγή του κόουτς Βέρνερ, τον Ντζίνμα και πήρε δίκαιη ισοπαλία. Αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο Goal/Goal για την Βρέμη σε ματς πρωταθλήματος. Αήττητη στο πρωτάθλημα στα τελευταία έξι ματς (3/3/0). Στο γήπεδό της μετράει οκτώ Goal/Goal στα τελευταία εννέα παιχνίδια.
Κινείται ακόμη μεταγραφικά και ελπίζει να ενισχυθεί. Τραυματίας είναι ο κεντρικός αμυντικός Πίπερ και απουσιάζει και ο μέσος Κέιτα ο οποίος είναι τιμωρημένος από την διοίκηση.

Η Ντόρτμουντ δεν ήταν εντυπωσιακή αλλά κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο, ρισκάροντας λίγο παραπάνω, να πάρει δίκαια το τρίποντο απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ικανοποιημένος ο κόουτς Σάχιν από το ντεμπούτο του στον πάγκο στην Μπούντεσλιγκα αλλά ακόμη περιμένει πολλά περισσότερα. Η Μπορούσια έχει χάσει τα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια και η τελευταία φορά που έχασε τρία ήταν Οκτώβριος του 2022.
Τραυματίας είναι πάντα ο Γκιρασί ο οποίος έχει μπροστά του σίγουρα έναν μήνα μέχρι να επιστρέψει. Όλα δειχνουν ότι οι Έζτσαν και Μουκόκο δεν έχουν μέλλον στο Ντόρτμουντ.

EKTIMHΣΗ: Πιο ποιοτική επιθετική παρουσία είχε η Βέρντερ στην έδρα της Άουγκσμπουργκ και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια. Παρόλα αυτά μπορεί να σκοράρει κόντρα στην Ντόρτμουντ, η οποία είναι φαβορί για αποτέλεσμα. Χ2 + GG + over 2.5 στο 2,20 από την Betsson

ΜΠΟΧΟΥΜ – ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ

Η Μπόχουμ δεν είχε κακή εικόνα στο παιχνίδι με την Λειψία αλλά το παιχνίδι το έχασε δίκαια. Όταν έμεινε με παίκτη παραπάνω στο φινάλε το πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό. Σε δύο επίσημα ματς φέτος, για κύπελλο και πρωτάθλημα, έχει χάσει με το ίδιο σκορ και δεν έχει σκοράρει (1-0). Πρώτο παιχνίδι εντός έδρας όπου μετράει έξι Over 2,5 στους επτά τελευταίους αγώνες και επίσης έξι από αυτούς έχουν λήξει στο Goal/Goal.
Εκτός ομάδας, τιμωρημένος από την διοίκηση, παραμένει ο τερματοφύλακας Ρίμαν. Τραυματίες είναι οι σημαντικοί αμυντικοί Όρντετς και Μπερνάρντο.

Η Γκλάντμπαχ έκανε καλή προσπάθεια αλλά δεν ήταν αρκετή για να πάρει θετικο αποτέλεσμα από τη Λέβερκουζεν. Σίγουρα βρήκε πάντως έναν καλό σκόρερ στο πρόσωπο του Κλάιντινστ ο οποίος θα βοηθήσει αρκετά με την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή. Η ομάδα του κόουτς Σεοάνε είναι πλέον χωρίς νίκη στους επτά τελευταίους αγώνες της Μπούντεσλιγκα (0/3/4). Εκτός έδρας δέχεται γκολ οκτώ σερί ματς και έχει μόνο μια νίκη στα τελευταία δεκατέσσερα ματς (1/5/8).
Εκτός στην πρεμιέρα ο μέσος Κονέ ο οποίος λογικά παίρνει μεταγραφή. Δεν υπάρχει καποιο σημαντικό πρόβλημα τραυματισμού.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ακόμα ένα ματς ανάμεσα σε ομάδες που βάζουν και δέχονται γκολ. Η Γκλάνμπαχ είναι καλύτερη αλλά στην παρούσα φάση θα είναι ευχαριστημένη αν πάρει την ισοπαλία σε μία καυτή έδρα.
Χ2 και over 2.5 στο 2,61 από την Betsson

ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΚΙΕΛ – ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

Η Χόλσταϊν Κίελ άργησε να καταλάβει ότι μπορεί να κάνει την ζημιά στην Χόφενχαϊμ και ηττήθηκε δίκαια. Ο κόουτς Ραπ μόνο αυτό είχε να πει στους παίκτες του ως αρνητικό γιατί αλλιώς, η εμφάνιση της νεοφώτιστης ήταν ενθαρρυντική, ειδικά επιθετικά. Τώρα ετοιμάζεται για το ιστορικό πρώτο παιχνίδι στο Χόλσταϊν Στάντιον στην Μπούντεσλιγκα. Πέρσι στην δεύτερη κατηγορία μάζεψε λιγότερους βαθμούς εντός έδρας (29) από ότι εκτός (39). Τιμωρημένος για τον πρώτο εντός έδρας αγώνα είναι ο ακραίος επιθετικός Κελάτι (1 ματς) που αποβλήθηκε στην πρεμιέρα. Κανένα άλλο σημαντικό πρόβλημα.

Η Βόλφσμπουργκ έκανε κακό πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο έδωσε μεγάλη μάχη με την Μπάγερν Μονάχου για να χάσει στις λεπτομέρειες το ματς. Ενθαρρυντική εικόνα για τους παίκτες του Ραλφ Χάζενχουτλ που έδειξαν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους μεγάλους. Μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα ενώ εκτός έδρας έχει δύο μόλις νίκες στα τελευταία εννέα ματς (2/3/4).
Ένα χτύπημα στο πρόσωπο για τον σκόρερ δύο τερμάτων απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, Λόβρο Μάγερ τον καθιστά αμφίβολο. Εκτός μάχης είναι οι Ροζέριο, Παρέδες, Γεντς, Μέλε και Βρανξ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίρροπο. Το Κίελο, βάσει της περσινής σεζόν δεν έχει ως δυνατό σημείο την έδρα, τη στιγμή που η Βόλφσμπουργκ είναι άφοβη ενώ αγωνιστικά έχει ποιότητα. Αμφότερες δέχτηκαν τρία γκολ στην πρεμιέρα, γεγονός που κάτι λέει για τις άμυνές τους. GG και over 2,5 στο 1,96 από την Βetsson

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΛΕΙΨΙΑ

Η Λέβερκουζεν δεν αλλάζει. Στις καθυστερήσεις νίκησε στην πρεμιέρα απέναντι στην Γκλάντμπαχ σε ένα ματς που έπρεπε να το κερδίσει πιο εύκολα. Ακολούθησε εκτός έδρας ματς κυπέλλου με την Ιένα και δύσκολη νίκη 1-0. Αήττητη πλέον για 36 αγώνες στην Μπούντεσλιγκα η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο και 43 ματς σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Απίστευτα νούμερα για μια απίστευτη ομάδα που δεν σταματάει ποτέ.
Ο Αργεντινός μέσος Παλάσιος θα επιστρέψει στην δράση μετά την διακοπή των Εθνικών ομάδων. Αποχώρησε ο βασικός στόπερ Κοσουνού (Αταλάντα) και αποκτήθηκε ο Μουκιελέ (ΠΣΖ).

Η Λειψία δεν ήταν εντυπωσιακή, δεν έφτιαξε πολλές μεγάλες φάσεις αλλά, άξιζε τη νίκη απέναντι στην Μπόχουμ. Λίγο άγχος στο φινάλε γιατί έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της σωστή αποβολής του Ορμπάν αλλά, πέτυχε την πρώτη νίκη και τώρα έρχεται εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Οι ταύροι του Μάρκο Ρόζε τρέχουν καλό σερί καθώς είναι αήττητοι αυτή τη στιγμή στους τελευταίους δώδεκα αγώνες για το πρωτάθλημα (8/4/0).
Ο αρχηγός και βασικός στόπερ Ορμπαν (1 ματς) θα είναι τιμωρημένος. Ο κόουτς ενημέρωσε ότι ο πολύτιμος μέσος Σλάγκερ θα είναι έτοιμος σε τρεις μήνες.

EKTIMHΣΗ: Η πρωταθλήτρια συνεχίζει να παίζει σαν... πρωταθλήτρια και δεν έχει τίποτα να φοβάται από μία ομάδα που ακόμα ψάχνει τα πατήματά της. Επιθετικά δε, δεν έχει αφήσει το πόδι από το γκάζι.
1 και over 2,5 στο 2,30 από την Betsson

Βαθμολογία -

30/08/2024Bundesliga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Φράιμπουργκ Φράιμπουργκ 3 1 1 0 0 3 1 2
2 Ντόρτμουντ Ντόρτμουντ 3 1 1 0 0 2 0 2
3 Χαϊντενχάιμ Χαϊντενχάιμ 3 1 1 0 0 2 0 2
4 Μπάγερν Μονάχου Μπάγερν Μονάχου 3 1 1 0 0 3 2 1
5 Λεβερκούζεν Λεβερκούζεν 3 1 1 0 0 3 2 1
6 Χόφενχαϊμ Χόφενχαϊμ 3 1 1 0 0 3 2 1
7 Λειψία Λειψία 3 1 1 0 0 1 0 1
8 Βέρντερ Βρέμης Βέρντερ Βρέμης 1 1 0 1 0 2 2 0
9 Άουγκσμπουργκ Άουγκσμπουργκ 1 1 0 1 0 2 2 0
10 Ουνιόν Βερολίνου Ουνιόν Βερολίνου 1 1 0 1 0 1 1 0
11 Μάιντζ Μάιντζ 1 1 0 1 0 1 1 0
12 Χόλσταϊν Κίελ Χόλσταϊν Κίελ 0 1 0 0 1 2 3 -1
13 Βόλφσμπουργκ Βόλφσμπουργκ 0 1 0 0 1 2 3 -1
14 Γκλάντμπαχ Γκλάντμπαχ 0 1 0 0 1 2 3 -1
15 Μπόχουμ Μπόχουμ 0 1 0 0 1 0 1 -1
16 Στουτγκάρδη Στουτγκάρδη 0 1 0 0 1 1 3 -2
17 Άιντραχτ Φρανκφούρτης Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0 1 0 0 1 0 2 -2
18 Σαν Πάουλι Σαν Πάουλι 0 1 0 0 1 0 2 -2
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Europa League (League phase: )
Promotion - Conference League (Qualification: )
Bundesliga (Relegation)
Relegation - 2. Bundesliga

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr