Ποδόσφαιρο

Β' Ιταλίας: Χωρίς τρέλες...

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 - 01:20

Με πέντε αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 4ης αγωνιστικής στην Β' Ιταλίας και οι στοιχηματικές επιλογές... ποικίλλουν.  

Β' Ιταλίας: Χωρίς τρέλες...

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Β' Ιταλίας.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ - ΜΠΑΡΙ

Η Σαμπντόρια μπήκε στο ματς με τη Σαλερνιτάνα δεχόμενη γκολ στα 11 δεύτερα λόγω απίθανης γκέλας του τερματοφύλακα, αλλά το γύρισε εύκολα και γρήγορα με τους Τουτίνο και Κόντα να έχουν γκολ και ασίστ. Είχε πολλές και καλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, αλλά κινδύνευσε ανάλογα και η αμυντική ανυπαρξία έφερε την ανατροπή στην ανατροπή. Όσο δεν παίζει άμυνα θα έχει πρόβλημα, γκρίνια προς τον τεχνικό Πίρλο που αποχαιρέτησε και την θέση του πήρε ο Αντρέα Σοτίλ. Εκτός ο Εστάνις Πεδρόλα (μ.-ε), αμφίβολοι οι Μπορίνι (ε.), Γκιντότι (τ. 2 συμ.), σταθερά πέντε παίκτες εκτός ομάδας.

Η Μπάρι μπήκε δυνατά με τη Σασουόλο, είχε δοκάρι (6'), αλλά δέχθηκε το γκολ στο εικοσάλεπτο. Έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 35' και παρά την έλλειψη σαφούς πλάνου, πίεσε αφόρητα και βρήκε τον τρόπο να πάρει τον βαθμό στο φινάλε. Πρώτος βαθμός για τους «πουλιέζι», η αλήθεια είναι ότι σε πρώτη φάση δεν ανταποκρίνονται και θα πρέπει να βελτιώσουν κάθε τομέα του παιχνιδιού τους για να έχουν τύχη αναφορικά με την πρώτη οκτάδα. Χτύπησε και λογικά λείπει ο Σιμπίλι (ε. 3/0, 37/12), δίχως έτερα αξιοπρόσεκτα αγωνιστικά προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές πήραν από έναν βαθμό Σαμπντόρια και Μπάρι, με τους "Μπλουτσερκιάτι" μάλιστα να αλλάζουν και προπονητή. Δεν πάει το χέρι σε σημείο, καθώς και οι δύο ομάδες είναι απογοητευτικές σε αυτό το κομμάτι της σεζόν. Κλειστό αναμένεται το παιχνίδι. N/G σε απόδοση 1.75 από την Betsson.

ΜΟΝΤΕΝΑ - ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ

Η Μόντενα έπιασε πολύ καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο του εκτός έδρας ματς με αντίπαλο τη Φροζινόνε, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει (21', 28', 34'). Στο δεύτερο μισό έριξε στροφές, δέχθηκε το γκολ και τουλάχιστον βρήκε τον τρόπο να πάρει την ισοπαλία με γκολ στην εκπνοή. Με όλα τα αποτελέσματα στα πρώτα τρία ματς του πρωταθλήματος, τα «καναρίνια» του Πιερπάολ Μπίζολι ψάχνουν βηματισμό και θα χρειαστούν ακόμη λίγο χρόνο για να δείξουν αν μπορούν να διεκδικήσουν θέση στα πλέι οφ. Σταθερά έξι παίκτες στο «ψυγείο».

Η Τσιταντέλα δέχθηκε γκολ από την Πίζα στο πρώτο δεκάλεπτο, το θετικό είναι ότι βρήκε τον τρόπο να απαντήσει άμεσα. Από εκεί και πέρα κατά βάση κινδύνευε, αλλά γλίτωσε το 2-1 (28’, 39’, 66’, 72’) στις ευκαιρίες του αντιπάλου και τουλάχιστον πήρε τον βαθμό. Με όλα τα αποτελέσματα σε μόλις τρεις αγωνιστικές, η ομάδα του Έντι Γκορίνι δείχνει και φέτος ότι κρατάει στα χέρια της την επιβίωση, παρά το ότι έχει ίσως το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας (κλασικά). Δύσκολα οι Νέγκρο (α.), Παβάν (α. 1/0) και Τροντσίν (μ.), χωρίς απρόοπτα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ακόμη ψάχνονται οι δύο ομάδες, που δεν δείχνουν την απαιτούμενη σταθερότητα σε αυτό το κομμάτι της σεζόν. Στα τελευταία 8 μεταξύ τους παιχνίδια είχαμε ισάριθμα άντερ και θα ακολουθήσουμε την παράδοση. Under 2.5 σε απόδοση 1.57 από την Betsson.

ΠΙΖΑ - ΡΕΤΖΙΑΝΑ

Η Πίζα μπήκε δυνατά με την Τσιταντέλα και βρήκε γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Το κακό είναι ότι ισοφαρίστηκε γρήγορα και παρά το ότι είχε πολλές και καλές φάσεις (28’, 39’, 66’, 72’), δεν κατάφερε να ξαναπάρει προβάδισμα. Την αδικεί το «Χ», με την ομάδα του Πίπο Ιντζάγκι να πιάνει καλή απόδοση. Το πρέπον θα ήταν να έχει πάρει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, ωστόσο πληρώνει την έλλειψη σταθερότητας στα μετόπισθεν, ίσως χρειαστεί να προβεί σε απόκτηση παίκτη. Εκτός δράσης σταθερά ο βασικός αμυντικός Εστέβες, δίχως νεότερα κενά.

Η Ρετζιάνα εκμεταλλεύτηκε ατομικό λάθος της Μπρέσια και πήρε προβάδισμα στο πρώτο πεντάλεπτο, έκτοτε είχε άψογη τακτική προσέγγιση και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να την απειλήσει. Το δοκάρι της στέρησε το 2-0 στο 66', το βρήκε στο φινάλε και πανηγύρισε δίκαιη νίκη. Δεύτερη διαδοχική επιτυχία και κορυφή για την ομάδα του Ουίλιαμ Βιάλι, η οποία παραμένει αήττητη και αποδεικνύει ότι μπορεί να κινηθεί ψηλά. Με πρόβλημα οι Σαμπιρίζι (α. 2/0), Τζίρμα (μ.), Καμπάσι (μ.), Πετινάρι (ε.), Μπλάνκο (ε.), δεν αναμένεται να παίξει κάποιος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύο ομάδες αήττητες που βρίσκουν σε κάθε ματς μέχρι στιγμής τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η Πίζα όμως παρουσιάζει και αμυντικά θεματάκια και οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν. Πληρώνει καλά το αμφίσκορο. G/G σε απόδοση 2.00 από την Betsson.

ΣΑΣΟΥΟΛΟ - ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ

Η Σασουόλο στάθηκε τυχερή στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με την Μπάρι, γλίτωσε από το δοκάρι στο 6'. Προηγήθηκε με την πρώτη ευκαιρία, αλλά έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 35' και δυσκολεύτηκε. Στάθηκε τυχερή σε αρκετές περιπτώσεις, για να δεχθεί το 1-1 στην εκπνοή. Δεν χάνει (1-2-0) στο ξεκίνημα η ομάδα του Φάμπιο Γκρόσο, ωστόσο συνεχίζει με την ίδια προβληματική αμυντική λειτουργία από πέρυσι. Τιμωρημένος ο Λοβάτο (α. 3/0), εκτός οι Μπεράρντι (ε.), Λοριεντέ (ε. 1/0), Τόλιαν (α. 1/0), δύσκολα ο Βολπάτο (μ.).

Η Κρεμονέζε είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο κόντρα στην Παλέρμο, αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να σκοράρει παρά τις πολλές και καλές ευκαιρίες (19’, 22’, 24’, 49’, 50’, 52’, 62’), για να μείνει άδοξα με άδεια χέρια λόγω γκολ στο τελευταίο τέταρτο. Στο φινάλε έδωσε χώρο αναγκαστικά και γλίτωσε το 2-0. Δεύτερη ήττα σε τρεις αγωνιστικές για τους «γκριτζορόσι» του Τζοβάνι Στρόπα, μόνο ως φαβορί για την άνοδο δεν συμπεριφέρονται και η γκρίνια περισσεύει. Εξέτισε, αλλά φεύγει ο Πίκελ (μ. 2/0), χωρίς αξιοσημείωτες απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ομάδα του Φάμπιο Γκρόσο δεν χάνει, αλλά παρουσιάζει προβληματική αμυντική λειτουργία. Βρίσκει δίχτυα όμως και έχει την ποιότητα στο σκοράρισμα. Από την άλλη, η Κρεμονέζε δεν δείχνει καλό αγωνιστικό πρόσωπο και δυσκολεύεται αρκετά στο σκοράρισμα. Τα μας είναι πολύ κλειστά και δεν ανοίγει τον ρυθμό. Προτιμότερη επιλογή το N/G σε απόδοση 1.95 από την Betsson.

ΣΟΥΝΤΙΡΟΛ - ΜΠΡΕΣΙΑ

Η Σουντιρόλ προσπάθησε να πάρει βαθμολογικό όφελος με τη λιγότερη προσπάθεια κόντρα στην Καραρέζε και απέτυχε παταγωδώς. Επί της ουσίας παρατάχθηκε για το 0-0 και μετά το γκολ του αντιπάλου δεν υπήρχε αντίδραση, υπέστη δίκαιη ήττα. Πρώτη απώλεια έπειτα από ιδανικό ξεκίνημα με «δύο στα δύο» για την ομάδα του Φεντερίκο Βαλέντε, σε πρώτη φάση φάνηκε ότι χάνει πολλά όταν δοκιμάζεται μακριά από το Μπολτζάνο. Με πρόβλημα οι Ζεντάντκα (μ.) και Ελ Καουακιμπί (α.), τρεις εφεδρικοί παίκτες βρίσκονται στην πόρτα εξόδου.

Η Μπρέσια πήγε με φιλοδοξίες στη Ρέτζιο Εμίλια για να αντιμετωπίσει τη Ρετζιάνα, αλλά παίκτης της (Τσιστάνα) δώρισε το 1-0 στο πεντάλεπτο και στη συνέχεια δεν υπήρχε επιστροφή. Γλίτωσε από το δοκάρι στο 66', δέχθηκε το 2-0 στο φινάλε, υπέστη δίκαιη ήττα. Δύο διαδοχικές αποτυχίες για την ομάδα του Ρολάντο Μαράν και αν αυτή κόντρα στην Τσιταντέλα δεν την άξιζε, αυτή τη φορά δεν προέκυψαν ενστάσεις, ζητείται άμεση αντίδραση. Αναμένεται να λείψει εκ νέου ο Μοντσίνι (ε. 35/11), χωρίς απρόοπτα αγωνιστικά προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δύσκολη στο γκολ η Μπρέσια κα ευάλωτη αμυντικά. Προβληματική η εικόνα της και χρειάζεται... ηλεκτροσόκ. Από την άλλη, η Σουντιρόλ ξεκίνησε καλά τη σεζόν, πήρε δύο νίκες αλλά η ήττα από την Καραρέζε την προσγείωσε. Αυτοί που καίγονται είναι οι φιλοξενούμενοι, ενώ οι γηπεδούχοι δεν έχουν λόγο να ρισκάρουν. Χ σε απόδοση 2.97 από την Betsson.

Βαθμολογία -

30/08/2024Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ρετζιάνα Ρετζιάνα 7 3 2 1 0 5 2 3
2 Γιούβε Στάμπια Γιούβε Στάμπια 7 3 2 1 0 4 1 3
3 Τσεζένα Τσεζένα 6 3 2 0 1 5 3 2
4 Σαλερνιτάνα Σαλερνιτάνα 6 3 2 0 1 7 6 1
5 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 6 3 2 0 1 5 5 0
6 Πίζα Πίζα 5 3 1 2 0 5 3 2
7 Σασουόλο Σασουόλο 5 3 1 2 0 4 3 1
8 Σπέτσια Σπέτσια 5 3 1 2 0 4 3 1
9 AC Μάντοβα AC Μάντοβα 4 3 1 1 1 5 5 0
10 Μόντενα Μόντενα 4 3 1 1 1 4 4 0
11 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 4 3 1 1 1 3 3 0
12 Καραρέζε Καραρέζε 3 3 1 0 2 3 3 0
13 Κρεμονέζε Κρεμονέζε 3 3 1 0 2 1 2 -1
14 Μπρέσια Μπρέσια 3 3 1 0 2 1 3 -2
15 Παλέρμο Παλέρμο 3 3 1 0 2 1 3 -2
16 Φροζινόνε Φροζινόνε 2 3 0 2 1 4 5 -1
17 Καταντζάρο Καταντζάρο 2 3 0 2 1 1 3 -2
18 Σαμπντόρια Σαμπντόρια 1 3 0 1 2 4 6 -2
19 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 1 3 0 1 2 3 6 -3
20 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 0 3 1 1 1 3 3 0
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr