Ποδόσφαιρο

Α' Βελγίου: Τρεις διαφορετικές επιλογές

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2024 - 00:25

Αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος για τις τρεις αναμετρήσεις του Σαββάτου (31/8), στο πλαίσιο της 6ης στροφής στην κορυφαία κατηγορία του Βελγίου.

Α' Βελγίου: Τρεις διαφορετικές επιλογές

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Βελγίου.

ΜΑΛΙΝ - ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ

Επιτέλους νίκη για τη Μαλίν που φλέρταρε με το πιο αρνητικό σερί της ιστορία της αλλά έστω και δύσκολα (και με γκολ οφσάιντ) επέστρεψε με τους τρεις βαθμούς από την Αμβέρσα. Αυτό ήταν το πρώτο φετινό τρίποντο για την ομάδα του Μπεσνίκ Χάσι που δεν έχει βρει πάντως ρυθμό σε άμυνα και επίθεση όπως μαρτυρούν και τα αποτελέσματα. Νέο πρόβλημα ο βασικός αμυντικός βαν Κλέιμπουτ, δεν αναμένεται να προλάβουν οι βασικοί Βανχούσντεν (στόπερ) και Λαουρμπαχ (ε) που έχασαν και το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής.

Άνετη νίκη για τη Σαρλερουά που σκόραρε νωρίς και επικράτησε χωρίς δυσκολίες της Κορτράικ, σπαταλώντας μάλιστα αρκετές ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ (δύο δοκάρια). Με τρεις νίκες στις πέντε πρώτες αγωνιστικές έχει πραγματοποιήσει ένα ανταγωνιστικό... μπάσιμο στη νέα σεζόν θέλοντας να... ξορκίσει από νωρίς τον περυσινό εφιάλτη όπου... έμπλεξε στα πλέι οφ παραμονής. Under και No Goal τα τέσσερα από τα πέντε φετινά ματς, μακροχρόνια απουσιάζουν τέσσερις ποδοσφαιριστές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Iκανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο η Μαλίν, που βγάζει μια αστάθεια σε αυτό το κομμάτι της σεζόν, ενώ η Σαρλερουά είναι πιο σταθερή και διαχειρίζεται καλύτερα τα παιχνίδια της. Δεν τρομάζει η έδρα των γηπεδούχων και θα ποντάρουμε με ασφάλεια στους φιλοξενούμενους. 2 Draw No Bet σε απόδοση 1.83 από την Betsson.

ΜΠΕΙΡΣΧΟΟΤ - ΝΤΕΝΤΕΡ

Λίγα πράγματα και πάλι από τη Μπέιρσχοοτ που δεν έπεισε στη Λιέγη, ενώ λύγισε όταν έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές στο 61' λόγω “τραβηγμένης” αποβολής. Ο τεχνικός Κάουτ στάθηκε στην αποβολή του Πλατ αλλά το 0-1-4 μαρτυρά τις αδυναμίες της και μοιραία επέστρεψε στο μεταγραφικό παζάρι, ευελπιστώντας πως ο στόπερ Σο θα δώσει λύσεις στα μετόπισθεν. Τιμωρημένος ο βασικός αμυντικός Πλατ.

Την απειρία της πλήρωσε κόντρα στην πρωταθλήτρια η Ντέντερ. Οι νεοφώτιστοι δέχτηκαν δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο και παρότι ισορρόπησαν, μείωσαν και είχαν ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να απαντήσουν στην Κλαμπ Μπριζ. Η πρώτη φετινή ήττα μετά το εξαιρετικό 2-2-0 δεν αναιρεί τις θετικές εντυπώσεις που έχουν αφήσει φέτος καθώς παρουσιάζονται άκρως ανταγωνιστικοί και δεν... κρύβονται έχοντας πετύχει ήδη δέκα γκολ. Ξανά εκτός οι χωρίς συμμετοχή φέτος Γιαχάγια (μ) και Λάλεμαντ (ε).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Μπέιρσχοοτ φιγουράρει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 1 βαθμό μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές και η εικόνα της είναι άκρως προβληματική. Από την άλλη, οι νεοφώτιστοι έχουν ξεκινήσει φουριόζοι τη σεζόν και παρουσιάζονται ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι. Πρέπει να ρισκάρουν οι γηπεδούχοι κα να βγουν μπροστά. Έτσι αναμένουμε ανοικτό παιχνίδι. Over 2.5 σε απόδοση 1.86 από την Betsson.

ΛΕΟΥΒΕΝ - ΣΤΑΝΤΑΡ Λ.

Νέα μαχητική εμφάνιση από τη Λέουβεν που απάντησε άμεσα στη Βέστερλο και είχε μάλιστα και ευκαιρίες για την ανατροπή αλλά ήταν άτυχη στο φινάλε (δοκάρι). Η ισοπαλία πιστοποίησε το... σκληροτράχηλο του χαρακτήρα της καθώς αποτελεί τη μοναδική ομάδα μαζί με την Άντερλεχτ που δεν έχουν γνωρίσει την ήττα μετά από πέντε αγωνιστικές! Πλήγμα πάντως αποτελούν οι αποχωρήσεις των βασικών Θορστέινσον (Ε, 3/1), Χέρτα) και Σχιντιέν (α, 4/0, Βένέτσια), ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο βασικός στόπερ Πλέτινξ (α. 5/0).

Αποστολή εξετελέσθη για τη Σταντάρ Λιέγης που μπορεί να μην εντυπωσίασε αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μπέιρσχοοτ με γκολ πέναλτι και αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν μείνει με δέκα ποδοσφαιριστές λίγα λεπτά νωρίτερα (61'). Μπορεί να έχει πετύχει μόλις δύο γκολ μετά από πέντε αγωνιστικές (χειρότερη επίδοση των τελευταίων 75 ετών στην κατηγορία) αλλά το ζύγι κρίνεται θετικό και με το παραπάνω ένεκα και των γνωστών πλέον οικονομικών προβλημάτων. Μετρά μόνο Under και No Goal, εξέτισε ο βασικός μκπακ Λόρενς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σταντάρ Λιέγης μετράει πέντε σερι N/G και έχει ξεκάθαρο επιθετικό πρόβλημα. Βέβαια, έχει καταφέρει να μαζέψει 8 βαθμούς και στηρίζεται κυρίως στην άμυνά της. Η Λέουβεν είναι σκληροτράχηλη ομάδα και αήττητη μέχρι στιγμής, χωρίς να εντυπωσιάζει πάντως με τις εμφανίσεις της. Προτιμότερη επιλογή το N/G σε απόδοση 1.96 από την Betsson.

Βαθμολογία -

30/08/2024First Division A: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Άντερλεχτ Άντερλεχτ 10 4 3 1 0 7 3 4
2 Βέστερλο Βέστερλο 10 5 3 1 1 13 10 3
3 Σαρλερουά Σαρλερουά 9 5 3 0 2 6 3 3
4 Ντέντερ Ντέντερ 8 5 2 2 1 10 7 3
5 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 8 5 2 2 1 7 5 2
6 Σταντάρ Λιέγης Σταντάρ Λιέγης 8 5 2 2 1 2 1 1
7 Γκενκ Γκενκ 7 4 2 1 1 8 8 0
8 Κλαμπ Μπριζ Κλαμπ Μπριζ 7 5 2 1 2 6 6 0
9 Λέουβεν Λέουβεν 7 5 1 4 0 6 4 2
10 Αντβέρπ Αντβέρπ 6 5 2 0 3 8 5 3
11 Γάνδη Γάνδη 6 4 2 0 2 6 4 2
12 Κόρτραϊκ Κόρτραϊκ 6 5 2 0 3 4 7 -3
13 Μαλίν Μαλίν 5 5 1 2 2 5 8 -3
14 Σερκλ Μπριζ Σερκλ Μπριζ 4 4 1 1 2 6 7 -1
15 Σεντ Τρούιντεν Σεντ Τρούιντεν 2 5 0 2 3 5 14 -9
16 Μπεερσχότ Βιλρίτζκ Μπεερσχότ Βιλρίτζκ 1 5 0 1 4 5 12 -7
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr