Ποδόσφαιρο

Α' Γαλλίας: Δεν χάνουν Οσέρ και Τουλούζ!

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 - 00:00
Α' Γαλλίας: Δεν χάνουν Οσέρ και Τουλούζ!

ΛΑΝΣ – ΜΠΡΕΣΤ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 499, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 16:00

Ντεμπούτο με το δεξί για τον Στιλ στον πάγκο των «λενσουά». Κομβικό το διάστημα 27’-28’ στο ματς. Εκεί η Λανς είδε τους γηπεδούχους να χάνουν τεράστια ευκαιρία και στην αμέσως επόμενη φάση κατάφερε να βρει το γκολ που έκρινε, τελικά, το ματς. Η Λανς δέχθηκε πίεση στο β’ προς το τέλος, αλλά αντέδρασε σωστά. Την Πέμπτη έπαιζε κόντρα στον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, επικράτησε με 2-1, αλλά όλα είναι ανοικτά ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Σημαντική ενίσχυση στην επίθεση με τον 23χρονο, Μάρτιν Σατριάνο από την Ίντερ, ήρθε ως αντί-Γουαχί. Δύσκολα θα αγωνιστούν οι Καμπό (Μ) και Ελ Αϊναουί (Μ), δεν υπολογίζονται οι Σπίρινγκς (Μ) και ο βασικός πέρυσι επί Φρανκ Εζ, Σαμέντ (Μ). Τραυματίστηκε ο Πορτογάλος μέσος Ντα Κόστα.

Βαριά ήττα για την Μπρεστ εντός με 1-5 από την Μαρσέιγ. Καθοριστική στιγμή το χαμένο πέναλτι του 9’ από τον Ντελ Καστίγιο με το σκορ στο 0-1. Πολλά προβλήματα στην άμυνα, δεν βρήκε λύσεις στο επιθετικό παιχνίδι πλάτους των Μασσαλών. Ζήτησε μεταγραφές ο τεχνικός Ερίκ Ρουά. «Πρέπει να ενισχυθούμε», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, φέρεται να έχει ζητήσει κινήσεις για το μεσοεπιθετικό κομμάτι θεωρώντας πως υπάρχουν χτυπητές αδυναμίες.

Νοκ άουτ για σημαντικό διάστημα ο βασικός Λοκό (Μ). Εξέτισε ο Μαγνετί (Μ). Παραμένουν εκτός ο κορυφαίος μέσος Μελού και ο νεοαποκτηθείς στόπερ Ν’ Ντιάιγ (Τρουά, Λυών).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με βάση τα όσα μας έχει δείξει η Λανς έως τώρα δεν γίνεται να πάμε στον 1 σε αυτή την απόδοση. Προτιμότερο το g/g. Εξαιρετικό το 1.88 στο pamestoixima.gr

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΡΕΝ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 532, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 18:00

Οι Αλσατοί έκαναν το δύσκολο κομμάτι ανοίγοντας το σκορ, αλλά τα αμυντικά λάθη των παικτών του Λίαμ Ροσένιορ που έκανε ντεμπούτο, κόστισαν τους τρεις βαθμούς στο Μονπελιέ (1-1). Μέτρια η εικόνα του Στρασβούργου στο α’ μέρος, πολύ καλύτερο, αλλά και με αμυντικά λάθη στο β’. Δεδομένα χρειάζεται ενίσχυση και η διοίκηση κάνει ό,τι μπορεί για να έρθουν κάποιοι παίκτες.

«Παρών» ο Σάντος (Α) που εξέτισε την ποινή του στην πρεμιέρα με την Μονπελιέ. Τραυματίες είναι οι Ντιόν (Ε) και Λεμαραχάλ (Μ).

Η Ρεν έκανε «φύλλο και φτερό» τη Λυών (3-0) Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη των αντιπάλων. Προηγήθηκε με 2-0 πριν το 25’. Είδε τους «λιονέ» να χάνουν πέναλτι στο 71’ για να βρει και 3ο γκολ στις καθυστερήσεις. Στα αγωνιστικά, εκτός είναι ο Τούρκος κίπερ, Αλεμντάρ λόγω τραυματισμού. Πιθανώς να είναι ετοιμοπόλεμος ο φορ, Μουινγκά που έλειψε στην πρεμιέρα. Βλέπει ενδεκάδα ο Τρουφέ (Α) που έπαιξε ως αλλαγή με την Λυών.

Προσγειωμένος παρά την μεγάλη νίκη ο τεχνικός της, Ζουλιέν Στεφάν. «Έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλή δουλειά», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι κλασικό no bet. Ο λόγος; Έχει να κάνει καθαρά με το Στρασβούργο. Δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε, επίσης θέλουμε να δούμε σε 2-3 ματς τη Ρεν για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

ΝΑΝΤ – ΟΣΕΡ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 528, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 18:00

Πήρε τον βαθμό η Ναντ στην Τουλούζη (0-0) με κορυφαίο παίκτη τον κίπερ, Λαφόντ. Πολλές και σημαντικές οι επεμβάσεις του στο ματς. Βέβαια και τα «καναρίνια» είχαν τις φάσεις τους και δοκάρι στο ματς. Γενικώς ήταν ένα 0-0 που δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα τους ματς καθώς θα μπορούσαν και οι δύο να σκοράρουν.

Ψαχνόταν στις μεταγραφές και πήρε τον 28χρονο χαφ, Γκμπαμίν που αγωνιζόταν στη Λανς και στο παρελθόν έχει παίξει σε Έβερτον και Μάιντς. Υπέγραψε μέχρι το 2025. Δύσκολα θα αγωνιστούν οι Μολέ (Μ), Γκαναγκό (Ε) και Σεντόνζ (Α).

Με νίκη στο 90+5’ επί της Νις (2-1) συνδύασε η Οσέρ την επιστροφή της στην Ligue 1 η Οσέρ. Η ομάδα του Πελισιέ που είναι πλέον ο μακροβιότερος εν ενεργεία τεχνικός στην πρώτη κατηγορία, πήρε νίκη που άξιζε. Βρέθηκε να χάνει στο 21’ κόντρα στην ροή του ματς έχοντας ευκαιρίες. Ισοφάρισε πριν το ημίχρονο και εν τέλει βρήκε γκολ νίκης στο 90+5’. «Είμαστε μία ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ», δήλωσε ο προπονητής της Οσέρ.

Εξέτισε ο αναπληρωματικός Αγκουζούλ (Α). Δύσκολα για τους Καμαρά (Μ) και Μενσά (Α) που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Τραυματίστηκε ο αριστερός μπακ Ακπά και θα λείψει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κοιτάμε προς τα δεξιά. Η Ναντ δεν πείθει. Η Οσέρ ήταν πολύ καλή στην πρεμιέρα. Δεν θα πάμε με το «καθαρό» διπλό. Θα προτιμήσουμε την διπλή ευκαιρία του Χ2. Μία χαρά το 1.61 στο pamestoixima.gr

ΝΙΣ – ΤΟΥΛΟΥΖ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 530, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 18:00

Απολύτως δίκαιη η ήττα της Νις με 2-1 στην έδρα της Οσέρ. Ναι μεν προηγήθηκε στο 21’, αλλά ήταν θέμα συγκυριών. Ήταν ένα γκολ κόντρα στην ροή του ματς. Δέχθηκε την ισοφάριση πριν το ημίχρονο και στο β’ μέρος είδε την αντίπαλό της αξίζοντας την νίκη να σκοράρει στις καθυστερήσεις. Βρήκε τον αντικαταστάτη του Τοντιμπό (Α). Πήρε από τους Κολοράντο Ράπιντς τον Καναδό διεθνή, Μπομπίτο με 7 εκατ. ευρώ.

Τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι ο έμπειρος επιθετικός Λαμπόρντ (θα λείψει 2-3 μήνες) κι έχοντας εκτός και τους Μόφι, Μπογκά, ουσιαστικά έχουν τεθεί εκτός μάχης οι τρεις βασικότεροι επιθετικοί της. Παραμένει εκτός και ο έμπειρος μέσος Σανσόν. Ξεπέρασε τραυματισμό ο σημαντικός μεσοαμυντικός Γιουσούφ που έλειψε πάντως το τελευταίο τρίμηνο, εξέτισε ποινή μιας αγωνιστικής ο αριστερός μπακ Μπαρ.

Σε πολύ κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του «Alianz Rivera». Εγινε κουβέντα και για αναβολή του αγώνα λόγω του τερέν αλλά τελικά η Λίγκα αποφάσισε να γίνει κανονικά.

Η Τουλούζ μπορούσε το τρίποντο στο εντός 0-0 με την Ναντ. Ναι μεν γλίτωσε από το δοκάρι, αλλά είχε και αυτή πολλές κλασικές ευκαιρίες για να βρει ένα γκολ και να πάρει το τρίποντο. Δεν είναι τυχαίο πως ο κορυφαίος του γηπέδου ανακηρύχθηκε ο αντίπαλος γκολκίπερ!

Δεν θέλησε να μιλήσει για στόχους μέσα στην σεζόν ο τεχνικός της Τουλούζ, Μαρτίνεθ Νοβέλ. Προφανώς ξέρει πως η ομάδα του είναι αποδυναμωμένη μετά την αποχώρηση των Νταλινγκά και Μαβισά και δεν γίνεται να λέει αυτός για Ευρώπη που θέλουν οι οπαδοί των «βιολετί». Δεν προκύπτουν ιδιαίτερα προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένας κακός αγωνιστικός χώρος ευνοεί συνήθως την λιγότερο ποιοτική ομάδα. Στην προκειμένη την Τουλούζ. Κοιτάμε προς το Χ2 της διπλής ευκαιρίας. Δελεαστικό το 1.95 στο pamestoixima.gr

ΜΑΡΣΕΙΓ – ΡΕΜΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 589Μ, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:45

Με περίπατο εκτός έδρας κόντρα στην Μπρεστ (1-5) μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα η Ολιμπίκ Μαρσέιγ. Οι γάλαζιοι επικράτησαν με 5-1 έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Γκρίνγουντ. Κομβικό, βέβαια, σημείο στο ματς το χαμένο πέναλτι του Ντελ Καστίγιο στο 9' και ενώ το σκορ ήταν στο 0-1. Όπως και να έχει πάντως, ήταν εντυπωσιακό το πρώτο δείγμα γραφής για τη νέα ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι.

Παρόντες οι Κοντγκομπιά (Μ) και Μπρασιέ (Α) που εξέτισαν τις ποινές τους. Εκτός από τη περσινή σεζόν ο αρχηγός Ρονζιέ (Μ).

Κακή εικόνα και δίκαιη ήττα στο εντός από την Λιλ (0-2) στο ντεμπούτο του Λούκα Έλσνερ στον πάγκο της. Σχεδόν άφαντη στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ αμυντικά ειδικά στο β’ μέρος έβγαλε πολλά προβλήματα. Φάνηκε να μην έχει σχέδιο στο παιχνίδι της, ενώ έκανε πολύ εύκολα το λάθος στην μεσαία γραμμή.

Σημαντική η επιστροφή ίσως του καλύτερου παίκτη της την περασμένη σεζόν Τεουμά (ΜΕ) που εξέτισε την ποινή του. Πλήγμα επίσης η απώλεια του βασικού φορ Νταραμί, ο οποίος αναμένεται να επιστρέφει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί η Μαρσέιγ. Έχει ενδιαφέρον ο 1. Θα περιμένουμε, όμως στο live να ανέβει λίγο η απόδοσή του!

Βαθμολογία -

24/08/2024Ligue 1
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Παρί Σεν Ζερμέν Παρί Σεν Ζερμέν 6 2 2 0 0 10 1 9
2 Μαρσέιγ Μαρσέιγ 3 1 1 0 0 5 1 4
3 Ρεν Ρεν 3 1 1 0 0 3 0 3
4 Λιλ Λιλ 3 1 1 0 0 2 0 2
5 Οσέρ Οσέρ 3 1 1 0 0 2 1 1
6 Μονακό Μονακό 3 1 1 0 0 1 0 1
7 Λανς Λανς 3 1 1 0 0 1 0 1
8 Στρασβούργο Στρασβούργο 1 1 0 1 0 1 1 0
9 Ναντ Ναντ 1 1 0 1 0 0 0 0
10 Τουλούζ Τουλούζ 1 1 0 1 0 0 0 0
11 Μονπελιέ Μονπελιέ 1 2 0 1 1 1 7 -6
12 Νις Νις 0 1 0 0 1 1 2 -1
13 Ανζέ Ανζέ 0 1 0 0 1 0 1 -1
14 Σεντ Ετιέν Σεντ Ετιέν 0 1 0 0 1 0 1 -1
15 Ρεμς Ρεμς 0 1 0 0 1 0 2 -2
16 Χάβρη Χάβρη 0 1 0 0 1 1 4 -3
17 Λυών Λυών 0 1 0 0 1 0 3 -3
18 Μπρεστ Μπρεστ 0 1 0 0 1 1 5 -4
Champions League
Champions League Qualification
UEFA Europa League
Conference League Qualification
Relegation Playoffs
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr