Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Λιγκ: Δυσκολίες για Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 - 11:01

Μάντσεστερ Γ. και Άρσεναλ, μπορεί να έχουν προβλήματα στις έδρες των Μπράιτον και Άστον Βίλα αντίστοιχα.

Πρέμιερ Λιγκ: Δυσκολίες για Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Premier League.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.

Η Μπράιτον, έκανε εκπληκτικό ντεμπούτο με τον Φάμπιαν Χούρτσελερ στον πάγκο, καθώς πέρασε εύκολα από την έδρα της Έβερτον, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία σε όλους τους τομείς. Θέλει φέτος όμως να εκμεταλλευτεί την έδρα της περισσότερο απ’ ότι έκανε πέρσι, όπου τελείωσε τη σεζόν με μία νίκη και τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε. Eκτός ο βασικός τερματοφύλακας Φερμπρούχεν, ο μέσος Μαρτς και οι επιθετικοί Mίντε, Ενσίσο, αμφίβολοι οι μπακ Εστουπινιάν, Λάμπτι και ο επιθετικός Φέργκιουσον. Πήρε τον Γάλλο επιθετικό Ριτέρ από τη Λιντς, πραγματοποιώντας την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της.

Η Μάντσεστερ Γ. δεν έβγαλε μάτια στο ξεκίνημα της Πρέμιερ Λιγκ και χρειάστηκε ένα γκολ στο τέλος για να κερδίσει τη Φούλαμ εντός έδρας, αλλά έδειξε βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι και τουλάχιστον δεν δέχτηκε πολλές τελικές. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ, από τα περσινά έξι τελευταία εκτός έδρας πρωταθλήματος, κέρδισε μόνο την Μπράιτον. Εκτός Γιορό, Μαλάσια, Σο (μπακ), Χόιλουντ (επιθετικός), αμφίβολoς ο μπακ Λίντελοφ και ο μεσοεπιθετικός Σάντσο. Στον Παναθηναϊκό ο εξτρέμ Πελίστρι. Ο Ζίρκζεϊ, που μπήκε αλλαγή και έδωσε τη νίκη με Φούλαμ, μπορεί να ξεκινήσει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες έδειξαν καλά στοιχεία στην πρεμιέρα και το ματς αναμένεται αμφίρροπο. Η Μπράιτον, ήταν η «βασίλισσα» της ισοπαλίας πέρσι στην κατηγορία και η Γιουνάιτεντ μπορεί να αποσπάσει το Χ, το οποίο πληρώνει 3.85 στη Novibet.

ΚΡ. ΠΑΛΑΣ - ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Η Πάλας έδειξε ανέτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και γνώρισε την ήττα στην έδρα της Μπρέντφορντ. Η ομάδα του Όλιβερ Γκλάζνερ, προσφέρει παραδοσιακά θέαμα με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ, με τελευταίο ματς που μία εκ των δύο αντιπάλων δεν σκόραρε, να είναι το 2017. Πέρσι τελείωσε τη σεζόν με τέσσερις σερί εντός έδρας νίκες, ενώ ο Ματέτα σκόραρε στα επτά τελευταία παιχνίδια της ως γηπεδούχος. Εκτός ο επιθετικός Φράνσα, αμφίβολος ο μέσος Χιούζ. Έφυγε για Φούλαμ ο βασικός στόπερ Άντερσεν.

Η Γουέστ Χαμ δεν έκανε καλό ξεκίνημα με τον Χουλέν Λοπετέγκι, καθώς γνώρισε εντός έδρας ήττα από την Άστον Βίλα στην πρεμιέρα. Έδειξε αδυναμίες, ιδιαίτερα στον χώρο του κέντρου και αναμένεται να ενισχυθεί μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Πλήρωσε το over 2.5 σε έκτο συνεχόμενο παιχνίδι Πρέμιερ Λιγκ, δέχεται τουλάχιστον δύο γκολ σε έξι από τα τελευταία επτά. Έχει δύο νίκες στα τελευταία οκτώ ταξίδια πρωταθλήματος. Ο επιθετικός Αντόνιο, έχει σκοράρει και στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Εκτός παραμένει λόγω τραυματισμού ο μέσος Άλβαρες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Oι δύο ομάδες θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη πρεμιέρα, αλλά έχουν περιθώρια βελτίωσης. Έχουν επιθετικό ταλέντο και μπορούν να πληρώσουν το γκολ – γκολ, στο 1.65 με την Betsson.

ΦΟΥΛΑΜ - ΛΕΣΤΕΡ

Η Φούλαμ έκανε καλή προσπάθεια στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και λύγισε με ένα γκολ στο τέλος, όμως έδειξε καλά στοιχεία και ιδιαίτερα στις αντεπιθέσεις, έχοντας πάντως αδυναμία στην τελική πάσα. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα, έχει κερδίσει πλέον μόνο δύο από τα τελευταία δέκα παιχνίδια της στην Πρέμιερ Λιγκ. Πέρσι είχε προβλήματα εντός, με δύο νίκες στα τελευταία επτά ματς, δεχόμενη αρκετά γκολ από το 70ό λεπτό και μετά, αλλά και έχοντας σχεδόν ως μόνιμο σκόρερ, τον Μουνίζ. Δεν έχει προβλήματα τραυματισμών, πήρε από την Πάλας τον στόπερ Άντερσεν.

Ο Τζέιμι Βάρντι δεν έπρεπε να παίξει στην πρεμιέρα με την Τότεναμ, καθώς είχε κάνει μόνο μία προπόνηση, αλλά έπαιξε και σκόραρε, χαρίζοντας στη Λέστερ τον πόντο στην επιστροφή στην κατηγορία. Ο Στιβ Κούπερ περιμένει πάντως ακόμα καλύτερη την ομάδα του στα επόμενα ματς. Στην προηγούμενη θητεία της στην Πρέμιερ Λιγκ, είχε κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία 11 εκτός έδρας ματς και η συγκομιδή στα ταξίδια μπορεί να αποδειχτεί κλειδί. Πήρε τον μέσο Σκιπ από την Τότεναμ, θα κάνει ντεμπούτο, όπως και ο επιθετικός Αγιού, αποκτήθηκε από την Κρ. Πάλας. Εκτός Κόουντι (μπακ), Ντάκα (επιθετικός), αμφίβολος ο μπακ Τόμας και ο τερμ. Στόλαρτσικ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Oι δύο ομάδες πήγαν αρκετά καλά την πρώτη αγωνιστική, αλλά δείχνουν αδυναμία στην τελική προσπάθεια. Το under 2.5, πληρώνει 1.91 στο Pamestoixima.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι, έδειξε ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τον τίτλο της τόσο εύκολα, περνώντας σχεδόν διαδικαστικά από την έδρα της Τσέλσι, με τον Χάαλαντ να ανοίγει λογαριασμό. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, μετρά πλέον μαζί με την περσινή σεζόν, δέκα συνεχόμενες νίκες Πρέμιερ Λιγκ, ενώ είναι αήττητη σε 24 σερί ματς. Εντός είναι 30 αγώνες αήττητη στο πρωτάθλημα, με μία ήττα στα τελευταία 44 εκεί. Εκτός ο μέσος Μπομπ, αμφίβολος ο πολύτιμος μέσος Ρόδρι και ο εξτρέμ Σαβίνιο. Eπέστρεψε πρώην αρχηγός Γκουντογκάν, από την Μπαρτσελόνα.

Η Ίπσουιτς, άντεξε ένα ημίχρονο απέναντι στη Λίβερπουλ όμως υπέκυψε στο β’, στην επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ. Με νέο δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα του Κίραν ΜακΚένα, η επιχείρηση συγκομιδής βαθμών μάλλον πρέπει να ξεκινήσει από την επόμενη αγωνιστική. Τελευταία εκτός έδρας νίκη επί της Σίτι, στην προηγούμενη επίσκεψη, το 2000, στο παλιό Μέιν Ρόουντ. Εκτός ο τερματοφύλακας Μούριτς, οι μπακ Κλαρκ, Ντονασιέν, ο μέσος Μπρόουντχεντ (πρώτος σκόρερ πέρσι) και ο επιθετικός Χερστ, αμφίβολος ο μέσος Χάμφρις. Πήρε τον αρχισκόρερ της Τσάμπιονσιπ, Σμόντιτς και τον Σουηδό μέσο Καγιούστε (Νάπολι).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Oτιδήποτε άλλο από εύκολη νίκη της Σίτι θα είναι τεράστια έκπληξη. Τεράστια ευκαιρία του Χάαλαντ, να πετύχει 2+ γκολ, στο 2.80 με τη Novibet.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Η Σαουθάμπτον, ήταν καλύτερη από τη Νιούκαστλ σε μεγάλα σημεία του παιχνιδιού, αλλά η εμπειρία της αντιπάλου και η δική της επιθετική αστοχία, μίλησαν και έτσι η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν ξεκίνησε με ήττα την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία. Δεν έχει καλή παράδοση εντός με Νότιγχαμ Φόρεστ, τελευταία νίκη της ως γηπεδούχος, ήταν το 2011. Συνεχίζει την ενίσχυση, πήρε τους μέσους Ματέους Φερνάντες (Σπόρτινγκ) και Ουγκοτσούκβου (Τσέλσι) και τον επιθετικό Άρτσερ (Άστον Βίλα). Εκτός ο τερματοφύλακας Μπαζούνου (αναμένεται να πάρει γκολκίπερ), αμφίβολοι οι μέσοι Λαλάνα, Σουλεμάνα και ο επιθετικός Στιούαρτ.

Η Νότιγχαμ έφτασε κοντά στην πρώτη νίκη επί της Μπόρνμουθ, αλλά μία απροσεξία στο τέλος στοίχισε δύο πόντους. Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, θέλει θετικό αποτέλεσμα, με αντίπαλο που αναμένεται να είναι από τις ανταγωνίστριες στη μάχη της παραμονής. Πέρσι, στα τελευταία εννέα εκτός έδρας παιχνίδια, κέρδισε μόνο τις δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν. Ο Γουντ σκόραρε στην πρεμιέρα και πλέον έχει βάλει και τα τρία τελευταία γκολ της στην Πρέμιερ Λιγκ. Απώλεια λόγω τραυματισμού ο μέσος Ντανίλο, αμφίβολος ο επιθετικός Ελάνγκα. Επιστρέφει από τιμωρία που κουβαλούσε από πέρσι, το νέο απόκτημα, στόπερ Μιλένκοβιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άλλο ένα ματς που αναμένεται αμφίρροπο. Η Σαουθάμπτον έχει προβλήματα, αλλά η Νότιγχαμ δεν είναι πολύ αποτελεσματική εκτός έδρας συνήθως. Η ισοπαλία, είναι καλή ευκαιρία στο 3.55 της Novibet.

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΕΒΕΡΤΟΝ

Η Τότεναμ ήταν καλή μόνο στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Λέστερ και το πλήρωσε, με τους πρώτους χαμένους βαθμούς. Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου, εντός έδρας πέρσι, δέχτηκε γκολ σε 15 συνεχόμενα παιχνίδια, με τα 14 εκ των οποίων να είναι γκολ – γκολ. Ο Πόρο, σκόραρε στο τελευταίο περσινό και το πρώτο φετινό παιχνίδι. Πήρε τον εξτρέμ Οντομπέρ από την Μπέρνλι. Εκτός ο μέσος Μπεντανκούρ και ο επιθετικός Σολάνκι αμφίβολοι Φόρστερ (τερμ.), Ρισάρλισον (επιθετικός, δύο σερί ματς με γκολ κόντρα σε Έβερτον), μπορεί να επιστρέψει ο μέσος Μπισουμά, που είχε μείνει εκτός λόγω απειθαρχίας.

Η Έβερτον, έκανε τραγική πρεμιέρα, καθώς έχασε με κάτω τα χέρια εντός από την Μπράιτον, ενώ τελείωσε και το παιχνίδι με δέκα παίκτες, δείχνοντας ότι χρειάζεται ενίσχυση μπροστά. Η ομάδα του Σον Ντάις ψάχνει την πρώτη εκτός έδρας νίκη πρωταθλήματος στο 2024, μετά από 11 σερί απόπειρες με μόλις τέσσερις πόντους συγκομιδής και μόλις μία ανέπαφη εστία. Από τις περσινές 13 νίκες της, οι 11 ήταν με ανέπαφες εστίες και μόλις τρεις εκτός. Eκτός Πάτερσον, Κόουλμαν (μπακ), Γκάρνερ (μέσος), Τσερμίτι (επιθετικός), αμφίβολος ο Μπράνθγουεϊτ (βασικός στόπερ) και ο αμυντικός Ταρκόφσκι. Tιμωρημένος ο μπακ Γιανγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Τότεναμ έχει ευκαιρία για την πρώτη νίκη εντός έδρας, η Έβερτον δεν ήταν καλή στην πρεμιέρα, εκτός έδρας έχει πάντα αδυναμίες, ενώ έχει δυστοκία στην επίθεση. Στο 2.25 με την Betsson, να μη σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΑΡΣΕΝΑΛ

Η Άστον Βίλα συνέχισε από εκεί που τελείωσε πέρσι, καθώς πέρασε εντυπωσιακά από την έδρα της Γουέστ Χαμ. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, τρέχει από πέρσι αήττητο σερί πέντε αγώνων εντός έδρας στο πρωτάθλημα. Ο Ντουράν έχει σκοράρει στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος που η ομάδα του βρήκε δίχτυα. Πέρσι, ήταν η μοναδική ομάδα που είχε κερδίσει μέσα και έξω την Άρσεναλ, χωρίς να δεχτεί καν γκολ. Ο Ουότκινς σκοράρει σε δύο από τα τρία τελευταία ματς απέναντι στους «κανονιέρηδες». Eκτός οι μπακ Καμαρά, Μινγκς, αμφίβολος ο αναπλ. τερματοφύλακας Όλσεν.

Η Άρσεναλ, άκρως αποτελεσματική, κέρδισε χωρίς πρόβλημα τη Γουλβς στην πρεμιέρα και συμπλήρωσε επτά σερί νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ, με πέντε ανέπαφες εστίες. Μάλιστα, η τελευταία, αλλά και μοναδική ήττα για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα στις τελευταίες 19 αγωνιστικές, ήταν αυτή από την Άστον Βίλα εντός έδρας πέρσι, που της στέρησε τον τίτλο, οπότε υπάρχει και θέμα εκδίκησης. O Xάβερτς, σκόραρε στο τελευταίο παιχνίδι της περσινής περιόδου και στο πρώτο φετινό, ενώ ο Τροσάρ πέτυχε πέρσι πολλά εκτός έδρας γκολ. Εκτός οι μπακ Τομιγιάσου, Τίρνι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Άρσεναλ έχασε το πρωτάθλημα ουσιαστικά πέρσι λόγω Βίλα και θέλει εκδίκηση, αλλά οι γηπεδούχοι είναι αγριεμένοι. Περιμένουμε γκολ και από τις δύο ομάδες. Από τη Βίλα, ο φορμαρισμένος Ντουράν πληρώνει 4.50 να σκοράρει, από την Άρσεναλ ο Χάβερτς, 2.90, αμφότεροι στο Pamestoixima.

Βαθμολογία -

24/08/2024Premier League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον 3 1 1 0 0 3 0 3
2 Άρσεναλ Άρσεναλ 3 1 1 0 0 2 0 2
3 Λίβερπουλ Λίβερπουλ 3 1 1 0 0 2 0 2
4 Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Σίτι 3 1 1 0 0 2 0 2
5 Άστον Βίλα Άστον Βίλα 3 1 1 0 0 2 1 1
6 Μπρέντφορντ Μπρέντφορντ 3 1 1 0 0 2 1 1
7 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3 1 1 0 0 1 0 1
8 Νιούκαστλ Νιούκαστλ 3 1 1 0 0 1 0 1
9 Μπόρνμουθ Μπόρνμουθ 1 1 0 1 0 1 1 0
10 Λέστερ Λέστερ 1 1 0 1 0 1 1 0
11 Νότιγχαμ Φόρεστ Νότιγχαμ Φόρεστ 1 1 0 1 0 1 1 0
12 Τότεναμ Τότεναμ 1 1 0 1 0 1 1 0
13 Κρίσταλ Πάλας Κρίσταλ Πάλας 0 1 0 0 1 1 2 -1
14 Γουέστ Χαμ Γουέστ Χαμ 0 1 0 0 1 1 2 -1
15 Φούλαμ Φούλαμ 0 1 0 0 1 0 1 -1
16 Σαουθάμπτον Σαουθάμπτον 0 1 0 0 1 0 1 -1
17 Τσέλσι Τσέλσι 0 1 0 0 1 0 2 -2
18 Γουλβς Γουλβς 0 1 0 0 1 0 2 -2
19 Ίπσουιτς Ίπσουιτς 0 1 0 0 1 0 2 -2
20 Έβερτον Έβερτον 0 1 0 0 1 0 3 -3
Champions League
UEFA Europa League
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr