Ποδόσφαιρο

Α' Πορτογαλίας: Βαρύτητα και στο πρωτάθλημα για τη Μπράγκα!

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 - 00:33

Μπράγκα και Γκιμαράες τα πηγαίνουν εξαιρετικά μέχρι στιγμή στην Ευρώπη, όμως θα πρέπει να δώσουν τη προσοχή τους και στο πρωτάθλημα. 

Α' Πορτογαλίας: Βαρύτητα και στο πρωτάθλημα για τη Μπράγκα!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Πορτογαλίας.

ΑΡΟΥΚΑ-ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΙΡΑ

Αλλιώς το περίμενε το ξεκίνημα στη σεζόν η Αρούκα και αλλιώς έχουν εξελιχθεί μέχρι στιγμής τα πράγματα. Ιδιαίτερα προβληματική η εικόνα της κόντρα σε αντιπάλους θεωρητικά στα μέτρα της υπέστη δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Θα έχει μία ακόμα ευκαιρία κόντρα και πάλι σε αντίπαλο στα κυβικά της, Μένει να αποδείξει στην πράξη πως έχει και την ποιότητα και την ψυχολογία για να ανακάμψει. Από τα φιλικά πάντως είχε δείξει πως έχει αδυναμίες και στο σκοράρισμα και στην άμυνα.

Η Νασιονάλ είχε πάρει την ισοπαλία στην πρεμιέρα στη μάχη των νεοφώτιστων κόντρα στην AVS, αναθάρρησε, αλλά στην αναμέτρηση με την Σπόρτινγκ ήταν σαν να τράκαρε σε τοίχο. Δέχθηκε έξι γκολ, θα μπορούσε και άλλα τόσα από την καταιγιστική πρωταθλήτρια που δεν την λυπήθηκε. Ζητούμενο πλέον για τους νησιώτες να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να ανακάμψουν στο θεωρητικά βατό ματς με αντίπαλο την Αρούκα. Έχουν το γκολ μπροστά, αλλά επιτακτική ανάγκη είναι η βελτίωση στην άμυνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κακό και μουδιασμένο ξεκίνημα για τις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα. Η Νασιονάλ έχει καταφέρει και έχει τσιμπήσει έναν βαθμό. Λογικά για κάτι αντίστοιχο πηγαίνει και σήμερα, αφού θα προσανατολιστεί με προσεκτικό σχεδιασμό. Χ (3.46) στη Betsson.

ΕΣΤΟΡΙΛ-ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ

Η Εστορίλ περίμενε διαφορετική εξέλιξη στα δύο πρώτα ματς της σεζόν με αντιπάλους κοντά στα κυβικά της αλλά έμεινε με άδεια τα χέρια. Κόντρα στην Γκιμαράες που αγωνίστηκε και με πολλές αλλαγές λόγω Ευρώπης ήταν περισσότερο ανταγωνιστική αλλά και εκεί δεν κατάφερε να πάρει έστω τον πόντο. Με τίποτα δεν θέλουν να τριτώσει το κακό οι κυανοκίτρινοι που υποδέχονται ακόμα έναν αντίπαλο που θεωρητικά μπορούν να κάνουν σεφτέ. Όλοι οι βασικοί είναι διαθέσιμοι.

Η Ζιλ Βιθέντε δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο στην πρεμιέρα κόντρας την πανίσχυρη Πόρτο αλλά πήρε το αίμα της πίσω στην αναμέτρηση με την νεοφώτιστη AVS. Ποιοτική εμφάνιση ιδιαίτερα στη δημιουργία, θα μπορούσε ακόμα περισσότερα γκολ και από τα τέσσερα που τελικά έβαλε. Φυσικά τίθεται ερώτημα σχετικά με την λειτουργία της άμυνας που δέχεται εύκολα φάσεις και τέρματα. Θέλει να αξιοποιήσει το αρνητικό ξεκίνημα και το άγχος της Εστορίλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ζιλ Βιθέντε πήρε τη νίκη τη περασμένη αγωνιστική και ανέκτησε πίσω τη ψυχολογία της. Η Εστορίλ μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάποια στιγμή δεν θα αντιδράσει. Over 2.5 (2.00) στη Betsson.

AVS-ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Δεν αρκεί ο ενθουσιασμός της νεοφώτιστης για να πάρει θετικά αποτελέσματα η AVS. Για την ακρίβεια ο υπέρμετρος ενθουσιασμός είναι που της έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής και ιδιαίτερα στο ματς με την Ζιλ Βιθέντε όπου η άμυνα την πρόδωσε και θα μπορούσε να υποστεί ακόμα βαρύτερη ήττα, Α υπάρχει να θετικό σημείο αναφοράς είναι η ευκολία με την οποία σκοράρει η Βιγιαφρανσέσε. Γκολ-γκολ και τα δύο πρώτα ματς, χρειάζεται να σκοράρει ξανά και κόντρα στη Γκιμαράες για την πρώτη νίκη.

Η Γκιμαράες πραγματοποιεί ονειρεμένο ξεκίνημα στην σεζόν. Εξαιρετική εικόνα, αποτελεσματική και δυνατή τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Το μόνο ερωτηματικό είναι αν θα αντέξει σε αυτούς τους ρυθμούς των συνεχόμενων αγώνων αφού την επόμενη Πέμπτη ακολουθεί η ρεβάνς στην Βοσνία για το ματς με την Ζρίνσκι στο Κόνφερενς Λιγκ. Την κέρδισε την περασμένη Πέμπτη με 3-0, ενώ επικράτησε και στα δύο πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Δεν έχει δεχθεί γκολ και στα επτά πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι έχουν δείξει μια έφεση στα γκολ στα παιχνίδια τους, όπως κάνει και η Γκιμαράες, η οποία παίζει μέχρι και το τελευταίο λεπτό κάθε αναμέτρησης. Over 2.5 (1.95) στη Βetsson.

ΜΠΡΑΓΚΑ-ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ

Η Μπράγκα ρέφαρε την γκέλα της πρεμιέρας με την Εστρέλα με το διπλό επί της Μποαβίστα και επιβεβαίωσε πως διαθέτει και την ποιότητα και την εμπειρία για αν διαχειριστεί αναποδιές στη διάρκεια της σεζόν. Το ζητούμενο είναι να αντέξει και στα μαζεμένα παιχνίδια, αφού παράλληλα δίνει αγώνες για το Γιουρόπα Λιγκ και την επόμενη Πέμπτη θα δώσει και την ρεβάνς με την Ραπίντ στην Βιέννη. Tη Πέμπτη κατάφερε και επικράτησε 2-1 εντός έδρας και έχει το πάνω χέρι για τη πρόκριση. Ομάδα με άνεση στη δημιουργία και το σκοράρισμα.

Η Μορεϊρένσε έδειξε χαρακτήρα και πήρε τις νίκες στα δύο πρώτα ματς της περιόδου. Κόντρα σε αντιπάλους στα κυβικά της επικράτησε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και με έμφαση στην επιθετική λειτουργία. Από την άλλη πλευρά βέβαια έχει θέματα στην άμυνα, όπως είχε φανεί και στα φιλικά ματς. Τα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Τώρα ανεβαίνει απότομα ο συντελεστής δυσκολίας για την Μορεϊρένσε που όμως3 δεν αλλάζει αγωνιστική τακτική.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Μπράγκα προφανώς και έχει στο μυαλό της τον επαναληπτικό με τη Ραπίντ, όμως οφείλει να δώσει και την απαραίτητη βαρύτηρα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. 1 (1.54) στη Betsson.

Βαθμολογία -

24/08/2024Primeira Liga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Σπόρτινγκ Λισαβόνας 9 3 3 0 0 14 2 12
2 Πόρτο Πόρτο 6 2 2 0 0 5 0 5
3 Φαμαλικάο Φαμαλικάο 6 2 2 0 0 5 0 5
4 Μορεϊρένσε Μορεϊρένσε 6 2 2 0 0 5 2 3
5 Γκιμαράες Γκιμαράες 6 2 2 0 0 2 0 2
6 Μπράγκα Μπράγκα 4 2 1 1 0 2 1 1
7 Σάντα Κλάρα Σάντα Κλάρα 3 2 1 0 1 4 3 1
8 Μπενφίκα Μπενφίκα 3 2 1 0 1 3 2 1
9 Μποαβίστα Μποαβίστα 3 2 1 0 1 1 1 0
10 Ζιλ Βισέντε Ζιλ Βισέντε 3 2 1 0 1 4 5 -1
11 Ρίο Άβε Ρίο Άβε 3 2 1 0 1 2 3 -1
12 Νασιονάλ Μαδέιρα Νασιονάλ Μαδέιρα 1 2 0 1 1 2 7 -5
13 AVC Φούτμπολ Σαντ AVC Φούτμπολ Σαντ 1 2 0 1 1 3 5 -2
14 Εστρέλα Εστρέλα 1 2 0 1 1 1 4 -3
15 Αρούκα Αρούκα 0 2 0 0 2 1 4 -3
16 Εστορίλ Εστορίλ 0 2 0 0 2 1 5 -4
17 Κάζα Πία Κάζα Πία 0 2 0 0 2 0 4 -4
18 Φαρένσε Φαρένσε 0 3 0 0 3 1 8 -7
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Conference League (Qualification: )
Liga Portugal (Relegation)
Relegation - Liga Portugal 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr