Ποδόσφαιρο

Α' Βελγίου: Στήριξη στα φαβορί

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 - 00:40

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 5η αγωνιστική στο πρωτάθλημα του Βελγίου και τα φαβορί έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Α' Βελγίου: Στήριξη στα φαβορί

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Βελγίου.

ΝΤΕΝΤΕΡ – ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ

Νέα μαχητική εμφάνιση από τη Ντέντερ που βρέθηκε δις να κυνηγά το σκορ αλλά επέμεινε και κατάφερε να απαντήσει στις καθυστερήσεις στο “Στάγιεν” και να... τσιμπήσει τον βαθμό. Το... μπάσιμο στη νέα σεζόν κρίνεται καλύτερο του αναμενόμενου για τους νεοφώτιστους που θα μετρήσουν έτσι χωρίς άγχος τις δυνάμεις τους κόντρα στους πρωταθλητές. Γκολ/γκολ με over και τα τρία τελευταία ματς, σταθερά εκτός οι χωρίς συμμετοχή φέτος Λάλεμαντ (ε), βαν Ουντενχόβε (μέσος).

Τρία ματς χωρίς νίκη ειναι πολλά για την περυσινή πρωταθλήτρια και η Μπριζ κατάφερε εν τέλει να πανηγυρίσει το πρώτο τρίποντο της σεζόν επικρατώντας έστω και δύσκολα της Αντβέρπ. Η πρώτη νίκη απέβαλε κάποια απο τη... γκρίνια στο “Γιαν Μπρέιντελ” και ο τεχνικός Νίκι Χαγιεν... υποσχέθηκε περαιτέρω βελτίωση. Αμφίβολος ο συνήθως βασικός μέσος Νίλσεν, δεν υπολογίζονται και πάλι οι ενίοτε βασικοί ακραίοι αμυντικοί Μέιερ και Σάμπε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι νεοφώτιστοι έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν, παίζουν χωρίς άγχος και τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν. Δεν έχει να χάσει κάτι κόντρα στην πρωταθλήτρια Μπριζ και σίγουρα δεν θα κλειστεί. Η ποιότητα των φιλοξενούμενων όμως είναι μεγάλη και εύκολα ή δύσκολα το τρίποντο θα το πάρουν. 2 και Over 1.5 σε απόδοση 1.78 από την Betsson.

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ – ΟΥΝΙΟΝ

Η Σιντ Τρουιντεν προηγήθηκε 2-1 και 3-2 αλλά και πάλι πλήρωσε τα προβλήματα στην άμυνα και περιορίστηκε στην ισοπαλία με τη Ντέντερ δεχόμενη γκολ στις καθυστερήσεις. Προβληματίζει και με το παραπάνω στο ξεκίνημα της σεζόν, παραμένοντας χωρίς βαθμό μετά από τέσσερις αγωνιστικές ενώ έχει... προλάβει να δεχτεί 14 τέρματα που αποτελούν τη χειρότερη επίδοση στην κατηγορία. “Μόλις βάλουμε σε... τάξη την άμυνα, θα πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε” τόνισε αφοπλιστικά ο σκόρερ Μπερτατσίνι.

Ανάσα για την Ουνιόν που έστω και δύσκολα και με πέναλτι στις καθυστερήσεις, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Σαρλερουά. Το τρίποντο απέβαλε κάποια από τη γκρίνια του μέτριου ξεκινήματος, καθώς αποκλείστηκε ήδη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ οι πρώτες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα κρίνονται μέτριες. Στον... αέρα η παρουσία του βασικού μεσοεπιθετικού Πουέρτας που πιέζει για μεταγραφή, δεν υπολογίζονται και πάλι οι βασικοι Μπέρτζες (στόπερ) και Λαπουσίν (μέσος).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι προβληματίζουν με την εικόνα τους και δικαίως βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας. Έχουν δεχτεί 14 γκολ (!) σε 4 αναμετρήσεις τίποτα δεν τους πάει καλά. Αν θέλει να "ξεμπουκώσει" επιθετικά η Ουνιόν αυτή είναι η μεγάλη της ευκαιρία. Over 2.5 σε απόδοση 1.65 από την Betsson.

ΣΤΑΝΤΑΡ Λ. - ΜΠΕΙΡΣΧΟΟΤ

Η Σταντάρ απείλησε πρώτη αλλά στο 36' έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής και μοιραία λύγισε στην επανάληψη στη πίεση της Κορτράικ. Πρώτη φετινή ήττα για τη πειθαρχημένη αμυντικά ομάδα του Ιβάν Λέκο που στερείται πάντως επιθετικής ποιότητας για να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Τιμωρημένος ο βασικός ακραίος αμυντικός Λόρενς, δεν υπολογίζονται όπως και στα προηγούμενα ματς οι Ντούμπια (μπακ) και Χένκινετ (τερματοφύλακας).

Η Μπέιρσχοοτ προηγήθηκε, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική καθώς η Γκενκ τιμώρησε κάθε αμυντική της αφέλεια. Τρίτη σερί ήττα για τους νεοφώτιστους που έχουν δεχτεί ήδη 11 γκολ και δείχνουν πως δεν έχουν προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας. “Παλέψαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, αξίζαμε έστω τον βαθμό” υποστήριξε ο Ντιρκ Κάουτ. Γκολ/γκολ με over 3,5 και τα τρία τελευταία ματς, δεν προλαβαίνει ο αμυντικός Κωνσταντόπουλος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη στα δεδομένα της κατηγορίας και μοιραία γίνονται έρμαια στις ορέξεις των αντιπάλων τους. Σφιχτή ομάδα η Σταντάρ Λιέγης, αλλά ένα παραπάνω γκολ από την Μπέιρσχοοτ θα το βρει για να πάρει τους τρεις βαθμούς. 1 σε απόδοση 1.76 από την Betsson.

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ – ΚΟΡΤΡΑΙΚ

Η Σαρλερουά ήταν πειθαρχημένη στην πρωτεύουσα, αλλά δημιουργικά περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και μοιραία η καλύτερη Ουνιόν δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις. Το 2-0-2 κρίνεται θετικό πάντως στο ξεκίνημα καθώς είχε απαιτητικό πρόγραμμα με ομάδες που κατέλαβαν μια θέση στην πρώτη οκτάδα της περυσινής περιόδου. Under και No Goal τα τρία από τα τέσσερα φετινά ματς, γνωστές και μακροχρόνιες οι όποιες απουσίες της.

Η Κορτράικ προβλημάτισε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο 36΄ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, πίεσε και βρήκε τη... λύση κόντρα στη Σταντάρ. Δεύτερο φετινό τρίποντο για την ομάδα του Φρέι Αλεξάντερσον που παλεύει σε όλα τα ματς και απο νωρίς δείχνει διάθεση να αποφύγει το περυσινό θρίλερ παραμονής. Εξέτισε ο βασικός στα πρώτα ματς Μαμπάσι, δεν υπολογίζονται και πάλι οι Σισακο (βασικός πέρυσι μέσος) και Ντεβάλ (νεοφερμένος μπακ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ομάδες που πλαεύουν τα παιχνίδια τους και πειθαρχημένες. Η Σαρλερουά είναι λίγο πιο καλά "κουμπωμένη" και δεν αφήνει να παραβιαστεί εύκολα η εστία της και στην έδρα της έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. 1 σε απόδοση 1.73 από την Betsson.

Βαθμολογία -

24/08/2024First Division A: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Άντερλεχτ Άντερλεχτ 10 4 3 1 0 7 3 4
2 Βέστερλο Βέστερλο 9 4 3 0 1 12 9 3
3 Ντέντερ Ντέντερ 8 4 2 2 0 9 5 4
4 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 7 4 2 1 1 7 5 2
5 Γκενκ Γκενκ 7 4 2 1 1 8 8 0
6 Αντβέρπ Αντβέρπ 6 4 2 0 2 8 4 4
7 Γάνδη Γάνδη 6 4 2 0 2 6 4 2
8 Σαρλερουά Σαρλερουά 6 4 2 0 2 5 3 2
9 Κόρτραϊκ Κόρτραϊκ 6 4 2 0 2 4 6 -2
10 Λέουβεν Λέουβεν 6 4 1 3 0 5 3 2
11 Σταντάρ Λιέγης Σταντάρ Λιέγης 5 4 1 2 1 1 1 0
12 Σερκλ Μπριζ Σερκλ Μπριζ 4 4 1 1 2 6 7 -1
13 Κλαμπ Μπριζ Κλαμπ Μπριζ 4 4 1 1 2 4 5 -1
14 Μαλίν Μαλίν 2 4 0 2 2 4 8 -4
15 Μπεερσχότ Βιλρίτζκ Μπεερσχότ Βιλρίτζκ 1 4 0 1 3 5 11 -6
16 Σεντ Τρούιντεν Σεντ Τρούιντεν 1 4 0 1 3 5 14 -9
Playoff
UEFA Conference League Play-offs
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr