Ποδόσφαιρο

Β' Ιταλίας: Εμπιστοσύνη στους δυνατούς γηπεδούχους

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 - 00:00

Σουντιρόλ, Κερμονέζε, Μπρέσια και Σαμπντόρια μας επιτρέπουν με την εικόνα που έδειξαν στην πρεμιέρα, να τις στηρίξουμε, καθώς έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν τον άσο, σε συνδυαστικά συστήματα με αποδόσεις άνω του 2,00

Β' Ιταλίας: Εμπιστοσύνη στους δυνατούς γηπεδούχους

ΣΟΥΝΤΙΡΟΛ-ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ

Η Σουντιρόλ έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα απέναντι στη Μόντενα, αλλά μετά το πέρας 20 λεπτών δέχθηκε πίεση και αργότερα την ισοφάριση. Στο δεύτερο ημίχρονο μόνο εκείνη προσπάθησε να επιτεθεί και έβγαλε ωραία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, για να φτάσει δικαίως στο 2-1, κρύβοντας την μπάλα. Στο 95’ γλίτωσε το 2-2 από τον . Καλύτερα δεν γινόταν στην εκκίνηση για την ομάδα του Φεντερίκο Βαλέντε, έβγαλε την απαιτούμενη σκληράδα και αυτό το στοιχείο θα τη βοηθήσει στην προσπάθεια σχετικά με την επιβίωση.
Εξέτισαν οι Νταβί (α. 32/0), Μέρκαϊ (ε. 33/4), η λογική υπαγορεύει ότι αμφότεροι θα βρουν θέση στο αρχικό σχήμα. Αμφίβολοι δίνονται οι Ελ Καουακιμπί (α. 7/1), Ζεντάντκα (μ.).

Η Σαλερνιτάνα μπήκε νωθρά στο ματς με την Τσιταντέλα, δέχθηκε το γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Έκτοτε γλίτωσε δύο φορές από το δοκάρι (32’, 66’) και ενώ δεν έδειχνε ικανή να πάρει κάτι από το ματς, βρήκε το σθένος να πιέσει ασφυκτικά, για να κάνει ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις! Σπουδαία νίκη για ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, από μία ομάδα που αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα και στελεχώνει το ρόστερ με ασταθή υλικά. Με τον ίδιο τρόπο είχε προκριθεί στο Κύπελλο εις βάρος της Σπέτσια (έχανε 2-0 και 3-1), έχει ψυχή!Με πρόβλημα οι Τόνγκια (μ.), Νταλμόντε (μ.), Γκιλιόνε (α.), ενώ ο μέχρι πρότινος ηγετικός (αλλά παντελώς απείθαρχος) επιθετικός Ντιά πήγε στη Λάτσιο. Οι διοικούντες ψάχνουν παίκτες για όλες τις γραμμές.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η αμυντική γραμμή εξέθεσε τη Σαλερνιτάνα που κατάφερε παρ'όλα αυτά να πάρει μία τεράστια νίκη επί της Τσιταντέλα και πηγαίνει στην έδρα της Σουντιρόλ με ψυχολογία. Οι γηπεδούχοι έδειξαν ανταγωνιστικοί στη Μόντενα. Θα γίνει ντέρμπι. 1Χ και over 1.5 στο 2,06 από την Betsson

ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ-ΚΑΡΑΡΕΖΕ

Η Κρεμονέζε ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στην Κοζέντσα, αλλά πέρασε και δεν… ακούμπησε. Δέχθηκε το γκολ στο ημίωρο, γλίτωσε από πολλά περισσότερα (50’, 53’, 56’, 94’ δοκάρι), ενώ δεν κατέγραψε… μισή αξιόλογη ευκαιρία. Οι «γκριτζορόσι» άρχισαν τη σεζόν με ίδιο κορμό και προπονητή, αλλά η πρώτη εμφάνιση ήταν άθλια και ενώ είχε προηγηθεί μία προβληματική για το Κύπελλο (η πρόκριση έκρυψε πολλά). Ο τεχνικός Τζοβάνι Στρόπα γίνεται δέκτης έντονης κριτικής με το «καλημέρα», δεν θα έχει άφθονο χρόνο στη διάθεσή του.
Εξέτισε ο Βάσκες (μ. 39/4) και η λογική υπαγορεύει ότι επιστρέφει άμεσα στο αρχικό σχήμα. Στον… αέρα οι Βαλτζανία (μ.), Μπερτολάτσι (μ. 6/0), Οκερέκε (ε. 17/2), Αφένα-Τζιάν (ε. 7/0), Μπουοναϊούτο (ε. 21/1).

Η Καραρέζε μπήκε… κουμπωμένη στην έδρα της Τσεζένα και δέχθηκε δύο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο. Από εκεί και πέρα είχε βουνό να ανέβει, αλλά το πάλεψε στο 100%. Είχε δοκάρι (32’), μείωσε μετά την ανάπαυλα και παρά το ότι δεν πλησίασε στην ισοφάριση, έβαλε στην εμφάνισή της θετικό πρόσημο. Οι νεοφώτιστοι είναι ίσως το πιο μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό, πλην όμως επέδειξαν μαχητικότητα. Καλούνται να αντέξουν τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες κατά τις οποίες παίζουν εκτός έδρας λόγω έργων στο γήπεδό τους. Εξέτισαν οι Ιγιάνες (α. 37/1), Τσικόνι (μ. 42/1), το πιο πιθανό είναι να πάρουν άμεσα θέση στο αρχικό σχήμα. Ετοιμάζει βαλίτσες για άλλες πολιτείες ο σημαντικός Φινότο (ε. 22/10).

EKTIMHΣΗ: Η Κρεμονέζε θέλει (και μπορεί) να πάρει αυτό που δεν κατάφερε στην πρεμιέρα, απέναντι στους νοεφώτιστους που πλήρωσαν την απειρία τους απέναντι στην Τσεζένα.
1 και over 1,5 στο 2,00 από το Pame Stoixima

ΜΠΡΕΣΙΑ-ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ

Η Μπρέσια ήταν το θεωρητικό αουτσάιντερ της αναμέτρησης με την Παλέρμο, αλλά η πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική. Έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικά κόντρα σε πιο ποιοτικό αντίπαλο, έχασε ευκαιρίες (52’, 56’, 60’, 72’, 78’) επί της ουσίας δεν ένιωσε απειλή και η επιμονή της ανταμείφθηκε από το κεφάλι του Αντόρνι στο φινάλε. Πέρυσι ήταν φαβορί για υποβιβασμό και έπαιξε στα πλέι οφ ανόδου, μένει να φανεί αν υπάρχει περιθώριο για ακόμη μία υπερβατική πορεία. Πολλά από τα εύσημα ανήκουν στον τεχνικό Ρόλι Μαράν. Μοναδική επιβεβαιωμένη απουσία είναι αυτή του Μοντσίνι (ε. 35/11), ο οποίος αποτελεί τη βάση για το επιθετικό παιχνίδι των «ροντινέλε». Θετικό το ότι δεν αναφέρθηκαν έτερα κενά.

Η Τσιταντέλα μπήκε δυνατά στο εκτός έδρας ματς με τη Σαλερνιτάνα, βρήκε το γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο και μάλιστα είχε δύο δοκάρια (32’, 66’) για να σφραγίσει τη νίκη. Από τη στιγμή που δεν το έπραξε, άφησε ανοιχτό το αποτέλεσμα και οι διαδοχικές αδράνειες στα μετόπισθεν έφεραν τη σκληρή ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Πικρή η γεύση που έμεινε στους παίκτες του Εντοάρντο Γκορίνι, πλην όμως πρόκειται για μία… στρωμένη ομάδα, η οποία έχει μάθει παραδοσιακά να πορεύεται με το πιο χαμηλό μπάτζετ της κατηγορίας.
Οι Παντόλφι (ε. 34/8) και Νέγκρο (α. 20/2) δίνονται αμφίβολοι και πρόκειται για δύο σημαντικές μονάδες. Σημαντικό το ότι δεν προέκυψαν δεδομένες απουσίες από το ρεπορτάζ.

EKTIMHΣΗ: Με το «καλημέρα» η Τσιταντέλα έδειξε κόντρα στη Σαλερνιτάνα ότι φέτος δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από την επιστροφή στη Serie A', όμως κάπου «το χάνει» στη διαχείριση του ματς. Από την άλλη η Μπρέσια έπαιξε εξαιρετικά την Παλέρμο και έδειξε επίσης ότι θα είναι ανταγωνιστική. Πάμε με την έδρα.
1Χ και under 2,5 στο 2,06 από την Betsson

ΠΙΖΑ-ΠΑΛΕΡΜΟ

Η Πίζα μπήκε δυνατά στο ματς με τη Σπέτσια, έχασε κλασική ευκαιρία στο 19’, αλλά τα κενά στην άμυνα δεν κρύφτηκαν και της κόστισαν δύο τέρματα. Ισοφάρισε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, μετά την ανάπαυλα έπαιξε εξαιρετικά και άσκησε αφόρητη πίεση, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από την ισοφάριση. Κέρδος ο βαθμός έτσι όπως πήγε το ματς, ωστόσο θα χρειαστεί πιο σταθερό βηματισμό προκειμένου να αποδείξει ότι φέτος έχει τα απαραίτητα εφόδια για να τερματίσει στην οκτάδα και να διεκδικήσει την άνοδο μέσω των πλέι οφ.
Θα λείψει καιρό λόγω σοβαρού τραυματισμού ο Εστέβες (α.-μ. 29/1), αλλά αυτό είναι και το μοναδικό αξιοσημείωτο πρόβλημα. Δεν αποκλείονται μία με δύο αλλαγές στη γραμμή της άμυνας.

Η Παλέρμο ξεκίνησε τη σεζόν με μεγάλες προσδοκίες και ήταν φαβορί στην Μπρέσια. Η πραγματικότητα, όμως, ήταν πολύ σκληρή για τους Σικελούς. Ουδέποτε απείλησαν την αντίπαλό της, αντίθετα κινδύνευσαν σε πολλές περιπτώσεις (52’, 56’, 60’, 72’, 78’) και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πάρουν τον βαθμό, έμειναν δικαίως με άδεια χέρια, στην εκπνοή. Η προσγείωση ήταν ανώμαλη για τους «ροζανέρι», έπειτα από ένα καλοκαίρι με χαμόγελα λόγω της ισχυροποίησης του ρόστερ. Αποδεικνύεται ότι η άνοδος απαιτεί περισσότερη προσπάθεια.
Χτύπησε και αναμένεται να λείψει καιρό ο Γκομίς (τ. 1 συμ., αποκτήθηκε για βασικός), ενώ αμφίβολοι δίνονται αυτή τη φορά οι Σέγκρε (μ. 37/7), Λουτσόνι (α. 26/2) και Ντι Μπαρτόλο (3ος τ.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αχρωμο και άγευστο το Παλέρμο στην πρεμιέρα, καθώς η ποιοτική υπεροχή του ρόστερ δεν βγήκε σε κανένα σημείο του αγωνα με την Μπρέσια. Η Πίζα θα χρειαστεί χρόνο για να δείξει τι δυνατότητες έχει. Αμφίρροπο ματς. ΝG και under 2,5 στο 2,24 από την Betsson

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ-ΡΕΤΖΙΑΝΑ

Η Σαμπντόρια ενεπλάκη σε ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο στην έδρα της Φροζινόνε, αλλά μετά το γκολ που δέχθηκε σε κομβικό σημείο ξεδίπλωσε επιθετικές αρετές και έκανε την ανατροπή. Ένα κενό στο κέντρο της άμυνας προκάλεσε την ισοφάριση, έμεινε με 10 παίκτες στο 82’ και έτσι έπαιξε για να διαφυλάξει τον βαθμό, τυχερή στις καθυστερήσεις. Μπορεί η ομάδα του Αντρέα Πίρλο να μην πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα, αλλά έδειξε ότι βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη αφετηρία σε σύγκριση με πέρυσι και η άνοδος βρίσκεται στις σκέψεις των «μπλουτσερκιάτι». Τιμωρημένος ο Ιωάννου (α. α. 1/0, 25/3 Κόμο), εκτός λόγω τραυματισμού παραμένει ο Εστάνις Πεδρόλα (μ.-ε. 15/3), στην έξοδο βρίσκονται οι Μπαρέκα (α. 23/0), Μπορίνι (ε. 23/9) και ακόμη τέσσερις παίκτες.

Η Ρετζιάνα δεν μπορούσε να επιτεθεί με αξιώσεις κόντρα στη Μάντοβα, αλλά η μπάλα της έκανε όλα τα… χατίρια και έτσι έφτασε στο 2-0 δίχως να το αξίζει. Είχε γλιτώσει σε αρκετές περιπτώσεις (39’, 40’, 62’ δοκάρι), αλλά μετά το 2-1 έπεσε η ψυχολογία, ο φόβος έκανε την εμφάνισή του και η ισοφάριση με αυτογκόλ στην εκπνοή προκάλεσε το σχετικό σοκ. Η απόδοση προκάλεσε προβληματισμό καθώς, μία νεοφώτιστη αντίπαλος φάνηκε πολύ πιο έτοιμη και στη Ρέτζιο Εμίλια θα πρέπει να αναζητήσουν δρόμους βελτίωσης και πνευματικής σκληράδας.
Δεν αναμένεται να προλάβουν λόγω τραυματισμών οι Σαμπιρίζι (α. 26/0), Καμπάσι (μ. 26/1), ενώ στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται οι Πετινάρι (ε. 19/2), Μπλάνκο (ε. 4/0). Χωρίς απρόοπτα κενά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σαμπντόρια ήταν αυτη που έπρεπε ανεξάρτητα από την ισοπαλία κοντρα στη Φροζινόνε και έδειξε ότι μπορεί φέτος να είναι πιο ανταγωνιστική. Η Ρετζιάνα αντίθετα απογοήτευσε στην πρεμιέρα και πρέπει να συνέλθει. 1 και under 3,5 στο 2,16 από την Betsson

Βαθμολογία -

23/08/2024Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γιούβε Στάμπια Γιούβε Στάμπια 3 1 1 0 0 3 1 2
2 Τσεζένα Τσεζένα 3 1 1 0 0 2 1 1
3 Σαλερνιτάνα Σαλερνιτάνα 3 1 1 0 0 2 1 1
4 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 3 1 1 0 0 2 1 1
5 Μπρέσια Μπρέσια 3 1 1 0 0 1 0 1
6 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 3 1 1 0 0 1 0 1
7 Φροζινόνε Φροζινόνε 1 1 0 1 0 2 2 0
8 AC Μάντοβα AC Μάντοβα 1 1 0 1 0 2 2 0
9 Πίζα Πίζα 1 1 0 1 0 2 2 0
10 Ρετζιάνα Ρετζιάνα 1 1 0 1 0 2 2 0
11 Σαμπντόρια Σαμπντόρια 1 1 0 1 0 2 2 0
12 Σπέτσια Σπέτσια 1 1 0 1 0 2 2 0
13 Καταντζάρο Καταντζάρο 1 1 0 1 0 1 1 0
14 Σασουόλο Σασουόλο 1 1 0 1 0 1 1 0
15 Καραρέζε Καραρέζε 0 1 0 0 1 1 2 -1
16 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 0 1 0 0 1 1 2 -1
17 Μόντενα Μόντενα 0 1 0 0 1 1 2 -1
18 Κρεμονέζε Κρεμονέζε 0 1 0 0 1 0 1 -1
19 Παλέρμο Παλέρμο 0 1 0 0 1 0 1 -1
20 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 0 1 0 0 1 1 3 -2
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr