Ποδόσφαιρο

Α' Γερμανίας: Λειψία και Χόφενχάιμ «κλειδώνουν» του άσους

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 - 00:00

Nτέρμπι τα περισσότερα από τα ματς του Σαββάτου, και πώς να μην είναι στο ξεκίνημα ενός από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το ενδιαφέρον μας σε Χόφενχάιμ και Λειψία, οι οποίες φαίνονται να «έχουν» περισσότερο τον άσο

Α' Γερμανίας: Λειψία και Χόφενχάιμ «κλειδώνουν» του άσους

ΛΕΙΨΙΑ – ΜΠΟΧΟΥΜ

Καλή χρονιά πέρσι και φυσικά στόχος είναι και πάλι μια θέση στο Champions League. Ο Μάρκο Ρόζε δικαιολογημένα έμεινε στον πάγκο με την ομάδα του να παίζει όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς έχασε τον πρωταθλητή Ευρώπης Ντάνι Όλμο (Μπαρτσελόνα) αλλά κράτησε τον Σέσκο και τον Σίμονς. Ένας από τους δύο ταλαντούχους Ουεντραόγκο (Σάλκε) και Νούσα (Μπριζ) αν βγουν, η χρονιά θα είναι καλή.
Με καλή εμφάνιση νίκησε εκτός έδρας 4-1 την Έσεν στο κύπελλο. Υπάρχουν απουσίες με τους Μπιτσιαμπού (αμυντικός), Σλάγκερ (μέσος) και Ουεντραόγκο (μέσος) να είναι τραυματίες.

Η Μπόχουμ σώθηκε στα μπαράζ παραμονής. Άλλαξε προπονητή με τον έμπειρο Πέτερ Τσάιντλερ (62) να αναλαμβάνει. Άφησε την Σεν Γκάλεν. Πρώτη φορά αναλαμβάνει ομάδα σε Τοπ 5 πρωτάθλημα της Ευρώπης. Έφυγαν οι τρεις πρώτοι σκόρερς (Ασάνο, Στέγκερ, Σλότερμπεκ) και ο μέσος Όστερχαγκε. Αποκτήθηκαν οκτώ νέοι ποδοσφαιριστές. Θα χρειαστεί χρόνο και ο στόχος είναι μόνο η παραμονή.
Στο κύπελλο υπέστη αποκλεισμό σοκ από την Ρέγκενσμπουργκ με ήττα 1-0 σε ματς που ήταν σκληρή μάχη και δεν ανταποκρίθηκε. Για την πρεμιέρα είναι εκτός οι αμυντικοί Μπερνάρντο, Όρντες, Τόλμπα και ο μέσο-επιθετικός Κουάρτενγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεδομένης της συνέπειας των γηπεδούχων στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, καθώς και του εξαιρετικού ρεκόρ τους εντός έδρας, μπαίνουν στο παιχνίδι ως ισχυρό φαβορί. Επιπλέον, η ήττα της Μπόχουμ από τη Ρέγκενσμπουργκ - ομάδα της Bundesliga 2, προκαλεί προβληματισμό, και αν δεν συνέλθει, δύσκολα θα αποφύγει την ήττα. 1/1 ΗΜ/ΤΕΛ και over 2,5 στο 2,11 από την Betsson

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ – ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΚΙΕΛ

Κανείς δεν το περίμενε με την ασταθή εικόνα της πέρσι αλλά πήρε Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παρά το ενδιαφέρον της Αμερικανικής ομοσπονδίας ο κόουτς Ματαράτσο έμεινε στον πάγκο της ομάδας. Έχασε τον διεθνή φορ Μπάιερ και αν και άργησε έκανε δυο σημαντικές προσθήκες με την απόκτηση του Αυστριακού μπακ Πρας (Στουρμ Γκρατς) και του επιθετικού Χλόζεκ (Λέβερκουζεν). Εφικτή μια θέση στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.
Ανησυχητική η πρόκριση στα πέναλτι στο κύπελλο απέναντι στους ερασιτέχνες της Βούρτσμπουργκ. Υπάρχουν σημαντικές απουσίες οι Γιουράσεκ, Κάμπακ (αμυντικ οί), Μπέκερ (μέσος) και Μπεμπού (επιθετικός).

H Χόλσταϊν Κίελ πρώτη φορά στην ιστορία θα βρεθεί στην Μπούντεσλιγκα. Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, Μαρσέλ Ραπ παραμένει στον πάγκο. Οι αποχωρήσεις του αριστερού μπακ-χαφ Ρότε και του μέσου Ζάντερ ήταν οι σημαντικότερες απώλειες το καλοκαίρι. Πρόσθεσε έξι παίκτες στο ρόστερ με τους Γκίγκοβιτς και Κνούντσεν (και οι δύο Ρόστοφ) σημαντικότερες μεταγραφές. Ρεαλιστικά στόχος είναι η παραμονή.
Στο κύπελλο χρειάστηκε να μπει στο γήπεδο ο Ρόζενμποουμ και να πετύχει δύο γκολ για να προκριθεί απέναντι στην τρίτης κατηγορίας Άαχεν. Σημαντικοί τραυματίες ο στόπερ Κλάινε-Μπέκελ και ο επιθετικός Σκζίμπσκι.

EKTIMHΣΗ: H Xόφενχαιμ μπαίνει στη μάχη του πρωταθλήματος με πολλά ερωτηματικά ενώ προβλημάτισε και ο παρολίγον αποκλεισμός στο κύπελλο από τη Βούρτσμπουργκ. Η Χολστάιν θα απολαύσει την παρουσία της στα σαλόνια και θα παίξει χωρίς άγχος. 1 και over 2,5 στο 2,16 από την Betsson

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ – ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ

Είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Όταν αλλάζεις προπονητή μετά από δεκατρία χρόνια η κατάσταση είναι πάντα δύσκολη. Ο Κρίστιαν Στράιχ είναι πλέον παρελθόν και ο μαθητής του Γιούλιαν Σούστερ – παιδί της ομάδας – αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να τον αντικαταστήσει και να κρατήσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Δεν έχασε σημαντικό παίκτη το καλοκαίρι. Απέκτησε τον μέσο Όστερχαγκε (Μπόχουμ) και τον επιθετικό Ντίνκτσι (Βέρντερ Βρέμης).
Στο κύπελλο απέκλεισε εύκολα την Όσναμπρικ επικρατώντας 4-0 εκτός έδρας. Εκτός ο τερματοφύλακας Ατουμπόλου ενώ πολλοί παίκτες είναι αμφίβολοι Γκούλντε, Ντόαν, Ρελ, Σιλντιγιά.

Η Στουτγκάρδη έχασε σημαντικό κομμάτι της ενδεκάδας της το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα τους βασικούς στόπερ Ίτο και Άντον και τον πρώτο σκόρερ Γκιρασί. Κράτησε Φούριχ και Ούνταβ και τον προπονητή Ζεμπάστιαν Χένες. Ελπίζει ο Ντεμίροβιτς να αποδειχθεί όσο ικανός ήταν ο Γκιρασί και προσεύχεται να της βγουν οι στόπερ Ρουό, Σαμπότ, Χέντρικς. Είναι ένα στοίχημα. Μέσα σε τόσες αλλαγές φέτος, θα παίζει και Ευρώπη. Δύσκολη χρονιά.
Με παίκτη παραπάνω πενήντα λεπτά απέναντι στην Λέβερκουζεν, έχασε τελικά το Σούπερ Καπ στα πέναλτι. Απουσιάζουν οι τραυματίες αμυντικοί Ζαγκαντού, Βάγκνομαν, Νάρτεϊ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφότερες αποτελούν γρίφους στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με τη Φράιμπουργκ να είναι σε μεταβατικό στάδιο και να ψάχνει νέα χημεία, ενώ η Στουτγκάρδη είναι αλλαγμένη σχεδόν κατά 50% σε σχέση με πέρυσι. Η υπόθεση εργασίας είναι ότι αμφότερες θα κατέβουν για να μη δεχθούν γκολ στην αναμέτρηση.
Under 2,5 στο 2,15 από την Betsson

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡ.

«Κλάταρε» πέρσι στο φινάλε και έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το καλοκαίρι έχασε τον ηγέτη και πρώτο σκόρερ Ντεμίροβιτς (Στουτγκάρδη). Δούλεψε έξυπνα. Με τα χρήματα που εισέπραξε πήρε πέντε παίκτες. Ελπίζει ένας από τους δυο φορ Μουνιέ ή Εσέντε να καλύψει το κενό του Ντεμίροβιτς. Αν συμβεί αυτό, μια θέση στο Τοπ 10 υπό τις οδηγίες του Γες Τόρουπ πάντα, είναι εφικτή.
Στο κύπελλο προκρίθηκε με ανατροπή του σκορ και νίκη 4-1 στην έδρα της Βικτόρια Βερολίνου. Ο βασικός τερματοφύλακας Ντάμεν είναι εκτός. Αμφίβολοι ο μέσος Γένσεν και ο επιθετικός Μουνιέ.

Τόσο περίεργη η περσινή σεζόν που από μάχη παραμονής λίγο έλειψε να πάρει Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σταθεροποιήθηκε πάντως στην κατηγορία. Ο Όλε Βέρνερ κοντεύει μια τριετία στον πάγκο. Άφησε τον βασικό τερματοφύλακα Παβλένκα να αποχωρήσει. Υπάρχει ένα ερωτηματικό για την θέση αυτή. Ενδιαφέρουσα προσθήκη ο ακραίος επιθετικός Γκρουλ (Ραπίντ Βιέννης). Περίπου ίδια ομάδα με πέρσι, περιμένουμε και την ίδια εικόνα με πέρσι.
Με χατ-τρικ του νέου φορ Τοπ νίκησε άνετα εκτός έδρας 3-1 στο κύπελλο την Κότμπους. Εκτός ομάδας ο μέσος Κεϊτά (μέσος) που ψάχνει ομάδα. Κανένα σημαντικό πρόβλημα.

EKTIMHΣΗ: Εδραιωμένες και οι δύο στα άνω της μέσης πατώματα μπορούν να είναι ανταγωνιστικές απέναντι σε μεγαλύτερες δυνάμεις. Ελαφρύ πλεονέκτημα στη Βέρντερ που θα έχει φέτος περισσότερη ομοιογένεια.
G/G και over 2,5 στο 1,96

ΜΑΪΝΤΣ – ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Η τοποθέτηση του Μπο Χένρισκεν στον πάγκο και η δύναμη της έδρας την κράτησαν στην κατηγορία. Ήσυχη μέχρι στιγμής μεταγραφικά αλλά η πώληση του Γκρούντα στην Μπράιτον (30 εκατομμύρια) ίσως την αναγκάσει να κάνει μια δυο κινήσεις στο φινάλε. Δεν έχασε άλλον σημαντικό παίκτη. Αν ενισχυθεί ίσως έχει την δούμε να χτυπάει την πόρτα της πρώτης δεκάδας αν όχι, ίσως πάλι μπει σε περιπέτειες.
Έπρεπε να δώσει ντέρμπι με την Βέχεν στο κύπελλο και να ταλαιπωρηθεί με πρόκριση στην παράταση με 3-1. Από ίωση επιστρέφει ο αρχηγός Βίντμερ. Καμία απουσία.

Πέρσι, σε σεζόν με μεγάλες αλλαγές. Οι μεγάλες αλλαγές έγιναν πέρσι. Φέτος, χωρίς Ευρώπη και με νέο προπονητή τον έμπειρο σε δύσκολες αποστολές Μπο Σβένσον κάνει μια νέα αρχή. Έκανε μια μίνι εκκαθάριση στο ρόστε με δώδεκα παίκτες να φεύγουν και έξι να έρχονται. Καμία δαπανηρή μεταγραφή. Έξυπνες προσθήκες όπως ο μπακ Ρότε (Ντόρτμουντ) και ο μέσος Μπένες (Αμβούργο). Ο Σβένσον κάνει πρεμιέρα απέναντι στην πρώην ομάδα του.
Νίκησε δύσκολα 1-0 στο κύπελλο στην έδρα της ερασιτεχνικής Γκράιφσβαλντερ. Από την πρεμιέρα εκτός οι έμπειροι Γιουράνοβιτς (μπακ) και Βόλαντ (επιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ουνιόν προς το παρόν δύσκολα μπορεί να γίνει ανταγωνιστική δεδομένης της ρευστής χημείας που έχει λόγω των πολλών αλλαγών. Ο Μάιντς μπαίνει στην κούρσα με τον ίδιο κορμό και μπορεί να κάνει ζημιές. Στο συγκεκριμένο έχει το προβάδισμα. 1 στο 2,03 από την Betsson


ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡ.

Η φιναλίστ του περσινού Champions League έχει νέο προπονητή τον άπειρο αλλά αγαπημένο στα αποδυτήρια και την κερκίδα, Νούρι Σαχίν. Έχει και μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ με τις σημαίες Ρόις, Χούμελς να αποχωρούν ενώ έφυγε και ο διεθνής φορ Φούλκρουγκ. Βέβαια οι προσθήκες είναι εξίσου εντυπωσιακές με Άντον, Κόουτο, Γκρος, Γκιρασί και Μπάιερ να γεμίζουν λύσεις, ταχύτητα και ποιότητα το ρόστερ.
Στο κύπελλο απέκλεισε άνετα την Φένιξ Λούμπεκ με 4-1 εκτός έδρας αλλά έπαιξε 3-4-3 για πρώτη φορά και με πολλές αλλαγές. Απουσιάζει με πρόβλημα στο γόνατο ο επιθετικός Γκιρασί.

Η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες πέρσι στην Μπούντεσλιγκα (14). Σκληρός αντίπαλος για όλους και κράτησε τον προπονητή της Ντίνο Τόπμελερ αλλά έχασε τον βασικό στόπερ Πάτσο (ΠΣΖ). Τον αντικατέστησε με την απόκτηση του Τεάτ (Ρεν) ενώ πρόσθεσε δύο σπουδαία ταλέντα μέσο-επιθετικά τους Ούζουν (Νυρεμβέργη) και Χόιλουν (Κοπεγχάγη). Πέρσι πήρε Ευρωπαϊκό εισιτήριο και ρεαλιστικά αυτός είναι ο στόχος και φέτος.
Με εντυπωσιακό τον φορ Εκιτίκε (πέτυχε δύο γκολ) προκρίθηκε άνετα στο κύπελλο με 4-1 στην έδρα της Μπράουνσβαϊγκ. Στην εκκίνηση της χρονιάς ο κόουτς Τόπμελερ δεν έχει απουσίες.

EΚΤΙΜΗΣΗ: Έκλεισε με τη συμμετοχή της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ένας κύκλος για την Ντόρτμουντ και ανοίγει ένα άλλος, με νέα υλικά και νέο τεχνικό. Θα χρειαστεί χρόνο, αν και τo DNA της δεν έχει αλλάξει. Δυνατή αντίπαλος ο Αϊντραχτ που θα βάλει δύσκολα στη γηπεδούχο με όπλο την άμυνά της. 1Χ και under 3,5 στο 2,19 από την Betsson

Βαθμολογία -

23/08/2024Bundesliga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ουνιόν Βερολίνου Ουνιόν Βερολίνου 0 0 0 0 0 0 0 0
2 Χόλσταϊν Κίελ Χόλσταϊν Κίελ 0 0 0 0 0 0 0 0
3 Άιντραχτ Φρανκφούρτης Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0 0 0 0 0 0 0 0
4 Μπάγερν Μονάχου Μπάγερν Μονάχου 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Λεβερκούζεν Λεβερκούζεν 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Βέρντερ Βρέμης Βέρντερ Βρέμης 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Βόλφσμπουργκ Βόλφσμπουργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Μπόχουμ Μπόχουμ 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Ντόρτμουντ Ντόρτμουντ 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Γκλάντμπαχ Γκλάντμπαχ 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Χόφενχαϊμ Χόφενχαϊμ 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Μάιντζ Μάιντζ 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Φράιμπουργκ Φράιμπουργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Σαν Πάουλι Σαν Πάουλι 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Άουγκσμπουργκ Άουγκσμπουργκ 0 0 0 0 0 0 0 0
16 Στουτγκάρδη Στουτγκάρδη 0 0 0 0 0 0 0 0
17 Χαϊντενχάιμ Χαϊντενχάιμ 0 0 0 0 0 0 0 0
18 Λειψία Λειψία 0 0 0 0 0 0 0 0
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Europa League (League phase: )
Promotion - Conference League (Qualification: )
Bundesliga (Relegation)
Relegation - 2. Bundesliga

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr