Ποδόσφαιρο

Β' Γαλλίας: Γκολ και αποδόσεις που δελεάζουν!

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 - 00:58

Δεύτερη αγωνιστική στη Ligue 2 της Γαλλίας και έχουμε πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια, που υπόσχονται γκολ. 

Β' Γαλλίας: Γκολ και αποδόσεις που δελεάζουν!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Β' Γαλλίας.

ΤΡΟΥΑ – ΚΛΕΡΜΟΝ

Έχασε με κάτω τα χέρια στο Γκινγκάμπ σε ματς που δεν σηκώνει πολλή κριτική. Εξάλλου και οι δηλώσεις του κόουτς, Ντιμόν που είναι ελάχιστες μέρες στον πάγκο της τα λέει όλα. «Είδαμε την δουλειά που έχουμε μπροστά μας, η ανοικοδόμηση της ομάδας θα πάρει χρόνο», δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός που ανέλαβε την επικίνδυνη αποστολή να σώσει μία ομάδα που μπήκε από το παράθυρο στη Ligue 2 ελέω… Μπορντό. Αποχώρησε για το Βέλγιο ο Λεφέβρ (Ε). Εξέτισε οι Ταχράτ (Α), εκτός λόγω τιμωρίας οι Κοόν (Α), Ολαϊτάν (ΜΕ) και Ντονγκ (ΜΕ). Αμφίβολοι οι Μπαλντέ (Α) και Ντε Πρεβίλ (Ε).

Άξιζε καλύτερης τύχης στην πρεμιέρα κόντρα στην Πο. Είχε 13 τελικές, αλλά μόλις 5 στον στόχο, ενώ πλήρωσε αμυντικά θέματα. Από το πρώτο ματς έκανε την διαφορά ο νεοφερμένος Σαϊβέ που είχε γκολ και ασίστ με τον νέο τεχνικό της ομάδας, Σεμπαστιέν Μπισάρ να εκφράζει και παράπονα για την διαιτησία για την φάση του 34’, όπου χτύπησε ο Ινσό ζητώντας πέναλτι. Τραυματίστηκε σοβαρά ο επιθετικός, Ινσό που υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο και θα μείνει για πολλούς μήνες εκτός. Πήρε τον νεαρό φορ, Ουσμάν Ντιόπ που έπαιζε στην β’ ομάδα της Τρουά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν έχουν ξεκινήσει καλά οι δύο ομάδες στη σεζόν και δικαιολογημένα θα ψάξουν τη νίκη σήμερα. Πολλά τα αμυντικά τους προβλήματα πάντους, που δείχνουν αρκετές αδυναμίες στην αρχή. Goal/goal (1.83) στη Betsson.

ΡΟΝΤΕ – ΜΕΤΣ

Παίζοντας με πολλούς νέους παίκτες που δεν είχαν παίξει σε αυτό το επίπεδο, ηττήθηκε στην Κορσική από την Αζαξιό. Η εικόνα της, πάντως, ήταν για ισοπαλία και μπορούσε να την πάρει και στο τέλος, όπου είχε ευκαιρίες. «Είδα καλά πράγματα, πληρώσαμε τοις μετρητοίς ένα μικρό λάθος», δήλωσε ο τεχνικός, Ντιντιέ Σαντινί. Αποχώρησε για Ντάρμσταντ ο σταρ της ομάδας, Κιλιάν Κορεντόρ (Ε), με την Ροντέ να τον αντικαθιστά με τον φορ της σλοβένικης Κόπερ, Νκαντά που έπαιζε σε Ρεμς και Ρεν. Εξέτισε ο Λιπίνσκι (Α). Θα είναι πιθανώς στην αποστολής ο έμπειρος Βαντεναμπέλε.

Έσωσε τον βαθμό με γκολ-buzzer beater του Τζάλοου με φάουλ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Μέτρια, αν όχι προβληματική η εικόνα της στο α’ μέρος, πλήρωσε ένα αμυντικό λάθος και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Βελτιωμένη η εικόνα της στο β’, είχε φάσεις, αλλά έπεσε πάνω στον αντίπαλο κίπερ, Πλασίντ που έκανε σπουδαίες επεμβάσεις. «Θα πρέπει να συνέλθουμε για να πάρουμε αποτέλεσμα με την Ροντέ», δήλωσε ο Λε Μινιάν που έκανε ντεμπούτο με το αριστερό στον πάγκο της. Μετρά καρέ σημαντικών επιστροφών ενόψει Ροντέ. Εξέτισαν ο αρχηγός Ουντόλ, ο βασικός Κέρκοφ (Α), ο φορ Ελιζόρ και ο στράικερ Ντιαλό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μετς σώθηκε στο φινάλε του πρώτου ματς και κατάφερε να κερδίσει έναν βαθμό. Σήμερα απέναντισ στη Ροντέ όμως πρέπει να φανεί πιο σοβαρή και αποφασισμένη. 2 (2.47) στη Betsson.

ΠΟ – ΚΑΕΝ

Με σύμμαχο την τύχη και διαιτητικές αποφάσεις «απέδρασε» με τον βαθμό από την έδρα της Κλερμόν. Ήταν αποτελεσματική στο δημιουργικό κομμάτι, όμως ανασταλτικά η εικόνα της προβληματίζει δεδομένα τον τεχνικό της, Νικολά Ουσάι. «Πήραμε τον πόντο, αλλά συνολικά έχουμε θέματα πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψουμε», υποστήριξε ο έμπειρος τεχνικός. Δεδομένα τα οικονομικά θέματα στην ομάδα με την διοίκηση να προσπαθεί να βρει λύσεις. Τραυματίστηκε ο μπακ Μποτό. Τιμωρημένος ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός, Μπομπινσόν που αποβλήθηκε στην πρεμιέρα. Αμφίβολοι οι Ομπιάνγκ (Α), Έβανς (Α), Μπενάρ (Μ) και Σαχιρί (ΜΕ).

Απολύτως δίκαιη η ήττα της. Άφαντη στο α’ μέρος με τους φιλοξενούμενους να έχουν 3-4 σημαντικές στιγμές για να προηγηθούν. Ελαφρώς βελτιωμένη στο β’, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Ευάλωτη στον τρανζίσιον δέχθηκε δύο γκολ από το 75’ και μετά με αποτέλεσμα να χάσει απολύτως δίκαια. Μπορεί να κρατήσει την πολύ καλή εμφάνιση του κίπερ, Μαντρέα που στο α’ μέρος έπαιζε μόνος του. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να λέει ότι θα διεκδικήσει την άνοδο και ο τεχνικός, Σεούμπ το γνωρίζει καλά. Εκτός ο αμυντικός Ν’ Τιμ, ο βασικός μπακ Ανρί, ο χρήσιμος αμυντικός Μπολομπού και ο νεαρός στόπερ, Τραορέ. Φεύγει ο βασικός επιθετικός, Μεντί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Επιθετική διάθεση έδειξαν οι δύο ομάδες στη πρεμιέρα και περιμένουμε να επαναλάβουν το ίδιο και σήμερα. Ειδικά στις αποδόσεις που βρίσκουμε το over. Over 2.5 (2.00) στη Betsson.

ΜΠΑΣΤΙΑ – ΑΜΙΑΝ

Έχασε το τρίποντο στην τελευταία φάση στο εκτός με την Μετς. Συνολικά η εικόνα της ήταν καλή από πλευράς τακτικής, ωστόσο είχε θέμα στο κράτημα της μπάλας και στην κυκλοφορία, πράγμα που εν τέλει πλήρωσε. Συνεχάρη τους παίκτες για το πάθος και την νοοτροπία τους ο τεχνικός, Ταβενό. «Ήμασταν ανεπαρκείς με τη μπάλα, αλλά συγχαρητήρια στους παίκτες για την αθλητική τους δέσμευση και τη νοοτροπία τους», είπε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, πιθανώς να είναι έτοιμοι ο αμυντικός Γκιντί, ο χαφ Λιμπασιερές και φορ Σισέ. Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα είναι στην αποστολή ο έμπειρος μπακ, Σαρλς Τραορέ.

Ονειρική πρεμιέρα κόντρα στην Ρεντ Σταρ. Σταθερή η απόδοσή της στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης με τον Νταφ να παραδέχεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως «κάτι τέτοιο ήταν δύσκολο, διότι παίζαμε κόντρα σε έναν αντίπαλο που γνωρίζαμε ελάχιστα». Ταυτόχρονα ο τεχνικός της Αμιάν προανήγγειλε αλλαγές στο στιλ παιχνιδιού της ομάδας που θα φαίνονται ματς με ματς. Επί της παρούσης ως φαίνεται η Αμιάν δεν μπορεί να ποντάρει στον μέσο Σιμπόζο, και στον 19χρονο Γάλλο χαφ, Ικία Ντίμι. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τρομερό ξεκίνημα από την Αμιάν στο πρωτάθλημα που με το καλημέρα πήρε τρομερή ψυχολογία. Η Μπαστιά θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Χ (2.97) στη Betsson.

ΑΝΕΣΙ – ΜΑΡΤΙΓΚ

Το τέλειο ξεκίνημα στη σεζόν με «διπλό» στην Δουνκέρκη. Μοιρασμένο το α’ μέρος με ευκαιρίες εκατέρωθεν, όπως σωστά είπε και ο προπονητής της, Λοράν Γκουγιό. Στο β’ ήταν απλά πιο αποτελεσματική. Εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φερνάντες και προηγήθηκε στο 52’. Έμεινε στιβαρή αμυντικά και στο τέλος κατάφερε σε ακόμη μία στιγμή της να βρει το 2ο γκολ. Ανακοίνωσε δύο μεταγραφές σε γραμμές που είχε ζητήσει ενίσχυση ο Γκουγιό. Πήρε δανεικό από την Λανς τον χαφ, Μπερμόν. Ενώ απέκτησε και τον 19χρονο επιθετικό Νταγκό από τη Λιλ με την μορφή δανεισμού.

Δεν κατάφερε στο «Βελοντρόμ» ως γηπεδούχος κόντρα στην Λοριάν, αλλά δεδομένα άξιζε καλύτερες τύχης. Ειδικά στο β’ μέρος είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει με τους Ουοτρό (49’), Μοράντε (50’) και Ζουαουί (90+4’) για να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε. Φάνηκε να είναι ευάλωτη στις στατικές φάσεις. Άλλωστε, έτσι μπήκε και το γκολ, πράγμα που επισήμανε και ο τεχνικός της, Τιερί Λορέ. Ελέω εργασιών στο «Francis-Turcan» η Μαρτίγκ είναι αναγκασμένη μέχρι τον Γενάρη να παίζει σε ουδέτερα. Έδωσε το πρώτο ματς στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας, όμως είναι ασύμφορο οικονομικά και έτσι αναζητεί λύση στο γηπεδικό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Aνεσί μπορεί να ντουμπλάρει σήμερα τις νίκες της, κόντρα σε μία Μαρτίνγκ που μακριά από την έδρα της χάνεται κατά κύριο λόγο. 1 (1.78) στη Betsson.

ΠΑΡΙ FC – ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ

Νίκη με πειστική εμφάνιση επί της Καέν με το τελικό σκορ να κολακεύει την γηπεδούχο. Ο κίπερ, Μαντρέα χρειάστηκε να πιάσει τα άπιαστα ειδικά στο α’ μέρος, όμως στο β’ δεν μπορούσε, πλέον, να βρει λύσεις απέναντι στην Παρί FC. Ξεκάθαρος ο στόχος της ομάδας για την νέα σεζόν σύμφωνα με τον τεχνικό, Στεφάν Ζιλί. «Να μην κρυβόμαστε η διοίκηση θέλει να πετύχουμε την άνοδο στην Ligue 1», δήλωσε. Γεμάτο το ιατρικό δελτίο. Εκτός οι Ριού (Τ), Σεργκί (Α), Κορέ (Α), Αλακούς (Α), Γκέιγ (Ε) και Αμέλ (Ε) λόγω τραυματισμών.

Πλήρωσε ατομικά λάθη και αστοχία στο εντός με την Ανεσί και ξεκίνησε με το… αριστερό. Μοιρασμένο το α’ μέρος με ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Κομβικό το λάθος του Φερνάντεθ στο 52΄που έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν. Στην απώλεια των ευκαιριών στάθηκε ο τεχνικός της, Λουίς Κάστρο. Θα επιμείνει στο 4-3-3 ο τεχνικός της ομάδας, Λουίς Κάστρο. Δεδομένα προσανατολίζεται σε κάποιες αλλαγές εν συγκρίσει με την ενδεκάδα της πρεμιέρας. Πιθανό αυτές να είναι μεσοεπιθετικά. Δεν φαίνεται να έχει να αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο αγωνιστικό πρόβλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Παρί έδειξε στη πρεμιέρα, όπως και στα φιλικά, πως διαθέτει συμπαθητική ομάδα με αδυναμίες όμως στα μετόπισθεν. Σίγουρα είναι ένα κλικ πιο κοντά στη νίκη σήμερα, αλλά δεν αξίζει το ρίσκο στις αποδόσεις που είναι ο άσος. Goal/goal (1.90) στη Betsson.

ΛΑΒΑΛ – ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ

Ξεκίνημα με… το αριστερό στην έδρα της Γκρενόμπλ. Είχε καθαρές ευκαιρίες που δεν εκμεταλλεύτηκε, ενώ στο β’ μέρος την «πάτησε» δις σε μεταβάσεις του αντιπάλου μέσα σε 4 λεπτά με αποτέλεσμα να μείνει με άδεια χέρια. Απογοητευμένος από την εξέλιξη του ματς ο τεχνικός της, Ολιβιέ Φραπολί. «Είμαι απογοητευμένος, αξίζαμε τουλάχιστον τον βαθμό», είπε χαρακτηριστικά. «Παρών» ο στράικερ Ελισόρ που εξέτισε την ποινή του. Παραμένει στο ιατρικό δελτίο ο μέσος Αντεοτί που προσδίδει ποιότητα στο κέντρο. Εκτός επίσης οι Σεϊντού (Α) και Μπιαντά (Α) λόγω τραυματισμών.

Ντεμπούτο με 4άρα επί της Τρουά στον πάγκο της Γκινγκάμπ για τον τεχνικό, Σιλβέν Ριπολί. Πειστική εμφάνιση από την ομάδα του στο μεγαλύτερο διάστημα. Και έχει τη σημασία της η εμφάνιση αυτή, διότι ήλθε από μία ομάδα που είναι υπό κατασκευή. Βέβαια ανάλογο ξεκίνημα είχε κάνει και τις δύο προηγούμενες σεζόν. Το 2022-23 είχε νικήσει την Πο (4-0 εντός) και την αμέσως επόμενη σεζόν είχε ρίξει 4 γκολ στην Ανεσί (1-4 εκτός)! Εξέτισε ο ποιοτικός μέσος Χέμια. Τραυματίες ο κομβικός κεντρικός αμυντικός Γκομίς και ο πολύπειρος πλάγιος αμυντικός Ντουρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ευκαιρία μοιάζει η απόδοση των γκολ σε αυτό το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες μοιάζουν να αρέσκονται στο επιθετικό ποδόσφαιρο, κάτι που είδαμε και σε επίπεδο φιλικών. Over 2.5 (2.45) στη Betsson.

Βαθμολογία -

22/08/2024Ligue 2: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γκινγκάμπ Γκινγκάμπ 3 1 1 0 0 4 0 4
2 Αμιάν Αμιάν 3 1 1 0 0 3 0 3
3 Παρί Παρί 3 1 1 0 0 2 0 2
4 Αννεσύ Αννεσύ 3 1 1 0 0 2 0 2
5 Γκρενόμπλ Γκρενόμπλ 3 1 1 0 0 2 1 1
6 Λοριάν Λοριάν 3 1 1 0 0 1 0 1
7 Αζαξιό Αζαξιό 3 1 1 0 0 1 0 1
8 Πο Πο 1 1 0 1 0 2 2 0
9 Κλερμόν Κλερμόν 1 1 0 1 0 2 2 0
10 Μπαστιά Μπαστιά 1 1 0 1 0 1 1 0
11 Μετς Μετς 1 1 0 1 0 1 1 0
12 Λαβάλ Λαβάλ 0 1 0 0 1 1 2 -1
13 Ροντέζ Αβεριόν Ροντέζ Αβεριόν 0 1 0 0 1 0 1 -1
14 Μαρτίγκ Μαρτίγκ 0 1 0 0 1 0 1 -1
15 Ντινκέρκ Ντινκέρκ 0 1 0 0 1 0 2 -2
16 Καέν Καέν 0 1 0 0 1 0 2 -2
17 Ρεντ Σταρ Ρεντ Σταρ 0 1 0 0 1 0 3 -3
18 Τρουά Τρουά 0 1 0 0 1 0 4 -4
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr