Ποδόσφαιρο

Α' Γαλλίας: Πληρώνουν τα γκολ σε Μονπελιέ και Ρεν

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 - 11:52

Πληρώνουν τα γκολ στο Ρεν - Λυών και στο Μονπελιέ - Στρασβούργο

Α' Γαλλίας: Πληρώνουν τα γκολ σε Μονπελιέ και Ρεν

ΟΣΕΡ – ΝΙΣ

Ξανά εδώ η Οσέρ. Επέστρεψε με σχετική άνεση στη Ligue 1. Τερμάτισε στην κορυφή της β’ κατηγορίας με 74 βαθμούς σε 38 ματς και απολογισμό 21-11-6 με 72-36 γκολ. Έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι είχε έναν καλό κορμό και έναν προπονητή, τον Κριστόφ Πελισιέ που ήξερε τι πρέπει να κάνει. Λογικό και αναμενόμενο να συνεχίζει στον πάγκο της όντας στην ομάδα από τον Οκτώβριο του ‘22. Ξεκάθαρος ο στόχος της παραμονής με όπλα τον κορμό και την έδρα.Σημαντική η προσθήκη του Ιβοριανού μέσου, Λάσο Κουλιμπαλί από την Νόρντζελαντ. Πήρε και τον αμυντικό Οσό από την Λούτον.Με 21 ποδοσφαιριστές η αποστολή του Πελισιέ για την πρεμιέρα. Τιμωρία κουβαλάει από την περσινή σεζόν ο αναπληρωματικός Αγκουζούλ (Α) και δεν υπολογίζεται. Εκτός γκρουπ έμεινε ο τραυματίας Καμαρά (Μ). Τραυματίας και ο αριστερός μπακ Γιδεόν Μενσά.

Αλλαγή στον πάγκο της Νις. Ο νεαρός Φραντσέσκο Φαριόλι τράβηξε προς Άγιαξ μεριά και την θέση του πήρε ο Φρανκ Εζ που αναμόρφωσε την Λανς. Πέρσι τερμάτισε στην πεντάδα και μπορούσε ακόμη και Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά της στοίχισε ένα «μπλακ άουτ» στα μέσα του πρωταθλήματος, όπου έκανε 5 ήττες σε 7 ματς. Φέτος κοιτάει ξανά ψηλά έχοντας, βέβαια, και την Ευρώπη.Σημαντικές ειδήσεις μεταγραφικά. Έχασε τους βασικούς Τοντιμπί (Α) και Τιράμ (Μ). Πήρε τους Κλος (Α), Σανσόν (Μ) και είναι ένα ερωτηματικό η κατάσταση του Ντομπελέ (Μ).Εκτός έμεινε ο συχνά βασικός την περσινή σεζόν Μπαρντ (Α), λόγω τιμωρίας που κουβαλάει από την τελευταία αγωνιστική. Σημαντικές οι απώλειες των Μπογκά (ΜΕ), Ντιόπ (ΜΕ), Εντιασιμιγιέ (Μ), Σανσόν (Μ) και Μοφί (Ε), όλοι βασικοί, εκτός και ο νεαρός Λουσέ (Μ), όλοι λόγω τραυματισμών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία για την Οσέρ, η οποία θέλει να ξεκινήσει θετικά τη σεζόν. Ενισχυμένη η Νις, ψάχνει και εκείνη ένα καλό ξεκίνημα, έχοντας νέο προπονητή στον πάγκο. Τι παίζουμε; Απολύτως τίποτα pregame... Οποιαδήποτε επιλογή στο live.

ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Είναι το ερωτηματικό της σεζόν η Μονπελιέ. Προέρχεται από μία προβληματική χρονιά και γενικώς τίθεται το ερώτημα τι ομάδα θα δούμε φέτος. Πέρσι υπήρχε σημείο, όπου κινδύνεψε. Παραμένει στον πάγκο της ο έμπειρος, Μισέλ Ντε Ζακαριάν, αλλά δεν αρκεί. Στα μεταγραφικά περισσότερο ξεχωρίζουν οι αποχωρήσεις. Έφυγε για Μπέρνλι ο Εστέβ (Α), για Βασιλεία ο Λερουά (Μ). Λογικό και αναμενόμενο ο στόχος να είναι η παραμονή.Η συμπεριφορά των οπαδών της είναι ένας παράγοντας. Η Μονπελιέ έχει σκληροπυρηνικούς οπαδούς που τα κάνουν… μαντάρα. Θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι στο ματς με την Κλερμόν. Η Μονπελιέ, λοιπόν, θα πρέπει να το έχει και αυτό στο νου της γιατί είναι υπότροπη.Ο Μισέλ Ντερ Ζακαριάν επέλεξε για το πρώτο ματς της σεζόν γκρουπ 20 ποδοσφαιριστών. Τιμωρημένος ο έμπειρος Καζρί (ΜΕ), έχει ποινή από την περσινή σεζόν. Τραυματίες ο βασικός στόπερ Ζουλιέν, ο χρήσιμος Γκεγκάν (Ε), ο συχνά βασικός Φαγιάντ (ΜΕ) και οι αναπληρωματικοί Σεν Λουσέ (Α) και Μινκαρελί (Α). Εκτός γκρουπ και οι Σιλά (Α), Εντιαγέ (Ε) και Ντιζντάρεβιτς (Τ).

Με τον Άγγλο τεχνικό, Λίαμ Ροζένιορ θα πορευτεί την φετινή σεζόν το Στρασβούργο. Σχετικά άπειρος, έχει δουλέψει ως βοηθός στην Ντέρμπι και την προηγούμενη διετία ήταν στην Χαλ. Αντικατέστησε τον Πατρίκ Βιεϊρά και η πρόσληψή του προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών. Με βάση και την περσινή της πορεία, όπου δεν ήταν καλή και φέτος ο στόχος είναι η παραμονή και βλέπουμε…Είχε αρκετές προσθαφαιρέσεις. Έφυγαν οι Σισοκό (Μ), Αχολού (Μ) και οι επιθετικοί Μοτίμπα (Ε) και Γκαμέιρο (Ε). Ήρθαν οι Περέα (ΜΕ) και Ντουέ (Α).Με 22 ποδοσφαιριστές η αποστολή του Ροσένιορ για την πρεμιέρα. Δεν υπολογίζεται ο Άντρεϊ Σάντος (Α), βασικός την περσινή σεζόν, ο οποίος είναι τιμωρημένος. Από κει και πέρα εκτός γκρουπ έμεινε το περσινό δίδυμο τερματοφυλάκων Μπελαρούς και Ντρέϊγερ, όπως και οι βασικοί πέρυσι Περέν (Μ) και Γκιλμπέρ (Α). Τραυματίες είναι οι Ντιόν (Ε), Λούκοβιτς (E) και Λεμαραχάλ (Μ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο συνιστούν ερωτηματικά… Και σε μία τέτοια περίπτωση το g/g είναι το τέλειο φάρμακο. Μία χαρά το 1.72 στο pamestoixima.gr

ΤΟΥΛΟΥΖ – ΝΑΝΤ

Την περσινή σεζόν η Τουλούζ πλήρωσε το γεγονός ότι είχε και Ευρώπη, όπου έκανε καλή πορεία. Έτσι βρέθηκε χαμηλά, όμως χωρίς να κινδυνέψει. Συνεχίζει στον πάγκο της ο Ισπανός Κάρλες Μαρτίνεθ και στοχεύει σε μία θέση κάπου στην μέση της βαθμολογίας. Στα συν της ότι φέτος δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ενώ μην ξεχνάμε πως και το «Μουνισιπάλ» της δίνει ώθηση ως ομάδα.Σίγουρα πλήγμα συνιστά η αποχώρηση του σκόρερ, Νταλίνγκα που πήγε στην Μπολόνια. Γύρισε ο μέσος Σπίρινγκς που ήταν δανεικός στην Λανς. Πήρε επίσης τον πρώην μπακ της ΑΕΚ, Σιντιμπέ, αλλά και στον αμυντικό της Λιντς, Κρέσγουελ.Με 21 ποδοσφαιριστές η αποστολή του Μαρτίνεθ Νοβέλ για τη πρεμιέρα. Ο Ισπανός τεχνικός υπολογίζει κανονικά τον βασικό κίπερ Ρεστέ, ο οποίος αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Γαλλία. Εκτός γκρουπ έμειναν οι αναπληρωματικοί επιθετικοί Σελαμπέρ και Μπανγκρέ. «Μέσα» οι τρεις μεταγραφές Σιντιμπέ (Α), Κρέσγουελ (Α) και Μακένζι (Α).

Την περσινή σεζόν η Ναντ ζορίστηκε, αλλά κατάφερε εν τέλει να σωθεί. Έπαιξε ρόλο και η προπονητική αστάθεια. Δεν είναι τυχαίο πως άλλαξε 3 τεχνικούς. Από τον Αριστουί στον Γκουβερνέκ και από κει στον Κομπουαρέ που μένει και φέτος. Στόχος η παραμονή, «τροχοπέδη» οι σχέσεις του προέδρου Κιτά με τον τεχνικό της ομάδας. Ο ένας αντιπαθεί τον άλλον…Σημαντικές προσθήκες επιθετικά με παίκτες που μπορούν να την βοηθήσουν. Πήρε τον επιθετικό της Λυών, Καντεβέρε, αλλά και τον στράικερ της Ρεν, Αμπλίν. Γενικώς, πάντως, το ρόστερ που διαθέτει θέτει εν αμφιβόλω, αν θα καταφέρει να σωθεί.Ο Αντουάν Κομπουαρέ επέλεξε 21 ποδοσφαιριστές για το παιχνίδι. Ο έμπειρος τεχνικός δεν θα υπολογίζει στους τραυματίες συχνά βασικούς την περσινή σεζόν Μολέ (Μ), Γκαναγκό (Ε) και Σεντόνζ (Α). Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα Τομάς (Ε) και Λεπενάν (Μ) ακολούθησαν κανονικά την αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φαβορί οι γηπεδούχοι. Θα ποντάρουμε στην έδρα. Πληρώνει ο 1. Εξαιρετικό το 2.15 στο pamestoixima.gr

ΑΝΖΕ – ΛΑΝΣ

Άμεση επιστροφή για την Ανζέ. Επέστρεψε άμεσα στη Ligue 1 πραγματοποιώντας σταθερή πορεία στην 2η κατηγορία. Με 68 βαθμούς σε 38 ματς και απολογισμό 20-8-10 με γκολ 56-42 τερμάτισε στην 2η θέση και πήρε το εισιτήριο της επιστροφής. Παραμένει στον πάγκο της ο Αλεσάντρ Ντιζέ που είδε την ομάδα του να κάνει ουσιαστικές κινήσεις μεταγραφικά στην κατεύθυνση της υλοποίησης του στόχου της παραμονής.Έκανε αρκετές κινήσεις ουσίας. Πήρε τους Αλεβινά (ΜΕ), Αχολού (ΜΑ), Άρκους (ΜΕ). Είναι δεδομένο πως θα την βοηθήσουν και οι Μπιουμλά (ΜΑ) και Εκομιέ (Α) που ήρθαν από την διαλυμένη Μπορντό.Με 20 ποδοσφαιριστές το πρώτο γκρουπ της χρονιάς. Τιμωρία κουβαλάει από την περσινή σεζόν, ο αναπληρωματικός Καμαρά (Μ) και δεν υπολογίζεται. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Λοπί (Μ) και Αλεβινά (ΜΕ). Αποκλείστηκαν από την αποστολή οι Σαμπάνοβιτς (Α), Ελ Μελαλί (Ε) και Ουνού (Ε).

Σε νέο «τρακ« οι φιλοξενούμενοι που προέρχονται από μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα εξασφαλίζοντας, όμως, την Ευρώπη. Αποχώρησε ο Φρανκ Εζ που επί μία τετραετία έκανε σπουδαία δουλειά και στην θέση του ήρθε ο Γουίλ Στιλ που έκανε πολύ καλή δουλειά στην Ρεμς. Στόχος και πάλι η έξοδος στην Ευρώπη υπό τις οδηγίες ενός δουλευταρά προπονητή.Μεταγραφικά έκανε συγκεκριμένες μεταγραφικές κινήσεις. Απέκτησε τον 27χρονο Ενζολά (φορ) με τη μορφή δανεισμού από τη Φιορεντίνα, και με μεταγραφή τον Σαρ (στόπερ) που αγωνίστηκε στη Μονακό ως δανεικός πέρσι. Κοφί (γκολκίπερ) και Οζεντιράν (αμ.χαφ) οι υπόλοιπες προσθήκες.Με 21 ποδοσφαιριστές η πρώτη αποστολή της χρονιάς για τον Στιλ. Εκτός οι τραυματίες Καμπό (Μ) και Ελ Αϊναουί (Μ), δεν υπολογίζονται οι Σπίρινγκς (Μ) και ο βασικός πέρυσι επί Φρανκ Εζ, Σαμέντ (Μ), ενώ ανέτοιμοι κρίθηκαν οι Ενζολά (Ε), που προορίζεται για βασικός φορ και Μπανέ (Α), φετινό απόκτημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καταπληκτική η εικόνα της Λανς στα φιλικά, προβλημάτισε η Ανζέ, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον πρώτο λόγο. Μας αρέσει το 2. Το 1.58 στο pamestoixima συνιστά επιλογή.

ΡΕΝ – ΛΥΩΝ

Η Ρεν προέρχεται από μία «περίεργη» σεζόν. Πήγε αρκετά καλά στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά εντός συνόρων τα έκανε μαντάρα. Υπήρχε σημείο, όπου βρέθηκε και στην «καυτή ζώνη». Η αλλαγή προπονητή με τον Στεφάν αντί του Ζενεσιό την έφερε στο τέλος στην 10η θέση. Λογικό και αναμενόμενο να παραμείνει ο Στεφάν στον πάγκο της. Επί της ουσίας έχει αναλάβει να χτίσει μία ομάδα από την αρχή.Εκανε αρκετές κινήσεις. Πήρε τους Γκρόνμπεκ (χαφ – Μπόντο Γκλιμπ), Καμαρά (αμ.χαφ – Λιντς), Έστιγκαρντ (στόπερ – Νάπολι) και Χάτεμπουρ (πλάγιος μπακ – Αταλάντα). Αντίθετα, παραχωρήθηκαν με μεταγραφές οι Τεριέ (επ.χαφ), Λε Φε (χαφ), Αμπλίν (φορ) και Ντουέ (πλάγιος μπακ).Σχεδόν ένα γεμάτο γκρουπ θα έχει ο Ζουλιέν Στεφάν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Θα απουσιάσει ο δεύτερος κίπερ Αλεμντάρ λόγω τραυματισμού. Από κει και πέρα έναν τραυματισμό στο γόνατο έχει ο βασικός φορ Μουινγκά, με την συμμετοχή του στο ματς να κρίνεται την τελευταία στιγμή. Κανονικά θα αγωνιστεί ο βασικός μπακ Τρουφέ.

Η περσινή χρονιά θα μείνει αξέχαστη στην Λυών. Κινδύνεψε με υποβιβασμό, αλλά από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο Σαζ κάπου εκεί στον Δεκέμβριο έκανε πορεία πρωταθλητισμού και βρέθηκε και στην Ευρώπη. Λογικό και αναμενόμενο να παραμείνει στον πάγκο της ο Πιερ Σαζ. Φέτος στοχεύει ψηλά έχοντας κάνει και πολλές μεταγραφές.Έχει δώσει πολλά λεφτά στις μεταγραφές. Πήρε τον Μικαουτάτζε που έλαμψε με την Γεωργία στο πρόσφατο Euro. Κράτησε με μεταγραφή τους Νουαμά (εξτρέμ), Τσαλέτα-Τσαρ (στόπερ), Μανγκαλά (αμ.χαφ), Μαμά Μπαλντέ (φορ) και Μπενραμα (εξτρέμ), ενώ έφερε και τους Άμπνερ (πλάγιος μπακ), Νιακατέ (στόπερ).Τρεις πολύ σημαντικές απουσίες στην πρεμιέρα. Τιμωρία κουβαλάει ο βασικός Ταλαφίκο (Α), για λόγους ξεκούρασης έμειναν εκτός ο πρώτος σκόρερ και αρχηγός Λακαζέτ (Ε) και ο βασικός Τσερκί (ΜΕ), με τους δύο τελευταίους να παίζουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πρόκειται δεδομένα για μία κόντρα ομάδων με επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι τους, έχοντας ταυτόχρονα τα «θέματά» τους στα μετόπισθεν. Στοιχείο αρκετό για να μας πείσει να κοιτάξουμε στα γκολ. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον το ασιατικό Over 2,75. σε αποδόσεις διπλασιασμού και θα είναι δεδομένα η επιλογή μας. Εξαιρετικό το 2.02 στο pamestoixima.gr

Βαθμολογία -

18/08/2024Ligue 1
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μαρσέιγ Μαρσέιγ 3 1 1 0 0 5 1 4
2 Παρί Σεν Ζερμέν Παρί Σεν Ζερμέν 3 1 1 0 0 4 1 3
3 Λιλ Λιλ 3 1 1 0 0 2 0 2
4 Μονακό Μονακό 3 1 1 0 0 1 0 1
5 Οσέρ Οσέρ 0 0 0 0 0 0 0 0
6 Ναντ Ναντ 0 0 0 0 0 0 0 0
7 Νις Νις 0 0 0 0 0 0 0 0
8 Στρασβούργο Στρασβούργο 0 0 0 0 0 0 0 0
9 Ανζέ Ανζέ 0 0 0 0 0 0 0 0
10 Μονπελιέ Μονπελιέ 0 0 0 0 0 0 0 0
11 Τουλούζ Τουλούζ 0 0 0 0 0 0 0 0
12 Λανς Λανς 0 0 0 0 0 0 0 0
13 Ρεν Ρεν 0 0 0 0 0 0 0 0
14 Λυών Λυών 0 0 0 0 0 0 0 0
15 Σεντ Ετιέν Σεντ Ετιέν 0 1 0 0 1 0 1 -1
16 Ρεμς Ρεμς 0 1 0 0 1 0 2 -2
17 Χάβρη Χάβρη 0 1 0 0 1 1 4 -3
18 Μπρεστ Μπρεστ 0 1 0 0 1 1 5 -4
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (League phase: )
Promotion - Conference League (Qualification: )
Ligue 1 (Promotion - Play Offs: )
Relegation - Ligue 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr