Ποδόσφαιρο

Α' Τουρκίας: Δυάδα με γκολ

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 - 00:00

Πληρώνουν τα γκολ σε Γκαζιάντεπ και Κωνσταντινούπολη

Α' Τουρκίας: Δυάδα με γκολ

ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ – ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 706, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ:19:15

Έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε… πορτοφόλι στην Ριζούντα. Απέσπασε ισοπαλία που βάσει της εικόνας της δεν άξιζε. Θα περίμενε κανείς να είναι καλύτερη από την αντίπαλό της λόγω των 3 ματς στην Ευρώπη, αλλά κάτι τέτοιο δεν φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Την Πέμπτη (15/8) έπαιζε την ρεβάνς του Κόνφερενς Λιγκ με την γεωργιανή Ιμπέρια στην ρεβάνς του 0-1 του α΄ ματς και τα κατάφερε. Επικράτησε με 2-0 και συνεχίζει. Επόμενος αντίπαλος η ιρλανδική Σεντ Πάτρικς, επίσης περιορισμένων δυνατοτήτων. Μοναδικός στόχος της Μπασάκ η πρόκριση στο League Phase του Κόνφερενς Λιγκ.

Νοκ άουτ ο Ντζάλο (Μ) που έχει τραυματιστεί σοβαρά στον αστράγαλο. Κανονικά στην αποστολή και ο στόπερ Οπόκου που είχε ένα χτύπημα στο κεφάλι στο ματς με την Ρίζεσπορ.

Ξεκίνημα με γκέλα κόντρα στην νεοφώτιστη Εγιούπ (1-1). «Μαγική εικόνα» το τελικό αποτέλεσμα στο ματς. Είχε τουλάχιστον 8-9 τελικές για να σκοράρει και στις οποίες αναφέρθηκε μετά το ματς ο τεχνικός, Φατίχ Τεκέ. Εν κατακλείδι, έπρεπε να νικήσει. Προανήγγειλε και άλλες μεταγραφές ο προπονητής της Αλάνια που παραδέχθηκε πως ο σύλλογος έχει καθυστερήσει λόγω των οικονομικών δυσκολιών που έχουν όλες οι ομάδες.

Φοβερό στατιστικό! Τα 5 τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα από πέρσι έχουν λήξει όλα με ισοπαλία με 1-1. Η αρχή έγινε στις 3/5 με την Ανκαραγκουτσού και έτσι ξεκίνησε και στο νέο πρωτάθλημα.

Δεν αναφέρονται αγωνιστικά προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι ματς με φαβορί. Η Μπασακσεχίρ έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη. Ωστόσο θα πρέπει να δούμε και σε τι κατάσταση θα είναι μετά το ευρωπαϊκό ματς. Επομένως περιμένουμε και δεν πάμε σε pregame επιλογή.

ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ – ΣΑΜΣΟΥΝΣΠΟΡ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 738, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:45

Με σύμμαχο την τύχη η Γκαζιάντεπ έκανε σπουδαίο διπλό στην εκτός έδρας πρεμιέρα με την Μπόντρουμ (0-1). Οι γηπεδούχοι έχαναν τις ευκαιρίες και έπαιζαν από το 53’ με παίκτη παραπάνω, όμως η Γκαζιάντεπ βρήκε γκολ νίκης στο 90+7’ και απέδρασε με το τρίποντο. Στις κακές καιρικές συνθήκες απέδωσε την εικόνα της ομάδας του ο κόουτς, Σελτζούκ Ινάν που βέβαια δεν έκρυψε την χαρά του για το τρίποντο.

Η πρώτη φορά… Το διπλό στο Μπόντρουμ έχει σημασία για την Γκαζιάντεπ που ξεκίνησε για πρώτη φορά την τελευταία εξαετία με νίκη. Μέχρι πρότινος μετρούσε 5 ήττες και μία ισοπαλία.

Στα αγωνιστικά, εκτός είναι ο βασικός χαφ, Ντομπέν.

Ντεμπούτο με το αριστερό για τον Ράιζ στον πάγκο της Σάμσουν. Όλα χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά και δη στο διάστημα από το 31’ έως το 36’ στο ματς με την Μπεσίκτας (0-2), όπου δέχθηκε 2 γκολ. «Έπαιξε ρόλο η διαφορά ποιότητας», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός.

Μετά το ματς διαμαρτυρήθηκε έντονα για την διαιτησία. Μάλιστα έκανε δηλώσεις και ο πρόεδρος της, Γιουκσέλ Γιλντιρίμ. Φωνάζει για ακυρωθέν γκολ στο 16’ η Σάμσουν που είχε δοκάρι στο 59’, ενώ διαμαρτύρεται και για μία φάση πέναλτι.

Εκτός ο μπακ Κιλίντς που βρίσκεται στο ιατρικό δελτίο της ομάδας, ενώ τιμωρημένος είναι ξανά ο στόπερ, Τσιφτ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προβάδισμα στην έδρα, αλλά από την άλλη η φιλοξενούμενη πάει για να πάρει κάτι. Προτιμότερο να πάμε με τα γκολ. Θα πάρουμε το g/g. Μία χαρά το 1.85 στο pamestoixima.gr

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ – ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 739, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:45

Μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ με την πεντάρα επί της Γαλατά, ξεκίνησε με το δεξί και στο πρωτάθλημα. Πέρασε από την Σαμσούντα με δύο γκολ από το 31’ έως το 36’. Είναι σε τρομερή κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν και με την ψυχολογία στο ζενίθ. Βέβαια στο ματς ίσως λίγο να ευνοήθηκε στην φάση του 16΄, όπου ακυρώθηκε γκολ της Σάμσουν. Φάση που σηκώνει συζήτηση.

Ερωτηματικό ο Παουλίστα

Αμφίβολος ο βασικός αμυντικός Παουλίστα που σκόραρε στην Σαμσούντα. Μέσα στην εβδομάδα έκανε προπονήσεις και ο νεοαποκτηθείς Ντουρ. Κινείται μεταγραφικά. Φέρεται να ψάχνει για αριστερό μπακ και εξτρέμ, την ώρα που κάνει εκκαθαρίσεις στο ρόστερ της.

Προβλημάτισε η Αντάλιασπορ στην πρεμιέρα της με την Γκιόζτεπε υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή της, του Άλεξ. Ναι μεν είχε την κατοχή, αλλά τις κλασικές ευκαιρίες είχαν οι νεοφώτιστοι. Μάλλον ο βαθμός ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να πάρει από το ματς.

Μέσα στην εβδομάδα ήρθε ακόμη ένα άσχημο νέο από την FIFA. Της επιβλήθηκε νέα ποινή απαγόρευσης μεταγραφών έπειτα από την καταγγελία που υπέβαλλε ο Ζίμερ Μπουτικί που έλυσε τον Απρίλιο το συμβόλαιό του λόγω οφειλών. Ο παίκτης διεκδικεί περίπου δύο εκατ. ευρώ και δη λεφτά μέχρι την λήξη του συμβολαίου του που ήταν το 2026.

Αμφίβολος για την αναμέτρηση ο δεξιός μπακ Μπάλτσι. Απέκτησε με τη μορφή δανεισμού τ0ν 25χρονο φορ Γκάιτς από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκαθάρο φαβορί η Μπεσίκτας. Αλλά εμείς δεν θα πάμε με τελικό σημείο. Προτιμότερο να πάμε με τα γκολ και δη το over 2,5. Μία χαρά το 1.65 στο pamestoixima.gr

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr